Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2014 » Січень » 22 » Історія футболу Надвірнянщини.2007 рік
15:11
Історія футболу Надвірнянщини.2007 рік


Юні футболісти з Переросля дали "фору" ровесникам зі Словаччини і Польщі (Народна воля №25-26 від 30.03.2007р.)

Команда юних футболістів ДЮСШ райради ФСТ"Колос" на чолі з тренером Василем Яворським,як переможець турніру Івано-Франківської обласної федерації футболу,присвяченого пам"яті відомого футболіста Мирослава Думанського, яким опікується його дружина Ольга Думанська,взяла участь в аналогісних міжнародних змаганнях,котрі завершилися в польському місті Горліце.
Це відомий спортивний центр сусідньої країни з чотирма футбольними полями,спортивним комплексом та плавальним басейном.
Україну представляли разом з нашою командою,кістяк якої становили учні Переріслянської ЗОШ І-ІІІст.,вихованці тутешнього відділення ДЮСШ райради ФСТ"Колос",юнаки футбольної школи ім.Мирослава Думанського з обласного центру.Змагалися вони з командами Польщі,Словаччини та Угорщини.Поєдиники відзначалися напруженою спортивною боротьбою,завзяттям до перемоги,дисципліною і цікавою грою.
Наша команда завоювала перше місце,повернулася з міжнародним кубком,а всі футболісти нагороджені грамотами. Івано-Франківська команда задовольнилася третім призовим місцем.
Учасники гри відзначають чудову організацію змагань,задоволені запропонованою польськими друзями  культурною програмою.Вони ознайомилися з пам"ятками історії та культури,визначними місцями міста Горліце.
Посприяли участі в цих змаганнях наших футболістів Ольга Думанська,надвірнянський підприємець Василь Павлюк та в.о.голови районної державної адміністрації Володимир Павлюк.Команда щиро вдячна їм за всебічну підтримку,а також начальнику відділу з питань молоді та спорту РДА Петрові Самборському та начальникові паспортного відділення райвідділу УМВС Михайлові Рубінському.
Футболістів ДЮСШ райради ФСТ"Колос" запрошено взяти участь ще в одному міжнародному турнірі з футболу,який цьогоріч в червні знову відбудеться в м.Горліце.

Микола Пилюк

У неділю,1 квітня, стартує надвірнянська футбольна весна

У шуткову неділю,1 квітня 2007 року у Надвірній розпочнеться черговий чемпіонат області з футболу серед команд першої ліги.
Суперником місцевого "Бескиду" виступатиме команда "Факел-2" з м.Івано-Франківськ.Початок зустрічей:юнаки-о 14-ій год.,дорослі-о 16-ій год.
Початку матчу дорослих команд передуватиме урочисте відкриття футбольного сезону на стадіоні "Нафтовик". Запрошуємо уболівальників та шанувальників цієї видовищної гри на спортивне свято.
Водночас нагадуємо що до футбольного сезону надвірнянський "Бескид" готувався під орудою нового(старого) головного тренера Юрія Йосиповича Шулятицького.Повноцінний весняний збір проходив з 13 по 28 лютого в м.Надвірна,з 1 по 10 березня - в с.Ямна Яремчанської міської ради в санаторії-профілакторію "Яремче"ВАТ "Надвірнянський лісокомбінат".З 11 по 18 березня футболісти "Бескиду" взяли участь у розіграші Кубка обласної федерації футболу,присвяченого пам"яті Мирослава Думанського,в якому серед 12 команд здобули 5-е місце.
Пропонуємо вашій увазі календар ігор першого кола чемпіонату області з футболу:
1.04-"Бескид"-"Факел-2"(Івано-Франківськ)
10.04-"Нафтохімік"(Калуш)-"Бескид"
15.04-"Бескид"-"Тепловик"(Івано-Франківськ)
22.04-ФК"Коломия"-"Бескид"
29.04-"Бескид"-"Карпати"(Яремче)
2.05-1/16 кубка області
6.05-ФК"Тужилів"-"Бескид"
9.05-1/8 кубка області.Перший матч
13.05-"Бескид"-"Газовик"Богородчани
16.05-кубок області.1/8.Матч-відповідь
20.05-"Галичина"(Галич)-"Бескид"
27.05-"Бескид"-"Кадоган-Дельта"(Гвіздець)
3.06-"Бескид"-"Цементник"(Ямниця)
10.06-"Сокіл"(Угринів)-"Бескид"
17.06-"Бескид"-"Покуття"(Снятин)
24.06-"Нептун"(Івано-Франківськ)-"Бескид"
28.06-1/4 кубка області.Перший матч
1.07-"Бескид"-"Спартак-2"(Івано-Франківськ)
6.07-1/4 кубка області.Матч-відповідь
8.07-"Пробій(Городенка)-"Бескид"
Запрошуємо надвірнянців,усіх уболівальників підтримувати футбольну команду "Бескид" на іграх чергового чемпіонату області.Гравці налаштовані демонтрувати цікаву,видовищну гру,радуючи своїх прихильників голами.

Мирослав Лютак
віце-президент ФК"Бескид"

Та людина багата,в якої щира душа

Районна федерація футболу,футбольний клуб "Бескид",тренерський склад та гравці "Бескида" висловлюють сердечну подяку виконавчій дирекції ВАТ"Надвірнянський лісокомбінат",ЗАТ"ЛК Інтерплит Надвірна" в особі Володимира Ганцюка,Дмитра Боженюка та Світлани Тищенко,їхнім трудовим колективам за спонсорську допомогу для розвою футболу у Надвірнянщині.
Із керівництвом цих підприємств занйдено похвальне порозуміння щодо підтримки ФК"Бескид"Надвірна: профінансовано 25400 грн,на весняний підготовчий збір команди у Надвірній,у санаторії-профілакторії "Яремче" в Ямній Яремчанської міської ради та участь у розіграші Кубка обласної федерації футболу,присвяченого пам"яті Мирослава Думанського.На підтримку ФК"Бескид" виділено 6 тис.грн.
Районна федерація футболу та ФК"Бескид" розраховують також на спонсорську допомогу коштами й від інших підприємств,установ та організацій району,підприємницьких структур.А працівникам деревообробної і плитної галузі бажаємо невичерпної енергії у виробничих справах,міцного здоров"я і просто людського щастя.Благополуччя і достатку,щоб справи ваші були всі в порядку.

Андрій Андрійович
президент футбольного клубу "Бескид",
голова районної федерації футболу,
голова постійної депутатської комісії районної ради
з питань бюджету,фінансів,податків та інвестицій

Пасхальний турнір з міні-футболу (Народна воля №27-29 від 06.04.2007р.)

У ДЮСШ райради ФСТ"Колос" дбають про удосконалення спортивної майстерності юних футболістів.
Нещодавно школа провела відкриту Пасхальну першість з міні-футболу в смт.Делятин з участю команд сіл Перерісль,Заріччя та шкільних команд Назавизова і Делятина.
Директор ДЮСШ"Колос" Василь Масевич на урочистому відкритті тепло привітав учасників з Великоднем.Перемогли вихованці Переріслянського філіалу ДЮСШ"Колос".Другу сходинку посіли юні футболісти Назавизова,на третьому місці-делятинці.
Переможцеві Пасхального турніру Василь Масевич та ветеран футбольного руху Степан Квочак із Делятина вручили кубок і грамоти райради ФСТ"Колос",призерам-грамоти.

Микола Білозерко

Перша перемога юнаків "Бескида" (Народна воля №30-31 від 13.04.2007р.)

10 квітня у другому турі чемпіонату області з футболу надвірнянський "Бескид" грав у гостях у Калуші.
Юнаки Надвірної здобули важливу для себе перемогу з рахунком 1:0.М"яч забив Євген Капущак.
Дорослі футболісти зіграли внічию 1:1.Відзначився Андрій Глодан.
У неділю 15 квітня відбудеться матч ІІІ туру:"Бескид" на своєму полі прийматиме "Тепловик" з Івано-Франківська.
Запрошуємо на матчі котрі розпочнуться:юнаків-о 14-ій,дорослих о 16 год.

Мирослав Лютак
віце-президент ФК"Бескид"
 

Потужніше напинай вітрила "Бескиде"(Народна воля №38-39 від 12.05.2007р.)

У черговому шостому турі чемпіонату області з футболу серед команд першої ліги надвірнянський "Бескид" на виїзді грав з ФК"Тужилів"(Калуський район).
Юнаки засмутилися програшем 0:3,а дорослі розійшлись миром 1:1.Гол у "Бескида"забив Андрій Яворський.
Наступний матч сьомого туру у неділю,13 травня у Надвірній,де "Бескид" прийматиме "Газовик" із Богородчан.Початок матчів:14.00-юнаки;16-00-дорослі.
Як скромно зазначив для "Народної волі" віце-президент ФК"Бескид" Мирон Лютак,"Бескидові" у травні варто потужніше і міцніше напинати свої вітрила,котрі б несли його виключно до перемог,котрі конче потрібні аби полишити другу поливну турнірнох таблиці.
А в середу,9 травня "Бескид" в 1/8 кубка області переміг у Надвірній "Кадоган-Дельту" із Гвіздця з рахунком 1:0.Гол забив Анатолій Грицюк.Отакого б кубкового переможного настрою у кожному матчі "Бескида"!
Матч-відповідь 1/8-ї кубка-16 травня.

Свято футболу триває(Народна воля №40-41 від 18.05.2007р.)

У неділю 29 квітня ц.р. розпочався чемпіонат району з футболу сезону 2007 року.Участь беруть 22 юнацькі та 22 команди дорослих.
У І лізі змагатимуться 12 команд(юнацьки та дорослі склади):
"Колос"с.Тисменичани
"Колос"с.Парище
"Прут"с.Саджавка
"Рокита"с.Б.Ослави
"Лістер"с.Л.Тарновиця
"Сокіл"с.Фитьків
"Дружба"с.Волосів
"Будівельник"с.Гвізд
ФК"Ланчин"смт.Ланчин
ФК"Перерісль"с.Перерісль
"Діл"смт.Битків
"Олімпія"с.Камінне,
у ІІ лізі-10 команд:
"Підгір"я"с.Назавизів
"Карпати"с.Цуцилів
"Нерудник"с.Пасічна
ФК"Красна"с.Красна
"Смерічка"с.Лоєва
"Темп"с.Молодків
"Карпати"с.В.Майдан
"Скеля"с.Пнів
"Нива"с.Гаврилівка
"Страгора"с.Стримба
Не зважаючи на несприятливі погодні умови,перший тур пройшов успішно.З урочистим відкриття учасників привітали сільські голови.Священники посвятили футбольні поля й учасників,поблагословили матчі чемпіонату на результативний видовищний футбол.
На сьогодні завершився 3-й тур.Приємно констатувати той факт,що рівень гри команд вирівнявся,покращився також матеріальний стан:наявність футбольної форми,м"ячів.
Районна федерація футболу вітаж всіх любителів футболу з початком нового сезону.Вболівальникам бажаємо видовищного і результативного футболу,гравцям-чесної та спортивної боротьби.

Василь Завадський
секретар НРФФ

Кубок надвірнянського міського голови поїхав до Львова (Народна воля №44-45 від 01.06.2007р.)

Любителям футболу припав до душі і запам"ятається надовго другий розіграш кубка мера Надвірної з міні-футболу,який минулої суботи відбувся на міні-футбольному майданчику із штучним покриттям стадіону "Нафтовик",присвячений Міжнародному Дню захисту дітей.
Видовищне дійство переросло у справжнє футбольне свято.Детальніше про його перебіг розповідає один із організаторів змагань,голова районної федерації міні-футболу Віктор Татаренко.
-Урочистості,які передували грі,розпочав Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович.Він уточнив,що розіграш цього кубка став традиційним,географія команд-учасниць поступово розширюється.Не виключено,що в наступноному турнірі братиме участь і команда зі столиці нашої держави-Києва.
Радість свята футболістів та уболівальників прийшли розділити заступник голови РДА Роман Мамчур,директор ЗАТ"ЛК Інтерплит Надвірна" Світлана Тищенко,начальник відділу у справах молоді та спорту РДА Петро Самборський,голова профкому НГВУ"Надвірнанафтогаз" Іван Дем"янів та голова районної федерації футболу Андрій Андрійович.
Юні футболісти-вихованці тренера Надвірнянської ДЮСШ відділу освіти РДА-Володимира Перегінчука-вручили всім учасникам змагань та почесним гостям квіти,а Зіновій Андрійович нагородив хлопців комплектом футбольної форми та шкіряними м"ячами,оголосивши футбольний турнір відкритим.
Першими на майдачник вийшли команди "Інтерплит"(Надвірна) та "ПТД"(Прикарпатський торговий дім Івано-Франківськ).
Спочатку гра була досить рівною,рахунок йшов м"яч у м"яч і лише в другому таймі футболісти "Інтерплит" дотиснули своїх суперників і перемогли з рахунком 6:2.
У другому півфіналі команда "У Боба" зустрічалася з гостями із Львова-комнадою "Гал-Підшипник".На початку гри перевага господарів не викликала ніяких сумнівів-тричі Віктор Данилюк забив у ворота гостей,але під кінець першого тайму львів"яни поступово оговтались і відквитали один м"яч.А вже у другій половині матчу цікавіше й динамічніше грали саме футболісти "Гал-Підшипника".Спочатку вони зрівняли рахунок,а за декілька хвилин до закінчення гри з 6-ти метрового штрафного удару забили переможний гол-4:3.
Перерву у турнірі організатори заповнили півфінальними іграми розіграшу кубка "Дружба" серед юнацьких команд.А далі у грі за третє місце між командами "У Боба" та "ПТД" глядачі отримували насолоду не стільки від самої гри,як від кількості забитих голів.Тільки після першого тайму рахунок був 5:4 на користь господарів,а підсумковий-11:8.У переможців п"ять голів забив Мирослав Гоцул,а тричі відзначився Олег Перепічка.
Досить обережно розпочали команди фінальну гру.Головне для них-не пропустити,і все-таки у першому таймі гравець львів"ян Ігор Кудінов відкрив рахунок.У другому таймі львів"яни хоча й мали деяку перевагу,але надвірнянці рахунок зрівняли.Далі ніхто не ризикував:основний і додатковий час переможця не виявив-нічия 1:1.
У серії призначених пенальті із загальним рахунком 5:4 перемогу,а з нею і кубок,здобула львівська дружина "Гал-Підшипника".
Нагороджували команди Зіновій Андрійович та Віктор Татаренко.Усі чотири команди,які брали участь у турнірі удостоєні чудових пам"ятних кубків та почесних дипломів від Надвірнянського міського голови.Зіновій Андрійович відзначив високий рівень організації турніру під керівництвом голови оргкомітету підприємця Юрія Андрійовича,чітке суддівство.Його забезпечили Любомир Маланюк та Микола Гудима з обласного центру,Володимир Перегінчук та Дмитро Прокопечко з Надвірної.Подякував мер усім учасникам за красиву та змістовну гру,побажав успіхів у наступних футбольних баталіях.
Глядачі й уболівальники залишали міні-майданчик стадіону з одним бажанням-влаштувати подібні заходи чкомога частіше.Адже тут працювала виїздна торгівля,звучала чудова українська музика.Дякували вони також організаторам турніру за приємне спортивне видовище.
Ширшу інформацію про розвиток міні-футболу у Надвірній "Народна воля" надрукує найближчих числах.

Чи дочекаємось футболу без нецензурщини (Народна воля №46-47 від 08.06.2007р.)

У неділю,третого червня,завершився 6-й тур чемпіонату району з футболу сезону 2007 року у І та ІІ лізі.
Приємно,що на полях району спостерігається безкомпромісна боротьба,про що свідчать результати матчів.Виконком федерації футболу вітає бажання команд стати призерами чемпіонату,проте для досягнення цієї мети слід дотримуватись належної спортивної поведінки,футболістам-грати без грубих порушень,поважати суперників і не сперечатися,не вживати грубої лайки;тренерам-менше впливати на своїх гравців у процесі матчу,що заважає праці арбітрів;уболівальникам-насолоджуватися грою без лайки,образ,застосування насильства на стадіоні чи за його межами;представникам команд пам"ятати про обов"язки бути об"єктивними і справедливими,не фальсифікувати склади команд;арбітрам-ретельно дотримуватись Правил,суворо карати прояви грубої  гри і поведінки,щоб захистити футбол і зберегти його видовищність.
Так,грубощам і лайкам покласти край.І якщо грубість,відкрита неповага до суперника,лайка і далі витатимуть над нашими спортмайданчиками та футбольними плями,то,можливо,крім правоохоронних органів,доведеться простити допомоги у священників,отців-парохів для навернення їхніх парафіян,любителів лихослів"я,до Божих заповідей.А може,довдеться публічно оприлюднювати моральність любителів лихослів"я?..

Василь Завадський
секретар НРФФ


У колі слов"янських друзів (Народна воля №48-49 від 15.06.2007р.)

У перших числах червня у м.Горліце(Польща) відбувся ХІ міжнародний турнір з футболу,приурочений Міжнародному дню захисту дітей.
Завдяки спонсорській допомозі приватного підприємця Василя Павлюка,який придбав учасникам спортивну форму,за сприяння райдержадміністрації в особах її т.в.о.голови Ігоря Писклинця та начальника відділу у справах молоді та спорту Петра Самборського у цьому турнірі взяли участь юні футболісти Надвірнянської ДЮСШ "Колос" під опікою тренера-викладача Василя Яворського.Вихованці його добилися високого успіху-вибороли друге місце серед команд господарів турніру,Словаччини,Боснії,Угорщини,Герцоговини.
Для учасників не таким важливим стало призове місце,як рідкісна можливість спілкуватисся та подружитися з представниками інших держав.А спілкування було щирим і беззаздрісним,як це буває серед дітей.

Василь Масевич
директор Надвірнянської ДЮСШ ФСТ"Колос"

Перемогу здобули юні футболісти з Переросля (Народна воля №52-53 від 27.06.2007р.)

У неділю,24 червня 2007 року проведено турнір з міні-футболу серед дитячо-юнацьких команд району,присвячений Дню молоді.У турнірі взяли участь шість команд:ФК"Перерісль"с.Перерісль,"Лістер"с.Лісна Тарновиця,"Сокіл-1"с.Фитьків,"Сокіл-2"с.Фитьків,"Темп"с.Молодків,"Страгора"с.Стримба.
У двох групах діти 1995-1997 р.н. змагалися за вихід до фінальної частини турніру.На спортивному майданчику для міні-футболу була присутня по дорослому безкомпромісна боротьба та дитяча завзятість і безмежне бажання здобути перемогу.
За результатами матчів у групах за ІІІ місце змагалися команди "Сокіл-1"с.Фитьків та "Темп"с.Молодків.У напруженій боротьбі перемогу святкували гравці команди "Сокіл-1"с.Фитьків.Переможний м"яч забив Мар"ян Дмитрук.
У фіналі зустрілися однолітки двох сусідніх сіл:команди ФК"Перерісль"с.Перерісль та "Лістер"с.Лісна Тарновиця. Двома влучними ударами Іван Павлюк приніс перемогу команді с.Перерісль з рахунком 2:0.Ось імена переможців: Сергій Якимович,Іван Вінтонишин,Іван Павлюк,Артем Сметанюк,Степан Качанюк,Олег Гречко,Михайло Боднарук, Руслан Павлюк,Іван Стефанюк,Мирон Ерстенюк,Василь Клюфінський,Ростислав Фенюк,Тарас Рубінський,Мар"ян Хроботенко.
Призери турніру нагороджені футбольними м"ячами та грамотами районного центру "Спорт для всіх".Нагороди вручив начальник відділу у справах молоді та спорту РДА Петро Самборський.
Щира подяка сільським головам,вчителям фізичної культури та спортивним інструкторам,які дали можливість дітям взяти участь у змаганнях,адже у них ще надовго залишаться в пам"яті приємні миттєвості спортивної боротьби та багато цікавих вражень та нових друзів.

Василь Завадський,
директор районного центру "Спорт для всіх"

Турнір за турніром (Народна воля №54-55 від 06.07.2007р.)

Минулий тиждень порадував прихильників міні-футболу Надвірної фінальними змаганнями з цього виду спорту серед юнацьких команд на кубок Надвірної,заснований районним центром соціальних служб для сім"ї,дітей та молоді, очолюваного Тарасом Рудяком.
Фінал тривав на міському стадіоні "Нафтовик",а організатори присвятили його 16-ій річниці незалежності України.
На прохання редакції перебіг подій на головній спортивній арені міста коментує голова районної федерації міні-футболу,головний суддя змагань Віктор Татаренко.
У напруженій боротьбі несподівано для всіх володарем кубка стали футболісти команди "Сокіл" із села Фитьків.ЇЇ представляли учні Фитьківської ЗОШ І-ІІІ ст.,де директором Роман Писклинець.
Гравців футбольної дружини-переможця відзначили медалями та грамотами,а команду нагородили перехідним кубком і футбольним м"ячем.
Друге місце виборола команда студентів Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника,для повної перемоги котрій забракло тільки футбольного щастя.Тому з приємністю її гравці прийняли в нагороду медалі і грамоти.
До речі,цей розіграш кубка ювілейний,п"ятий за рахунком.Наступного разу в ньому візьмуть участь і сільські команди.
Районна федерація міні-футболу висловлює щиру подяку Тарасу Рудяку,а також Володимиру Нагорному(охоронна фірма "СІЧ"),Андрію Івасику(магазин-салон "Мобіленд"),Богдану Шуфліну(ТРК"Еліпс"),приватному нотаріусу Тарасові Вірстюку та великим шанувальникам міні-футболу Васлеві Грицюку,Миколі Сіщуку,Богдану Зеленчуку за постійну допомогу в організації та проведенні змагань з цього виду спорту для дітей і юнаків.
Окрема подяка постійному інормаційному партнеру змагань з міні-футболу ТзОВ"ISP Простір".
У липні є намір провести ще декілька змагань з міні-футболу,зокрема кубок "Надія" для двох вікових груп 1988-1990 та 1991-1993 років народження.Бажаючих взяти участь у цих турнірах просимо подавати заявки встановленої форми у ДЮСШ відділу освіти РДА тренеру-викладачу з футболу Володмиру Перегінчуку. 

Микола Білозерко


Кубок "Інтерплитові" вручив онук (Народна воля №56-57 від 13.07.2007р.)

Міні-футбольний турнір на здобуття перехідного кубка пам"яті тренера дитячо-юнацької спортивної школи відділу освіти РДА Богдана Гелевича пройшов у піднесеному темпі 30 червня-1 липня 2007 року.
На його відкриття прибули Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович,начальник відділу з питань молоді і спорту РДА Петро Самборський,дружина тренера Ярослава Гелевич,його дочки та внуки.Вони тепло привітали учасників змагань,побажавши успіхів на міні-футбольному майданчику.
Помірятися силами в кубку пам"яті вийшло п"ять команд Надвірної:"У Боба","Нафтозахист","Інтерплит","Юрист" та "Ліверпуль".
За результатми матчів у підгрупах у півфіналі "Нафтозахист" з рахунком 8:5 переміг команду "Юрист",а футболісти "У Боба" поступилися футбольній дружині "Інтерплит"(1:2).
Футболісти "Інтерплиту" у впертій боротьбі з "Нафтозахистом"(8:7) вибороли перехідний кубок пам"яті Богдана Гелевича,який вручив їм онук відмого тренера Василь.У боротьбі за третє місце перемогла команда "У Боба".
Зіновій Андрійович,закриваючи турнір з міні-футболу,повідомив,що в наступному році участь у ньому візьме значно більше команд.

Микола Білозерко

Юні футболісти "Ліверпуля" утопили "Престиж"

Минулої суботи арену стадіону "Нафтовик" у Надвірній раз у раз сколихувало багатоголосе "Гол!".Тут фінішувала фінальна частина першого розіграшу кубка "Дружби" з міні-футболу серед юнацьких команд.Впевнену перемогу в ньому,розповів голова районної федерації міні-футболу Віктор Татаренко,здобули футболісти молодіжного складу відомої на теренах Надвірнянщини команди "Ліверпуль".У вирішальній грі вони з рахунком 7:4 перемогли команду "Престиж".
У складі переможців виступали брати Дмитро та Василь Гриціви,брати Андрій та Олег Десятови,Василь Остап"юк,Іван Пилип"юк,Роман Молодій,Володимир Шестерняк,Олег Романишин та Роман Луців.


Микола Білозерко

Міні-футбол (Народна воля №60-61 від 27.07.2007р.)

У червні відбувся третій вид Спартакіади району з міні-футболу серед підприємств,організацій та працівників СДЮШ ОР,ДЮСШ,СК.
За результатами матчів перше місце зайняла команда "РЕМ",друге місце посіла команда "Нафтохімік Прикарпаття", третє-виборола команда "МНС",четверте-збірна команда працівників центральної районної лікарні,п"яте місце-команда "УТТ".
Серед працівників спортивних шкіл місця розподілили:І місце-команда ДЮСШ відділу освіти РДА,ІІ місце-команда ДЮСШ ФСТ"Колос",ІІІ місце-команда СДЮШ ОР профкому ВАТ"Нафтохімік Прикарпаття",четверте команда ДЮСШ крайової організації ФСТ"Україна",а п"яте місце-команда Надвірнянського коледжу НТУ.
***
Протягом трьох днів-14,15,22 липня на спортивній площадці стадіону "Нафтовик" тривала фінальна частина чемпіонату району з міні-футболу серед сільських,селищних колективів фізкультури та колективів фізкультури м.Надвірна сезону 2006-2007 років.За результатами групових змагань у фінальній частині змагалися шість команд сільських населених пунктів та шість команд м.Надвірна.Після напруженої безкомпромісної боротьби право виступати у півфіналах вибороли команди:"Нафтозахист","У Боба","Казка","Юрист".
У першому півфінальному матчі зустрілися команди "Юрист"-"Нафтозахист".Основний час закінчився з рахунком 5:5.У серії післяматчевих пенальті перемогу здобула команда "Нафтозахист".
У другій півфінальній грі зустрілися команди "У Боба"-"Казка".Кращу гру продемонструвала команда "У Боба",яка перемогла з рахунком 4:2.
Третє місце виборювали команди "Юрист"-"Казка".Із рахунком 9:5 перемогла команда "Юрист".
У фіналі зустрілися команди "У Боба"-"Нафтозахист".Матч закінчився з рахунком 0:1 на користь команди "У Боба",яка вдруге поспіль стала чемпіоном району з міні-футболу.
Призери змагань нагороджені медалями районного центру фізичного здоров"я "Спорт для всіх" та грамотами відділу у справах молоді та спорту РДА.
Нагороди вручили т.в.о. голови районної державної адміністрації Ігор Писклинець,заступник голови районної ради Ігор Середюк,міський голова Зіновій Андрійович та начальник відділу у справах молоді та спорту РДА Петро Самборський.

Василь Завадський
директор районного центру фізичного здоров"я населення"Спорт для всіх"


Енергетика футзалу (Народна воля №68-69 від 23.08.2007р.)

Аматорські турніри з міні-футболу є традиційними для ВАТ"Прикарпаттяобленерго":до Дня енергетика проходить турнір між командами підрозділів підприємтсва,а після нього-чемпіонат з міні-футболу,участь у якому беруть збірні команди обласних енергопостачальних компаній України.
Команда філії "Надвірнянський РЕМ" на чолі з Дмитром Буняком стала золотим чемпіоном 2005 року та здобула срібло 2006-го.
Приймав вітання перший переможець турніру в номінації "Кращий бомбардир" Ігор Крук,який забив упродовж ігор 11 голів.Такі перемоги надвірнянських енергетиків не є випадковими,за ними-виснажливі тренування,партнерські зустрічі команди "РЕМ" як із командами інших підприємств,так і з командами інших підрозділів ВАТ.
Між іншим,Дмитро Буняк-член збірної команди обленерго.У квітні 2007 року аматори-футболісти ВАТ"Прикарпаттяобленерго" разом із Дмитром Буняком перемогли в турнірі з міні-футболу серед команд керівного складу енергопостачальних компаній України.А наприкінці червня у складі команди НФК"Ураган-4" здобули срібло на ІХ традиційному турнірі ветеранів імені Сергія Луполаю.Ці змагання кожного року збирають гравців,старших 35 років.

Ярослав Гринішак,
голова профспілкової організації
філії"Надвірнянський РЕМ"

ФК"Тисменичани" тріумфував із кубком району

Минулої неділі на стадіоні "Нафтовик" у Надвірній розіграно кубок району з футболу серед команд сільських колективів фізкультури.
Матч проходив за рівної боротьби між командами ФК"Тисменичани№ села Тисменичани та "Лістер" села Лісна Тарновиця.Безкомпромісна цікава гра при нульовому результаті тривала майже до кінця поєдинку.Лишень на 86-ій хвилині гравець команди ФК"Тисменичани" Тарас Кушнірчук забив переможний гол.Його команда і святкувала перемогу.
Футбольну дружину Тисменичан нагороджено перехідним кубком,футбольним м"ячем та грамотами районної федерації футболу.Цю приємну місію виконали т.в.о. голови РДА Ігор Писклинець,начальник відділу у справах молоді і спорту РДА Петро Самборський та голова районної федерації футболу депутат райнної ради Андрій Андрійович.
***
24 серпня ц.р. на спортивному майданичку стадіону "Нафтовик" у Надвірній - змагання з міні-футболу серед дитячих команд (вік гравців 1994-1996 р.н.).
Початок змагань об 11-ій годині.
***
24 серпня ц.р.-гра за суперкубок району між командами ФК"Тисменичани"(чемпіон району 2006 р.) та "Лістер"с.Лісна Тарновиця-(фіналіст кубка району з футболу в сезоні 2006-2007 років).
Початок матчу о 17 годині на стадіоні "Нафтовик".

Василь Завадський
директор районного центру фізичного здоров"я населення"Спорт для всіх"


Фитьківський "Сокіл"-володар кубка

Минулого тижня міський стадіон "Нафтовик" став ареною захоплюючих футбольних поєдинків-змагань з міні-футболу серед юнацьких команд на кубок м.Надвірна,який встановила районна організація політичної партії ВО"Батьківщина", яку очолює Ігор Писклинець.
Команди-учасниці розподілили на дві групи,матчі в яких проводили за коловою системою задля визначення півфіналістів.У першій групі сильнішими виявилися "Барселона" з Надвірної та "Сокіл" із Фитькова,а з другої групи до півфіналу вийшли надвірнянські "Престиж" та "Арсенал".
У першому півфіналі "Сокіл" з рахунком 3:0 переграв "Престиж"-минулорічного фіналіста цих змагань,а другим фіналістом стала "Барселона",яка лише в додатковий час з рахунком 6:4 здолала "Арсенал".У матчі за третє місце "Престиж" впевнено переміг "Арсенал".
А от фінальна гра видалась напрочуд цікавою та драматичною.Перший тайм проходив у рівній боротьбі,але дві контратаки сільських футболістів дозволили їм вийти вперед-2:0.Однак,кількахвилинна розслабленість "Сокола" у другому тайм обернулася трьома пропущеними голами,які забили Михайло Капущак та Дмитро Гриців з "Барселони".А до кінця матчу залишалося всього чотири хвилини.Однак нестримна підтримка досить численної групи уболівальників з Фитькова,керованої Дмитруком І.В.,додала сил "соколам" і вони забивають чотири голи "барселонцям" і завершують фінальну гру переконливою перемогою 6:3.
У неділю,19 серпня після проведення матчу між "Бескидом" та ФК"Калуш" відбулась урочиста церемонія нагородження команд-призерів другого розіграшу відкритого кубка м.Надвірна.
За третє призове місце нагороди отримала команда "Престиж"м.Надвірна(капітан Сергій Грабовський),всі футболісти-дипломи і бронзові медалі.Фіналісти-команда "Барселона"м.Надвірна(капітан Михайло Капущак)-дипломи і срібні медалі.А переможці турніру-команда "Сокіл"с.Фитьків(капітан Роман Янцюк) нагороджені перехідним кубком, футбольним м"ячем,дипломами і золотими медалями.Організатори турніру встановили також ряд індивідуальних призів-кращим воротарем визнано Антона Рудака("Престиж");кращим захисником Євгена Капущака("Барселона"); кращим нападником Івана Поповича("Сокіл"),а кращим гравцем турніру став Дмитро Гриців("Барселона").Усіх лауреатів нагороджено пам"ятними дипломами та цінними призами.Районна організація політичної партії ВО"Батьківщина" нагородила всіх учасників наборами сувенірної продукції(футболки,кепки та ін.) із символікою БЮТ.
Не забули і про людей,які вболівають за справу районного футболу і з розумінням ставляться до проблем дитячого спорту і зокрема міні-футболу.Вони завжди допомагають при проведенні різноманітних змагань і на цьому святі футболу урочисто відзначили тренера-викладача Надвірнянської ДЮСШ з футболу Володимира Перегінчука, приватного підприємця Василя Грицюка,директора Фитьківської ЗОШ І-ІІІ ст. Романа Писклинця,голову райнної федерації міні-футболу Віктора Татаренка,директора ТРК"Надвірна" Богдана Климковецького та власника магазину-салону "Мобіленд" Андрія Івасика.Окрему подяку висловили постійному інформаційному партнеру різноманітних змагань з міні-футболу ТзОВ"ISP Простір".
Організатори змагань з міні-футболу мають намір організувати і провести подібний турнір до урочистого святкування Дня м.Надвірна у вересні і сподіваються на фінансову допомогу з боку НГВУ"Надвірнанафтогаз" та міської влади.

Вл.інф.  
  

"Барселонці" кращі у трьох номінаціях (Народна воля №70-71 від 31.08.2007р.)

На стадіоні "Нафтовик" закінчились змагання з міні-футболу серед юнацьких команд на кубок міста Надвірна, зорганізовані районною федерацією міні-футболу (голова Віктор Татаренко) та Студентським Братством м.Надвірна(голова Володимир Гринішак).Присвячені вони 16-ій річниці Незалежності України.Їх учасники-10 команд з Надвірної, які змагалися за системою кожен з кожним в одне коло.
Після стикових ігор визначилась четвірка півфіналістів.Між ними розіграно призи та нагороди,які встановили Студентське Братство та спонсори.У першому півфіналі команда "Барселона" з вул.Руднєва впевнено переграла "Престиж" з вул.Шевченка з рахунком 5:1.Другий півфінал між "Ліверпулем" з вул.Грушевського та "Міланом" з вул.Молодіжної вивявився більш результативним-6:3 на користь "Ліверпуля".У грі за третє місце футболісти "Мілана" перемогли "Престиж"-4:1,а фінальну гру завдяки кращій організації голевих моментів виграли футболісти "Барселони":з рахунком 4:2,хоча по ходу гри вони поступались "Ліверпулю"1:2,і все-таки зуміли переломити хід гри,спочатку зрівнявши рахунок,а потім і забивши два голи,які у підсумку стали переможними.
Відразу після закінчення фіналу нагородили команди-призери Володимир Гринішак,головний суддя змагань тренер-викладач Надвірнянської ДЮСШ з футболу Володимир Перегінчук та Віктор Татаренко.
За зайняте третє місце футболістів "Мілану" відзначили медалями та грамотами,гравці "Ліверпуля" за друге місце теж отримали медалі та грамоти,а от переможцям-футбольній дружині "Барселона"-вручили перехідний кубок,футбольний м"яч,медалі та дипломи.
Організатори змагань відзначили кращих гравців у шести номінаціях-це воротар Олег Хандащук("Барселона"), захисник Тарас Цуцилівський("Мілан"),нападник Михайло Капущак("Барселона"),кращий бомбардир Іван Рудейчук ("Барселона"),найтехнічніший гравець Іван Пилип"юк("Ліверпуль") та кращий гравець турніру Дмитро Гриців("Ліверпуль") .
Згадали добрим словом спонсорів-Андрія Івасика(магазин-салон"Мобіленд",приватного підприємця Василя Грицюка, які фінансово допомогли організаторам турніру.
Голова Студентського Братства Володимир Гринішак побажав усім учасникам здоров"я,спортивних досягнень та запросив команди до участі у ще одному турнірі,який орієнтовно відбудеться у кінці вересня цього року.

Вл.інф.

Турнір з футболу пам"яті Романа Пирожука у Гвозді

У неділю 26 серпня у с.Гвізд відбувся перший турнір з футболу,присвячений пам"яті Романа Пирожука.
Роман народився 25 серпня 1985 року в с.Гвізд.Навчався у Прикарпатському національному університеті імені В.Стефаника на факультеті фізичного виховання та спорту.Як гравець виступав за команди "Бескид" м.Надвірна, "Прут"смт.Делятин,ФК"Старуня"с.Старуня та "Будівельник"с.Гвізд.7 грудня 2006 року після важкої хвороби Романа не стало.
Турнір розпочали привітанням сільський голова Микола Кравчук та один з організаторів турніру Михайло Синяк. Веселив вболівальників та футболістів вокально-інструментальний ансамбль місцевого будинку культури.Після виконання Гімну України під козацький марш команди вийшли на футбольне поле та хвилиною мовчання вшанували пам"ять Романа Пирожука.
Матчі відбувалися за коловою системою.У першій грі зустрілися "Будівельник"с.Гвізд(ветерани) та "Будівельник" с.Гвізд(юнаки).Гра проходила за рівної боротьби,але закінчилася з рахунком 0:3.У другому матчі зустрілись "Едельвейс"с.Гвізд та юнаки.Гра проходила за явної переваги "Едельвейса",але автогол Андрія Семенишина допоміг юнакам і вони перемогли 0:1.
Завершився турнір грою між "Едельвейсом" та "Будівельником"(ветерани).Гра виявилась видовищною та цікавою. Нестримна підтримка вболівальників додавала сили команді ветеранів,за яку виступали знані в районі футболісти: Микола Янцюк,Ярослав Несторак,Ярослав Кепещук,Василь Гандзюк,Павло Пилип"юк,Павло Божак,Богдан Пицюк та Іван Вафлей.Після нереалізації декількох стовідсоткових моментів команда ветеранів наприкінці другого тайму пропустила швидку контратаку,яку з передачі Степана Синяка завершив Андрій Семенишин.
Першим переможцем турніру стала команда "Будівельник"с.Гвізд(юнаки).Нагороджували команди-учасниці кубками, дипломами та грамотами у будинку культури під час святкового концерту,присвяченого Дню Незалежності.
Організатори турніру встановили також ряд індивідуальних призів.
Кращим воротарем визнано Андрія Головчука(юнаки),кращим бомбардиром-Андрія Семенишина("Едельвейс"),а кращим гравцем-Павла Пилип"юка(ветерани).Їх відзначили пам"ятними статуетками та грамотами.
Сільський голова Микола Кравчук запевнив,що турнір у майбутньому значно розширить коло учасників і проводитимуть його в останню серпневу неділю.

Василь Пирожук,
учасник турніру пам"яті Романа Пирожука

І суперкубок - у тисменичанців

У неділю,26 серпня 2007 р.на стадіоні "Нафтовик" м. Надвірна розіграно суперкубок району з футболу серед команд сільських колективів фізкультури.
Право виборювати суперкубок району з футболу отримали чемпіон району з футболу сезону 2006 року ФК»Тисменичани» с.Тисменичани та фіналіст кубка району з футболу сезону 2006-2007рр.команда «Лістер»с.Лісна Тарновиця.
Перший тайм матчу проходив за рівної боротьби команд,а от у другому таймі команда ФК»Тисменичани»за рахунок кращої фізичної підготовки та командної гри переважала суперника.Результатом цієї переваги став забитий м"яч у середині першого тайму у ворота команди "Лістер".Переможний гол забив Іван Ткачук.ФК»Тисменичани» -володаря суперкубка –нагороджено перехідним суперкубком району,футбольним м"ячем,а футболістів грамотами.
Команду «Лістер»с.Лісна Тарновиця нагороджено футбольним м"ячем,футболістів-грамотами Надвірнянської районної федерації футболу.Нагородження проводили:начальник відділу у справах молоді та спорту РДА Петро Самборський, заступник голови Надвірнянської районної федерації футболу Дмитро Андріїв та секретар цієї федерації Василь Завадський.

Успіх юних талантів з міні-футболу

З нагоди святкування Дня Незалежності України на стадіоні "Нафтовик" відбулись змагання з міні-футболу серед дитячих команд,які зорганізував районний центр "Спорт для всіх".У змаганнях взяло участь 7 команд,вік учасників 10-13 років.
Спочатку відбулись попередні змагання.У групі "А" для визначення переможців знадобилось пробивати 6-метрові штрафні удари у зв"язку з тим,що всі ігри завершились з одинаковим рахунком 0:0.І лише завдяки додатковим показникам перше місце посіла команда "Лістер"с.Лісна Тарновиця,а друге-"Атака" із с.Пнів.У групі "Б" перше місце у команди Надвірнянської ДЮСШ(тренер-викладач Володимир Перегінчук),а друге -у "Рокити" з Білих Ослав (тренер Михайло Зеленевич).
У грі за третє місце зустрілись команди "Атака"с.Пнів та "Рокита"с.Білі Ослави,пнівські хлопчики впевнено виграли із рахунком 3:0 і посіли третє призове місце.А от фінальна гра відбувалась з неабиякою інтригою.Перший тайм впевнено виграли футболісти Надвірнянської ДЮСШ з рахунком 2:0,але у другому таймі лідер команди "Лістер"с.Лісна Тарновиця Віталій Онуфрак забив два голи і відклав питання про переможця до серії пенальті.І саме він своїм вирішальним голом приніс перемогу команді "Лістер" із рахунком 2:1.
Відразу по закінченню фінальної гри відбулось нагородження переможців,яке проводили заступник голови РДА Володимир Павлюк та директор районного центру "Спорт для всіх" Василь Завадський.Всі три команди-призери отримали м"ячі та грамоти.Також відзначили воротаря Дмитра Кузюка з команди "Страгора"с.Стримба,захисника Михайла Плитуса з пнівської "Атаки",нападника Віталія Онуфрака з команди "Лістер"с.Лісна Тарновиця.А 11-річного Романа Дитка з Надвірнянської ДЮСШ визнали і кращим бомбардиром (7 голів),і кращим гравцем турніру.
Організатори змагань відмітили чітке суддівство судді ІІ категорії Ігоря Зубка та голови районної федерації міні-футболу Віктора Татаренка.
Голова районного центру "Спорт для всіх" Василь Завадський подякував усім учасникам,відзначив добрий рівень усіх команд-учаснпиць та висловив надію,що до святкування Дня міста Надвірна відбудеться ще один подібний турнір,в якому візьмуть шкільні команди міста та району. 

інф.райцентру "Спорт для всіх"

Найбільше нагород у "Ліверпуля" (Народна воля №86-87 від 19.10.2007р.)

Минулої суботи міні-футбольний майданчик стадіону "Нафтовик" став ареною фінальної частини чемпіонату Надвірної з міні-футболу серед юнацьких команд.Його організували і провели районна федерація міні-футболу(голова Віктор Татаренко) та охоронна фірма ТзОВ"СІЧ"(директор Володимир Нагорний),яка саме в ці дні відзначала 5-річчя з дня свого заснування.
Як повідомив головний суддя змагань Володимир Перегінчук,фінальні ігри проходили цікаво і напружено у безкомпромісній боротьбі,і за їх підсумками чемпіонами Надвірної стали футболісти молодіжного складу відомої на теренах області команди "Ліверпуль".У фінальній грі вони перемогли команду "Мілан" з вул.Молодіжної з рахунком 3:2.А призове третє місце посіла комнада "Престиж" з вул.Шевченка-постійний учасник змагань з міні-футболу,які проводять у Надвірній.
Урочисту церемонію закриття змагань та нагородження команд-призерів провели Володимир Нагорний,директор ресторану "Карпати" Василь Кузюк та Віктор Татаренко.Бронзовий призер-команда "Престиж" і срібний призер-"Мілан" отримали медалі і грамоти.Найбільше нагород дісталось чемпіонам-команді "Ліверпуль".У неї кубок,футбольний м"яч, золоті медалі та грамоти.У складі переможців виступали:Іван Пилип"юк,Роман Луців,брати Дмитро та Василь Гриціви, Василь Будзак,Михайло Дем"яник,Василь Остап"юк та Роман Молодій.
Організатори змагань відзначили і кращих гравців у 4-х номінаціях.Кращим воротарем визнаний Євген Дмитренко з "Престижу",захисником-Тарас Цуцилівський з "Мілану",нападником-Дмитро Гриців з "Ліверпуля",а кращим гравцем чемпіонату-Іван Пилип"юк з "Ліверпуля".
У заключному слові генеральні спонсори чемпіонату Володимир Нагорний та Василь Кузюк подякували учасникам за чесну і безкомпромісну боротьбу,побажали успіхів у спорті та навчанні,запросили до участі в наступних турнірах з міні-футболу,які відбудуться у 2008 році.А для Надвірнянської ДЮСШ відділу освіти РДА виділено чудовий футбольний м"яч,який отримав тренер-викладач з футболу Володимир Перегінчук.
Районна федерація міні-футболу висловлює подяку Галині Головчук(букмекерська контора "Марафон"),Василю Грицюку(магазин "Спортовари"),Андрію Івасику(магазин-салон "Мобіленд"),Сергію Пасішнюку(громадянська партія "Пора") та Миколі Сіщуку(ТзОВ"Техмонаж"),які теж фінансово посприяли турніру.
Відзначено ТзОВ"ISP Простір",постійного інформаційного спонсора всіх турнірів з міні-футболу серед дітей та юнаків, які проводять під егідою районної федерації міні-футболу.
Наступні змагання з міні-футболу серед юнаків заплановані на травень 2008 року,а триватимуть до листопада.

Микола Білозерко

Шанси на вищу орбіту зросли (Народна воля №94-95 від 16.11.2007р.)

Завершився чемпіонат району з футболу сезону 2007 року,у котрому взяли участь 22 команди юнацькі та стільки ж-дорослих(1 ліги-12 команд юнаків та дорослих,ІІ ліги-по 10).
Доречно відзначити,що в цьому сезоні на футбольних полях району точилася ще напруженіша,аніж у попередньому, боротьба,що засвідчують показники турнірних таблиць
Турнірна таблиця чемпіонату району з футболу сезону 2007 року
тут
Частково позитивно на це вплинув той фактор,що за вдосконаленим положенням про змагання до 1-ої ліги мали можливість потрапити не дві,а три команди другої ліги замість такої ж кількості команд-аутсайдерів.
Дві команди другої ліги-ФК"Красна" та "Нерудник"-у комплексному заліку набрали одинакову кількість очок і всі показники становили рівність,тому відбувся між ним матч на нейтральному полі у с.Цуцилів.Ця зустріч стала успішною для "Нерудника",котрий обидвома складами команд(юнаки та дорослі) виборов перемогу над "Темпом"с.Молодків.
Зав"язалась цікава інтрига і щодо переходу в першу лігу:це право у додатковій грі на стадіоні с.Тисменичани виборола команда "Будівельник",котра довела це право обидвома складами команд.
Отже,у наступному сезоні свої внутрішні проблеми долатимуть команди ФК"Перерісль"с.Перерісль та "Рокита"с.Білі Ослави,котрі покидають бастіони 1 ліги.Іхні позиції зайняли "Нерудник"с.Пасічна і ФК"Красна"с.Красна.
Доцільно акцентувати на окермих позитивах та негативах районного футболу сезону-2007.Позитив-поліпшилась матеральна база команд,стан підготовки футбольних полів до матчів,клас спортсменів.Негатив-зниження загальнолюдської культури вболівальників населених пунктів,котре проявляється у грубому,а подекуди жорстокому ставленні до суддів,гравців та уболівальників команд суперників.Дотримуємось думки,що такі прояви треба припинити найрішучими законними заходами,поки вони не набрали ознак пошесті.
Виконком районної федерації футболу висловлює щиру подяку тим сільським,селищним головам,які надали можливість своїм командам повноцінно відпрацювати сезон.Вдячний арбітрам за якісне обслуговування та об"єктивність,сільським інструкторам по спорту,які успішно популяризують здоровий спосіб життя.
***
26 жовтня у Коломиї на першості обласної ради ФСТ"Колос" з футболу серед дитячо-юнацьких команд футболісти Надвірнянської ДЮСШ ФСТ"Колос"(тренер В.Яворський),посіли другу сходинку.

Василь Завадський
секретар районної федерації футболу


"Карпатські зорі"-новий кубок з міні-футболу (Народна воля №98-99 від 30.11.2007р.)

На минулому тижні Надвірнянський стадіон «Нафтовик» став ареною захоплюючих поєдинків - змагань з міні-футболу серед дитячих команд на кубок «Карпатські зорі», який встановив Надвірнянський ресторан «Карпати» (директор Василь Кузюк) за сприяння районної федерації міні-футболу (голова Віктор Татаренко) та ДФК «Атака» (президент Володимир Котик).
Команди-учасниці розподілили на дві групи, матчі в яких проходили за круговою системою задля визначення півфіналістів. У першій групі сильнішими виявились команди Надвірнянської ДЮСШ та ДФК «Атака» с.Пнів, які випередили команду «Смерічка» з с. Лоєва, а з другої групи до півфіналу вийшли команди «Судак» з м.Надвірна та Яремчанської ДЮСШ, які були сильнішими за «Лістер» з с.Лісна Тарновиця. У першому півфіналі команда ДЮСШ з м.Яремче впевнено переграла команду ДЮСШ з м.Надвірна - 4:0, а другим фіналістом став «Судак», який не менш переконливо переміг ДФК «Атака» з рахунком 5:1. У грі за третє місце пнівські футболісти з мінімальним рахунком 1:0 здолали Надвірнянську ДЮСШ. А от фінальна гра виявилась напрочуд цікавою та драматичною. Перший тайм проходив у рівній боротьбі, і чи не єдина помилка у захисті суперника дозволила футболістам «Судака» вийти вперед - 1:0 (гол на рахунку Романа Дитка), згодом він же подвоює рахунок, але яремчанці не здаються і Богдан Кучак забиває один гол у відповідь - 2:1. Далі гра проходила з перемінним успіхом і лише за дві хвилини до закінченчення той же Роман Дитко забиває третій гол і встановлює остаточний рахунок - 3:1 на користь команди «Судак».
Відразу після закінчення фінальної гри відбулось нагородження команд-призерів та урочиста церемонія закриття змагань на кубок «Карпатські зорі», яке проводили директор Надвірнянського ресторану «Карпати» Василь Кузюк та головний суддя змагань, голова районної федерації міні-футболу Віктор Татаренко.
За 4-те місце грамотами відзначили команду Надвірнянської ДЮСШ (тренер - викладач Володимир Перегінчук), бронзові медалі та дипломи третього ступеня отримали футболісти ДФК «Атака» з с.Пнів (президент Володимир Котик). Фіналісти - команда ДЮСШ з м.Яремче (тренер Михайло Стельмащук) отримали срібні медалі та дипломи другого ступеня.
А найбільше нагород випало на долю переможців - команди «Судак» з м. Надвірна, яка повністю складалась з вихованців тренера Надвірнянської ДЮСШ Володимира Перегінчука - це перехідний кубок, чудовий футбольний м'яч, золоті медалі та дипломи. У складі переможців грали - Олег Хандащук, Володимир А. Попадинець, Володимир В. Попадинець, Остап Вульчин, Максим Нестеренко, Станіслав Чуфус, Роман Ільків та Роман Дитко.
Організатори змагань встановили також ряд індивідуальних призів:кращим воротарем визнано Олега Хандащука з команди "Судак";кращим захисником-Ігора Огерука з команди ДЮСШ м.Надвірна;кращим нападником-Тараса Кучака з команди ДЮСШ м.Яремче,а кращим гравцем розіграшу кубка "Карпатські зорі" визнано 11-річного Романа Дитка з команди "Судак".Усіх цих гравців нагороджено пам"ятними призами та почесними грамотами.
Не забули і про людей, які вболівають за справу розвитку районного футболу і з розумінням ставляться до проблем дитячого спорту і зокрема міні-футболу. Вони завжди допомагають при проведенні різноманітних змагань, і на цьому святі міні-футболу урочисто відзначили директора магазину «Спорттовари» Василя Грицюка, приватного нотаріуса Тараса Вірстюка, директора охоронної фірми «Січ» Володимира Нагарного, директора агентства нерухомості «Еверест-ТІМЕ" Назара Андрейчука та директора ТРК «Надвірна» Богдана Климковецького.Пошановано і лікаря Надвірнянської районної лікарні Ігоря Бориса, який був готовий в будь-який момент надати медичну допомогу учасникам змагань.
Спеціальним призом від ресторану «Карпати» було нагороджено головного суддю кубка «Карпатські зорі» з міні-футболу Віктора Татаренка.
Окрему подяку висловили постійному інформаційному партнеру різноманітних змагань з міні-футболу ТзОВ «ІSР Простір" - Інтернет-провайдеру № 1 м.Надвірна.
В заключному слові генеральний спонсор кубка «Карпатські зорі» директор Надвірнянського ресторану «Карпати» Василь Кузюк подякував всім учасникам змагань за яскравий футбол, чесну безкомпромісну боротьбу, побажав футболістам успіхів у навчанні та спорті та висловив надію, що і в майбутньому вони ще не раз зустрінуться на футбольному майданчику.

Коментував Віктор Татаренко
ЗаписавМикола Питлюк

 
Підсумки з прицілом на чемпіонат-2008 (Народна воля №100-101 від 07.12.2007р.)

Традиційно в кінці року підбиваємо підсумки року. Урочистості з нагоди чемпіонату району з футболу сезону 2007 року серед дорослих та юнацьких команд І та II ліги гостинно прийняв позаминулої неділі клуб Пасічнянського кар'єру нерудних копалин «Нерудник».
      Переможців чемпіонату привітали заступник голови РДА Роман МАМЧУР та аматорські колективи с. Пасічна.
      І ось настає урочиста мить нагородження. Почергово на сцену піднімаються призери II ліги чемпіонату району з футболу серед юнаків: команди «Підгір'я» с. Назавизів (спортінструктор - Степан Іроденко), «Темп» с. Молодків (тренер -Андрій Мамчук). Особливими оваціями односельчани привітали з перемогою в чемпіонаті юнацький склад команди «Нерудник» с. Пасічна (спортінструктор - Володимир Клим'юк). На сцені - представники команд II ліги: «Смерічка» с. Лоєва (спортінструктор - Василь Завадський), «Темп» с. Молодків (тренер - Андрій Марчук), і нарешті, переможці - «ФК Красна» с. Красна (спортінструктор - Володимир Бойко).
      Переможцями районного чемпіонату з футболу у першій лізі серед юнаків стали команди «ФК Ланчин» смт. Ланчин (спортінструктор - Василь Білоус) - III місце, «ФК Тисменичани» с. Тисменичани (спортінструктор Іван Ткачук) - II місце, «Колос» с. Парище (спортінструктор - Василь Чіх) - І місце.
     Колективи дорослих футболістів фінішували наступним чином: «Лістер» с. Лісна Тарновиця (спортінструктор Василь Гайдаш) - III місце; «Олімпія» с. Камінне (тренер Тарас Пушкар) - II; «ФК Тисменичани» с. Тисменичани - І місце.
       Серед колективів II ліги у комплексному заліку (юнаки + дорослі) третє місце зайняла команда «Темп», а команди «ФК Красна» та «Нерудник» при рівному співвідношенні очок, перемог і нічиїх розділили перше місце.
      Із вітанням до команди «Нерудник» звернувся Пасічнянський сільський голова Василь Гегна, який відзначив, що головним іменинником на цьому святі є спортінструктор сільської ради, водночас і головний тренер «Нерудника» Володимир Клим'юк. Саме завдяки його ентузіазму, а подекуди і благородному фанатизму, два роки тому сформована команда, яка навіть не мала футбольного поля, змогла досягнути такого успіху. У відповідь В. Клим'юк подякував за підтримку і допомогу односельчан, сільського голови та керівництва Пасічнянського кар'єру нерудних копалин «Нерудник», очолюваного Олексієм Косміраком.
      У комплексному заліку серед колективів І ліги третьою стала команда «Олімпія» с. Камінне, другою -«Колос» с. Парище, а переможцем - «ФК Тисменичани».
      Грамоти, медалі, кубки та призи - футбольні м'ячі - переможцям вручали Роман Мамчур, начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Петро Самборський та член виконкому районної федерації футболу, знаний меценат Тарас Пушкар.
      Спортивне свято в с. Пасічна вдалося на славу, та, на жаль, не обійшлося без ложки дьогтю. На столі сиротливо залишилися кубок, приз, грамоти і медалі, які належало отримати команді «Лістер» с. Лісна Тарновиця. її представники з невідомих причин не прибули на нагородження. Але як би там не було, чемпіонат 2007 року успішно завершено. До зустрічі на чемпіонаті-2008.

Василь Завадський
секретар районної федерації футболу

Ужинки святкового турніру (Народна воля №104-105 від 21.12.2007р.)

Цікавими спортивними баталіями ознаменовано минулі вихідні на головній арені міста-стадіоні "Нафтовик".Його майданчик із міні-футболу заполонили учасники змагань на кубок району з міні-футболу присвяченого Дню Святого Миколая.
Щоб це свято відбулося в нашому місті,розповів голова районної федерації міні-футболу Віктор Татаренко,посприяли районний центр "Спорт для всіх"(директор Василь Завадський),районна федерація міні-футболу і відділ у справах молоді та спорту РДА(Петро Самборський).
У змаганнях взяло участь 6 команд району віком до 16 років.Жеребкування розподілило їх на дві групи,а матчі проходили за круговою системою задля визначення півфіналістів.
У першій групі команди ДЮСШ відділу освіти РДА та "Страгора" с.Стримба виявились сильнішими за дитячий футбольний клуб "Атака" із с.Пнів,у другій - футболісти "Олімпії"с.Камінне та "Дружба" с.Волосів випередили команду "Скеля" із с.Пнів.
У першому півфіналі юні футболісти з Надвірної методично розхитували захист волосівської "Дружби",що,зрештою,і принесло їм успіх у першому таймі-1:0,а у другому-ще дві чіткі комбінації команди ДЮСШ відділу освіти РДА завершилися взяттям воріт.Таким чином,упевнена перемога надвірнянців з рахунком 3:0 виводить їх у фінал.А от другий півфінальний матч відрізнявся особливим драматизмом-при практично рівній грі ні одній із команд не вдалося забити гол.І ось перша несподіванка-кутовий біля воріт команди "Олімпія" і захисник зрізає м"яч у власні ворота-1:0,попереду "Страгора".Та дві прикрі помилки стримбівської дружини таки вивели футболістів Камінного у півфінал.
У грі за третє місце боротьби не вийшло-впавши духом після прикрої поразки у півфіналі,команда "Страгора" практично без боротьби поступилася команді "Дружба" з рахунком 0:6.
Напрчуд захоплюючою видалася фінальна гра-проходила обережно,від оборони,з розрахунком на помилку суперника в захисті.Та всі моменти,які виникали біля воріт в обох команд,результату не принесли-або впенено діяли воротарі,або фатально не фортунило нападникам команд,котрі не могли реалізувати небезпечні моменти.Отже,нульова нічия.Згідно з регламентом команди пробивають по 5 шестиметрових штрафних удари.Нелегку,але цілком зслужену перемогу з рахунком 3:2 здобула команда ДЮСШ відділу освіти РДА,яку тренує Володимир Перегінчук.
За четверте місце грамотами нагородили футболістів "Страгори",бронзові медалі та дипломи отримали гравці "Дружби",а фіналісти-команда "Олімпія"-срібні медалі та дипломи.
Ціла злива нагород випала на долю переможців-команда ДЮСШ відділу освіти РДА удостоєна футбольного м"яча,золотих медалей,диплома І ступеня та красеня кубка,рівного якому за якістю на змаганнях із міні-футболу серед дитячих команд ще не було.Його презентував переможцям віце-президент ФК"Бескид" Юрій Андрійович.
Постійний спонсор дитячих турнірів із міні-футболу директор ресторану "Карпати" Василь Кузюк подарував освітянській команді коплект футбольної форми і сучасний футбольний м"яч,стимулюючи юнаків до наступних перемог.
У складі переможців грали-Олег Хандащук,якого визнано кращим воротарем турніру,Олег Нагорний(кращий захисник), Євген Пукіш,Володимир Ковалюк,Роман Ільків,Остап Вульчин,Тарас Остап"юк,Андрій Демчук,Антон Рудак та Ігор Огерук.Кращим нападником став Тарас Курчук із стримбівської "Страгори".А приз кращого гравця отримав Олег Гільтайчук із "Олімпії".
Усіх цих гравців нагороджено пам"ятними призами та почесними дипломами.Учасники ж фінальної частини змагань отримали чудові святкові солодкі подарунки до Святого Миколая,завдячуючи директорові кафе "Казка" Василеві Павлюку,які він особисто вручив футболістам.
Організатори змагань висловили щиру подяку спонсорам-Галині Головчук(букмекерська контора "Марафон"),Василеві Грицюку(магазин "Спорттовари"),Богданові Шуфліну(ТРК"Еліпс"),президентові ДФК"Атака",приватним підприємцям Лілії Канюк і депутатові районної ради Тарасові Пушкару.
Своїми враженнями від цього чудово організованого турніру з нами поділилися:
Галина Головчук:Наша структура безпосередньо причетна до спорту.Хоча працюємо в Надвірній п"ятий місяць,але вже налагодили тісну співпрацю з районною федерацією міні-футболу.Особисто мені турнір дуже сподобався. Запевняю,що ми і в майбутньому фінансово підтримуватимемо дитячі змагання з цього виду спорту,адже діти-це цвіт і надія української держави.
Василь Кузюк:Я сам футболіст у минулому із захопленням спостерігав за організованим видовищем.Приємно було бачити щасливі обличчя переможців та призерів,адже дійсно перемогли найсильніші.Прекрасно,що нікого не залишили без призів та нагород.
Чудово розуміючи проблеми дитячого футболу,подарував команді ДЮСШ відділу освіти РДА комплект футбольної форми. та м"яч.
Василь Грицюк:Турнір дитячих команд з міні-футболу,приурочений до Святого Миколая,дуже сподобався.Учасники змагалися з подвійною самовіддачею,боротьба була цікавою,але виграли найсильніші.Завжди допомагав і допомагатиму дитячому спорту,зокрема,міні-футболу.
Василь Павлюк:Скажу дуже коротко-цікаво,красиво,справедливий і закономірний підсумок змагань.Особисто зробив все,що від мене залежало.Сподіваюся,що нині учасники турніру невдовзі продемонструють усі найкращі свої футбольні якості на вищому рівні.
Володимир Перегінчук:Дуже щасливий,що саме мої вихованці стали володарями Кубка району з міні-футболу.Успіх здобутий у нелегкій боротьбі,тим є вища ціна перемоги.Упевнений,що подібні змагання не останні в районі,і що мої вихованці ще не раз доведуть свою силу і майстерність у футбольних баталіях вищого рівня.

Микола Питлюк

"Енергетичний" кубок знову в команди філії "Надвірнянський РЕМ"(Народна воля №106-107 від 28.12.2007р.)

Двадцять дві команди взялу участь у традиційному турнірі з міні-футболу серед колективів філій та підрозділів ВАТ"Прикарпаттяобленерго",котрі сьомий рік поспіль приурочують до Дня енергетика.
Жеребкування визначило сім груп,п"ять із яких мали по три футбольні дружини,а ще одна містила чотири "енергетичні" команди.Змагалися вони у дводенному груповому турнірі.Переможці з кожної групи вели боротьбу за найвищі місця.Після напружених двобоїв лідерами у своїх групах стали комнади з Івано-Франківська,Надвірної, Снятина,Коломийського району та Косова.
У півфінальному матчі команда надвірнянських енергетиків виявилася міцним горішком для колективу гравців "Управління".Футбольна дружина Надвірної,очолювана директором філії,граючим тренером,депутатом районної ради Дмитром Буняком,діяла рішуче,прагнучи повернути собі титул чемпіона турніру,який вона втратила минулого року,поступившись коломиянам.Рахунок поєдинку-8:1.
Із таким же блискучим результатом-6:2 нестримні надвірнянці завершили свою зустріч у фіналі з футболістами "Охорони".
Команда енергетиків Надвірної з міні-футболу стала володарем чудового кубка,який вручив їм голова правління ВАТ"Прикарпаттяобленерго" Олександр Бубен.



Переглядів: 1955 | Додав: nrff | Теги: 2007 рік, історія футболу Надвірнянщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Січень 2014  »
НдMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів