Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2013 » Лютий » 24 » Історія футболу Надвірнянщини.1996 рік
09:09
Історія футболу Надвірнянщини.1996 рік


Фінал (НВ №1 від 01.01.1996р.)

З міні-футболу відбувся  Ланчині,у залік районної спартакіади.Переможцями вийшли господарі-спортсмени Ланчина(інструктор у справах молоді і спорту Василь Білоус).Друге місце у змаганнях із міні-футболу зайняли спортсмени із Биткова,а третє-із Тисменичан.

Бодан Вінтоняк

Воїни міцні і в спорті (НВ №3 від 13.01.1996р.)

Завершились змагання на першість міста Надвірної з міні-футболу "Сніжинка-95".
Протягом трьох тижнів у вихідні дні,за будь-якої погоди виясняли спортивні стосунки десять команд.Змагання проводились за круговою системою,на відкритих спортивних майданчиках середньої школи №1 та стадіону "Нафтовик".Організатор турніру-спорткомітет РДА-не помилився у передбаченях:кожна гра приваблювала чимало уболівальників,хоч деякі ігри проходили при 15-градусному морозі.
У півфіналі зустрілися футболісти райвідділу внутрішніх справ з вуличною командою "Ювентус";підшефної військової частини-з ветеранами "Нафтовика".До речі,у грі за 3-4 місця перемогу "вирвали" все-таки ветерани "Нафтовика", вигравши у правоохоронців з рахунком 3:2.
Добре трималась вулична команда "Ювентус",але на фініші удача відвернулась від неї:у фіналі вона поступилась військовикам з великим рахунком 5:2.
Незважаючи на холод,уболівальники до кінця активно підтримували команди,хоч фінальна пулька завершилась наприкінці недільного дня і нагороди футболісти отримували вже присмерком.
Голова райспорткомітету Богдан Вінтоняк подякував спортсменам та уболівальникам за участь у турнірі,вручив переможцям дипломи комітету у справах молоді і спорту РДА,а всім учасникам-вимпели.Призи РДА-книгу про Надвірнянщину "Страгора"-отримали кращий,найстарший і наймолодший гравці турніру.
Комітет у справах молоді і спорту має намір у лютому розпочати новий,але ще масштабніший міні-футбольний марафон,який триватиме 2-3 місяці.

Степан Писуляк

Першість району з міні-футболу (НВ №23 від 27.03.1996р.)

Протягом лютого-березня тривала першість району з міні-футболу,в який взяло участь понад тридцять команд. Змагання проходили у сімох сільських спортивних зонах та міста Надвірної.
У фінальних іграх 16-17 березня взяли участь переможці сільських зональних змагань та міські команди,які вибороли перше та друге місця.Це команли Парища,Ланчина,Пасічної,Переросля,ветерани надвірнянського "Нафтовика", Делятина,Тисменичан та місцева команда "Ліверпуль".
Останній двобій між ветеранами "Нафтовика" та "Ліверпулем" набрав досить драматичного характеру.Основний час завершився внічию 2:2,не виявив переможця й додатковий час,і тільки в серії семиметрових удача повернулась обличчям до команди "Ліверпуль".На даний час вона-найміцініша.

Лука Степик

Дійшли до фіналу

На початку березня ц.р. у Білих Ославах закінчились зональні змагання-залік районної спартакіади,які розпочалися минулого місяця,14 лютого ц.р.
Змагання організував інструктор у справах молоді і спорту сільвиконкому Василь Івасишин спільно зі спортивним колективом села.Сільські спортсмени спробували свої сили у змаганнях з міні-футболу.Вибороли путівку у фінал районної спартакіади з міні-футболу делятинці.Відповідно ІІ і ІІІ місці одержали білоославці та зарічанці.

Василь Івасишин
інструктор у справах молоді і спорту Білоославської сільської ради народних депутатів


Прапор спартакіади опущено (НВ №25 від 03.04.1996р.)

Закінчились спортивні змагання у залік районної спартакіади райкомів та низових комітетів профспілок.Цими днями визначились переможці і призери.У фінальному поєдинку з міні-футболу з освітянами зустрілися футболісти АТ"Нафтохімік Прикарпаття" і перемогли.На третій сходинці-медики....Переможці і призери нагороджені дипломами,грамотами і вимпелами відділу у справах молоді та спорту РДА.

Лука Степик

Тон задав захист

24 березня надвірнянський "Бескид" на своєму полі в рамках чемпіонату області прийняв команду "Покуття"(Коломия).
Дирекція стадіону "Нафтовик" зробила все можливе,щоб матч відбувся в добрих умовах.
Господарі розпочали гру без розвідки і вже на 21-ій хвилині півзахисник Роман Максим"юк головою забив перший гол. Та невдовзі гості оговтались і захисник гостей Володимир Курліновський через 7 хвилин зрівнює рахунок.
У другому таймі за справу взялися нападники:"бескидівець" Михайло Ткачук з подачі Василя Яворського забиває другий гол у ворота у гостей.Були ще гострі моменти біля воріт "Покуття",але нереалізовані.І спрацюало старе правило:не забиваєш ти-забивають тобі,і сталося це за 20 секунд до закінчення матчу,коли нападник Павло Палій дальнім ударом зрівняв рахунок.
Черговий матч на стадіоні "Нафтовик" відбудеться 7 квітня.Надвірнянський "Бескид" прийматиме одного з лідерів чемпіонату-команду "Автоливмаш" з Івано-Франківська.

Дмитро Прокопечко,
адміністратор ФК"Бескид"


Спорт (НВ №29 від 29.04.1996р.)

Надвірнянський "Бескид" у матчі 17-го туру чемпіонату області з  футболу на своєму полі зустрічався з командою "Карпати"(Болехів).Матч проходив у напруженій боротьбі і приніс перемогу надвірнянцям з рахунком 1:0.М"яч на 67-ій хвилині провів у ворота суперника Ігор Сметанін.
На жаль,не поталанило в матчі юнацькій команді:незважаючи на чисельні гострі моменти,вони все ж поступилися болехівцям.
Наступний матч на соєму стадіоні "Бескид" проведе завтра з комнадою "Кооператор"(Косів).

Дмитро Прокопечко,
адміністратор ФК"Бескид"

Кубок у Гвозді (НВ №37 від 22.05.1996р.)

10 травня завершився районний кубковий марафон.Психологічно він був надзвичайно напружений.Цього року одинакові шанси на успіх мали команди "Едельвейс" с.Гвозда і "Олімпія"с.Камінного.У фінальній зустрічі,яка відбулась на Надвірнянському стадіоні "Нафтовик",перемогу з мінімальним рахунком здобули футболісти Гвозда.На жаль,не обійшлося без драматизму,про який газета розповість згодом.

(Вл.інф.)


Переможний гол забив Ігор Бабчук.

Місце форвардів не спустіє (НВ №41 від 01.06.1996р.)

Відмінно провели два останні матчі чемпіонату області футболісти надвірнянського "Бескиду".У 25-му турі вони приймали "Ниву"(Заболотів).
І,хоча у першому таймі наші футболісти поступалися з мінімальним рахунком,після перерви вони мобілізувалися і виграли з рахунком 4:2.Першим із суперниками поквитався Анатолій Борискін,а у слід за ним свій хет-трик зробив Василь Ханенко.
Взявши за основу тактику старших,з таким же рахунком довів свою перевагу юнацький склад.
А 16 травня "Бескид" зустрічався з долинським "Нафтовиком".І хоч,цього разу у грі вже не брали участі Ігор Сметанін та Василь Ханенко,надвірнянці перевершили самі себе;"розгромили" долинян з рахунком 3:0.М"ячі забили Роман Сікач,Василь Яворський та Микола Васильків.
Зустріч резервних складів завершилася внічию-3:3.
Таким чином "Бескид" довів,що надто рано дехто збирається "виписати" його з когорти майстрів.
Наступні зустрічі "Бескид" проведе в рамках кубка області 2 червня в Бурштині з місцевою комнадою "Енергетик",а повторну зустріч-8 червня у Надвірній на стадіоні "Нафтовик" о 16 год.
Запрошуємо усіх уболівальників "Бескида" підтримати свою команду хоча б своєю присутністю та моральною підтримкою:вона у критичному фінансовому становищі.
До речі,після опублікування в газеті "Народна воля" замітки "Допоможіть "Бескиду" на його проблеми відгукнулося лише керівництво підприємства "Надвірнасервіскомплект",де директором п.Микола Макисм"юк.Дуже шкода,що поки що він виявився єдиним меценатом,якому "Бескид" щиро вдячний.


Дмитро Прокопечко,
адміністратор команди

"Бескид" нарощує майстерність (НВ №43 від 08.06.1996р.)

У неділю,2 червня ц.р. надвірнянський "Бескид" провів матч 1/4 кубка області з футболу проти "Енергетика"(Бурштин).
За "Бескид" грали:Назар Мочерняк,Богдан Герелишин,Анатолій Борискін,Андрій Дитко,Леонід Приймак,Степан Половко,Ігор Зеленюк,Іван Свідрук,Михайло Синяк,Роман Сікач та Микола Васильків.На заміну виходили:Ігор Куцій та Василь Жупник.
Матч почався з атак господарів поля-бурштинців-і на 18-ій хв. одна з них закінчилася голом.
У першому таймі у складі "Бескида" грали два нові футболісти:Михайло Миняк та Ігор Зеленюк(колишній гравець чортківського "Кристалу".І все ж "Бескид" скоро оговтався і взяв ініциативу на себе й утримував її до кінця гри.70-та хвилина стала вирішальною для наших футболістів:м"яч у ворота суперника забив Леонід Прйимак.
Повторний матч відбудеться у Надвірній сьогодні,у суботу,8 червня о 16-й год.
Отже,незважаючи на відсутність у команді "зірок","Бескид" щоматчу набирається майстерності.

Дмитро Прокопечко,
адміністратор команди

Нелегко грати в приймах (НВ №51 від 20.07.1996р.)

П"ять місяців тривав чемпіонату району з футболу серед сільських колективів фізичної культури.Звичайно,він міг би завершитися набагато швидше,якби не деякі об"єктивні обставини.Однак відділ РДА у справах молоді та спорту, очолюваний  п.Богданом Вінтоняком,районна федерація футболу з п.Богданом Гелевичем,поставивши за мету провести його у повному обсязі,а не просто відзвітувати про ще один спортивний захід,сприяли перенесенню ігор на сприятливий для команд час,якщо команда через відсутність транспорту не могла провести черговий тур у зазначені графіком терміни.Це-до честі згаданим вище організаторам турніру.
Чемпіонат засвідчив наявність справжніх бійцівських якостей у футболістів "Розмай-Агробуду" з Ланчина,як дорослих, так і юнаків.
Лише торік команда "Скеля"(Пнів) перейшла у першу лігу,і цього сезону підтвердила своє право:вона-в числі фаворитів на чемпіона району.
Футболісти Гаврилівки,Парища,Переросля у минулі роки задавли тон чемпіонату,та в нинішньому чомусь послабили тренувальну роботу,і в результаті відкотилися на ар"єргардні позиції:футбол не допускає розслабленості.
Із другої ліги слід віддати належне юнацькій команді Биткова:вони-перші,незважаючи на те,що в подібному турнірі вони взяли участь вдруге.Дорослі футболісти "Розсіча" вибороли друге місце.Завдяки спільним зусиллям "Розсіч" виборо право виступати у першій лізі на анступному чемпіонаті.Вітаємо з цим команду.
Призові місця посіли білоославчани,хоч власного футбольного поля не мають і всі матчі проводять у приймах.Чи легко їм грати,коли власні уболівальники не мають можливості хоч раз підтримати підбадьорливим вигуком?Чи легко грати, коли десятки уболівальників суперника зичать тобі  лише програшу!
Прикро,що білоославчани,яким властиве дотримання національних традицій,чомусь недооцінюють значення спорту. Колишнє футбольне поле тут перетворили на пастівник.

Степан Писуляк

1 ЛІГА

  ДОРОСЛІ
І
В Н П Мз Мп О
1 Ланчин
16





34
2 Пнів
16





27
3 Тисменичани 16





26
4 Камінне
16





25
5 Заріччя
16





23
6 Парище
16





21
7 Перерісль
16





19
8 Гвізд
16





17
9 Гаврилівка
16





16


  ЮНАКИ
І
В Н П Мз Мп О
1 Ланчин
16





32
2 Пнів
16





29
3 Камінне 16





27
4 Перерісль 16





25
5 Гвізд 16





21
6 Тисменичани 16





21
7 Заріччя 16





20
8 Парище 16





15
9 Гаврилівка
16





12



  ЗКЗ
І
Дор
Юн
разом
1 Ланчин
16
34
32
66
2 Пнів
16
27
29
56
3 Камінне 16
25
27
52
4 Тисменичани 16
26
21
47
5 Перерісль
16
19
25
44
6 Заріччя 16
23
20
43
7 Гвізд 16
17
21
38
8 Парище 16
21
15
36
9 Гаврилівка
16
16
12
28


2 ЛІГА


  ДОРОСЛІ
І
В Н П Мз Мп О
1 Саджавка
14





27
2 Битків
14





26
3 Білі Ослави
14





25
4 Лоєва
14





22
5 Волосів
14





21
6 Фитьків
14





18
7 Середній Майдан
14





15
8 Добротів
14





  8


  ЮНАКИ
І
В Н П Мз Мп О
1 Битків
14





28
2 Білі Ослави 14





24
3 Волосів 14





20
4 Саджавка 14





20
5 Лоєва 14





19
6 Середній Майдан
14





18
7 Фитьків 14





14
8 Добротів
14





12



  ЗКЗ
І
Дор
Юн
Разом
1 Битків
14
26
28
54
2 Білі Ослави 14
25
24
49
3 Саджавка 14
27
20
47
4 Лоєва
14
22
19
41
5 Волосів
14
21
20
41
6 Середній Майдан
14
15
18
33
7 Фитьків 14
18
14
32
8 Добротів
14
8
12
20





Приз у Надвірній (НВ №52 від 27.07.1996р.)

У справжнє спортивне свято перетворився меморіальний турнір з футболу пам"яті знанного футболіста і тренера колишньої команди "Нафтовик" Євгена Рубчака,що два дні 13-14 липня проходив на міському стадіоні "Нафтовик" у Надвірній.Організаторами цих футбльних змагань вдруге виступили комітет у справах молоді та спорту РДА і районна федерація футболу.
Євген Рубчак свою футбольну ходу започаткував у калуському "Хіміку" під час служби в Армії грав за команду "Зірка",а опісля був запрошений воротарем у Івано-Франківський "Спартак".Та доля розпорядилась так,що місцем подальшого життя Євгена Володимировича стала Надвірна.Тут в управлінні "Надвірнанафтогаз" працював інженером відділу капітального будівництва і грав у місцевій команді "Нафтовик" воротарем.З найкращого боку він проявив себе будучи тренером дорослих футболістів "Нафтовика".Та раптово обірвалось життя.Нині Євгену Володимировичу було б шістдесят.
Як бачимо,пам"ять про нього живе.І на другий турнір у Надвірну приїхали його колишні колеги-футболісти із комнад: "Карпати"Львів,"Хутровик"Тисмениця,"Прут"Делятин,"Нафтовик"Надвірна.
А перед цим було урочисте відкриття турніру.Його учасників тепло вітав завідувач відділу молоді,фізкультури і спорту РДА Богдан Вінтоняк.Командам було вручено від імені РДА книги "Страгора".
І ось футбол.У першій грі зустрілись "Карпати" та "Хутровик".Досвідченіші львівські футболісти перемогли з рахунком 4:2.
Напруженою була гра між надвірнянами та делятинцями.Обопільні атаки не виявили переможців в основному часі.Тільки краще пробиті одиннадцятиметрові пенальті принесли успіх команді Надвірної і вивели її до фіналу.
Не менш захоплююче діяли футболісти Тисмениці і Делятина у матчі за третє місце.Також одиннадцятиметрові штрафні удари стали переможними для "Хутровика".А от фінальній грі із львівськими "Карпатами" фортуна усміхнулась футболістам "Нафтовика",які забили два сухі м"ячі у ворота Габора Вайди.Вдруге підряд перехідний приз пам"яті Євгена Рубчака вручено нашій команді.Від спонсорів кращим гравцям турніру дістались цінні призи.А серед найпомітніших були Геннадій Ліхманов з "Карпат",Ярослав Трухан з "Хутровика",Ігор Петрішак з "Прута",Ігор Кульчицький-ветеран львівських "Карпат"-одержав цінний приз за вагомий вклад у розвиток футболу в Галичині.
Відділ у справах молоді,фізкультури і спорту РДА висловлює щиру вдячність спонсорам,які надали посильну допомогу в організації турніру.Зокрема,Ярославу Будзенку,Тарасу Пушкарю,Степану Половку,Василю Половку і Тарасу Олендію.

Микола Питлюк

Напередодні вакацій (НВ №69 від 25.10.1996р.)

Близьке до завершення перше коло чемпіонату району з футболу.Цього року вперше сформовані,крім вищої та першої,друга ліга,що дало змогу залучити до участі в чемпіонаті,сорок команд,або близько тисячі спортсменів.
Відрадно,що цього року вперше,і непогано,влилися у чемпіонат команди сіл Молодьків,Верхнього Майдану і Цуцилова,де голови сільських рад уболівають за спорт,сприяють його розвитку.На жаль,цього не скажеш про голову виконкому Лоєвської сільради:торік "Смерічка" була близька до призерів,а нинішнього року взагалі випала з числа учасниць,так само як не виступають лоєвські спортсмени ні у легкоатлетичних,ні у стрілецьких змаганнях.Протягом останнього року тут звільнено з роботи двох інструкторів.Молодь же приходить у спорткомітет і запитує:"Що нам робить?Хіба що перекинутись на кафе "Смерічку"?Сподіваємось що п.Василь Колопельник врешті дослухається до молодіжних потреб.
Попереду - останні ігри першого кола.Заключну крапку в чемпіонаті району поставить весна.

Є увага-є результат (НВ №70 від 01.11.1996р.)

За два роки існування футбольна команда Битків-УТТ зуміла увійти у вищу лігу,в якій на даний час посідає 4-е місце (юнацький склад-3-тє).І це при умові,що всі ігри футболісти проводили на чужих полях:власне потребує реконструкції.
Команда першочергово завдячує турботам начальника УТТ Ярослава Дмитровича Федоріва,голови профспілки Михайла Васильовича Мандзюка,голови селищної ради Василя Івановича Букатюка:їх забезпечено новою футбольною формою,транспортом для поїздок на ігри.
Добрим соловм хочу відгукнутися про директора підприємства "Надвірнасервіскомплект" Миколу Дмитровича Максим"юка,він теж уболіває за команду свого рідного села.
Нинішнього часу футболісти Биткова власними силами реконструюють стадіон.Для цього,зрозуміло,потрібні деякі технічні засоби.Тож маємо надію,що наші меценати допоможуть нам у цьому.

Василь Тацяк,
куратор команди


Хто переможе у фіналі (НВ №78 від 14.12.1996р.)

У неділю 15 грудня об 11 годині на стадіоні "Нафтовик" у Надвірній у фінальних матчах на першість району зустрінуться команди "Нафтовик"(ветерани) і "Ліверпуль" з райцентру,а також футболісти "Факелу" з Середнього Майдану.
Ласкаво просимо прийти на стадіон і підтримати свої улюблені команди.За дорученням оргкомітету.

Мирослав Лютак,
президент ФК"Бескид"


У Надвірній футбол живе (НВ №80 від 21.12.1996р.)
і його тонус підтримують ветерани.

Зевершився чемпіонат району з міні-футболу-виду спорту,який набирає щораз більшої популярності у світі. Надвірнянський "міні-футбол-96" не став винятком.
Справжньою окрасою районного чемпіонату виявились фінальні матчі за участю трьох кращих команд:"Нафтовик" (Надвірна,ветерани),"Ліверпуль"(Надвірна) та "Факел"(с.С.Майдан),які відбулися 15 грудня на стадіоні "Нафтовик". Приємно і багатообіцяюче,що свої команди підтримували численні палкі уболівальники,які,незважаючи на холодну погоду,згуртувалися на трибунах.
У першому поєдинку святкували перемогу футболісти "Ліверпуля" над "Факелом"-5:3.Але воістину центральним матчем,як і очікувалось,виявився поєдинок між "Ліверпулем" та "Нафтовиком".Як не старались "ліверпульці",та все-таки ветерани довели,що вони сильніші.В результаті-перемога з рахунком 4:3.
Заключний матч між "Нафтовиком" та "Факелом" завершився перемогою ветеранів 3:2.
Призова трійка:"Нафтовик"(ветерани),"Ліверпуль","Факел".
А переможці районного чемпіонату-ось вони:Юрій Скиба,брати Степан та Василь Половки,Мирослав Лютак,Михайло Войсович,Ігор Винник,Тарас Олендій,Василь Чіх,Роман Максим"юк,Володимир Петрик,Сергій Домщиков,Богдан Герелишин,Ярослав Несторак.


Мирослав Лютак,
президент ФК"Бескид"



Історія футболу Надвірнянщини:


1995 рік
1996 рік
1997 рік
1998 рік
1999 рік
2000 рік
2001 рік
2002 рік
2003 рік
2004 рік
2005 рік
Переглядів: 912 | Додав: nrff | Теги: історія футболу Надвірнянщини, 1996 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Лютий 2013  »
НдMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів