Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 10
Guests: 10
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2013 » Січень » 12 » Історія футболу Надвірнянщини.1999 рік
14:28
Історія футболу Надвірнянщини.1999 рік


Військовики Надвірної-чемпіони
(Народна воля №13 від 16.02.1999р.)

2-6 лютого у м.Мукачево Закарапатської обл.у змаганнях із міні-футболу Західного Оперативного Командування взяли участь 16 команд.Команда Надвірнянського гарнізону виграла усі проміжні матчі,зустрілася у фіналі з командою військово частини м.Броди Львівської обл.і перемогла з рахунком 4:2.
Отже,футболісти "малого стадіону"з Надвірнянського гарнізону-чемпіони престижного турніру.Вони отримали кубок і грамоту Західного Оперативного Командування.До перемоги команду готував граючий тренер,начальник фізичної підготовки гарнізону Петро Самборський.

Степан Писуляк
член колегії відділу РДА з питань фізичної культури та спорту

Аби "Бескид" перемогами славився (Народна воля №22 від 19.03.1999р.)

Останнім часом у Надвірнянщині дещо приупав інтерес до найпрестижнішого в минулому виді спорту-футболу:зменшилась кількість осіб,що займається футболом в юнацьких та дорослих командах,дехто прагне урізати наявну кількість футбольних полів,недостатньою є підготовка резерву великого футболу в ДЮСШ відділу освіти РДА.
Тож ситуація й породила "Програму розвитку футболу в районі в 1997-2002 рр.".І вж на розширеному засіданні оновленої координаційної ради з питань її виконання,котре вів її новопризначений Ігор Найда,глибоко проаналізували проблеми навколо надвірнянського "Бескиду" до футбольного сезону-99.Тон розмові задав президент ФК"Бескид"Юрій Скиба.
Його вустами здебільшого мовлено про тогорічну діяльність ФК,здобутки і прорахунки футболістів "Бескиду",мікроклімат у футбольному середовищі та навколо нього.Порушувались і найболючіші проблеми,значна частина яких переходить з клубом у цьогорічний сезон.Вони не дрібні,а слушні в усіх випадках.Якщо хочемо мати в місті сильну футбольну команду,то долучитися до її формування й гарту мають усі,насамперед колективи підприємств,установ та організацій.Поки що цього не відчувається від більшості  в необхідній мірі.Особливо бажанішою мала б бути опіка "Бескида" з боку структур малого та середнього бізнесу.У кожному райцентрі підприємці спонсорують місцеві футбольні клуби,крім Надвірної.Не віриться,що серед суб"єктів підприємницької діяльності немає таких,кому не болить надвірнянський футбол.
Розмірковуємо так тому,що без присутності підприємців відбувалось дане засідання координаційної ради.Були лише керівники-промисловці,і то не всі.Боляче якось сприймалася інформація тренера "Бескиду" Віктора Клим"юка про те,що футболісти надвірнянської команди ще й досі не розпочали підготовки через деякі неув"язки до нового футбольного сезону. Можливо справа ще й поправима,але кому легше від цього?
Керівництво НГВУ"Надвірнанафтогаз",котрому найближче доля "Бескиду",пообіцяло виправити ситуацію.Уже найближчим часом футболісти Надвірної проведуть збори на базі профілакторію "Плай" у Биткові.Опісля команда візьме участь у традиційному обласному турнірі пам"яті Мирослава Думанського,переможцем котрого торік вийшла.
Виступатиме "Бескид" у нинішньому сезоні майже в тому складі,що й попередньо.Хоч у поле зору тренерів вищої і першої ліги попали такі надвірнянські футболісти як Ханенко, Зеленюк,Васильків.
Футбол повсякчас вимагає коштів.Не виняток тут і ФК"Бескид".Команда виступає в обласній першості та бере участь в аматорській лізі першості України.Їй завше потрібне не лише добре слово,але й матеріальна підтримка,тобто збільшені спонсорські відрахування на розвиток футболу в районі.А що розвивати футбольне господарство в Надвірнянщині необхідно-факт незаперечний.Йому місце у нашому повсякденному житті,що пронизує майже кожний розділ схваленої ще два роки тому розпорядженням РДА Програми.

Микола Білозерко

Третє місце в Коломиї (Народна воля №33 від 27.04.1999р.)

Недавно в Коломиї відбувся представницький турнір з міні-футболу пам"яті відомого спортсмена,Чемпіона України та Європи Михайла Гаріпова за участю 16 команд області,а в їх числі-надвірнянської команди "Ліверпуль"-багаторазового чемпіона Надвірної та району.
У півфіналі "Ліверпуль" чекала коломийська команда "Покуття",яка виступає в чемпіонаті області.Їй і поступилися наші хлопці з рахунком 3:4.Зате у втішному фіналі вони переграли футболістів "Загадки"(теж з Коломиї) і вибороли призове третє місце,за що нагородженні дипломами та грошовою премією.
У складі "Ліверпуля"грали:Леонід Приймак,Любомир Гальчук,брати Ігор та Віталій Куції,Михайло Козюра,Віктор Татаренко,Роман Максим"юк,Ігор Сметанін,Лев Борняк та Тарас Івасик.
Команда вдячна підприємцю з Надвірної Романові Максим"юку,завдяки спонсорській допомозі якого стала можлива її участь у турнірі.

Віктор Татаренко


Перемогли переріслянці (Народна воля №40 від 21.05.1999р.)

У рамках районної спартакіади школярів закінчилися змагання з міні-футболу серед ЗОШ І-ІІІ ступенів.Із 29 шкіл району прийняло участь 22.Переможцем турніру стала Переріслянська ЗОШ(капітан команди учень 11 класу-Андрій Яворський),друге місце у Надвірнянського ліцею,третє-ЗОШ с.Красна.
Заслуговує похвали чесне суддівство тренера Надвірнянської ДЮСШ Богдана Гелевича.
Прикро,що в тунірі не взяли участі Зеленська,Назавизівська,Молодківська,Ланчинська,Середньомайданська,Тисменичанська школи.

Іван Угринчук
методист відділу освіти РДА

Футбол (Народна воля №41 від 25.05.1999р.)

Проведено ігри Кубка району з футболу.Один фіналіст вже визначився:це команда с.Камінного "Олімпія",яка у півфіналі з двох ігор взяла гору над над командою "Лістер"з Лісної Тарновиці.
У другому півфіналі відбулось дві гри,в якій команда "Колос" із Тисменичан перемогла вдома ФК"Перерісль" з рахунком 4:2,3:2.Отже,у фіналі зустрінуться "Олімпія"(Камінне) і "Колос"(Тисменичани).Матч відбудеться у Надвірній.
Проведено по три календарні гри у доугому колі чемпіонату району.У першій лізі лідирує доросла та юнацька команда Переросля.На другому місці -команда с.Гвізд і юнаки з Лісної Тарновиці.Третє місце посідає команда "Мрія" с-ща Ланчин.У зв"язку з участю команд Деялтина в обласних змаганнях з футболу команда знята з розіграшу району.
У другій лізі лідирує доросла команда с.Пнів,а серед юнаків-команда с.Камінне.На другому місці -"Прут"с.Саджавка,а юнаки з Добротова.Третю сходинку посідають доросла і юнацька команди "Смерічка"з с.Лоєва

Степан Писуляк
член колегії відділу РДА з питань фізичної культури та спорту

Кубок району в Тисменичанах (Народна воля №43-44 від 01-04.06.1999р.)

31 травня на надвірнянському стадіоні "Нафтовик" відбулась фінальна зустріч на Кубок району з футболу між командами "Колос"(Тисменичани)та "Олімпія"(Камінне).З рахунком 2:1 перемогу здобули тисменичанські футболісти над минулорічними володарями Кубка з Камінного.
Кубок району та грамоти райспорткомітету переможцям і призерам вручили голова РДА Роман Гончарук та голова райспорткомітету Богдан Вінтоняк.
Фінальний матч на кубок району оросив щедрий травневий дощик,але він не охолодив пристрастей ні уболівальників,яких зібралось на стадіоні "Нафтовик" близько тисячі,ні футболістів "Колоса" з Тисменичан та "Олімпії" з Камінного.
Активна реакція трибун та лавок повно відображала темперамент і самої гри.Без перебільшення ,пройшла вона цікаво і на гідному рівні.Підвищену емоційність проявляв сільський голова Тисменичан Федір Ткачук;активно вболівав "за футбол взагалі",як відповів на запитання,голова РДА Роман Гончарук;належно оцінив рівень сільського футболу в районі постійний вболівальник,провідний хірург району Володимир Нейлик.
Так,були цікавими флангові прориви нападників обох команд,прицільні удари головою,удари з середніх та далеких дистанцій,швидкі атаки та контратаки.Але сильнішими виявились футболісти Тисменичан.На 24-й хвилині Сергій Чубатий,отримавши виважений пас врозріз,завершив комбінацію голом.На 27-ій хвилині успіх закріпив Ігор Павлюк.Футболісти "Олімпії" атакували багато,але лише на 30-ій хвилині фортуна посміхнулась Ігорю Куцію.
Наприкінці матчу двічі виручив воротар тисменичанську команду воротар Петро Микитишин.
Матч так і завершився перемогю "Колоса",але для більшості уболівальників цікавим став не результат,а сама гра.
Після матчу та врученням команд-фіналістам заслужених нагород,футболісти "Колоса" зробили коло пошани і щирими жестами вшанували підримку уболівальників.
    
прес-центр відділу РДА з питань фізичної культури та спорту


Футбол (Народна воля №47 від 18.06.1999р.)

Минулої неділі на стадіоні "Нафтовик" у календарній зустрічі чемпіонату області "Бескид" приймав команду "Сокіл"з Снятина і отримав переконливу перемогу.Юнаки виграли з рахунком 2:1,дорослі-2:0

Степан Писуляк

Роман Максим"юк з Биткова-володар кубка Росії та член Збірної України (Народна воля №48 від 22.06.1999р.)

Вихованця прикарпатського футболу нашого земляка Романа Максим"юка,який нині захищає кольори санкт-петербурзького "Зеніту",вдруге запрошено до національної збірної України.
Він майстерно зіграв у відбірковому матчі чемпіонату Європи з командою Андори.На жаль,через одержану тут травму не вийшов на поле у матчі зі збірною Вірменії.
Перед цим Роман разом із зенітівцями відсвяткував перемогу,вигравши вперше в історії російського футболу Кубок Росії на стадіоні в Лужниках.
Увага наших краян до цієї події пов"язана з тим,що у складі "Зеніту" відомий на Прикарпатті футболіст Роман Максим"юк виступає вже другий рік.А у фінальному поєдинку за Кришталевий приз наш земляк із смт.Биткова забив вирішальний третій гол.Після чого суперники санкт-петербуржців футболісти московського "Динамо" змирились з поразкою.
Пригадую події двохрічної давності,коли Роман Маким"юк успішно виступав у складі Івано-Франківського "Прикарпаття",а перед тим починав у надвірнянському "Бескиді" на позиції лівого півоборонця.Завжди націлений на ворота суперників,він встигав надійно зіграти і в обороні.Наділений природнім талантом,міцними фізичними даними,поза футбольним полем Роман завжди поводився скромно і ввічливо,боляче переносив поразки команди.
Безперечно,майстерність Романа Максим"юка нині значно зросла,засяяв він неабиякою ігоровою дисципліною,набув досвіду і завжди необхідної практики,і,нарешті,впевненості,котрої часто футболістам не вистачає...
"Народна воля" від усієї душі вітає уродженця селища Битків Романа Максим"юка з досягнутою футбольною вершиною-Кубком Росії.Ми віримо,що ця перемога не остання в його футбольній кар"єрі.А незабаром Роман Максим"юк гратиме не тільки в Єврокубку УЄФА,але й у складі збірної України на Чемпіонаті Європи.

Мирон Лютак
віце-президент ФК"Бескид"


Підсумки чемпіонату району сезону 1998-1999 рр. (Народна воля №58 від 27.07.1999р.)

Чемпіонат,який закінчився,розпочинали 18 дорослих і стільки ж юнацьких команд,але у процесі ігор відмовились від участі "СКА-Галичина" в першому колі,а делятинський "Прут"-у другому(у зв"язку з участю в першості КР"України").
Чемпіонами району стали футболісти дорослої команди "Олімпія"с.Камінного,які в останній грі вирвали перемогу в Переросля.
Відрадно,що команда "Факел" все-таки зуміла увійти в першу лігу і посіла призове місце.
Добре попрацювали спортивні інструктори з юнацьким складом команд сіл Перерісль,Ланчин та Лісна Тарновиця.
У другій лізі боротьба за першість теж була напруженою.Тільки за різницею очок першість присуджена футболістам с.Заріччя.
Про рівень розвою футболу в нашому районі свідчить і така статистика:у першій лізі проведено 56 ігор,на яких побувало близько 30 тисяч глядачів,у другій-81 за участю понад 40 тисяч уболівальників.Приємно і те,що завдяки місцевій владі придбали футбольну форму та інвентар команди Середнього Майдану(сільський голова Ольга Бевзюк),Тисменичан(Федір Ткачук),Лісної Тарновиці(Василь Романюк),Красної(Дмитро Приймак).

1 ліга


ДОРОСЛІ
і
в
н
п
о
1
"Олімпія"Камінне
14
9
0
5
27
2
ФК"Перерісль"14
8
2
4
26
3
"Факел"Середній Майдан
14
8
1
5
25
4
"Мрія"Ланчин
14
5
6
3
21
5
"Едельвейс"Гвізд
14
6
3
5
21
6
"Колос"Тисменичани
14
4
5
5
17
7
"Лістер"Лісна Тарновиця
14
3
3
8
12
8
"Прут"Делятин
14
2
2
10
 8



ЮНАКИ
і
в
н
п
о
1
ФК"Перерісль"
14
10
0
4
30
2
"Мрія"Ланчин14
8
0
6
24
3
"Лістер"Лісна Тарновиця
14
7
2
5
23
4
"Олімпія"Камінне14
7
0
7
21
5
"Едельвейс"Гвізд
14
6
3
5
21
6
"Прут"Делятин14
5
1
8
16
7
"Колос"Тисменичани14
5
0
9
15
8
"Факел"Середній Майдан14
4
1
9
13


2 ЛІГА



ДОРОСЛІ
і
в
н
п
о
1
"Карпати"Заріччя
16
11
0
5
33
2
"Прут"Саджавка16
11
0
5
33
3
"Скеля"Пнів
16
9
2
5
29
4
"Смерічка"Лоєва
16
9
1
6
28
5
"Колос"Парище
16
7
2
7
23
6
"Нива"Красна
16
6
3
7
21
7
"Дружба"Волосів
16
5
2
9
17
8
"Беркут"Добротів
16
5
2
9
17
9
"Дружба"Верхній Майдан
16
2
0
14
 6




ЮНАКИ
і
в
н
п
о
1
"Нива"Красна
16
11
1
4
34
2
"Карпати"Заріччя16
10
1
5
31
3
"Беркут"Добротів16
9
3
4
30
4
"Смерічка"Лоєва
16
8
1
7
25
5
"Прут"Саджавка16
8
0
8
24
6
"Колос"Парище16
7
1
8
22
7
"Дружба"Волосів
16
5
0
11
15
8
"Дружба"Верхній Майдан16
4
2
10
14
9
"Скеля"Пнів
16
3
1
12
10


***
17 липня в Івано-Франківську відбулось засідання обласної федерації футболу за підсумками проведення чемпіонату області.Відзначено досягнення надвірнянського "Бескида",який у минулому чемпіонаті виборов третє,а в цьогорічному-друге місце.    

Степан Писуляк
член колегії відділу РДА з питань фізичної культури та спорту

Спортивний кур"єр (Народна воля №67 від 31.08.1999р.)

Осінній короткий чемпіонат проводиться за новою схемою:команди першої ліги поділені на дві зони."Бескид"грає в зоні "Б",де в суперниках-"Опілля"Рогатин,"Покуття"Коломия, "Автоливмаш"Івано-Франківськ,"Сокіл"Снятин,"Карпати"Болехів,"Дельта"Гвіздець,"Придністров"я"Тлумач.Зона "А"("Пробій"Городенка,"Корона-КГД"Івано-Франківськ,ФК"Богородчани", "Галичина"Галич,"Карпати"Кути,"Міліція-Прикарпаття","Буклайнс"Королівка,"Гермес"Підгір"я.Ігри в зонах проходять в два кола,по закінченню чемпіоната грають стикові матчі за призові місця:перше з першим,друге з другим і т.д.З наступного двотисячного року чемпіонат області проводитиметься за системою весна-осінь.Результат матчу третього туру "Бескид"-"Автоливмаш"-юнаки-2:0,дорослі-2:2

***

У фіналі кубка району серед юнаків,який тривав два місяці,взяла участь 21 команда.У зустрічі "Колоса"(Перерісль) з "Прутом"(Саджавка) переріслянці,які мають багатший досвід, потиснули своїх опонентів авторитетом.Кубок,вимпели і грамоти переможцям від райспорткомітету вручив його голова Богдан Вінтоняк.

***

Відновились ігри на супер-кубок району між чемпіонами та володарями кубка з футболу
У напруженій двохгодиній боротьбі гору взяла команда "Колос"(Тисменичани),володар кубка району:хлопці вирвали перемогу в чемпіона району "Олімпії"(Камінне).Команда злагоджена,дисциплінована,з бійцівським характером,сформована тільки з тисменичанських спортсменів.
Супер-кубок,грамоти команді та гравцям вручив заступник голови РДА,голова координаційної ради з питань розвитку футболу в районі Ігор Найда та голова райспорткомітету Богдан Вінтоняк.
Грамотою нагороджений і сільський голова Тисменичан Федір Ткачук,який посприяв у придбанні для команди спортивної форми і активно сприяє розвитку спорту у селі.
Комітет з питань фізичної культури і спорту РДА висловлює вдячність Всеукраїнському благодійному фонду "Соціальний захист" за надану матеріальну допомогу.

Степан Писуляк
член колегії райспорткомітету

Спортивний кур"єр (Народна воля №74 від 21.09.1999р.)

12 вересня на стадіоні"Нафтовик" відбувся матч Кубка України з футболу.Ветерани Надвірнянського "Нафтовика" зустрічались з ветеранами Івано-Франківського "Спартака".У напруженій боротьбі надвірнянці одержали перемогу над колись іменитими суперниками з рахунком 4:3.

Степан Писуляк
член колегії райспорткомітету


Чемпіонат району сезону 1999-2000 рр. (Народна воля №87 від 02.11.1999р.)

У чемпіонаті району з футболу сезону 1999-2000 рр.виступають 40 дорослих і юнацьких команд-більше ніж у попередньому.Треба відзначити зрослу майстерність команд селища Ланчин.Найбільша заслуга в цьому інструктора по спорту Василя Білоуса,який не лише дбає про основний склад,а й плідно працює з резервом.У результаті обидві команди селища не програли жодної зустрічі.Вдало виступають команди Лісної Тарновиці та новачки першої ліги-"Смерічка"с.Лоївої.За це слід віддати належне сільському голові Михайлу Пліщуку. Помітно додали у класі гри футболісти пнівської "Скелі":торік вони пасли задніх,а навесні після другого кола,мають змогу перейти в першу лігу.Радують футболісти Красної.Добрих слів заслуговуть молодківчани,котрі після річної перерви знову включилися в чемпіонат завдяки сільському голові Ярославу Яблінчуку.
Отже,державна програма розвитку футболу,а також районна программа,прийнята в листопаді 1997 року,виконується в повному обсязі.У цьому безсумнівно заслуга голови комітету фізичної культури і спорту РДА Богдана Вінтоняка та голови координаційної ради з розвитку футболу в районі,заступника голови РДА Ігоря Найди.Якщо врахувати команди,що беруть участь у районному та обласному чемпіонатах(в обласному-команди "Бескид" та делятинський "Прут"),то це становить 1100 чоловік.До них додати численну глядацьку аудиторію-от і виходить тисячі дорослих людей і юнаків регулярно проводять змістовне дозвілля,укріплюють здоров"я,уникають пагубних вчинків.Саме у спорті має формуватися здоров"я нації в цілому.

Степан Писуляк
член колегії відділу РДА з питань фізичної культури та спорту


Футбол (Народна воля №92 від 19.11.1999р.)

Закінчилися обласні змагання з футболу між ДЮСШ ФСТ"Колос" серед учнів 1983-1984 р.н.та 1985-1986р.н.У зональних іграх,які проходили у м.Калуші,команди Надвірнянської ДЮСШ виступили вдало:юнако молодшої вікової групи вибороли друге,а старшої-перше місце.
Фінальні ігри прошли у Заболотові Снятинського району.Тут наші юнаки старшої вікової групи завоювали кубок обласної ради ФСТ"Колос".Вони нагороджені відповідними дипломами та грамотами.
Готували команди тренери Богдан Логажевський та Василь Яворський.

Василь Масевич
голова районної ради ФСТ"Колос"


Міні-футбол (Народна воля №96 від 03.12.1999р.)

Протягом листопада у Надвірній проходили ігри на Кубок міста,присвячені цьогорічному Дню Збройних сил України.
Спочатку цей спортивний захід намічалось провести вузьким колом з участю військовиків та силових структур району,однак у відділ з питань фізичної кульутри і спорту РДА надійшли заявки від інших команд тому в розіграші кубка взяли участь і команди ВАТ"Нафтохімік Прикарпаття",апарату державного управління та торічний переможець першості міста- "Ліверпуль".
Відкриття і закриття змагань відбулося в урочистій обстановці,з участю війського оркестру під орудою Романа Кухти,у підшефній військовій частині,де у неділю 21 листопада,в заврешальному матчі за 2-3 місця зустрілися команди військової частини та збірної апарату районної ради.
Кубок вибороли "ліверпульці",але свої симпатії більшість уболівальників відділаи гравцям команди військової частини,які хоч і посіли друге місце,продемонстрували по-справжньому змістовний футбол і забили найбільше м"ячів у ворота суперників.заслужену нагороду відділу з фізичної культури та спорту РДА вручив завідувач Богдан Вінтоняк начальнику фізичної підготовки військової частини Петрові Самборському.

Степан Писуляк




Історія футболу Надвірнянщини:




1995 рік
1997 рік
2001 рік
2002 рік
2003 рік
2004 рік
2005 рік
Переглядів: 1877 | Додав: nrff | Теги: історія футболу Надвірнянщини, 1999 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
НдMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів