Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2013 » Січень » 26 » Історія футболу Надвірнянщини.1998 рік
11:51
Історія футболу Надвірнянщини.1998 рік

Спортивний кур"єр (Народна воля №8 від 31.01.1998р.)

20 січня звітно-виборний пленум районної федерації футболу,який провів голова райспорткомітету Богдан Вінтоняк,головою федерації обрав вчителя фізвиховання ЗОШ №1 Василя Половка.
У склад ради федерації увійшли особи,відповідальні за розвиток дитячого та юнацького міні-футболу.Пленум обгорив також питання,пов"язані з фінансуванням суддівства,а ще затвердив склад спортивно-технічної комісії.

Степан Писуляк

Спортивний кур"єр (Народна воля №10 від 07.02.1998р.)

Першу неділю лютого спортовці різних вікових груп селища Ланчина провели на свіжому повітрі:чотирі вуличні команди виборювали титул найсильнішої з міні-футболу...Звання кращої футбольної команди вибороли представники вулиці Богдана Хмельницького(капітан команди Іван Жупник)...Не залишився осторонь селищний голова Олександр Гомілко;все-таки віднайшов можливість придбати скромні призи учасникам змагань.А переможці нагороджені грамотами та вимпелами райспорткомітету.

Василь Білоус
інструктор з фізичної культури та спорту

Спортивний кур"єр (Народна воля №16 від 25.02.1998р.)

Розіграш кубка району з міні-футболу серед колективів фізичної культури та самодіяльних команд,який проходив на відкритих спортмайданчиках м.Надвірної,завершився.
Несподівано для багатьох кубок отримав прописку у Середньому Майдані:команда "Факел" виявилась найрезультативнішою(інструктор зі спорту Василь Кінаш).
Цього разу самодіяльна команда "Ліверпуль" з міста Надвірної(громадський тренер Віктор Татаренко) стала другою,а третє місце виборов "Селтік"(громадський тренер Олександр Зварчук).

Віктор Татаренко

"Бескид" розправляє крила (Народна воля №21 від 11.03.1998р.)

Надвірнянський "Бескид" продовжує підготовку до другого кола чемпіонату області.Перших 12 днів навчально-тренувальних зборів футболісти провели у селищі Битків на базі санаторію-профілакторію нафтовидобувників "Плай",потім у Надвірній,а нині продовжують тренувальний процес у Ярмечі.
За цей період команда провела чотири контрольні товариські зустрічі:на своєму стадіоні "Нафтовик" зіграла внічию(1:1)з "Хутровиком" із Тисмениці;у Богородчанах перемогла господарів з рахунком 3:1,а повторна зустріч у Надвірній закінчилася мирною нічиєю(0:0);у Братківцях же перемогла також:2:1.
Як бачимо,команда готується ретельно.При серйозній матеріальній підтримці,приблизно такій,яку в даний момент отримує від НГВУ"Надвірнанафтогаз"(керівник Зиновій Костик) та АТ"Нафтохімік Прикарпаття"(Дмитро Єгер),наші футболісти матимуть всі можливості увійти в число призерів.

(Вл.інф.)

"Бескид" переможець турніру (Народна воля №28 від 01.04.1998р.)

20 березня у Надвірній проведено відкриття четвертого турніру обласної організації футболу пам"яті колишнього футболіста Івано-Франківського "Спартака" Мирослава Думанського.У ньому взяли участь шість кращих комнад області,які є учасниками національного чемпіонату України та обласного чемпіонату.
Цей турнір викликав неабиякий інтерес шанувальників футболу.Незважаючи на несприятливі погодні умови,болільники аншлагували трибуни стадіону.І небезпідставно.Наш "Бексид" виправдав їх довір"я,здобувши переконливу перемогу.Надвірнянські футболісти чотри гри виграли(у двох коломийських команд та рогатинської) і звели внічию з тисменицькою командою.
Команді "Бескиду" вручено пам"ятний кубок,вимпел,грамоту.Гравці команди,тренери та керівництво нагороджені медалями обласної федерації футболу.
Друге місце у команди "Хутровик"із смт.Тисмениці,третє-"Покуття" з Коломиї.
Кращим воротарем турніру визначено голкіпера "Бескиду"-Назара Мочерняка,а кращим захисником-Ігора Зеленюка.Їм вручено пам"ятні медалі.
Закриття турніру відбулося 24 березня у Надвірній.Настрій всіх присутніх був тотожний футбольному успіху.

За повідомленням голови комітету фізичної культури і спорту РДА
Богдана Вінтоняка

 
Спортивний кур"єр (Народна воля №30 від 08.04.1998р.)

 Два тижні на ганбольному майданчику стадіону "Нафтовик"м.Надвірної тривали змагання з міні-футболу на першість райцентру,в яких взяли участь 5 команд.
На жаль,у чемпіонаті не взяли участі комнади райвідділу УМВС в області,підшефної військової частини,АТ"Нафтохімік Прикарпаття",Надвірнянського НГВУ та УТТ,інших підприємств та установ міста.Напевно тому обійшлося без справжньої спортивної інтриги,бо самодіяльна команда "Ліверпуль" виграла усі 8 матчів.Ось прізвища переможців:Степан Крупа, Володимир Перегінчук,Михайло Кузюра,Ігор та Віталій Куції,Ігор Жолобчук,Олександр Дзем"юк,Віктор Татаренко,Юрій Вінтоняк,Леонід Приймак та Володимир Бойко.
Друге місце посів "Селтік" (громадський тренер Олександр Зварчук).Але протистояння не припинено:наприкінці цього місяця відбудеться фінальний матч між цими командами у чемпіонаті району.Щоправда,для цього обидвом командам доведеться позмагатися ще з шістьма сільськими командами,які перемогли у зональних іграх.
Остаточний переможець вуличних команд Надвірної з міні-футболу визначиться у серпні,на турнірі в честь Дня Незалежності та Дня міста Надвірної,який припадає саме на цю дату.

Віктор Татаренко
голова районної федерації міні-футболу

Чекаємо нових перемог (Народна воля №31 від 11.04.1998р.)

5 квітня "Бескид" у стартовому матчі чемпіонату області провів гру з лідером-Івано-Франківською командою "Автоливмаш"і переміг з переконливим рахунком-3:0.
Голи забили:Васильків(30 хв.),Максим"юк (60),з пенальті (75 хв).
Нагадаємо,що керівництво ФК"Бескид" безкоштовно надає автобус вболівальникам для поїздки на матч з участю "Бескида" у смт.Богородчани.Виїзд автобуса 12 квітня о 12 год. від центрального входу на стадіон "Нафтовик".

(Вл.інф.)

Спортивний кур"єр (Народна воля №33 від 18.04.1998р.)

У попередньому числі ми згадували про гру "Бескида" з "Автоливмашем",але не зосереджувалися на малюнку гри.А матч видався напрочуд цікавим і напруженим.Цілих 30 хвилин "автоливмашівці" хвиля за хвилею відбивали навальні атаки надвірнянців.Здавалося,що їхня тактика спрацює до кінця матчу,але надію розвіяв Микола Васильків.У другому таймі атаки ставали ще гострішими,і після справедливого пенальті Андрій Максим"юк замкнув прострільну передачу Василя Ханенка і поставив остаточну крапку.
Минулої неділі "Бескид" провів першу гру на виїзді проти ФК"Флоріан" з Богородчан.Спершу на поле вийшла команда надвірнянських юнаків,але,на жаль,не зуміла продемонструвати свій традиційний стиль ,тому потерпіли прикру поразку-3:0.
Зате дорослі "бескидівці" зіграли добре-матч завершився двома голами у ворота суперника.Реалізували ігрову перевагу Микола Васильків та Василь Ханенко.
До речі,Микола Васильків забив свій 12-й гол в чемпіонаті області і став найрезультативнішим нападником.
На цю гру у Богородчани прибуло багато уболівальників "Бескиду" завдяки тому,що адиіністрація нашого футбольного клубу організувала для них безкоштовну поїздку.

***

Тривають ігри на кубок району з футболу.Перші два четвертьфінальні матчі провели між собою команди "Лістер"(Лісна Тарновиця) та "Колос"(Тисменичани).Сильнішими виявились футболісти Тисменичан,і вони першими зарезервували місце в півфіналі.
Увійшла у півфінал також команда "Колос"із Переросля,яка перемогла ФК"Ланчин".
Після парної гри між "Факелом"(Середній Майдан) та "Прутом"(смт.Делятин) перемогу здобули спортсмени із Середнього Майдану.
Вчора у другому матчі вони виясняли,хто з них все таки грати у півфіналі,але про результат ми повідомимо у наступному числі газети.І крмі того повідомимо про четвертого півфіналіста,який виявиться після ігор "Олімпії"(Камінне) та "Едельвейса"(с.Гвізд).

Лука Степик

Спортивний кур"єр (Народна воля №34 від 25.04.1998р.)

16 квітня "Бескид" приймав на своєму полі команду "Сокіл" із Снятина.Наші футболісти провели гру у звичному активному стилі.Голи забили Роман Русак,Микола Васильків та Андрій Максимюк.Гра закінчилась з рахунком 3:1.Це третій виграш надвірнянського "Бескиду"підряд.

***

Недавно колегія з фізичної культури і спорту РДА проаналізувала стан підготовки футбольних команд району.
Відзначено що у районному чемпіонаті беруть участь 42 юнацькі та дорослі команди.До цього виду спорту залучено 1200 юнаків та дорослих спортсменів.Відзначено кращу команду з міні-футболу Середнього Майдану,яка стала володарем кубка району.
На жаль,в Білих Ославах досі не вирішене питання спорудження футбольного поля.
Через брак коштів більшість сільських команд не забезпечені спортивною формою та інвентарем.Рекомендовано всім фізкультурним організаціям увійти з клопотанням до керівників господарств,комерційних структур з тим,щоб вони надали посильну спонсорську допомогу.

Степан Писуляк

Спортивний кур"єр (Народна воля №38 від 13.05.1998р.)

Наприкінці квітня у с.Перерослі відбулися футбольні змагання на першість села.
Грали команди ветеранів,дорослих та юнаків.Перше місце зайняли ветерани,які виграли у юнаків-4:2,з дорослими зіграли внічию-1:1,але ветерани влучніше забивали пенальті.Їм і дістався приз,який,сподіваємось,стане Перехідним.Кращими футболістами турніру визнані-Володимир Передрук,Богдан Гусля,Богдан Остап"юк,Богдан Стефанюк.
Такі змагання стали можливими,відколи сільський спорт очолив інструктор Богдан Логажевський,який з любов"ю взявся за цю справу.
Агрофірма "Золота нива",споживче товариство "Комунгосп",виробничо-комерційна фірма "Оріон",на жаль,не надають допомоги:футбольна команда не має гідної спортивної форми і лише один м"яч.Погано з транспортом,коли треба виїжджати на матчі в інші села.Може,все-таки знайдеться спонсор,щоб допоміг нашій команді?

Іван Добровольський
с.Перерісль


***

Недавно надвірнянський "Бескид" приймав на своєму полі команду "Явсон" із Заболотова.Юнаки зіграли внічию-1:1,а дорослі надвірнянці отримали перемогу-2:0.Голи забили Роман Руснак та Василь Ханенко.

Степан Писуляк

"Бескид" посилює наступ і отримав ще одну перемогу (Народна воля №41 від 23.05.1998р.)

Минулої неділі на своєму полі "Бескид" провів чергову гру чемпіонату області з командою "Опілля"(Рогатин).Юнаки зіграли внічию-1:1,Автор забитого нашою командою голу-Роман Попович.
А от дорослі футболісти буквально приголомшили гостей градом голів."Розмочивши"рахунок(це зробив Сергій Пташник),господарі ще більше посили наступ,не даючи гостям можливості оговтатися,і потім ще п"ять разів здригалася сітка воріт суперника від влучних попадань м"ячем. Івана Скіцька,двічі-Миколи Васильківа(до слова кращого бомбардира цьогорічного чемпіонату,це був його 14-й м"яч),Андрія Максим"юка та Василя Пилипенка,який повернувся у "Бескид" після довогої перерви.6:0-такий підсумок матчу.
***
Повторна четвертьфінальна гра на кубок відбулася 20 травня,і теж на стадіоні "Нафтовик".Перша зустріч у Бурштині з місцевим "Енергетиком" так і закінчилась пробою сил та майстерністі-0:0.А от у повторному матчі перемогу здобув ФК "Бескид".Рахунок матчу-1:0.Гол забив Микола Васильків.

Степан Писуляк

***
Наступна гра "Бескида" з командою "Сокіл" з Верхнього Угринова відбудеться завтра 24 травня на стадіоні "Нафтовик".Початок ігор:юнаки-о 14,дорослі-о 16 год.  

Прес-центр ФК"Бескид"

Чергова перемога"Бескида"  (Народна воля №42 від 27.05.1998р.)

Футбольна неділя 24 травня порадувала спортсменів та уболівальників "Бескида" кращою,ніж напередодні,погодою.
І гра видалсь відповідна:наші футболісти у черговому матчі чемпіонату області порадували переконливою перемогою.По два голи забили Василь Ханенко і Микола Васильків, результативно зіграли також Юрій Пилипчук і Роман Русак.
Крім них у складі комнди грали:Назар Мочерняк,Ігор Сметанін,Ігор Зеленюк,Олег Мельничук,Андрій Попадинець,Сергій Пташник,Сергій Домщиков,Василь Пилипенко,Ігор Зеленюк.
 
Прес-центр ФК"Бескид"

Чемпіонат району з футболу  (Народна воля №43 від 30.05.1998р.)

Як бачимо,незважаючи на фінансово-економічні труднощі,все-таки фізична культура і спорт не втрачають своїх позицій.Взяти,для прикладу чемпіонат району з футболу.У ньому беруть участь 42 команди,а це 1100 чоловік,які проводять навчально-тренувальні заняття та беруть участь в календарних іграх у вихідні і святкові дні.Як свідчить статистика,футбольні ігри спостерігають від 8 до 10 тисяч глядачів.
Слід відмітити,що більшість сільських,селищних голів розуміють державну програму розвитку фізичної культури і спорту,а також програму розвитку футболу,як наймасовішого виду спорту,в районі.До таких належать Михайло Іванюк (Ланчин),Федір Ткачук (Тисменичани),Василина Клим"юк (Заріччя),Ярослав Яблінчук (Молодків),Ярослав Свідрак(Верхній Майдан), Василь Романюк (Лісна Тарновиця).Чого не скажеш про сільського голову Білих Ослав.Тут ще донедавна діяли хороші спортивні традиції,а нині молодь постійно скаржиться у спорткомітет,просить допомоги відродити футбол у селі.
Нижче своїх можливостей працюють з резервом у с.Парище,де теж раніше мали хороші футбольні традиції,а нині перебувають в числі аутсайдерів.А команду с.Фитьків взагалі знято з розиграшу черех невиїзди на ігри.І молодь села також незадоволена.

Богдан Вінтоняк
голова комітету з фізичної культури і спорту РДА
 

"Бескид" крокує до Кубка області  (Народна воля №44 від 03.06.1998р.)

28 травня свій перший півфінальний матч кубка області "Бескид" провів у с.Устя Снятинського району з місцевою командою "Нива".
Надвірнянські футболісти виграли з рахунком 6:3.Свій хет-трик виконав Микола Васильків,по голу забили також Сергій Пташник,Василь Ханенко і Роман Руснак.
Повторна зустріч відбулася на стадіоні "Нафтовик" минулої неділі 31 травня."Бескид" не підвів.Особливо відзначився Микола Васильків-провів 7 голів і став найкращим бомбардиром області.А загалом надвірнянці здобули небачену досі перемогу з рахунком 11:1.
Отже,"Бескид" вийшов у фінал кубка області.Зусилля,яких доклали голова РДА Роман Гончарук,районний спорткомітет на чолі з Богданом Вінтоняком,президент ФК"Бескид" Юрій Скиба і районна федерація футболу,яку очолює Василь Половко не пропали.Тепер з нететрпінням чекаємо фінального матчу між нашою командою та Івано-Франківським "Автоливмашем",який відбудеться 8 червня,о 18-й год.на стадіоні "Рух" в обласному центрі.
Планується масовий виїзд уболівальників.Підтримайте рідну команду,шановні краяни!

Прес-центр ФК"Бескид"

"Бескид": від Кубка області до Кубка України (Народна воля №46-47 від 13.06.1998р.)

Початок нинішнього тижня -"зелений"понеділок-ознаменувався важливою віхою у житті району.Передусім,спортивною,а в плані виконання й помітного утвердження Надвірнянщини на теренах Прикарпаття набрав ознак району з яскраво вираженими особистостями.
Футболісти Надвірнянського "Бескида" на івано-франківському стадіоні "Рух" перемогли у фінальному мтачі "Автоливмаш" з обласного центру і стали володарями Кубка області з футболу сезону 1997-1998 років.Майже півтисячі уболівальників та шанувальників копаного шкіряного м"яча( з району організовано 7 автобусів з ними)морально і духовно підтримували "Бескид" під час матчу.
Триразовий чемпіон області (у 1963,1965,1988 рр.),триразовий воолодар Кубка області (1979,1987,1994рр.),учасник першості України серед аматорських колективів протягом шести років,а в сезоні 1993-1994рр.-учасник перехідної ліги першості України-"Бескид" усе зробив,аби заволодіти учетверте найвищою футбольною відзнакою Прикарпаття.
У нинішньому сезоні,зокрема у другому колі чемпіоанту області(після кількох невдало проведених сезонів,коли "Бескид" потрапив у складне становище) наші футболісти стрімко піднеслися в обласних змаганнях.Очевидно немала роль у цьому їхнього наставника,відомого колись футболіста у Надвірнянщині,гравця львівських "Карпат" у вищій лізі Віктора Клим"юка.Команда добре укомплектована футболістами високого рангу.Уболівальники вже відзначили попри досвідчених Ігоря Сметаніна,Романа Русака,Ігоря Зеленюка,Сергія Пташника,Василя Ханенка та Сергія Домщикова,молодих і перспективних "бескидівців"-нинішнього капітана Миколу Васильківа,а також Андрія Максим"юка,Михайла Ковальчука,Юрія Пилипчука.
На наш погляд,ініціативою на полі зразу заволодів "Бескид".Гольову ситуацію наші земляки вже створили на 10-й,а згодом на 18-й хвилині.І далі майже через хвилину посилювалися атаки на ворота "Автоливмашу".Така серія атак і кутових ударів і стала прелюдією першого гола на 25-й хвилині,яким Іван Скіцько(№8) проклав своїй команді шлях до Кубка.
"Бескидівці" утримували очевидну перевагу і до кінця першого тайму,та на перерву пішли з одним забитим м"ячем.
Музичну підбадьорюючу підтримку фіналістам,передусім "Бескиду"створював військовий оркестр на чолі з майором Романом Кухтою,який у перерві виконував маршові і стрілецькі мелодії,чим підніс дух уболівальникам,а футболістам-землякам укріпив віру і волю до перемоги.
На 50-ій хвилині Василь Ханенко (№9),мовби вибачаючись за допущену на 40-ій хвилині помилку,коли "зрізав"м"яч перед ворітьми "Автоливмашу",виводить свою команду ще на одну сходинку-2:0.
Незважаючи на спеку і на гру в другому таймі "проти сонця" "Бескид" намагався так володіти м"ячем,аби його воротар Степан Хопта поменше ліквідував удари суперників.Другий тайм був позначений дещо експресивнішою,жорсткішою грою з боку обох команд.Суддя матчу-арбітр першої категорії Ігор Овчар з облцентру  більше десятка раз зупиняв гру. "Автоливмаш" навіть отримав "жовтячка".
І ось звучить фінальний свисток.Радість.Піднесеність.Переможні фанфари оркестру Романа Кухти.Є перемога!Є Кубок!
Нагороди-кубок та пам"ятні медалі й грамоти обласної федерації футболу-вручили футболістам "Бескида"голова Надвірнянської РДА Роман Гончарук та івано-франківській міський голова Зіновій Шкутяк.
Ось прізвища переможців:Степан Хопта,Назар Мочерняк,Юрій Пилипчук,Іван Скіцько,Ігор Зеленюк,Олег Мельничук,Роман Русак,Сергій Пташник,Михайло Ковальчук,Роман Сікач, Андрій Попадинець,Микола Васильків,Василь Ханенко,Ігор Сметанін,Андрій Максим"юк,Сергій Домщиков,Микола Козланюк.
Нагород-пам"ятних медалей і грамот обласної федерації футболу-разом з футболістами удостоєні президент клубу "Бескид" Юрій Скиба,старший тренер Віктор Клим"юк,віце-президент клубу Мирон Лютак,начальник команди,комерційний директор Степан Половко,адміністратор команди Дмитро Прокопечко,голова ради федерації футболу району Василь Половко.
Уже після матчу тренер Віктор Клим"юк зізнався:
-Гра для нас була важкою,бо у фіналі слабких команд не буває.Перемогу здобули завдяки добрій фізичній підготовці і майстерності.У перемогу і в те,що Кубок області буде у Надвірній,повірив лише тоді,коли пролунав фінальний свисток.
Колектив у нас непоганий.Тепер основне не загубити команду,підтримати її.
На черзі-п"ять ігор чемпіонату області,в яких нам доведеться непросто,але віддамо усі сили.Дуже добре,що відчуваємо постійно велику підтримку і допомогу РДА та наших уболівальників.
До цих слів тренера додамо,що окрім майстерності футболістів і цілеспрямованої роботи керівництва команди і футбольного клубу,без підтримки районної влади,численних спонсорів дорога до Кубка виявилась би непростою.До речі,у наступному сезоні "Бескид" представлятиме Івано-Франківщину у розіграші Кубка аматорів футболу України.
Влучних ударів і відмінної спортивної форми,"Бескиде"!

Іван Гриджук

Кубок району в "Прута"."Олімпія" стане чемпіоном району? (Народна воля №52 від 01.07.1998р.)

Фінальна зустріч футбольного матчу минулої неділі вирішувала авторство нового володаря Кубка району з футболу.
120 хвилин основного і додаткового часу незмогли виявити сильнішого:фіналісти-каміннецька "Олімпія" і делятинський "Прут"-обмінялися лише голами 1:1.
У серії пенальті швидше до перемоги(у сумарному підсумку)6:5 дійшли делятинці,хоча після перших одиннадцятиметрівок фортуна заусміхалася камінчанам.
Кубок району з футболу команді "Прут"(тренер-інструктор по спорту Василь Гродзіцький) вручив голова РДА Роман Гончарук.Кращі гравці-нападник Віталій Горбовий з "Прута" і воротар Роман Романюк з "Олімпії"-відзначені пам"ятними призами,встановленими відповідно надвірнянським ФК"Бескид"(президент Юрій Скиба) та ТзОВ"Макс"(керівник Тарас Пушкар).Один із спонсорів команди "Прут"-ВАТ"Делятинський лісокомбінат"-виділив для одного з кращих футболістів цієї команди Ярослава Кметюка кухонний набір,про що під час вручення Кубка повідомив голова правління ВАТ Мирослав Кіт.Допомагає матеріально "Пруту" також делятинське ВКТП"Пролісок"(керівник-депута районної ради Василь Струк).
Отже,володар Кубка району визначився.Тепер-черга за чемпіоном району з футболу.У зв"язку з тим,що делятинський "Прут" і каміннецька "Олімпія" набрали одинакову кількість очок в чемпіонаті раойну,вони зустрінуться між собою найближчим часом у додатковому матчі,за результатами якого стане відомим чемпіон Надвірнянщини.

(Наш кор.)

За чотири очка до чемпіона (Народна воля №54 від 08.07.1998р.)

Матчем у Бурштині з місцевим "Енергетиком" "Бескид" завершив сезон 1997-1998 років чемпіонату області з футболу у першій лізі.
Нічия 2:2(голи у "Бескида" забили Василь Пилипнеко і Роман Сікач) дозволила "Бескиду" посісти третє місце з 56-ма очками.Чемпіоном області став бурштинський "Енергетик"(60 очок);на другому місці-"Опілля"з Рогатина-59 очок.Цими днями "Бескид" на відпочинку.
***
Розпочався чемпіонат України з футболу серед ветеранів любительських команд.
Ветерани надвірнянського "Нафтовика" представлятимуть нашу область і гратимуть в одній зоні з командами м.Червонограда(Львівська обл.) та м.Чернівців.
Не підведіть,ветерани-земляки!

Прес-центр ФК"Бескид"

Чемпіонат району закінчився.Хай живе чемпіонат!  (Народна воля №56 від 15.07.1998р.)

Додатковий фінальний матч за звання чемпіона району з футболу між делятинським "Прутом" і каміннецькою "Олімпією" 7 липня ц.р. засвідчив зрослу майстерність футболістів більшості сільських команд.Свідченням цього може послужити те,що розрив між п"ятьма кращими командами першої ліги-мінімальний.
Серед команд групи "А" 1-ої ліги результати перших п"ятьох команд однакові.Переможці визначилися лише за кількістю забитих і пропущених м"ячів.
А загалом,протягом усього чемпіонату,який тривав від серпня минулого до липня цього року,кожна гра приваблювала щораз більше глядачів.Зокрема,на матчах у Ланчині зосереджується до тисячі уболівальників.
Дуже люблять свою команду у Делятині та Лісній Тарновиці.До речі,команда "Лістер" уперше виступила в чемпіонаті району,але показала справжній бійцівський характер:дорослі зайняли перше місце,а юнаки випередили на 7 очок другого призера і вибороли чемпіонський титул у групі "А" другої ліги.
Заслуговують доброго слова юнаки Переросля.Завдяки продуктивній грі вони стали чемпіонами району у першій лізі,причому з найкращою різницею забитих і пропущених м"ячів.У свої ворота захист пропустив лише 7.З високою результативністю завершили чемпіонат також юнаки с.Тисменичани.
Прикро констатувати,але,згідно з регламентом чемпіонату,залишають першу лігу команди с-ща Биткова та с.Молодкова.Їхні місця  посядуть команди "Едельвейс"(Гвізд) та "Факел"(Середній Майдан).А битківчанам та молодківчанам доведеться задовольнитися нижчою орбітою.
Зате приємно відзначити,що окремим командам сільські голови надавали значно більше допомоги і моральної підтримки.Це-Мирослав Гільтайчук з Камінного,Федір Ткачук з Тисменичан,Михайло Іванюк з Ланчина,Василь Романюк з Лісної Тарновиці,Ольга Бевзюк з Середнього Майдану,Василина Клим"юк із Заріччя та інші,а для організації чемпіонату і кубкових ігор доклали багато зусиль громадські тренери Тарас Пушкар(с.Камінне),Богдан Логажевський(с.Перерісль),Ярослав Сахарчук(с.Гвізд),інші.
На жаль,втратили свої бійцівські якості футболісти с.Парище,а команда "Сокіл"(з с.Фитьків) взагалі вибула із другого кола чемпіонату.
Команда с.Білі Ослави свого часу лідирувала у районному чемпіонаті,а нині,з вини донедавнього керівництва села, молодь не має футбольного поля,а шанувальники-цікавого видовища,вони позбавлені можливості цікаво відпочити у вихідні дні.
Кілька добрих слів (не для похвали) висловлюємо комітетові з фізичної культури і спорту РДА,під егідою якого проводять районні чемпіонати та зустрічі на Кубок району.На відміну від практики деяких інших раойнів області,у нас команди мають змогу брати участь у таких заходах без затрат коштів,не оплачуючи навіть суддівство.Зроблено це з добрих міркувань,щоб ці кошти,які мали б витрачатися на організаційні заходи,скерувати на зміцнення матеріально-технічної бази сільських команд.
Саме такий курс взяла РДА ще торік у грудні,коли під патронатом голови РДА Романа Гончарука предметно обговорила програму державного розвитку футболу на період 1997-2000 років.І от результат:наш район за кількістю учасників у місцевому чемпіонаті посідає одне з чільних місць в області,причім з найменшою затратною частиною.Бо зацікалено достатньо ентузіастів і з числа суддівсього складу,достатньо меценатів,які зацікавлені у розвитку футболу Надвірнянщини(приклад-завоювання Кубка області з футболу надвірнянським "Бескидом").
Нинішнього часу комітет з фізичної культури і спорту РДА розробляє нове положення про наступний чемпіонат,який розпочнеться через місяць.Запроваджується ряд ціквих організаційних новинок.А для того,щоб не спадав інтерес до надзвичайно захоплюючого виду спорту і в міжсезоння,тобто цими днями,серед юнаків розігрують Кубок району.
17-18 липня на стадіоні "Нафтовик" у Надвірній-фінальна зустріч серед переможців зональних змагань.
Так хочеться,щоб високий олімпійський дух став властивим також нашим районним спортсменам.

1 ліга


ДОРОСЛІ
і
в
н
п
м'ячі
о
1
"Олімпія"Камінне
15
11
2
2
24-11
35
2
"Прут"Делятин
15
10
2
3
48-22
32
3
"Колос"Перерісль
14
7
3
4
28-13
24
4
"Колос"Тисменичани
14
7
1
6
31-29
22
5
ФК"Ланчин"
14
6
3
5
34-29
21
6
"Колос"Парище
14
3
2
9
16-33
11
7
"Розсіч"Битків
14
3
0
11
14-39
 9
8
"Темп"Молодків
14
2
1
11
13-33
 7



ЮНАКИ
і
в
н
п
м'ячі
о
1
"Колос"Перерісль
14
10
2
2
49-7
32
2
"Колос"Тисменичани
14
9
2
3
23-24
29
3
"Прут"Делятин14
9
0
5
35-18
27
4
"Олімпія"Камінне14
5
4
5
19-15
19
5
ФК"Ланчин"
14
6
0
8
25-31
18
6
"Колос"Парище
14
5
0
9
13-23
15
7
"Темп"Молодків
14
4
1
9
  6-21
13
8
"Розсіч"Битків14
2
1
11
  8-40
 7


2 ЛІГА

ГРУПА "А"



ДОРОСЛІ
і
в
н
п
м'ячі
о
1
"Едельвейс"Гвізд
12
7
1
4
15-16
22
2
"Нива"Гаврилівка
12
6
1
5
21-18
19
3
"Лістер"Лісна Тарновиця
12
6
1
5
32-35
19
4
"Скеля"Пнів
12
6
1
5
15-21
19
5
"Карпати"Цуцилів
12
5
4
3
26-22
19
6
"Сокіл"Фитьків
12
4
0
8
18-15
12
7
"Дружба"Волосів
12
3
2
7
17-17
11



ЮНАКИ
і
в
н
п
м'ячі
о
1
"Лістер"Лісна Тарновиця
12
9
1
2
33-15
28
2
"Скеля"Пнів
12
7
0
5
  8-9
21
3
"Карпати"Цуцилів12
6
1
5
19-14
19
4
"Едельвейс"Гвізд12
6
1
5
14-13
19
5
"Дружба"Волосів12
6
0
6
10-8
18
6
"Нива"Гаврилівка12
5
0
7
 8-15
15
7
"Сокіл"Фитьків12
1
1
10
 3-21
 4


ГРУПА "Б"



ДОРОСЛІ
і
в
н
п
м'ячі
о
1
"Факел"Середній Майдан
10
8
0
2
38-23
24
2
"Прут"Саджавка
10
7
1
2
36-14
22
3
"Карпати"Заріччя
10
5
0
5
17-19
15
4
"Нива"Красна
10
3
2
5
32-24
11
5
"Дружба"Верхній Майдан
10
3
0
7
13-34
 9
6
"Беркут"Добротів
10
2
1
7
19-40
 7



ЮНАКИ
і
в
н
п
м'ячі
о
1
"Карпати"Заріччя
10
6
0
4
17-11
18
2
"Беркут"Добротів10
5
2
3
15-12
17
3
"Прут"Саджавка10
5
1
4
17-10
16
4
"Нива"Красна
10
5
1
4
19-16
16
5
"Факел"Середній Майдан10
3
1
6
10-17
10
6
"Дружба"Верхній Майдан10
3
1
6
  9-19
10

Степан Писуляк
член президії комітету з фізичної культури і спорту РДА

Спортивний кур"єр  (Народна воля №59 від 25.07.1998р.)

Виграш за гостями

19 липня у рамках чемпіонату України серед ветеранів футболу надвірнянський "Нафтовик" прийняв на своєму полі ветеранів "Буковини" з Чернівців.
Зрозуміло,що клас гри буковинців вищий,але надвірнянські ветерани,також продемонстрували гідну гру і голова спілки селян "Рідна земля"с.Середній Майдан Ярослав Ковальчук першим "розмочив" рахунок.На жаль,виграли гості-3:1.

Переможець-"Ліверпуль"

Цьогорічний турнір району з міні-футболу відзначився підвищеною зацікавленістю уболівальників,та й спортивний азарт команд помітно зріс.
До півфіналу пробилися:з першої підгрупи "Селтік"(Надвірна) і команда с.Тисменичани;з другої "Ліверпуль"Надвірна і с.Переросля(ці команди витіснили з підгруп у відбіркових іграх футболістів сіл Красна та Пнів"я).
Команда с.Парище теж пробилася у фінал,але з невідомих причин не прибула на заключні ігри.
Матчі 19 липня виявили фіналістів,ними стали давні суперники "Селтік" і "Ліверпуль".Гра виявилась драматичною. Основний та додатковий час не виявив переможця,а пенальті влучніше реалізували футболісти "Ліверпуля".Блискуче зіграв воротар "Ліверпуля" Віктор Татаренко:саме він відбив три пенальті і вивів команду у переможці.
Призерами першості стали команди "Селтік"(громадський тренер Ігор Івасик) та с.Переросля(спортінструктор Богдан Логажевський).
Нагороди переможцям і призерам (у перерві між таймами матчу ветеранів "Нафтовика") вручив голова комітету з фізичної кульутри і спорту РДА Богдан Вінтоняк.
Заслуговує добрих слів чітка робота суддівської колегії,особливо С.Домщикова та Д.Прокопечка.
У даний час команди розпочали підготовку до турніру на честь 7-ї річниці Незалежності України,в який можуть вливатися команди усіх населених пунктів району.

Кубок району-в юнаків Переросля

Протягом червня-липня у семи зонах району тривали футбольні змагання серед юнаків 1981-1984 р.н. на кубок району.
Мета-організувати здорове дозвілля молоді під час літніх канікул,підвищити рівень загальнофізичної підготовки юнаків та відібрати кращих спортсменів у резерв команди "Бескид".
18-19 липня у Надвірній устрілися команди-переможниці зональних турнірів Гвозда,Делятина,Добротова,Переросля, Лісної Тарновиці та Тисменичан.
У напруженій дводенній спортивній боротьбі визначились фіналісти:юнаки Добротова і Переросля.Цього разу щастя посміхнулося переріслянським юнакам,саме вони стали володарями перехідного кубка району,який в урочистій обстановці вручив голова райспорткомітету Богдан Вінтоняк,заодно повідомивши рішення голови РДА Романа Гончарука нагородити переможців справжньою футбольною формою.
Депутат районної ради Ігор Тимчук спонсорува команді Добротова футбольний м"яч.
Водночас оглядова комісія райспорткмітету,районної федерації футболу та ФК"Бескид" виявила ряд перспективних футболістів у командах Переросля,Добртова,Делятина,Лісної Тарновиці і Гвозда,запропонувавши розпочинати навчально-тренувальний процес при футбольному клубі "Бескид"  


Степан Писуляк
член президії комітету з фізичної культури і спорту РДА

Ланчинський приз на Херсонщині  (Народна воля №63 від 08.08.1998р.)

Неповторну гармонію в життєвій струї ланчинців залишив міжобласний турнір з футболу серед школярів,який наприкінці липня фінішував на місцевому стадіоні.
Бажання продемонструвати своє футбольне мислення,уміння працювати з м"ячем і спортивну витривалість разом з юними футболістами двох команд з Ланчина виявили вихованці ДЮСШ міста Синельникове Дніпропетровської області та ДЮФК міста Нижні Сірогози Херсонської області.
Очолював групу наших гостей уродженець селища над Прутом,директор дитячого юнацького футбольного клубу Богдан Іванюк.З синельниківськими футболістами працював Юрій Братіков.
Юні футболісти поєднували на турнірі приємне з корисним.У фіналі стрілися любителі шкіряного м"яча із команд Ланчин №1 і Нижні Сірогози.Боротьба вийшла надто впертою.1:0 перемогли юні херсонці.
Юним футболістам з Нижніх Сірогоз організатори турніру вручили назавжди Кубок Карпат у вигляді чудової вази, грамоту й вимпел.Подарунки отримали також кращі гравці турніру:ланчинці Михайло Боднар та Іван Голіней,Микола Яценко і Володимир Шийкін відповідно з Нижніх Сірогоз та Синельникова.
За сприяння в організації міжобласного футбольного турніру причетні до його подій завдячують Ланчинському селищному голові Михайлу Іванюку.

Василь Білоус
спортінструктор Ланчина


Повболіваймо за "Бескид"  (Народна воля №76 від 26.09.1998р.)

Завтра,27 вересня,на стадіоні "Нафтовик" Надвірнянський "Бескид" приймає команду "Кіровець" з м.Могилів-Подільський у рамках чемпіонату України з футболу серед аматорських колективів.Нагадаємо,що у попередніх чотирьох турах наші футболісти набрали 5 очок і утримуються в групі лідерів.
Початок матчу-о 15 годині.Прийдім і повболіваймо за "Бескид"!

"Бескид"-лідер  (Народна воля №80 від 10.10.1998р.)

7 жовтня у черговому турі з футболу надвірнянський "Бескид" вдало виступив у м.Калуші проти команди "Калуш-2".
Юнацькі склади розійшлися мирно-0:0,здобувши важливе очко.Дорослі спортсмени у важкій боротьбі,граючи з 2-ї хвилини у меншості(за фол "останньої надії" був вилучений Роман Русак,але воротар "Бескида" Степан Хопта зумів "взяти" одиннадцятиметровий),перемогли з рахунком 3:2.Два м"ячі забив у ворота суперників Микола Васильків,а переможну крапку поставив Андрій Максим"юк.
А напередодні,в рамках чемпіонату України,у виїздному матчі у м.Здолбунів(Рівненська обл.) "Бескид" виступив проти місцевого "Металіста".У боротьбі з сильнішим суперником,у складних погодніх умовах наші спортсмени проявили справжні бійцівські якості:перемогли з рахунком 2:1.Відзначився Микола Васильків та Василь Ханенко.До речі,після цієї перемоги наш "Бескид" очолив турнірну таблицю.

Прес-центр ФК"Бескид"

"Бескид"-лідер  (Народна воля №81 від 14.10.1998р.)

Минулої неділі у Надвірній "Бескид" зустрічався з рогатинським "Опіллям" у черговому матчі чемпіонату України серед колективів аматорської ліги.
Гра виявилась захоплюючою і напруженою.Надвірнянці перемогли з рахунком 2:1.Голи забили Микола Васильків і Роман Русак.
"Бескид" набравши 14 очок у семи іграх,очолює турнірну таблицю.Залишилось зіграти ще один матч у цьому чемпіонаті з футболістами м.Цумань з Волині.Сподіваємось,що "Бескид" надійно утримає лідерство.
***
14 жовтня на свято Покрови у Надвірній відбудеться матч на кубок області з футболу.
"Бескид" зустрінеться з футболістами с.Кривотул Коломийського району.
***
У неділю,18 жовтня стартує кубковий марафон з футболу серед колективів фізкультури Надвірнянщини.


Підсумки першого кола в чемпіонаті району  (Народна воля №83 від 21.10.1998р.)

Ось і закінчилося перше коло чемпіонату району.Аналізуючи становище голова районного комітету з фізичної культури і спорту Богдан Вінтоняк відмітив позитивні зрушення,які сталися в окремих командах.Так,нинішнього року після тривалої перерви включилася в чемпіоант команда с.Лоїва,і виключно завдяки старанням сільського голови Михайла Пліщука.Включилася,та ще й посіла четверте місце.
Доброю грою відповідая команда "Мрія" з Ланчина на турботи селищного голови Михайла Іванюка та місцевого фермера Петра Холопенка,який став її меценатом,допоміг придбати хорошу спортивну форму.Добрих слів заслуговує керівник МП"Макс" Тарас Пушкар з Камінного,який теж багато допомагає,матерально команді.А голова спілки селян Ярослав Ковальчук з Середнього Майдану не лише сприяє розвиткові футболу,а й сам забиває голи суперникам у складі команди "Факел".
Так на ділі вони реалізують державну програму розвитку футболу і відповідну районну прогарму,затверджену торік РДА.
На прикрість,не обходиться без неприємних сюрпризів.Через систематичні невиїздт на матчі знято з чемпіонату команду "СКА-Галичина" підшефної Надвірній військової частини;дуже знизила рівень майстерності команда селища Делятина,яка була колись чемпіоном району;варто би відновити у Фитькові й Цуцилові колишні футбольні традиції;незважаючи на зміни сільських голів,досі не має футбольного поля молодь Білих Ослав.Такі короткі плючи і мінуси першого кола чемпіонату.
18 жовтня розпочалися ігри на кубок району з футболу.У перших турах успішно зіграли-"Лістер"(Лісна Тарновиця),"Колос" (Тисменичани),ФК"Перерісль",Смерічка"(Лоїва),"Скеля"(Пнів),"Колос"(Парище).Повторні матчі-25 жовтня

Степан Писуляк

"Бескид"-лідер  

14 жовтня на своєму полі "Бескид" у матчі 1/8 Кубка області приймав старокривотульску "Іскру" і переміг з рахунком 5:1.
Відзначився у цій грі Микола Васильків,який забив 4 голи,та Василь Ханенко.
У неділю,18 жовтня,"Бескид" зустрівся з "Явором"м.Цумані з Волині у першому колі чемпіонату України аматорської ліги.
На прикрість,гості виграли з рахунком 3:0,але "Бескид" все одно утримує лідерство у першому колі цієї ліги.

Прес-центр ФК"Бескид"

Міні-футбол

Цілий місяць триває чемпіонат району з міні-футболу серед команд юнаків та дітей 1984-1987 р.н.
У змаганнях взяли участь 6 команд м.Надвірної та команди селища Битків і села Стримби.Першість виборола команда "Ювентус"з вул.Мазепи,яка набрала 32 очки.У складі команди виступали Юрій Глодан(капітан),Іван Шевчук,Андрій Костенко,Сергій Дем"янчук,Володимир Шестерняк,Сергій Матвійчук,Андрій Свідрук,Тарас Михальчук та Олег Іроденко.
Лише на два очки відстала команда "Динамо" з вул.Княгині Ольги(капітан Павло Заузолков),а третє призове місце посіла команда "Борусія" з вул.Котляревського(капітан Володимир Канюк),усі з райцентру.Церемонія нагородження команд-призерів відбулася велелюдно,під час перерви в матчі Надвірнянського "Бескида" з Рогатинським "Опіллям",отже,всі вболівальники мали змогу побачити майбутніх зірок надвірнянського футболу.Команда-переможець отримала перехідний кубок,футбольний м"яч,грамоту і вимпел,а кожен футболіст-почесну грамоту районного комітету з  фізичної культури і спорту.Нагороди вручали голова райспорткомітету Богдан Вінтоняк та президент ФК"Бескид" Юрій Скиба.Команди-призери отримали почесні грамоти районної федерації міні-футболу.
Кращими визнані:воротар "Ювентуса" Іван Шевчук,нападник цієї ж команди Андрій Глодан,захисник Володимир Онофрійчук з "Динамо".Найтехнічнішим гравцем чемпіонату визнаний Андрій Кривий з "Мілану",а кращим бомбардиром став Орест Длябога з команди "Арсенал",який забив 21 гол.
Минулого тижня розпочався розіграш кубка з міні-футболу,на який подали заявки вже 11 команд,але ще не пізно включитися всім,віком не більше 14 років,хто хоче помірятися майстерністю.

Віктор Татаренко,голова районної федерації міні-футболу

Раді за тебе "Бескиде"!  (Народна воля №84 від 24.10.1998р.)

У черговій календарній зустрічі в рамках чемпіонату області Надвірнянський "Бескид" приймав на своєму полі команду "Карпати"(Кути).
Наші футболісти показали чудову гру.Команда юнаків виграла з рахунком 4:3,а дорослі гравці не залишили жодних шансів на перемогу суперникам.
Свій хет-трик звершив Степан Ханенко(брат Василя) і ще по одному голу забили Роман Русак та Андрій Максим"юк.Отже,перемога з рахунком 5:0.Раді за тебе,"Бескиде"!
Наступна гра-28 жовтня-повторний матч з "Іскрою"(Старі Кривотули) у залік 1/8 кубка області.

Перемогли дев"ятикласники  (Народна воля №91 від 18.11.1998р.)

У Молодківській ЗОШ І-ІІІ ступенів закінчився футбольний турнір між учнями старших класів,приурочений до 80-річчя ЗУНР.
У фіналі зустрілися команди 9-го та 10-го класів.Сильнішими все-таки виявились дев"ятикласники,які забили у ворота суперників три "сухі" м"ячі.Переможцям вручили перехідний кубок та грамоту виконкому сільської ради.Кращими гравцями визнано-захисника Ігора Верстюка(9 кл.),нападників В.Микитюка та Мар"яна Миклина(10 кл.),воротаря Василя Головчука(8 кл.).Їхня особиста майстерність теж відзначена грамотами сільської ради.

Ярослав Яблінчук,вчитель фізвиховання

Заключний матч чемпіонату  (Народна воля №92 від 21.11.1998р.)

У неділю,22 листопада,на стадіоні "Нафтовик" відбудеться заключний матч першого кола чемпіонату області з футболу:"Бескид" гратиме з Івано-Франківською "Короною".
Ігра відбудеться за будь-якої погоди і розпочнеться традиційно:юнаків-о 13 год;дорослих-о 15 год.
Турнірне становище перед цим матчем після 10 ігор таке:
1."Пробій"Городенка-24 оч
2."Корона"Ів-Фр.-23
3. "Бескид"Надвірна-20
Команди Снятина і Заболотова зняті з розіграшу чемпіонату.

Прес-центр ФК"Бескид"

Історія футболу Надвірнянщини:


1995 рік
1997 рік
1999 рік
2001 рік
2002 рік
2003 рік
2004 рік
2005 рік
Переглядів: 1785 | Додав: nrff | Теги: історія футболу Надвірнянщини, 1998 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
НдMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів