Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 3
Guests: 3
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2011 » Листопад » 9 » Фитьківський "Сокіл"-чемпіон першості Надвірнянського району
09:17
Фитьківський "Сокіл"-чемпіон першості Надвірнянського району

Останній домашній поєдинок фитьківської команди проти пнівської «Скелі» був визначальним ще й тому, що юнацький колектив мав шанс стати чемпіонами району за два тури до закінчення першості. Через це хлопці з відповідальністю зібрались на визначальний матч і вийшли на поле логічно завершити розпочате ще у травні – досягти чемпіонського статусу…і продемонструвати красу і результативність фитьківської футбольної школи! Склад команди господарів: Бакота Дмитро, Балабан Юрій, Сагайда Ростислав (Середюк Сергій, 59), Нарожняк Іван, Дутчак Мирон, Багрійчук Іван, Дутчак Андрій, Гавриленко Степан (Балабан Ярослав, 56), Середюк Денис (Бакота Іван, 57), Дереш Василь, Дмитрук Мар’ян.
   Потрібно зазначити, що гості не збиралися здаватися дуже просто, тому «соколята» змушені були на перших хвилинах розхитувати оборону суперника, вдаючись до масованих атак і опорної гри у відборі (особливо відзначу центральних півзахисників Андрія Дутчака і Багрійчука Івана). На 14 хвилині господарі поля досягли результату. Юрій Балабан справа вирізав пас на дальню штангу, де Середюк Денис прийняв м’яч на груди і м’яким пасом скинув на Дмитрука Мар’яна, котрий в один дотик переправив шкіряну кулю у ворота – 1:0. Після цього гра помітно вирівнялась (що свідчить про наявність бойового характеру у гравців пнівської команди…особливо відзначу Ігоря Касюдика – класний гравець!!!). На початку другого тайму ситуація повторилась – контроль м’яча господарями поля і на 46 хвилині відзначився Іван Багрійчук , реалізувавши розіграш кутового. Гавриленко Степан подав, Мар’ян зупинив і скинув на Дереша, а Іван добавив у ворота після вдалої гри воротаря, що заблокував удар Дереша – 2:0.  Через сім хвилин знову відзначився рекордсмен району серед юнаків – Мар’ян Дмитрук. Він забив дуже красивий гол зі штрафного удару, призначеного за порушення правил проти Гавриленка. Пробив з 20 метрів справа правою ногою під перекладину в зоні дальньої «дев’ятки» (м’яч красиво закрутився, тому у воротаря не було жодних шансів парирувати удар) – 3:0. Через дві хвилини надійшла черга відзначитись і капітану команди. Нарожняк Іван переправив на правий край Гавриленку Степану…далі в один дотик на Мар’яна, котрий вивів Дереша Василя на ударну позицію під ворота – 4:0. Останню крапку в матчі поставив Юрій Балабан, забивши свій третій гол ударом головою в ближню «дев’ятку» після розіграшу кутового на 60 хвилині  у виконанні Андрія Дутчака – 5:0. Феєрична перемога юнаків!!! Тренерський склад вдячний хлопцям за такий результат!!! Після матчу юнаки подякували вболівальникам за підтримку впродовж сезону з надією на плідну співпрацю у майбутньому…

Поєдинок основних складів був таким же динамічним і цікавим. Склад команди господарів: Криска Іван, Магеровський Богдан, Балабан Володимир, Янцюк Роман, Ерстенюк Андрій, Дмитрук Мирон, Балабан Ігор, Яніцький Юрій (Середюк Володимир, 60), Попович Юрій, Попович Іван, Дмитрук Юрій.
Перевага господарів поля була переважаюча впродовж усього матчу. Соколята демонстрували красиву гру в один-два дотики по всьому периметру поля, тому темп поєдинку був високий і гостям інколи не вистачало уваги прослідкувати за переміщеннями суперника. Відзначу хіба технічного Віталія Андріїва, котрий вирізнявся не тільки технічним арсеналом а й точним пасом і мудрим вибором позиції. На 13 хвилині господарі повели в рахунку. Гол, що його забив Іван Попович – окраса будь-якого матчу… будь-якого рівня. Іван отримав пас справа і на льоту переправив м’яч в кут воріт ударом через себе в бразильському стилі – 1:0. Через дві хвилини відзначився Юрій Дмитрук. Отримавши пас від Івана Поповича, Юра пробив між ногами у воротаря – 2:0. До завершення першого тайму господарі атакували, але не забивали. З перших же хвилин другого тайму атаки поновились і все ж досягли успіху. На 47 хвилині Юрій Дмитрук отримав  пас справа і пробив невідпорно з 12-14 метрів в кут воріт – 3:0. Після цього господарі заспокоїлись…а гості спробували вирівняти гру, але добились лише того, що м’яч не влітав у їхні ворота. Однак на 70 хвилині все ж соколята забили і вчетверте. Іван Попович отримав пас зліва, і пройшовши по правій лінії штрафної пробив точно у дальній кут воріт – 4:0. За десять хвилин до завершення матчу у власному карному майданчику Богдан Магеровський ненароком зіграв рукою…а пенальті чітко реалізував найкращий гравець в команді гостей Віталій Андріїв – 4:1. Однак, останню крапку в поєдинку поставив все ж гравець команди господарів поля. На 88 хвилині Богдан Магеровський трохи реабілітувався, віддавши точний пас під ворота на Ігоря Балабана, котрий пробив з 3-4 метрів під перекладину – 5:1.

Таким чином, дорослому складу соколят залишилося зробити останній крок до чемпіонства у наступній грі з ФК «Зелена»…а наразі вітаємо з красивою і результативною перемогою…


Здобутки і втрати у грі з ФК «Зелена»


    На гру з командою Василя Васильовича Завадського фитьківські юнаки їхали вже в статусі чемпіона, тому тренерський склад мав можливість випробувати у бойових умовах гравців найближчого резерву, а окремі гравці юнацького складу повинні були підсилити дорослий склад, котрим потрібна була перемога. Склад команди гостей: Максімко Василь, Дутчак Мирон (Сагайда Ростислав, 16), Середюк Сергій, Нарожняк Іван, Багрійчук Іван, Максімко Андрій (Балацко Іван, 41), Бакота Іван (Дмитрук Мар’ян, 35), Балабан Ярослав, Гавриленко Степан, Дереш Василь, Ерстенюк Ростислав (Бениш Василь, 53).
   Склад команди гостей був експериментальним з прицілом на наступний сезон – на поле вийшли гравці 1996-1997 р.н., основним завданням яких було не пропустити гол і напрацювати ігрові комбінації. Зрештою, матч нічого не вирішував у турнірному розташуванні для обох команд. З огляду на це, очікувався спокійний і технічний футбол…однак, з незрозумілих причин зеленські юнаки з перших же хвилин почали демонструвати жорстку гру, а подекуди відверто грубу гру. Так на 16 хвилині зазнав пошкодження задній захисник соколят Мирон Дутчак, котрого прийшлося замінити…а на останніх хвилинах першого тайму з поля винесли технічного і перспективного Івана Бакоту. Чому такий грубий прийом гостей продемонстрували господарі поля? Думаю, причину потрібно шукати не в упередженому ставленні до суперника (відносини між командами ще не набрали характеру якогось упередженого протистояння), а радше за все груба гра пояснюється відсутністю досвіду виступів у районних змаганнях – грати технічно хлопці ще не вміють, тому замінюють брак техніки жорсткою грою. Як результат, два гравці отримали серйозні травми ноги, через що вибули на тривалі терміни. Мирон Дутчак вибув до лютого 2012, а талановитий Іван Бакота вибув мінімум на увесь зимовий збір…і не відомо чи зможе в подальшому продовжити виступи за команду, адже процес реабілітації затягнеться до квітня 2012…я вже не говорю про психологічний аспект…Висловлю особисту думку, що винуватцем такої ситуації є арбітр матчу, котрий з перших же хвилин повинен був би присікати жорстокі прояви гри, але не зробив цього. Гра ж закінчилася без забитих голів. Зеленські юнаки здобули очко у заліковий рейтинг…але хотів би порадити хлопцям звернути увагу саме на розвиток технічного арсеналу гравця в сукупності з уже наявними атлетичними даними.
     Поєдинок дорослих складів був визначальним для гостей з огляду на потребу очок в розрізі здобуття чемпіонського титулу, а тому розпочали гру обидві команди доволі жваво. Склад команди гостей: Криска Іван, Балабан Володимир, Пилип’юк Андрій, Балабан Юрій, Ерстенюк Андрій,  Дутчак Андрій (Балабан Ігор, 51), Попович Юрій, Яніцький Юрій, Янцюк Роман (Магеровський Богдан, 27), Попович Іван (Ерстенюк Мирон, 84), Дмитрук Юрій.
   Господарі поля виявили крайню ступінь непоступливості і гостям приходилося знаходити шляхи підступу до воріт суперника…так тривало хвилин 15 початку матчу, але на 19 хвилині вищий рівень майстерності реалізувався у забитий гол Іваном Поповичем. Юрій Дмитрук віддав пас з лінії штрафного майданчика в розріз направо Івану, а той пройшовши метрів з 10-12 пробив з гострого кута під перекладину – 0:1. Однак, через дві хвилини Роман Мельничук встановив нічийний рахунок, замкнувши кутовий ударом головою у кут воріт – 1:1. Потрібно відзначити, що і першу половину другого тайму на полі точилася атлетична боротьба (господарі не нехтували жорсткими прийомами в двобоях з суперником) з певною перевагою соколят, однак голів вболівальники не бачили…складалось враження, що фитьківчанам чогось не вистачає. З виходом на поле Ігоря Балабана все стало на свої місця – атаки стали осмисленішими і гострішими. Принагідно зазначу, що дуже сподобалася гра воротаря зеленської команди, котрий разів з десять реально врятував своїх партнерів від неминучих голів. Однак, на 69 хвилині і воротар не зміг допомогти, коли Юрій Дмитрук, підібравши м’яч у центрі поля і вибравши зручну позицію, пробив з 20 метрів прямісінько у кут воріт – 1:2. На останній хвилині матчу все той же Юрій Дмитрук замкнув пас Юрія Яніцького справа, проштовхнувши м’яч на льоту з 12-13 метрів – 1:3. Фінальний свисток судді проголосив соколят чемпіонами району серед дорослих складів!!! Чемпіонство дорослих – значний здобуток команди, але втрата двох юнаків не вартує тієї поїздки. Ще раз звертаю увагу зеленських гравців на роботі над футбольною технікою!!!

Саджавецький «Прут» здобуває… 
ФК «Ланчин» втрачає…


Виїзд у Саджавку для фитьківських футболістів нічого не вирішував з огляду на турнірне становище, однак і штрафні санкції від Федерації не входили в плани чемпіонів першості. Найбільшою проблемою постало питання стартових складів. Юнаки, втративши двох гравців у попередньому матчі, не дорахувались ще й Дутчака Андрія та Багрійчука Івана через хворобу і Юрія Балабана, котрий знаходився за межами області + Дереш Василь вимушений був грати за дорослих…у котрих відразу троє ключових гравців покинули межі держави і троє захворіли. Все ж зібравши наявних футболістів команда приїхала до претендента на третю позицію в турнірній таблиці. Можливо цим і пояснюється результат матчів. Чи піднімалось питання про можливий невиїзд? Так, але не тільки штрафні санкції стримували. Саджавецькі любителі футболу прагнули видовища і розчарувати їх фитьківчани також не мали морального права.

Ігровий день розпочали юнацькі склади. Склад команди гостей: Максімко Василь, Нарожняк Іван, Сагайда Ростислав, Середюк Сергій, Бакота Дмитро, Максімко Андрій (Гавриленко Юрій, 64), Середюк Денис, Балабан Ярослав, Гавриленко Степан, Дмитрук Мар’ян, Ерстенюк Ростислав.

Відверто кажучи, перевага господарів була відчутною з перших же хвилин матчу. Вже до 10 хвилини вони повинні були забивати мінімум чотири голи (били по воротам з 2, 4, 5-6 метрів), але м’яч у ворота не потрапляв. На 12 хвилині відзначились гості. Ярослав Балабан в один дотик переправив на Мар’яна Дмитрука, котрий скориставшись з помилки захисників, пройшов з м’ячем по лівій лінії штрафної і проштовхнув шкіряного у ворота правою ногою – 0:1. Зазначу, що юнак 1995 року таким чином забив свій 30-тий гол в сезоні, ставши не лише рекордсменом поточного розіграшу, а й рекордсменом за останні 10-12 років. Приємно, що саме фитьківський хлопчик увійшов в історію районного футболу.
0:1 був результат першого тайму. Щойно розпочався другий тайм господарі явно прибавили…і на 37 хвилині забив гол Микола Янчій (найкращий у складі власної команди). Микола скористався з помилки заднього захисника Івана Нарожняка, вийшовши сам на сам з воротарем, реалізував момент ударом лівою ногою в кут воріт – 1:1. Гості ще не підійшли до центру поля…як втратили гравця.  «Принциповий» суддя Дмитро Прокопечко вилучив Степана Гавриленка за «неспортивну поведінку». Після цього гра була в одні ворота. На 52 хвилині Микола Янчій забив переломний гол, скориставшись з помилки Сергія Середюка (бідака заплутався у м’ячі, а лівий півзахисник відібравши, переправив у воротарський майданчик). Микола пробив з 5 метрів під перекладину без шансів для воротаря – 2:1. Через 12 хвилин відзначився Василь Грицюк, реалізувавши вихід сам на сам з воротарем – 3:1. Здавалося б долю матчу вирішено…але іншої думки був наш рекордсмен (і капітан звітної гри). На 66 хвилині Мар’ян Дмитрук отримав пас від Середюка Дениса і забив гол-близнюк своєму першому голу в першому таймі – 3:2. Щоправда, останню крапку в матчі все ж поставили господарі. На передостанній хвилині зустрічі красивий гол забив Віктор Ткачук. Він підібрав м’яч на лінії штрафного і невідпорним ударом вколотив його у «дев’ятку» - 4:2. Такий результат задовольнив господарів поля…гості ж залишились задоволеними, що ніхто з гравців не травмувався.

Дорослі склади вийшли на поле відразу ж по завершенню юнацького матчу. Склад команди гостей: Криска Іван, Магеровський Богдан, Пилип’юк Андрій, Балабан Мирослав, Ерстенюк Андрій, Балабан Володимир, Попович Юрій, Янцюк Роман, Балабан Михайло, Пекарук Микола (Ерстенюк Мирон, 80), Дереш Василь.

    Зі стартовим свистком арбітра було наочно видно серйозне налаштування господарів на перемогу, адже після перемоги юнаків Саджавка зобов’язана була брати три очки для того, щоб вийти на стиковий матч з Л.Тарновицею. Хвилин з двадцять господарі вишукували шляхів підходу до воріт суперника, а на 23 хвилині забили першими. Михайло Христан пробив красиво зі штрафного метрів з 20 прямо в «дев’ятку» - 1:0. Не відкладаючи на довго на 26 хвилині відзначився і реактивний нападник Роман Тороус, замкнувши атаку ударом з 6-7 метрів, вийшовши на побачення з воротарем – 2:0. Гості схаменулись і раз по раз накочували атаки на вістрі яких перебував Василь Дереш. Під час чергової з них Василя збили у карному майданчику – пенальті…до м’яча підійшов Володимир Балабан і пробив…у штангу на 40 хвилині. Хоча гості все ж реалізували пенальті за гру рукою на 51 хвилині. Це вже Богдан Магеровський пробив невідпорно – 2:1. Але на 72 хвилині традиційне вилучення від Прокопечка і на 76 хвилині гол Романа Янчія, котрий скористався неузгодженістю захисників і воротаря. В результаті 3:1…і Саджавка спробує перейти у Першу лігу, перегравши Л.Тарновицю у стиковому матчі.


fcfutkiv.at.ua
Переглядів: 3492 | Додав: wert | Теги: Скеля Пнів, ФК Зелена, Сокіл Фитьків, 2 ліга, чемпіонат району | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
09.11.2011
1. Вася [Матеріал]
Фитьків - Молодці! Велика подяка за цікавий звіт, який включає в себе декілька матчів. Успіхів Вам у Першій лізі. Маємо надію, що в матчі з Л. Тарновицею складеться все як має бути. І до зустрічі з Саджавкою в Першій лізі. Успіхів і майстерності у футболі!!!...!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Листопад 2011  »
НдMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів