Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2014 » Лютий » 6 » Історія футболу Надвірнянщини.1994 рік
11:47
Історія футболу Надвірнянщини.1994 рік


Спортивна мозаїка
(Народна воля №10 від 1 лютого 1994 року)

***
1-2 лютого розпочався розіграш кубка району з міні-футболу.Він проходитиме у п"ятьох зонах і завершиться фінальними іграми 12-13 лютого.
***
Надвірнянська футбольна команда "Бескид" розпочала навчально-тренувальний збір у місті Яремче.
Адміністрація Надвірнянського лісокомбінату забезпечує оздоровлення спортсменів у санаторію-профілакторію "Яремче",що в Ямні."Бескидівці" вже провели на яремчанському міському стадіоні товариський матч з командою вищої ліги "Луцьк".Результат зустрічі нічийний:2:2.Голи суперникам забиди Володимир Мельничук та Роман Феліпович.

Степан Писуляк

"Галицький футбол"-ваша газета (Народна воля №12 від 8 лютого 1994 року)

Виповнилося два роки регіональному часопису "Галицький футбол",перше число якого побачило світ у квітні 1992 року в Дрогобичі.Газета з номера в номер подає цікаву інформацію,не обходить вона своєю увагою і надвірнянський "Бескид",успіхи,проблеми колективу.
"Галицький футбол" працює на авторитет України,робить скромну,але потрібну справу-виховує чесних патріотів незалежної держави".

Богдан Козак
власкор газети

Подаємо імена тренерів та футболістів,визнаних кращими за підсумками сезону 1992-93 р.р.(за публікацією "Галицького футболу")
ТРЕНЕРИ
Блясецький Василь-"Покуття"(Коломия);
Бойко Михайло-"Автоливмаш"(Івано-Франківськ);
Дебенко Богдан-"Автоливмаш"(Івано-Франківськ) юнаки;
Думанський Ярослав-"Хутровик"(Тисмениця);
Ковальчук Степан-"Лімниця"(Перегінськ);
Констанкович Микола-"Хімік"(Калуш);
Краснецький Іван-"Бескид"(Надвірна);
Марчишин Володимир-"Луквиця"(Ст.Лисець);
Матіїв Василь-"Зоря"(Берлоги);
Федорняк Володимир-"Домобудівник"(Бурштин)

ФУТБОЛІСТИ
Воротарі:
Хопта Степан-"Бескид"(Надвірна);
Яськів Ярослав-"Хутровик"(Тисмениця);
Захисники:
Ручкан Євген-"Бескид"(Надвірна);
Стахів Ігор-"Хутровик"(Тисмениця);
Салій Володимир-"Хутровик"(Тисмениця);
Лоза Василь-"Хімік"(Калуш);
Оліяр Роман-"Нафтовик"(Долина);
Гринчишин Юрій-"Домобудівник"(Бурштин)
Зеленюк Ігор-"Бескид"(Надвірна);
Дзюник Степан-"Автоливмаш"(Івано-Франківськ);

Півзахисники:
Дорош Орест-"Бескид"(Надвірна);
Гошовський Роман-"Бескид"(Надвірна);
Здебський Андрій-"Лімниця"(Перегінськ);
Фединяк Іван-"Лімниця"(Перегінськ);
Данилко Роман-"Лімниця"(Перегінськ);
Гепко Михайло-"Домобудівник"(Бурштин)
Копистянський Микола-"Нафтовик"(Долина);
Мельник Петро-"Хутровик"(Тисмениця);

Нападники:
Турянський Сергій-"Хутровик"(Тисмениця);
Редушко Анатолій-"Хімік"(Калуш);
Димитров Віктор-"Бескид"(Надвірна);
Палій Павло-"Покуття"(Коломия)



Футбол-міні,результат-максі ! (Народна воля №30 від 12 квітня 1994 року)

Завершились змагання на першість нашого району з міні-футболу серед сільських спортивних колективів.
Фінальні турніри проводили серед чотирьох команд дорослих і чотирьох юнацьких.Перше місце серед дорослих виборола футбольна команда с-ща Ланчина(інструктор у справах молоді і спорту Василь Білоус).На другому-футболісти Парища,на третьому-тисменичанці.
Прекрасно зіграли юні футболісти Середнього Майдану (тренер Богдан Кінаш),які стали першими.Друге місце посіли юнаки Гвозда,третє-Волосова.Переможці нагороджені вимпелами і грамотами райспорткомітету.

Степан Писуляк

Футбол-94.Перший гол другого кола (Народна воля №34 від 29 квітня 1994 року)

Матчем з лідером перехідної ліги-командою "Сіріус"м.Жовті Води-розпочалася серія домашніх зустрічей Надвірнянського "Бескиду" другого кола чемпіонату України з футболу.
Як і передбачали спеціалісти,матч був цікавим і напруженим.Перший тайм завершився обопільними розвідувальними атаками.І лише у другому таймі ветеран "Бескиду" Василь Чіх подав прицільний кутовий,який форвард Роман Максим"юк переадресував у сітку воріт.Крім цього гола він мав можливість ще тричі успішно завершити атаки.
Після двох виїздних матчів "Бескид" знову проведе два матчі на своєму полі-14  та 17 травня з командами "ЦСК ЗСУ" та ФК"Львів".

Богдан Вінтоняк,
голова райспорткомітету


Кубок області у Бескида (Народна воля №47 від 17 червня 1994 року)

7 червня футболісти "Бескида" виграли з рахунком 2:1 у Долинського "Нафтовика" у фінальному матчі на Кубок області з футболу.
"Народна воля" гратулює майстрів копаного м"яча і зичить сильних та влучних ударів у "дев"ятку" в іграх у перехідній лізі на першість України.
Маємо надію,що перемога,здобута "Бескидом" у цьому престижному кубковому марафоні,сприятиме збільшенню кількості шанувальників команди надвірнянських футболістів,що до неї прихильніше ставитимуться і допомагатимуть їй матеріально керівники підприємств.

Футбол

Триває чемпіонат району з футболу серед сіл району.Команди взяли старт у другому колі.Після перерви,що була пов"язана з проведенням гуцульських ігор-фестин,команди провели по дві гри.
Ось їх результати (в дужках - результати юнацьких команд).

Група "А"
Гвізд-Перерісль-3:4(2:1)
Фітьків-Волосів-7:0(2:0)
Тисменичани-Парище-7:6(0:3)
Перерісль-Парище-4:0(2:2)
Гвізд-Волосів-6:2(2:0)
Тисменичани-Гаврилівка-3:2(6:1)
Фітьків-Тисменичани-1:2(3:5)
Гаврилівка-Гвізд-7:2(1:3)
Волосів-Перерісль-2:2(4:4)

Група"Б"
Білі Ослави-Ланчин-1:3(7:1)
Добротів-Саджавка-3:0(3:0)
Красна-Середній Майдан-1:3(1:3)
Добротів-Білі Ослави-5:4(1:4)
Красна-Ланчин-5:3(2:1)
Середній Майдан-Саджавка-1:1(2:2)
Ланчин-Саджавка-4:1(2:1)
Білі Ослави-Красна-5:2(3:0)
Добротів-Середній Майдан-2:3(2:1)

Команда с.Білих Ослав вимушена грати домашні матчі на виїзді,тому що окремі громадяни переорали футбольне поле,яке існувало багато років і силами молоді було побудоване.

Районний спорткомітет

У неділю районний фінал (Народна воля №57 від 22 липня 1994 року)

У неділю 24 липня,у Надвірній на стадіоні "Нафтовик" відбудуться фінальні ігри районного чемпіонату з футболу серед дорослих сільських команд.О 15-й зустрінуться команди селища Делятин і села Парище у матчі за 3 місце.
О 17-ій год.футболсти Середнього Майдану і Переросля змагатимуться за звання цьогорічного чемпіона району.
Минулої неділі,17 липня,у Делятині відбулися півфінальні ігри з футболу,в яких переріслянські спортсмени з рахунком 2:1 перемогли ланчинських,а середньомайданці виявились сильнішими і меткішими,ніж парищенці (2:0).Нагадаємо,що півфінальним іграм передувала районна футбольна першість 13 сільських команд у двох (за територіальним принципом) групах.
У наступну неділю,31 липня,плануються фінальні футбольні матчі серед юнацьких команд.За перше місце змагатимуться юні білоославчани і переріслянці,а районну футбольну юнацьку "бронзу" виборюватимуть футболісти Ланчина і Гвозда.
Запрошуємо усіх футбольних вболівальників на районний фінал з футболу у неділю,24 липня.

Богдан Вінтоняк,
голова райспорткомітету

Чемпіони-середньомайданці (Народна воля №58 від 26 липня 1994 року)

У неділю,24 липня,на надвірнянському стадіоні "Нафтовик" футболсти с.Середнього Майдана у фінальному матчі з рахунком 2:0 перемогли спортсменів з с.Переросля і стали чемпіонами району серед сільських команд.
Команда-переможець нагороджена кубком,а гравці-вимпелами і грамотами райспорткомітету.
Переріслянців відзначено грамотами і вимпелами.
У матчі за 3-е місце з рахунком 5:2 парищенці перемогли ланчинців.
Кваліфіковано провели зустрічі судді Василь Головінський (І категорія) і Дмитро Прокопечко (ІІ категорія).
Як фінальна зустріч і ігри районного чемпіонату з футболу засвідчили,що у Надвірнянщині цей популярний вид спорту має численних шанувальників.

Білоославці-чемпіони (Народна воля №61 від 5 серпня 1994 року)

Минулої неділі в Делятині відбулися два заключні матчі,які виявили чемпіона району з футболу серед юнаків.
Чемпіонський титул виборола команда с.Білі Ослави,яка у фіналі перемогла команду с.Переросля-6:3.На третьому місці-юнаки с-ща Ланчина.Команди і гравці нагороджені грамотами відповідних ступенів та вимпелами районного спортивного комітету.
Примітно те,що чемпіонами стали футболісти,які не мають футбольного поля-його перебрали і привласнили як присадибну ділянку сільські газди.
Наступний чемпіонат розпочнеться у вересні.Командам,які бажають взяти участь у чемпіонаті району з футболу, потрібно подати попередні заявки до 20 серпня. 

Богдан Вінтоняк,
голова районного спорткомітету

Гвізд - село спортивне (Народна воля №63 від 12 серпня 1994 року)

Ані економічні труднощі,ні убоге фінансування фізкультурно-спортивних організації не стає на заваді молоді села Гвізд активно займатися фізкультурою і спортом.Так,на зимово-весняних змаганнях з міні-футболу команда нашого села виборола друге місце в районі.Можна сказати,майже виключно на ентузіазмі спортсменів,які досить часто власним коштом добиралися до місць проведення матчів,але не пропустили жодного.Тішить,що у дорослих футболістів є надійні тили:перспективні юні гравці.Так що юнацька футбольна команда має всі можливості стати першою командою району серед споріднених колективів.
Крім футболу,великою популярністю користуються спортивні свята-фестини.От і минулої неділі на сільському стадіоні відбулось багатолюдне спортове свято.Популярність гвіздських спортсменів перед односельчанами велика,і цьому посприяв успішний виступ команди на районних фестинах,де вони посіли друге місце.Кращими серед спортсменів,а заодно і власниками призових нагород,стали,гирьовик Ігор Жупник і силач Ярослав Зеленчук.
Попереду ще багато різноманітних змагань,у яких візьме участь команда Гвозда.Бо має надійного спонсора-селянську спілку імені Івана Франка,яку очолює п.Володимир Країло.

Ярослав Сахарчук,
інструктор у справах молоді і спорту с.Гвізд

Спортиний кур"єр (Народна воля №65 від 19 серпня 1994 року)

Відбулось організаційне засідання Надвірнянського футбольного клубу "Бескид".Після короткого звіту голова ради Мирона Лютака і узагальнюючої промови голови райспорткомітету Богдана Вінтоняка було представлено новий склад ради,куди увійшли заступники керівників ведучих підприємств району,профспілкові працівники.В обговоренні проблем найактивнішу участь взяли старший тренер "Бескиду" Юрій Шулятицький,Богдан Гелевич,Іван Дем"янів.Головою ради футбольного клубу одноголосно обрано Олександра Фальоса,який до того очолював одне з малих підприємтсв.
***
Цієї неділі,21 серпня,о 17 год. на стадіоні "Нафтовик" відбудеться відбірковий матч на кубок України з футболу.На своєму полі "Бескид" прийматиме команду ФК"Львів".До початку матчу і в перерві буде організована торгівля освіжаючими напоями,сувенірами тощо.

(Вл.інф.)

Гратимуть майстри (Народна воля №67 від 30 серпня 1994 року)

1 вересня,у четвер Надвірнянський "Бескид" у матчі на розіграш Кубка України з футболу приймає на своєму полі команду майстрів першої ліги "Закарпаття"(Ужгород).Початок матчу о 17 годині.

Керівники,поверніться лицем до футболістів (Народна воля №89 від 18 листопада 1994 року)

Закінчилися ігри першого кола чемпіонату району серед колективів фізкультури.Нинішній чемпіонат також проходив за системою "осінь-весна".
На відміну від попередніх розіграшів цей чемпіонат проходить у 2-х лігах,які розподілені за підсумками минулого чемпіонату.В нинішньому чемпіонаті є команди-новачки.Це,зокрема,футбольні команди Биткова,Заріччя та Пнів"я. Ради показали непогану підготовку.Слід відзначити особливо команду с.Биткова,яка вперше брала участь у чемпіонаті,а також її громадського тренера Василя Сенатовича.Необхідну допомогу команді надала селищна Рада(голова Василь Букатюк).
Як бачимо у першій лізі лідерство завоювали парищенці.Вони випередили команду Ланчина тільки за різницею більше забитих м"ячів.
А серед юнацького резервного складу лідирують юні футболісти Переросля.Непоганий резерв мають білоославчани та пирещнці,які відстають від лідера на одне очко.Здали свої позиції футболісти Середнього Майдана,які в минулому чемпіонаті були чемпіонами району.
У другій лізі лідирує команда Саджавка.Тут є непоагний резерв юнаків.Впевнено почуває себе і команда с.Волосова, яка займає другу сходинку,а їхні резервісти-лідери.
Хоча нинішній чемпіонат проходив на належному рівні,однак і тут не обішлося без зривів ігор.Прикро,що ряд керівників господарств недостатньо виділяють транспорт для поїздки команд на ігри.Таким хочемо ще раз нагадати Закон України "Про фізичну культуру і спорт",в якому чітко записано,що створення умов для занять фізичною культурою і спортом населення за місцем проживання,створення працівникам відповідних умов покладається на місцеві органи виконавчої влади та керівників господарств.
Приміром команда села Білих Ослав другий рік грає на чужих полях через те,що окремі горе-газди цього села захопили стадіон.Подібна ситуація і в с.Заріччї.До речі,земельні ділянки під футбольні поля у цих селах виділені вже багато років тому згідно з рішенням районної Ради і однозначно вилучені з радгоспу "Делятинський".І знову нагадаємо вимоги Закону України,де сказано,що не допускається "перепрофілювання та ліквідація фізкультурно-оздоровчих та спортивних споруд без створення рівноцінних споруд".А ось стаття 41:"Особи,винні в порушенні законодавства про фізичну культуру і спорт,несуть відповідно цивільно-правову,дисциплінарну,адміністративну або кримінальну відповідальність".
А виконкомам місцевих Рад,особисто їх керівникам,потрібно накінець поставити крапку у цьому свавіллі і беззаконні.

Таблиця розіграшу чемпіонату району з футболу (осінь 1994р.-весна 1995 р.)
(1 ліга)1 коло
   Команди(дорослі)
1."Колос"с.Парище 7 6 0 1 28-13 12
2."Розмай"с.Ланчин 7 6 0 1 20-7 12
3."Колос"с.Перерісль 7 4 1 2 12-10 9
4."Сокіл"с.Білі Ослави 7 3 0 4 11-18 6
5."Колос"с.Тисменичани 7 2 1 4 19-15 5
6."Нива"с.Гаврилівка 7 2 0 5 12-25 4
7."Едельвейс"с.Гвізд 7 2 0 5 11-15 4
8."Факел"с.Середній Майдан 7 2 0 5 9-18 4

Команди(юнаки)
1."Колос"с.Перерісль 7 5 0 2 14-5 10
2."Сокіл"с.Білі Ослави 7 4 1 2 15-7 9
3."Колос"с.Парище 7 4 1 2 11-8 9
4."Розмай"с.Ланчин 7 4 0 3 14-10 8
5."Едельвейс"с.Гвізд 7 4 0 3 12-11 8
6."Колос"с.Тисменичани 7 2 0 5 9-18 4
7."Нива"с.Гаврилівка 7 2 0 5 8-16 4
8."Факел"с.Середній Майдан 7 2 0 5 6-15 4

(2 ліга)1 коло
   Команди(дорослі)
1."Прут"с.Саджавка 7 4 1 2 23-15 9
2."Дружба"с.Волосів 7 4 0 3 16-15 8
3."Сокіл"с.Фітьків 7 4 0 3 14-16 8
4."Розсіч"с.Битків 7 3 1 3 15-15 7
5."Карпати"с.Заріччя 7 3 1 3 15-15 7
6."Скеля"с.Пнів 7 3 1 3 12-15 7
7."Беркут"с.Добротів 7 2 2 3 16-20 6
8."Нива"с.Красна 7 2 0 5 16-17 4

Команди(юнаки)
1."Дружба"с.Волосів 7 5 0 2 17-9 10
2."Нива"с.Красна 7 4 2 1 14-12 10
3."Прут"с.Саджавка 7 3 1 3 17-12 7
4."Беркут"с.Добротів 7 3 1 3 14-15 7
5."Розсіч"с.Битків 7 3 0 4 15-18 6
6."Скеля"с.Пнів 7 3 0 4 13-10 6
7."Карпати"с.Заріччя 7 2 1 4 14-22 5
8."Сокіл"с.Фітьків 7 2 1 4 10-15 5


Богдан Вінтоняк
голова комітету у справах спорту райвиконкому

Історія футболу Надвірнянщини:

1994 рік
1995 рік
1996 рік
1997 рік
1998 рік
1999 рік
2000 рік
2001 рік
2002 рік
2003 рік
2004 рік
2005 рік
2006 рік
2007 рік
Переглядів: 1564 | Додав: nrff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Лютий 2014  »
НдMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів