Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 2
Guests: 2
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2011 » Серпень » 17 » Білі Ослави у власному репертуарі
10:41
Білі Ослави у власному репертуарі
   Відколи  працюю в надвірнянському футболі, пізнаю різноманіття прикарпатського менталітету. Менталітету в розумінні стилю мислення окремих громад. Сюди входить, в першу чергу, рівень вихованості і релігійності, стиль спілкування і спосіб прийому гостей (в розумінні духовної відкритості людей, доброзичливості…). Кожна громада, безсумнівно, має власну специфіку. Але найчастіше буває, що коли до нас приїжджає гість, то ми принаймні намагаємось хоча б крайні негативні свої риси приховати (ну, щоб справити хоча б якесь позитивніше враження).     
Одначе є громади з характером надто прямолінійним…я б навіть сказав примітивним. В ситуації з Білими Ославами, думаю, у великій мірі це може залежати від географічного положення і віддаленості від центрів цивілізації. Не буду багато розписувати, тому що ті читачі, котрі будуть це читати і були хоча б раз в Ославах на футболі, мене чудово зрозуміють. Дикунство переважної більшості вболівальників чоловічої статі в Білих Ославах є вражаючим. Складається враження, що чоловіки в Білих Ославах страждають явним комплексом неповноцінності. Інакше чим пояснити, що в розмові вони в кожному реченні використовують назви окремих органів статевої сфери людини. При цьому спрямування специфічних словосполучень не має чіткого орієнтиру…об’єктом може бути і жінка з дитиною, і літня людина, і навіть той, хто стоїть поряд. Але найдивніше те, що вони щиро вважають, буцімто нічого дивного і страшного в цьому немає…все нормально. А коли робиш зауваження, то такий ославський християнин спрямовує тебе в напрямку тих же (їхніх улюблених) статевих органів. Я б і не сприймав то так близько до серця, якби не специфіка місця розташування ославського стадіону…а воно знаходиться на ЦЕРКОВНОМУ ПОДВІР’Ї. Я, перепрошую, і сам не святий у висловах буваю, але не до такої степені…коли старший чоловік (років під 60), сидячи НА СХОДАХ ЦЕРКВИ, вказує мені відомий напрям, куди б я мав піти (так, що це чути і в найближчих господах)…а біля нього сидять діти і ґазди з жінками!
Вразив ще один аспект «ославського примітивізму» – провокативна підступність. Воно (би…ло) тебе принижує, при цьому дивиться тобі в очі і посміхається, очікуючи на реакцію. Воно ж міряє людей своїми примітивними мірками і хоче спровокувати, а коли не отримує очікуваного результату, починає виявляти неандертальську лють, поливаючи тебе різноманітним словесним брудом…це навіть кумедно виглядає збоку…
Підсумовуючи, хочу порадити ославській  громаді:
1.    Вивчіть українську мову;
2.    Поверніться до Бога, не оскверняйте Святе місце;
3.    Оберніться до цивілізації – неандертальці вже всі вимерли…мабуть!!!
Переходячи безпосередньо до футболу, зазначу, що все вищесказане кидає тінь в першу чергу на ославських дітей і юнацтво, а окремим з них вже тепер соромно за своїх деяких односельців. Юнацька команда в Білих Ославах завжди була хороша і боєздатна. Це не дивно, адже й школа в Ославах втричі більша за фитьківську. Щоправда, стиль білоославського футболу також специфічний. Команда демонструє силовий і атлетичний футбол, насичений єдиноборствами, де часто гравці вдаються до жорсткої, а інколи і грубої гри. Гості ж приїхали в Білі Ослави без трьох основних гравців: Дутчака Андрія і Багрійчука Івана – центральні півзахисники і Дмитрука Мар’яна – одного з кращих бомбардирів району в поточному сезоні. Відсутнім був і основний задній захисник Юрій Балабан, котрий допомагав дорослій команді. Склад команди гостей: Максімко Василь, Олійник Іван, Сагайда Ростислав, Нарожняк Іван (Ерстенюк Ростислав, 55), Дутчак Мирон, Середюк Денис, Гавриленко Степан, Балабан Ярослав (Бакота Іван, 23), Середюк Сергій, Дереш Василь, Приймак Степан.
Відверто кажучи,  нічийний результат в юнацькому поєдинку команду гостей задовільнив би повністю. Але господарі поля явно налаштувались серйозно. До 17 хвилини на полі точилася рівна гра, але після того,  як до роботи взявся арбітр матчу Степан Іроденко з Назавизова, перевага перейшла на бік господарів. Штрафні призначались куди треба, а на 17 хвилині суддя поставив пенальті у ворота соколят за красиве падіння у штрафному майданчику. Його чітко реалізував Щерб’юк Юрій – 1:0. Наступна ж атака господарів завершилась красивим голом в стилі Вілліана або Давида Віл’ї, котрий забив Едуард Струк. Він пробив зліва з гострого кута обвідним закрученим ударом в дальню «дев’ятку» - 2:0.
Після цього гра суттєво вирівнялась, з 25 хвилини гості вже володіли ініціативою і на 27 хвилині відрив скорочується. Мирон Дутчак з власної половини поля подав штрафний на Дереша. Василь прийняв м’яч і пробив з розвороту…прямісінько у воротаря, котрий не втримав м’яч…а Іван Бакота, що за хвилину до цього вийшов на заміну, впевнено зіграв на випередження і добавив з 3 метрів – 2:1.
     На 33 хвилині красива атака у виконанні ославський юнаків призвела до чергового відриву господарів в рахунку. Відзначились найкращі гравці матчу: Руслан Струк підхопив м’яч справа і, пройшовши 3-4 метра, філігранно подав у штрафну, де головою відзначився Роман Прокоп’юк – 3:1. Перша половина другого тайму також була рівна і за грою,  і за результатом. На 52 хвилині після розіграшу кутового за господарів забив Петро Оленчук, а на 53 хвилині пас Дереша справа замкнув у дальній кут Гавриленко Степан – 4:2. Рівна атлетична гра з перемінним успіхом тривала до кінця матчу, але на 70 хвилині неузгодженість в захисній ланці гостей призвела до гола Михайла Скуратівського, котрий проштовхнув м’яч з 5-6 метрів в кут воріт – 5:2. Відзначу у господарів Щерб’юка Юрія, Прокоп’юка Романа і, обов’язково ,майстра спорту України Руслана Струка – юнак приємно вражає.
   Поєдинок дорослих складів, як і обіцяв, був напруженим і захопливим. Обидві команди ставлять перед собою конкретні завдання, тому, зрозуміло, поступатись ніхто не бажав. Якби не втручання арбітра матчу, поєдинок міг би бути цікавішим. Суддя матчу хвилювався за долю поєдинку (чи то за власну долю після матчу…це було дуже помітно зі сторони)  і не був зацікавлений в результативності, тому часто втручався. Думаю, правильно буде сказати, що на полі були рівні команди…і до 70 хвилини футбольне дійство було насичене атлетичною боротьбою з випадами контратак.
     Але на 70 хвилині для всіх сталась неймовірна подія – гості забили гол. Дмитрук Мирон пасом врозріз переправляє м’яч в штрафну на Дмитра Дмитрука. Захисник обрізався і Дмитро, вийшовши сам на сам з воротарем, переправляє шкіряного в дальній кут – 0:1. Така подія прибила не стільки вболівальників господарів,  скільки арбітра матчу, котрий аж побілів (це також зі сторони було помітно).
Щоправда, п.Іроденку пощастило, що на 80 хвилині гравець господарів все ж упав нормально в карному майданчику…пенальті 100%...і Степан Іроденко трохи заспокоївся. Пенальті чітко виконав досвідчений Василь Івасишин – 1:1.
Насамкінець хочу висловити «ЩИРУ ПОДЯКУ» Федерації футболу району за кваліфікованого арбітра Степана Іроденка і за інспектора на центральному матчі туру!!!!!

Коротке інтерв'ю відомого в спортивних колах району Старухіна після 1 тайму матчу "Рокита"(Білі Ослави) - "Сокіл"(Фитьків)

фрагмент матчу

Переглядів: 3233 | Додав: wert | Рейтинг: 3.3/6
Всього коментарів: 321 2 3 4 »
26.08.2011
32. Andriy (Andriy) [Матеріал]
Згоден з Вами, але Вас продовжують провокувати і за межами поля. Треба перевести питання у інше русло. Наприклад, щоб більшість клубів підтримала думку про дискваліфікацію Білоославського стадіону. Не допоможе, тоді й команди на матч, два, сезон ...

Просто це обговорення, на даному етапі, вже не прикрашає нікого.

26.08.2011
31. Писклинець Роман Дмитрович (wert) [Матеріал]
Емоцій і справді надто багато (забагато)...згоден. Але Ви, пане Андрію 6 листопада гратимете в Ославах...їм потрібні будуть очки...у Вас команда досить непоступлива...я хочу почути Вашу думку після матчу про саму обстановку на трибунах...

26.08.2011
30. Andriy (Andriy) [Матеріал]
Панство, я би попросив модератора видалити всі коментарі - надто багато емоцій! А саму статтю розпочати з абзацу "Переходячи ..."

Переконаний так буде краще.

24.08.2011
29. Писклинець Роман Дмитрович (wert) [Матеріал]
Я ніколи дітям і не погрожував. Погрожую тим, хто погрожує мені. Між іншим, Петро, Ви були на матчі і чули як мене там з г...м змішували впродовж 4 годин. Я не маю нічого проти футболістів ославської команди і проти всіх селян ославських, адже у коментах я наголошую проти ославських вболівальників...не треба перекручувати мої слова!!!

23.08.2011
28. Petya Zaharchuk (M1ST1C) [Матеріал]
я не вболіваю ні за Ослави ні за Фитьків)) (із особистих причин)
Але, Писклинець Роман Дмитрович (wert) ВАМ не здається що ви трохи забагато розійшлись!
ЦЕ ЛИШЕ КОМЕНТИ ПІД СТАТТЕЮ, А НЕ РИНГ!!!
не погрожуйте дітям, я вас прошу проявити здоровий глузд!

23.08.2011
"Покарай мене", "в очі скажи мені"...
Ого, який ти, Wert, герой, виходить. Провокатор ще той.
"Невже так складно контролювати себе"...
А ти себе нормально ведеш, ображаючи у відповідь не конкретно когось, а все село? Правильним дуже себе вважаєш, то чому сперечаєшся з дурнями?
P.S. Хоч я не з Білих Ослав, і не з Фитькова, та не сподівався від тебе такого.

23.08.2011
26. Писклинець Роман Дмитрович (wert) [Матеріал]
Ніколи не сперечайся з дурнями...інакше люди, що знаходяться поруч...можуть не помітити між вами різниці. А не подобаються тобі мої слова - покарай мене - зустрінься і в очі скажи мені, що я дибіл!!!

23.08.2011
25. yura 1111 (yurasyk) [Матеріал]
wert ty kogo obizvav daynamy ty kra4e rozkazu pravdy pro igru z oslavamu yak vashuh yunakiv zasydulu doma 5-1 i na vuizdi 5-2 yak oslavy (dorosli) vugravaly na vuizdi 1-0 i yak vash bokovuy skazav syddi BYDESH VUDITU YAK YA ZARAZ BYDY SYDUTU ivu zabulu dva gola z ofsaidy i my progralu5-2 a ty 4ogo pro tse ne pushesh a pyshesh pro vbolival'nukiv ta vam zavudno s4o v oslavah ih bagato a to s4o vony kru4at' to ih sprava tu poid' na zbirny abo ligy 4empioniv i poslyhay yak tam kru4at' i ty ne bog s4ob kogos' sydutu ine obzuvay kogos' dubilamy bo tu sam ye dubil tongue

22.08.2011
24. Писклинець Роман Дмитрович (wert) [Матеріал]
Мені лишень шкода ваших юнаків. Я всіх хлопчиків добре знаю...вони ж зростали як футболісти у мене на очах (на турнірах в Надвірній). Там і справді є хороші пацани. Ви (старше покоління) приклад їм показуєте, вони ж не дай Бог і виростуть як ви - даунами. Оце - найстрашніше!!! Закликаю всіх ославських вболівальників схаменутися доки не пізно. Невже так складно контролювати себе? Хоча б заради ваших дітей-футболістів. Прокоп'юк Роман, СТРУК РУСЛАН, брати Шовгенюки - це для мене талановиті і перспективні юнаки. Заради них варто зупинитися, щоб їм за вас не було соромно!!!

22.08.2011
23. Іван Дмитрук (VaNjA) [Матеріал]
happy happy happy happy При чім тут Вишиванюк? Для тебе наведу ще одне українське прислів'я:"Хто мене не похвалить, як я сам". Хочеш сказати, що ваше село культурне, бо там відпочиває Вишиванюк???Якщо б Вишиванюк дізнався, які у вас фанати місцевої команди, він би об'їздив ваше село будь-якими іншими шляхами!!!

1-10 11-20 21-30 31-32
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Серпень 2011  »
НдMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів