Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2012 » Лютий » 5 » Історія футболу Надвірнянщини.2001 рік
11:25
Історія футболу Надвірнянщини.2001 рік


У пошанівку міні-футбол (НВ №17 від 23.02.01р.)

   Першість району з міні-футболу "Сніжинка-2001",яку організували відділ з питань фізичної культури та спорту РДА спільно з райрадою ФСТ"Колос",протягом двох днів (17-18 лютого) на трьох майданичках у Надвірній-стадіону "Нафтовик",ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та військової частини-виборювали 12 команд.

   На першому етапі у трьох групах визначилися по дві команди,які в наступному етапі змагались між собою за вихід у фінал.
   На майданчику військової частини міські команди з мікрорайонів по вул.Ломоносова та "Комета" з вул."Руднєва" боролись за третє місце.Успіху досягла команда з вул.Ломоносова, котра, доречі, вперше взяла участь у таких змаганнях.
   У фіналі зустрілися команда "Темп" села Молодків та команда ветеранів Надвірної,котрі свого часу захищали кольори колишнього "Нафтовика" (нині "Бескид").
   Основний і додатковий час не виявив переможця.Ветерани "вирвали" перемогу тільки завдяки досвіду в реалізації післяматчевих пенальті.
   Команда села Молодків алшила хороші враження не тільки змістовною грою,але й високою організованістю і толерантністю.Відрадно,що її очолив і боровся за перемогу безпосередньо на полі сільський голова Ярослав Яблінчук.
   Команди-переможці та призери нагороджені грамотами відділу фізичної культури і спорту РДА,а гравці-переможці-грамотами.Грамоти вручив начальник відділу фізичної культури і спорту РДА Богдан Вінтоняк.

Іванна Максим"юк
студентка факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка

   
"Бескид"переміг переконливо (НВ №31-32 від 13.04.01р.)

    У стартовому матчі першого туру  чемпіонату області з футболу 8 квітня надвірнянський "Бескид" оновленим складом у гостях переміг з рахунком 2:0 ФК"Заболотів".
   Голи забили Партан і Білінкевич.
   У матчі юнаків з рахунком  1:0 перемогли заболотівчани.


Надвірна відкрила футбольний сезон (НВ №34 від 24.04.01р.)

    У четвер 19 квітня,на стадіоні "Нафтовик" м Надвірної під звуки Гимну України у виконанні військового оркестру піднято прапор чемпіонату області з футболу.
   Відкрив сезон начальник відділу з питань фізичної культури і спорту РДА Богдан Вінтоняк. Естафету перебрав голова координаційної комісії з розвитку футболу в районі ,заступник голови РДА Ігор Найда.
   Численні уболівальник серед яких голова РДА Роман Гончарук,керівники підприємств,організацій, приватних структур,не були розчаровані:після відкриття на зелений килим вийшли команди місцевого "Бескиду" та ФК"Калуш-2".Треба відмітити,що на матч з калушанами наші футболісти вийшли в новій формі,за що керівництво
Надвірнянського футбольного клубу вдячне СП"Укркарпатойл ЛТД" в особі його генерального директора п.Ростислава Андреєва.
   Право першого удару по м"ячу надали юному вихованцю спортивної школи Юрію Павлюку.
   Матч юнаків закінчився з нічийним рахунком 2:2.
У дорослих було чимало шансів,але скористався ними Іван Білінкевич на 21-ій та Олександр Бохінський на 90-й хвилинах.Отже,перемога вихованців Юрія Шулятицького 2:0.

(Вл.інф.)      
 
Футбол (НВ №38 від 12.05.01р.)

   2 травня відбувся матч "Бескид"- "Гуцульщина" Косів-4:1.
   Після бойової нічиєї в Богородчанах (1:1) футболісти "Бескиду" розпочали матч проти косівчан на дуже високих швидкостях.Але треба віддати належне гостям,котрі грамотно захищались.
Усе вирішив швидкий гол півзахисника "Бескиду" Олександра Бахінського,який після подачі кутового відмінно зіграв на добиванні.
   На 37-ій хвилині захисники "Гуцульщини" не поділили м"яча біля свого штрафного майданчика і Ігор Насадюк спокійно послав його у порожні ворота.
   Здавалось,що команди підуть на перерву з рахунком 2:0,але іншої думки був захисник надвірнянців Іван Голодинський:метрів з тридцяти пробив по воротах"Гуцульщини".Воротар косівчан не зумів втримати м"яч у руках:3:0.
   Після перерви наставник "Бескиду" Юрій Шулятицький,зробивши дві заміни,дав змогу пограти Андрію Яворському та Миколі Васильківу.
На 50-ій хвилині арбітр призначає пенальті у ворота "Бескиду".Удар косівчанина Павлика воротар "Бескиду" Ілку відбив,але на добиванні швидшим був Павлик.
   За 12 хвилин до завршення матчу вже косівчанин Козланюк порушив правила у своєму штрафному майданичку.Пенальті у відповідь.Його чітко реалізував Микола Хороб.Остаточний рахунок 4:1.
   Матч юнацьких команд завершився внічию-2:2.М"ячі у складі "Бескиду" забили Роман Пирожук та Іван Зеленчук.
   6 травня "Бескид" зустрічався з командою "Пробій" (Городенка),котра в даний час займає перше місце в чемпіонаті області.
   Рахунок матчу 2:0 на користь "Пробою".
Після цієї поразки "Бескид" посідає третє місце.У його активі-10 очок.
   Матч юнацьких складів закінчився перемогою "Бескиду" 1:0.М"яч забив Роман Пирожук.

Прес-центр ФК"Бескид" 

Футбол (НВ №44 від 01.06.01р.)

   Після невиразної гри з "Дельтою"(с.Гвіздець, Коломийського р-ну) футболісти "Бескида" вийшли на матч з тисменицьким "Хутровиком" настільки рішуче настроєні,що сумнівів у перемозі не виникало.
   Багатообіцяючим виявився вже початок гри:на 8-ій хвилині арбітр призначив пенальті у ворота гостей,але Микола Хороб не зумів переграти воротаря "Хутровика".
   На 12-ій хвилині гравці "Бескиду" закрутили таку "карусель" біля воріт гостей,що Роману Партану не залишилось нічого іншого,як відкрити рахунок.У середині тайму Роман подвоїв рахунок.
   У другому таймі підопічні Юрія Шулятицького знову володіли ініциативою,але відзначились тільки раз,коли надвірнянець Микола Васильків вийшов віч-на-віч з воротарем "Хутровика",не схибив.3:0 - впевнена перемога "Бескиду".
   "Бескид" вдячний одному з основних спонсорів футбольного клубу - НГВУ "Надвірнанафтогаз" (начальник Петро Пушкар):на матч з "Хутровиком" футболісти вийшли в новій формі з логотипом цього підприємства.
   Зливу голів побачили глядачі у матчів юнацьких команд.Рахунок зустрічі 8:1 на користь надвірнянців.5 м"ячів у ворота юнаків з Тисмениці забив Роман Пирожук,а ще по разу відзначились Руслан Остап"юк,Денис Маринчук та Андрій Половко.
    

Принципова перемога "Бескида" (НВ №45 від 06.06.01р.)

"Тепловик"(Івано-Франківськ)-"Бескид"(Надвірна)- 1:2
"Бескид":Мочерняк,Яворський,Ручкан,Худа,
Голодинський,Бохінський(Гуменюк),Хороб,Дитко,
Насадюк,Партан(Николюк),Білінкевич
Голи забили:Насадюк (22 хв.),Партан (85 хв.) - Масляк (88 хв.)
   Перед звітнім туром обидві команди мали до цього матчу одинакові показники-по 14 очок і в принциповому матчі в першу чергу доводили,хто з них на сьогоднішній день найсильніший.До речі, "Тепловик" був незручним суперником для надвірнянців:торік наша команда взяла лише одне очко у двох зустрічах.Програв "Бескид" і в цьогорічному Кубку М.Думанського,то ж потірбно було взяти реванш.І звітний матч почався без розвідки масовою навалою господарів поля.Але поступово "Бескид" перехопив ініциативу і на 22-ій хвилині Насадюк точним ударом метрів з 20-ти відкрив рахунок.
   У другому таймі господарі поля серією замін вирішили змінити тактику,але наставник "Бескиду" Юрій Шулятицький зробив ставку на контратакуючий футбол і це принесло результат: на 85-ій хвилині Партан зробив майстерний прохід від центра поля і подвоїв рахунок.
   Лише під завісу матчу іванофранківцям вдалось "розмочити" рахунок.
   На жаль,юнаки "Бескиду" програли з рахунком 5:0.
   

Прес-центр ФК"Бескид" 


"Бескид" зіграв внічию (НВ №46 від 08.06.01р.)

"Покуття-КІПУ"Коломия-"Бескид"Надвірна-1:1
м.Коломия,3 червня,стадіон "Юність",650 глядачів
"Покуття-КІПУ"-Ковбаса,Клапчук,Курпішук, Галушка,Ясінський,Мокринчук,Палій,Колісник,
Марчак,Тимчук,Турянський
"Бескид"-Лютак,Яворський,Ручкан,Худа,
Голодинський,Бохінський,Хороб(Гуменюк),Дитко,
Насадюк,Партан,Білінкевич
голи-Мокринчук (7 хв.)-Білінкевич (42 хв.)
арбітр матчу Я.Яців-8,7,ас.арбітра:В.Заровецький-9,0,С.Чорний-9,0(усі Івано-Франківськ)

   Після виснажливого і напруженого поєдинку з "Тепловиком" футболістам "Бескида" через два дні довелось грати матч 9-ого туру чемпіонату області з футболу.В Коломиї проти команди "Покуття-КІПУ".З перших хвилин матчу коломияни великими силами пішли в атаку на ворота "Бескиду" і на 7-ій хвилині підступний удар Мокринчука застав зненацька воротаря надвірнянців Анатолія Лютака.Такій перебіг подій не влаштовував футболістів "Бескида" і вони почали шукати щастя біля воріт суперника.На 42-ій хвилині після подачі кутового покутяни невдало зіграли в своєму карному майданчику і нападник "Бескида" Іван Білінкевич зрівняв рахунок.
   Після перерви обидві команди мали непогані шанси забити м"ячі,але надійно зіграли захисники і воротарі команд-суперниць.
   Надвірнянці на полі стадіону "Юність" були дещо змучені після поєдинку в Івано-Франківську і інчию в Коломиї треба занести в актив команди,та й газон коломийського стадіону не дуже відповідає вимогам.
   Матч юнацьких команд завершився перемогою коломийських футболістів з рахунком 2:0,хоча проходив при рівній боротьбі. 

Прес-центр ФК"Бескид"


Замкнули трійку лідерів (НВ №51 від 27.06.01р.)

   Після важкої перемоги над аутсайдером чемпіонату галицькою "Галичиною" (2:1) футболісти надвірнянського "Бескиду" наступний матч провели в Рогатині проти команди "Техноцентр-2" і довели своєю грою,що не хто інший,а саме вони є головними претендентами на лідерів у турнірній таблиці.
   З перших хвилин матчу на полі точилася гостра суперечка-на кожному клаптику зеленого газону.На 12-ій хвилині м"яч опинився у Романа Партана,котрий різаним ударом в дев"ятку відкрив рахунок у матчі.
   Опісля відзначились Олександр Бохинський та Ігор Насадюк.Рогатинці спромоглися забити гол престижу лише з 11-метрової позначки. Отже, переконлива перемога "Бескида" надвірнянців 3:1.Підопічні тренера Юрія Шулятицького піднялися на третю сходинку в чемпіонаті області з 24-ма очками після одинадцяти турів.
   Матч юнацьких команд завершився з рахунком 1:3 на користь  рогатинських футболістів.Єдиний м"яч у складі "Бескида" забив Руслан Остап"юк.

Прес-центр ФК"Бескид"

Уперше кубок району з футболу в Лоєвій (НВ №52 від 06.07.01р.)

   Протягом осені 2000-го року та нинішньої весни у Надвірнянщини тривали матчі та кубок району з футболу серед команд колективів фізкультури.   
   Спортивне дійство присвячене 10-ій річниці незалежності України.
   У четвер,28 червня,у день святкування 5-ї річниці Конституції України у фіналі кубка зустрілись команди "Факел" із Середнього Майдану та "Смерічка" з Лоєвої.
   Якщо футболісти "Факела" ставали неодноразово фіналістами,то команда села Лоєва "Смерічка" такої честі удостоїлась вперше.
   Гра проходила в напруженій обстановці.З перших хвилин матчу на полі точилася гостра суперечка.У першому таймі за нецензурну лайку на адресу судді вилучили з поля вилучили гравця "Смерічки".Матч закінчився з результатом 1:1.У двох додаткових 15-хвилинних таймах суперники обмінялися голами.Два гола у "Факела"забили два брати Михайло та Ярослав Ковальчуки,а в "Смерічки"-Андрій Котик та Іван Гаврильчук.І тільки в серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулась футболістам Лоєвої,котрі краще пробили одинадцятиметрові удари.Вони і ставли вперше у своїй футбольній біографії володарями кубка району з футболу.До цього вони перемогли команди сіл Красна,Фитьків та Гвізд.Радості лоєвчанам не було меж.
   Команді "Смерічка" в урочистій обстановці начальник відділу з питань фізкульутри та спорту РДА Богдан Вінтоняк та голова районної федерації футболу депутат районної ради Василь Половко вручили кубок,грамоту,а гравцям грамоти.Грамотою нагороджена і команда "Факел".
   Обидвом командам дістались призи-чудові футбольні м"ячі. 
   Спонсорами розіграшу кубка району з футболу виступили районна рада ФСТ"Колос"(голова В.Масевич) та районна організація партії "Демократичний союз"(голова О.Попович).
   Треба відзначити сільських голів Михайла Пліщука з Лоєвої та Ольгу Бевзюк з Середнього Майдану,які постійно дбають про розвиток спорту в своїх селах.
   Фінальний поєдинок обслуговували судді Василь Яворський,Богдан Логажевський та Петро Романюк.   

***
   У суботу 7-ого липня в селищі Делятин відбудуться ігри за звання чемпіона району з футболу серед юніорів:Перерісль-Ланчин, Молодків-Саджавка.
   А в неділю 8-ого липня в селі Перерісль чемпіонство виборюватимуть дорослі футболісти з команд Середній Майдан-Ланчин,Тисменичани-Лоєва.

(Наш кор)

Чемпіони району-юнаки Переросля та дорослі Ланчина (НВ №56 від 24.07.01р.)

   7 липня на Делятинському стадіоні "Прут" у фінальній частині чемпіонату зустрілись команди юнаків,котрі посіли призові місця в групах "А" і "Б".Команда Переросля з рахунком 4:1перемогла ФК"Ланчин",а команда "Прут"Саджавка- "Темп"Молодків.У двобої за третє місце молодківські юнаки виявились сильнішими за ланчинських.
   Ігри дорослих комнад відбувались у Перерослі 8 липня.Тут ФК"Ланчин" переміг "Факел"Середнього Майдану,а "Смерічка"Лоєвої здолала "Колос" Тисменичани.
   І ось 12 липня,на свято Петра і Павла,в Надвірній був справді пам"ятний футбольний день:звання чемпіонів району виборювали юнаки і дорослі.
Основний та додатковий час не виявив переможця з юнацьких команд Переросля та Саджавки:кожна команда забила по два м"ячі.Тільки у серії одинадцятиметрових шалька терезів переважила на користь команди Саджавки:4:3.Арбітром цієї гри був Дмитро Прокопечко,боковими-Юрій Остапчук та Віктор Клим"юк.
   В урочистій обстановці начальник відділу з питань фізкульутри та спорту РДА Богдан Вінтоняк та голова райради ФСТ"Колос" Василь Масевич вручили чемпіонам кубок,футбольний м"яч та грамоти.
   У матчі за третє місце виясняли стосунки юнаки з Середнього Майдану та Тисменичан.Перемогла команда "Колос" з Тисменичан-2:0.Їм також в урочистій обстановці вручили грамоти.
   Найвищу емоційну напруженість трибун стадіону "Нафтовик" викликав стрижневий матч за звання чемпіона району між командами дорослих "Смерічка"Лоєва та ФК"Ланчин".Принциповість матчу визначалась тим,що гравці обох команд прагнули стати чемпіонати у перший рік третього тисячоліття і в ювілейний,десятий рік
незалежності нашої держави.Тим паче,що напередодні "Смерічка" заволоділа кубком району.
   Гра протікала динамічно,з перемінним успіхом,футболісти боролися за кожний клаптик ігорового поля.Ланчинських польових гравців неодноразово виручав воротар.
   Уболівальники обох команд,як інколи висловлюються коментатори,шаленіли.Як зазначив президент ФК"Бескид" Мирослав Лютак,на таку експресивну підтримку своїх "фанів" "Бескид" може лише надіятись,хоч нині команда входить в трійку лідерів чемпіонату області.
   Заключну крапку в матчі поставив інструктор по спорту селища Ланчин Василь Білоус: після його сильного удару з середньої відстані м"яч зрикошетив від захисника і переможно затріпотів у сітці воріт "Смерічки".
   Відмінно справився з арбітражем  суддя І категорії з Івано-Франківська Олексій Лаврів.
Після вручення заслужених нагород команда-переможниця під овації трибун зробила коло пошани.
   Належно пошановано і команду Лоєвої за почесне друге місце.
   Приємною несподіванкою для глядачів стало те,що відділ з питань фізкульутри та спорту РДА відзначив грамотами також сільських голів Ольгу Бевзюк,Наталію Яремин,Ярему Непеляка,Михайла Пліщука,Федора Ткачука,Миколу Христана, Ярослава Яблінчука.
   Перші ігри наступного чемпіонату району розпочнуться в серпні.

Степан Писуляк,
член колегіїї відділу з питань фізкульутри та спорту РДА  

Перше коло завершено успішно (НВ №58 від 31.07.01р.)

   Коротко коментуючи підсумки,хочемо загострити увагу на матчі 13-туру,коли наші "бескидівці" на свому полі приймали івано-франківську "Корону-КГД" під суддівством Ярослава Яціва та "іже з ним" бокового арбітра-Мирона Острижнюка-матчу,під час котрого вболівальники та інспектор були обурені неприкритим цинізмом головного арбітра в упередженому,на користь івано-франківців,трактуванні подій на полі."Симпатії" Яціва та його помічника проявились на 41-ій хвилині ,після того,як за рахунку 1:1 при
зарахуванні взяття воріт "Корони" Іваном Білінкевичем (з подачі Романа Партана)він під тиском гравців "Корони" тут же змінює рішення і не зараховує стовідсотковий м"яч.У другому таймі він не зафіксував відверту підніжку проти Миколи Васильківа у штрафному майданчику,котра повинна була завершитись пенальті.
   А загалом перше коло футболісти "Бескиду" зіграли непогано,попри те,що команда недоукомплектована.У восьми домашніх поєдинках набрали 16 очок(4 виграші,4 нічиї і жодної поразки).У них забито 15 і пропущено 6 м"ячів.На виїздах у 7 матчах отримали 4 перемоги,дві нічиї і один раз програли,різниця м"ячів-0:6.Команда
допустила найменше програшів(єдиний 6 травня-у Городенці),але найбільше матчів зіграла в нічию (6),чотири з яких-на власному полі.
   Коротко про укомплектування команди.За віком надвірнянці,мабуть,є одніє. з наймолодших команд чемпіонату-більшість гравців по 20 років. Міркуємо, що якби на початок сезону фінансове становище клубу було дещо кращим,то тренер Юрій Шулятицький зумів би внести у склад команди досвідченіших футболістів,відомих за межами Прикарпаття.Та і втрати "Бескиду" переважають надбання:з різних причин з команди пішло п"ятеро гравців,а прийшло двоє (Худа і Партан).І все при добрій селекційній роботі футболістам "Бескиду" до снаги у другому колі,котре розпочнеться 5 серпня матчем з ФК"Заболотів",зійти на найвищий щабель турнірної таблиці,адже потенцал команди непоганий.
   2 серпня футболісти "Бескиду" проведуть у Снятині перший матч 1/4 фіналу кубка області проти команди "Захід".Матч-відповідь 16 серпня на стадіоні "Нафтовик" у Надвірній.  

Прес-центр ФК"Бескид"

"Бескид" перемагає вдома і в гостях (НВ №66 від 31.08.01р.)

   Спочатку "Бескид" в домашньому матчі розібрався із своїми сусідами з командою ФК "Флоріан"(Богородчани),перемігши з рахунком 1:0.
   При повній ігровій перевазі переможний м"яч забив новобранець команди Володимир Турянський.
   Юнаки здобули переконливішу перемогу,забивши у ворота суперника три сухі мячі.
   У п"ятницю,24 серпня-у день святкування 10-ї річниці Незалежності України-"Бескид" грав у м.Косові проти "Гуцульщини".Турнірне становище до матчу було таким:"Бескид"-36 очок, "Гуцульщина"-34.
   Уже на третій хвилині матчу через неузгоджені дії захисників та воротаря "Бескид" пропустив у свої ворота не обов"язковий м"яч.Гра носила напружений характер,судді матчу довелося запалити "червоне світло" перед гравцем "Бескида" та "Гуцульщина".І все ж постійні атаки команди "Бескид" принесли свої плоди:за 10 хв
до кінця матчу рахунок зрівняв Роман Партан,а ще через три хвилини Іван Голодинський зі штрафного забив переможний м"яч.Переомгли в цьому матчі і юнаки,рахунок 1:0 на користь "Бескиду".
   Перемігши в Косові "Гуцульщину","Бескид" зробив подарунок надвірнянцям з нагоди святкування 10-ї річниці Незалежності України.
Але вся боротьба ще попереду.
   У неділю,2 вересня "Бескид" приймає на своєму полі лідера чемпіонату команду "Пробій" з Городенки,яка набрала вже 45 очок.

Кубок з футболу на приз СДПУ (о) у переріслянців (НВ №67 від 04.09.01р.)

   Районна організація Соціал-демократичної партії (об"єднаної) спільно з райрадою ФСТ"Колос" нинішнього ювілейного року нашої держави заснувала перехідний кубок з футболу серед сільських футбольних команд Надвірнянщини.
Попередні відбіркові зональні ігри тривали з 15 серпня у селищах Ланчині,Делятині та селі Перерісль.
   І от 24 серпня після урочистої частини свята незалежності з  майдану Т.Шевченка райцентра фіналісти під державними прапорами СДПУ(о) та ФСТ"Колос" вирушили на міській стадіон "Нафтовик",також прикрашений державними атрибутами.
   Голова райорганізації СДПУ (о),директор надвірнянського ліцею Антон Ревтюк,голова райради ФСТ"Колос" Василь Масевич,начальник відділу з питань фізичної кульутри та спорту Богдан Вінтоняк та заступник голови РДА Ігор Найда сердечно привітали спортсменів й уболівальників з першим ювілеєм України і дали старт фіналу.
   Результати такі:Заріччя-Середній Майдан-0:0,Заріччя-Перерісль-1:2,Перерісль-Середній Майдан-2:0.
   За найбільшою сумою очок перемогли футболісти Переросля.Вони отримали,крім перехідного кубка, комплект футбольної форми з емблемою СДПУ(о)- спонсора турніру.
   На другому місці-спортсмени Заріччя(приз два м"ячі),на третьому Середнього Майдану (футбольний м"яч).
   У накладі не залишився ніхто-усім учасникам забезпечили харчування,оплатили працю арбітрів.
Зайве констатувати,що подібні спортивно-масові заходи є прямим виконанням державної програми "Фізичне виховання-здоров"я нації".

Степан Писуляк

Хет-трик Василя Ханенка (НВ №77 від 05.10.01р.)

   Надвірнянський "Бескид" продовжує боротьбу за одне з призових місць у чемпіонаті області з футболу,яке в наступному році,крім чемпіонату області,надасть можливість команди виступати в аматорській лізі чемпіонату України з футболу.
   У 24 турі 30 вересня "Бескид" на своєму полі приймав команду "Покуття-КІПУ" з м.Коломия і при півторатисячній підтримці болільників здобув переконливу перемогу з рахунком 4:0.Вже на п"ятій хвилині матчу після подачі кутового сімнадцятирічний Петро Ковальчук відкрив лік забитим м"ячам за "Бескид",а у другому таймі
розігрався нападник Василь Ханенко,який протягом п"ятнадцяти хвилин забив три м"ячі у ворота коломиян.
   Юнаки "Бескиду" програли своїм суперникам 3:0.
Потрібно відзначити,що тільки місяць назад після виступів за команду майстрів другої ліги ФК "Черкаси" в команду повернувся Василь Ханенко і в чотирьох матчах забив сім м"ячів.

Прес-центр ФК"Бескид"  

Коломийський кубок у Надвірній (НВ №79 від 12.10.01р.)

   Надвірнянський футбол таки в пошанівку. Минулого тижня ветерани команди "Бистриці"- попередниці "Бескиду"-на запрошення коломиян взяли участь у турнірі,приуроченому 40-річчю режимної установи №41с.Товмачик.
   Турнір пройшов на високому організаційному рівні.Незважаючи на ветеранський вік,активно боролись за взяття воріт суперників заступник декана філологічного факультету Прикарпатського університету В.Барчук,суддя Коломийського райсуду В.П"ятковський,заступник начальника установи Б.Дідич,начальник відділу установи М.Білоус.У складі надвірнянської "Бистриці" грали Л.Борняк,брати Половки,Я.Ломпас,Р.Максим"юк,
Я.Несторак,Т.Олендій,Т.Рудяк,Я.Ковальчук,
Б.Герелишин,В.Іваночко,І.Жолобчук.Вони виграли в команди гостей "Динамо" 2:1,а у фіналі,при рахунку 1:1 в основному часі,перемогли по пенальті збірну Коломиї і привезли в Надвірну красень кубок.
   Учасники вдячні організаторам,зокрема начальнику установи М.Кузяку,за доброзичливу обстановку,котра панувала упродовж усього турніру.

Степан Писуляк

Дві перемоги "Бескида" (НВ №81 від 19.10.01р.)

   Дві важкі перемоги на фініші чемпіонату області з футболу з одинаковим рахунком 2:0 здобув надвірнянський "Бескид".
   Спочатку в гостях 10 жовтня зустрівся м.Галич із "Енергетиком-2" Бурштин.
   Матч виявився дуже напруженим з проявами рубощів.На 28-ій хвилині зазнав важкої травми нападник "Бескида" Василь Ханенко.Практично до кінця чемпіонату він не зможе допомогти своїй команді.
   Перший тайм закінчився з рахунком 0:0.На початку другого тайму після подачі кутового ефектним ударом головою Володимир Турянський відкриває рахунок,а за сім хвилин до кінця матчу з одинадцятиметрової позначки рахунок подвоїв Іван Голодинський.
   Юнаки розійшлися мирно-1:1.
   14 жовтня "Бескид" на своєму полі приймав "Техноцентр-2"Рогатин.
   Тільки на 40-й хвилині Андрію Дитку після ювелірної передачі Романа Партана вдалося відкрити рахунок,а в другому таймі в штрафній площадці збили цього футболіста.Пенальті чітко виконав все то й же Іван Голодинський.
   Юнаки "Бескиду" здобули перемогу 2:0.Голи забив Роман Пирожук.
   Після 26 турів "Бескид" набрав 52 очки і продовжує боротьбу за третє місце.

Прес-центр ФК"Бескид" 

Малий бізнес підтримує спорт (НВ №86 від 09.11.01р.)

   Актуальність президентської програми "Фізичне виховання-здоров"я нації" проявляється в тім,що її у нашому районі підтримують підприємці.Ось 27-28 жовтня директори МП"Комета" Степан Іроденко та букмекерської контори "Фаворит" Володимир Нагорний підтримали ініциативу районної федерації міні-футболу(керівник Віктор Татаренко) змагань на кубок МП"Комета".
   Кубок розіграли шість команд райцентру на стадіоні "Нафтовик".Високу динаміку гри команди утримували до фінальної зустрічі юнаків "Бескиду" і команди "Комета".
   Гравці "Комети" перемогли з рахунком 6:3.  
   Кришталевий кубок,диплом та грошову премію переможцям вручив головний суддя змагань Віктор Татаренко (її прийняв капітан команди Олег Кузнєцов).
   Друге місце посіла команда "Монако" з вул. Б.Хмельницького(капітан Володимир Пекар),третім призером стала команда юнаків "Бескиду"(капітан Ігор Сметанін).
   Призери також отримали грошові призи та дипломи.
   Спонсори змагань,згадані вище керівники підприємств,встановили також індивідуальні призи: кращому воротареві "Бескиду"Роману Барановському,кращому захисникові Сергію Остап"юку ("Динамо");наручний годинник отримав кращий нападник Ігор Насадюк ("Комета")-забив 18 голів.А спеціальний приз за мужність та бійцівські якості отримав захисник "Комети" Вадим Яковлєв.
   Спецальні призи вручено наймолодшому футболістові-11-річному Сергієві Іроденку та ветеранам міні-футболу Володимиру Іванюку та Василеві Погоріленку.
   Організатори турніру висловили надію,що до розвитку масового спорту в районі прилучаться всі кервіники малого бізнесу і подібні змагання проводитимуться регулярно і цілорічно.
 
Лука Степик

Бронза - у Надвірній (НВ №91 від 27.11.01р.)

   Бронзові медалі чемпіонату області з футболу 2001 року надвірнянський "Бескид" завоював за один тур до завершення,після переконливої перемоги на власному полі з рахунком 2:1 над командою "Автоливмаш" з Івано-Франківська.
   А "допоміг" йому в цьому один з основних конкурентів в боротьбі за третю сходинку- "Тепловик" з Івано-Франківська,який удома не зміг переграти "Гуцульщину" з Косова(матч закінчився з рахунком 0:0).
   Відзначимо,що юнаки "Бескида" здобули почесне п"яте місце,а у комплексному заліку "Бескид" теж третій.
   Це велика перемога футболістів та тренерів, вдячні ми і тридцятьом тисячам уболівальників,
котрі протягом сезону підтримували свою улюблену команду,районній владі на чолі з головю РДА Романом Гончаруком та головою райради Василем Хабайлюком,керівникам підприємств,особливо начальнику НГВУ"Надвірнанафтогаз" Петрові Пушкарю,підприємцям за надання фінансової підтримки.Це і Ваша велика заслуга у завоюванні бронзової медалі для Надвірної.
   Ось вони,володарі бронзових медалей:воротарі В.Ілку,Н.Мочерняк,А.Лютак;захисники Є.Ручкан (капітан),А.Яворський,О.Худа,
І.Голодинський,П.Ковальчук,В.Гуменюк,
півзахисники А.Дитко,Р.Партан,М.Хороб,
В.Турянський,І.Насадюк,Я.Оленін,нападники
І.Білінкевич,В.Ханенко,М.Васильків.
Головний тренер Юрій Шулятицький,тренер - Ігор Сметанін.
Президент клубу-Мирослав Лютак.
   Попереду-короткий відпочинок і початок нового сезону.Хочеться,щоб він став для "Бескиду" "золотим".

Підсумкова таблиця виглядає так
 

Турнір "Молодь проти наркоманії" (НВ №97 від 14.12.01р.)

   Два дні на стадіоні "Нафтовик" тривали змагання з міні-футболу під гаслом "Молодь проти наркоманії".Організували їх МП"Комета"(директор Степан Іроденко),букмекерська контора "Фаворит"(директор Володимир Нагорний) та районна федерація міні-футболу.
   Змагання відзначались особливою напруженістю та інтригою,особливо у фінальній грі ФК"Комета" та багаторазового чемпіона міста та району команди "Ліверпуль".
  У першому таймі пеервага схилялась на бік то одної,то другої команди,і лише в другій половині гри досвідчені гравці "Ліверпуля" зуміли використати декілька вдалих моментів і перемогти.     Це Богдан Полатайко,Любомир Гальчук,Ігор Зеленюк,Василь Ханенко,Михайло Кузюра, Володимир Перегінчук,Віталій Куцій,Андрій
Хопта,Юрій Пилипчук та незмінний тренер,капітан команди Віктор Татаренко.
   Команда ФК"Комета"(капітан Ігор Насадюк) посіла друге місце,а призове третє-ФК"Руднєва"(капітан Михайло Фуфалько).Слід відзначити змістовну гру юнацького складу ФК"Бескид"(тренер Ігор Сметанін).
   Індивідуальні призи одержали кращий воротар Любомир Полатайко(команда "Монако"),захисник Володимир Перегінчук("Ліверпуль"),нападник Михайло Фуфалько(ФК"Руднєва"),а кращим гравцем турніру визнали Любомира Гальчука ("Ліверпуль").
   Приємно було побачити на турнірі вихованців Надвірнянського футболу,які виступають за команди майстрів інших міст,зокрема Ігоря Зеленюка(м.Кустанай,Казахстан).Василя Ханенка(м.Черкаси),Любомира Гальчука (м.Луцьк),Андрія Максим"юка(м.Бурштин),які не забувають свого рідного міста,котре дало їм путівку у великий футбол.
   Тепер на черзі розіграш зимового чемпіонату району з міні-футболу,в якому планується участь і сільських команд,котрих останнім часом чомусь не видно на футбольних майданчиках. Сподіваємось, що футбольні баталії в січні 2002 року в Надвірній будуть масовішими і не менш захоплюючими.

Степан Писуляк 

"Бескид"-бронзовий призер області.Уболівальники зичать стати золотим (НВ №98 від 18.12.01р.)

   Ось вони бронзові призери:гравці Василь Ілку, Євген Ручкан,Андрій Яворський,Олег Худа,Іван Голодинський,Петро Ковальчук,Богдан Полатайко, Роман Партан,Ігор Насадюк,Микола Хороб,Андрій Дитко,Володимир Турянський,Ярослав Оленін,Іван Білінкевич,Микола Васильків,Роман Барановський; головний тренер,який за підсумками сезону увійшов у десятку кращих тренерів Прикарпаття- Юрій Шулятицький,лікар команди,колишній гравець "Бескиду" Мирон Костик,віце-президент,
ветеран Віталій Козлов,президент ФК"Бескид" Мирослав Лютак.
   Команду "Бескид" представив начальник відділу внутрішньої політики РДА Володимир Свягла. Бронзових призерів зал вітав стоячи.
   -Перед вами мужні хлопці,-звернувся до залу Роман Гончарук,-які приносять усім нам радість.Але не тільки радість,бо спорт,зокрема,футбол,робить також велику політику.Адже на чемпіонати світу з"їжаються,як правило,президенти країн.
   Василь Хабайлюк адресував вітання окремо уболівальникам.
   -Від Вас,-сказав він,-також залежить успіх спортсменів,Ви надаєте їм наснаги.
   Василь Хабайлюк закликав інтенсивніше розвивати дворовий,вуличний футбол як перший етап вищої майстерності.
  Президент клубу одержавши нагороду,у відповідь від футбольного клубу вручив районним керівникам сувеніри:футбольний м"яч Романові Гончаруку,та футболку Василеві Хабайлюку.Він висловив сердечну вдячність меценатам клубу-керівникам Петрові Пушкарю (НВГУ "Надвірнанафтогаз"),Івану Вульчину (УБР),Ігорю Палиці(ВАТ"Нафтохімік Прикарпаття"),Степанові Іроденку (МП"Комета"),Ярославу Нестораку (ТзОВ"Аера"),Володимиру Ганцюку(ВАТ
" Надвірнянський лісокомбінат").
   Винуватців торжества урочисто вітали також народний духовий оркестр під керуванням заслуженого працівника культури України Дмитра Скікуна,заслужений працівник кульутри,співачка та викладач Ольга Молодій,інші колективи та виконавці.
   Редакція "Народної волі" приєднується до численних вітань,бажає нашій улюбленій команді наступного року стати на найвищу сходинку в чемпіонаті області.Ми й надалі виступатимемо інформаційним спонсоором "Бескиду".

Степан Писуляк


Здоровий спосіб життя коштів не потребує (НВ №100 від 25.12.01р.)

    Торік федерація футболу розділила сільські команди на дві ліги за спортивним принципом.У першу ввійшли ті що посіли 1-10-те місця.За цим принципом проводиться і цьогорічний чемпіонат району.
   Як бачимо із наведеної нижче таблиці,на чемпіонський титул претендують усі п"ять перших команд.
   Добре поставлена навчально-тренувальна робота в селах Лоєва,Тисменичани,Заріччя,селища Ланчин.Тут сільські голови приділяють належну увагу виконанню Державної цільової комплексної програми розвитку футболу,дбають про зміцнення матеральної бази.Сільські голови Лоєвої і Тисменичан Василь Пліщук та Федір Ткачук постійно бувають на іграх,виїжджають на ігри в гостях.Активно працюють громадські тренери Василь Білоус(Ланчин),Богдан Боднарук(Заріччя).
   У складі другої ліги нинішнього року з"явились дві нові команди:замість вибулих з Биткова та Фитькова влились новостворена команда с.Назавизова (після багаторічної перерви) та команда с.Грабовець сусіднього Богородчанського району,котра задає тон в чемпіонаті.
   Перше коло показало,що є над чим працювати командам Добротова і Пнів"я,особливо з резервом.
Основна заслуга,що в чемпіонаті беруть участь багато сільських команд дорослих і юнацьких складів,є головного судді чемпіоната Богдана Вінтоняка.Завдяки цьому виховується потужний резерв для команд майстрів.А ще заслуга його в тому,що командам не потрібно робити грошові внески в розмірі до 400 грн.за участь в
чемпіонаті,як це практикують в інші райони і відштовхують від себе спортсменів.
   -Краще за ці кошти,-висловився Богдан Вінтоняк,-команди нехай придбають для себе спортивну форму та інвентар,котрих,на жаль, бракує багатьом.Саме тим,-продовжив він,-і пояснюється,що команда с.Грабовець прилучилась до нашого чемпіонату,адже за це не треба платити.
   І ще трохи статистики: у районному чемпіонаті бере участь понад 900 чоловік,а на кожному турі присутні понад 5000 вболівальників.Це добрий приклад організації активного дозвілля та ведення здорового способу життя.


Степан Писуляк


Переглядів: 2434 | Додав: nrff | Теги: історія футболу Надвірнянщини, 2001 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
НдMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів