Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2009 » Грудень » 24 » Віктор – тренер переможців
11:39
Віктор – тренер переможців
10 листопада свій піввіковий ювілей відзначив один з найуспішніших дитячих тренерів області Віктор Поптанич.

Привітати наставника з днем народження прийшла ватага його колишніх вихованців. Були слова подяки та подарунки. Були дзвінки від тих, хто не міг бути поруч. Як-от від Ігоря Худоб’яка, якого напередодні вперше викликали до табору національної збірної України. А що може бути кращим для наставника, ніж успіхи його учнів?
Свого часу Віктор Поптанич і сам був вправним футболістом. Одинадцять сезонів віддав надвірнянській «Бистриці». Виступав у зірковому складі команди, яка два десятиліття тому під орудою Петра Кушлика виграла чимало престижних турнірів – чемпіонат області, чемпіонат України серед робітничих команд, суперкубок у протистоянні з болгарською командою «Велец»…

   Моторного півоборонця запрошували інші колективи (Юрій Шулятицький, зокрема, наполегливо кликав у франківський «Локомотив», що на початку 1980-х вдало виступав на республіканській арені), та він не хотів засмучувати батька, великого прихильника надвірнянської команди. Й досі з вдячністю згадує своїх старших одноклубників Михайла Ульянова і Євгена Рубчака, котрі допомогли йому, звичайному сільському хлопцеві з Переросля, адаптуватися у дорослому колективі.
   Минув час і вже сам Віктор Степанович передає знання та досвід молодому поколінню (завершенню активних виступів «посприяла» важка травма коліна). Спочатку працював у ЗОШ №13 обласного центру. Згодом перебрався у ДЮСШ «Прикарпаття». Свою першу групу він набрав у 1993-му. З хлопцями і днював, і ночував. Шукаючи кращих умов для роботи, перейшов з ними у ДЮФК «Галичина», організований підприємцем Борисом Галанджієм, а потім – у ДЮСШ №3. Худоб’як, Годзюр, Веретко, Кавінський, Яневич, Ткачук, Боргун, Данилюк – це лише неповний перелік гравців тієї зіркової команди, що доросли до професійного рівня. Загалом контакти з профі-клубами мали 24 вихованці Віктора Поптанича! Зростанню майстерності сприяли регулярні зустрічі з зарубіжними командами. Франківці, зокрема, виборювали право участі у відкритті чемпіонату світу з футболу 1998 року у Франції. Для цього потрібно було перемогти у турнірі з міні-футболу, організованому ТМ «Снікерс». Фінал змагань проходив у Москві. «Галичина» у вирішальній зустрічі поступилася команді з Санкт-Петербурга.
   Нині Поптанич працює з юнаками 1995 р.н., але, як і кожен тренер, не перестає стежити за своїми вихованцями. Вони є чи не у всіх командах обласного чемпіонату. Кожен з учнів дорогий наставнику. «З дітьми потрібно бути щирим і відвертим, і в жодному разі не обманювати їх, – розкриває секрети професії Віктор Степанович. – Водночас виховний процес потребує вимогливості і жорсткості. Серце кров’ю обливається, коли через проблеми з дисципліною доводиться відраховувати здібних учнів…» 

Наставник про своїх вихованців
Ігор Худоб"як (півоборонець львівських "Карпат"):
  Якось під час тренування до мене підійшов батько Ігоря і поцікавився,чи можна записати сина у групу.Хлопчина стояв поруч,не маючи спортивної форми,у звичайних гумових чобітках.Та навіть у такому незручному взутті він продемонстрував неабиякі навики.Ігор вирізнявся скромністю і дисциплінованістю,був неговірким. Водночас мав твердий характер, вмів терпіти.Брак швидкості компенсував доброю координованістю.Роки не змінили його. Все, чого досяг, -результат наполегливої праці.

Ярослав Годзюр(воротар грозненського "Терека",Росія):
Батько Славка був волейболістом.Гени давалися взнаки і одного року хлопець помітно відірвався у зрості від своїх партнерів.Окрім того, від батька він успадкував пальці,до яких м"яч буквально прилипає.Сама матінка-природа воліла,аби він став у  ворота.Однак хлопець прагнув бути нападником.Зрештою,довелося поставити ультиматум:або ти стаєш у "рамку", або... Гадаю,Годзюр на мене не ображається. Хоча,для справді класного голкіпера він дещо повільний.Тож має над чим працювати.

ще можна додати,що в 2007 році він брав участь у конкурсі на заміщення вільних вакансій наставників юнацьких збірних України. На те щоб очолити команду 1989 р.н. крім нього претендували ще тренер "Арсеналу"Віктор Іщенко,Олександр Лисенко з київського "Динамо", Вадим Шельменко ("Ірпінь"Гореничі). Вислухавши виступи кандидатів,комісія під головуванням президента ФФУ Григорія Суркіса та тренера національної збірної Олега Блохіна зупинила свій вибір на Лисенку.

"Західний кур"єр

Переглядів: 2283 | Додав: nrff | Теги: відомі особи району | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Грудень 2009  »
НдMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів