Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 2
Guests: 1
Користувачів: 1

nrff
на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2009 » Червень » 23 » ФК «Тисменичани» - «Сокіл» - суддівська етика на «найвищому» рівні.
18:51
ФК «Тисменичани» - «Сокіл» - суддівська етика на «найвищому» рівні.
Вдруге поспіль фитьківський «Сокіл» приїжджає з виїздної гри в негативному настрої. І вдруге поспіль причина такого настрою, не стільки результат, скільки негативні емоції, отримані від неналежного суддівства. І вдруге поспіль до цього причетний Петро Романюк – у Волосові він проводив консультативну роботу з арбітром матчу Ігорем Соколовим відносно призначення-відміни гола на 87 хвилині того матчу, а матч ФК «Тисменичани» - «Сокіл» Петро Данилович судив. Автор на бере на себе відповідальність великого знавця футболу і футбольних правил, але будь-хто знає, що крім футбольних правил існує ще й суддівська етика, тобто крім судді в полі є два лінійних судді, а не один (і звертати увагу треба на обох). Крім того, інколи треба мати і власне бачення ігрової ситуації, а не покладатись на рішення окремого бокового судді. Простіше кажучи, дотримання суддівської етики називається «НЕУПЕРЕДЖЕНЕ СУДДІВСТВО» чого в звітному матчі дописувач не спостерігав на високому рівні.
                             Ігровий день розпочався матчем юнацьких складів. Можна сказати, що гра видалась цікавою тими комбінаційними розв’язками, що їх пропонували юні гравці з обох сторін. Перший тайм був явно за місцевими футболістами, особливо відзначався плеймейкер господарів Микола Минда і Тарас Шкірта, через котрих проходили всі ігрові комбінації, а також нападник Олег Яремак, що був постійно на вістрі атаки. Гості ж вийшли на поле з великими кадровими втратами. Зокрема, Юрій Яніцький грав в цей день у складі «Бескида», Сергій Дмитрук заявлявся за основний склад «Сокола», плюс відсутній правий захисник Ярослав Магеровський. Відчувалась невпевненість в захисній ланці і, вірогідно, тому, протримавшись 15 хвилин гості пропускають гол від Олега Яремака, що скористався помилкою лівого захисника і розстріляв воротаря впритул – 1:0. На 26 хвилині господарі забили доволі курйозний гол – Олег Яремак отримує в карному майданчику чудовий пас від Миколи Минди і…падає при цьому рукою зупиняє м’яч (захисники, воротар і вболівальники апелюють до арбітра), Олег швидко підіймається і проштовхує шкіряного у ворота, але не святкує забитий гол, вважаючи, що арбітр його не зарахує…яке було здивування всіх присутніх, коли суддя порадившись з боковим арбітром зараховує гол – 2:0. На 30 хвилині гості пропускають і третій гол, забитий стараннями Тараса Шкірти, що зряче переправив м’яч головою над воротарем, котрий зробив зайвих два кроки вперед. В другому таймі фитьківчани провели заміну воротаря і правого півзахисника (вийшли Іван Нарожняк і Степан Гавриленко) і гості явно «добавили». Хоча й довести до нічиї не змогли (тисменичанські захисники наразі найкращі в лізі), але свій гол забили. На 40 хвилині Михайло Балабан з центру поля «запускає» по правому флангу Степана Гавриленка, котрий широко прострілює на лівий фланг і Андрій Дутчак замкнув ігрову комбінацію – 3:1. Кращими гравцями матчу можна назвати Миколу Минду і Тараса Шкірту у господарів, Михайла Балабана і Степана Поповича у гостей.

                             Гра основних складів проходила на зустрічних курсах – багато техніки, високий рівень культури пасу – команди не затримували м’яч в центрі поля. Загалом, високий рівень продемонстрували обидві команди. Щоправда, гості потерпали від кадрових втрат, особливо відчутною була відсутність Івана Поповича. Натомість повернулись до команди Микола Пекарук після довготривалої реабілітації і Мирослав Балабан після завершення служби в лавах ЗС України, очікується приєднання до команди Ігоря Балабана. Перший тайм був практично рівним за незначної переваги господарів, котрі перегравали на флангах. На 42 хвилині господарі забили гол – Володимир Човган з 11-12 метрів технічно пробив мимо воротаря. Іван Криска не бачив момент удару, тому й не встиг зреагувати. В другому таймі гості провели необхідні заміни – вийшли Юрій Яніцький на правий фланг і Микола Пекарук на лівий, після чого гра остаточно вирівнялась особливо в умовах коли в центрі Мирон Дмитрук і Юрій Попович часто перегравали суперника. Але знову ж у гру включався головний арбітр і боковий представник господарів – вони категорично не бачили порушень правил проти гравців «Сокола». Наприклад, молодого Яніцького на правому фланзі з 76 по 82 хвилини грубо збивали 7 (сім!!!) разів, і це безпосередньо біля бокового арбітра, але прапорець був піднятий 2 (два!!!) рази. І апогеєм прояву суддівської етики стала 89 хвилина. Гравець господарів В.Стефурак грубо зіграв рукою в обличчя захиснику гостей А.Гречанюку в момент втрати м’яча. Андрія винесли з поля і ще довго надавали допомогу за межами поля…але винуватець не був покараний бодай жовтою карткою – суддя мотивував це тим, що не бачив моменту порушення правил, хоча знаходився за декілька метрів від місця пригоди. Дуже дивна позиція арбітра: «Боковий не підняв прапорець, а я не бачив». Зрештою, не хотілося б загострювати, але такий арбітраж не пасує арбітру, котрий судить фінали кубку району і вважається кваліфікованим спеціалістом.
                             Загалом, гра сподобалась вболівальникам обох команд, та можливо й результат справедливий, адже тисменичанська команда і справді на даний час «на ходу». Місцевих вболівальників можна з цим привітати. Приємно було спостерігати рівень підготовки ігрового поля і наявність лікарів з усією потрібною амуніцією. І взагалі, футбольні Тисменичани справили приємне враження – видно, що футболом там займаються професіонали…і займаються серйозно…на результат.



ФК"Тисменичани"-"Сокіл"Фитьків
Переглядів: 2695 | Додав: wert | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 2
24.06.2009
2. zizu (zizu) [Матеріал]
Найкраща відмазка у судді - "я не бачив моменту". Насправді в такому випадку треба радитись з боковим. Але в нашому районному чемпі боковий один "свій", один "чужий". Ця проблема найбільше помітна при фіксуванні офсайдів з того чи іншого боку. Думаю, шо треба виділяти більше грошей на суддів і залучити до суддівства вчителів фізкультури і т.д... P.S. Співчуваю Фитькову. Просто Петро такий суддя, шо помагає господарям, бо в інакшому випадку ризикує здоров"ям..))

23.06.2009
1. Олександр (nrff) [Матеріал]
Минулої неділі у Тисменичанах на місцевому стадіоні зібралась численна вболівальницька аудиторія , адже зустрічалися команди , які розташовуються у верхній частині турнірної таблиці і претендують на нагороди чемпіонату .
Спочатку зустрічалися юнацькі склади . У першому таймі юнаки «Сокола» чинили гідний опір господарям , які лідирують у чемпіонаті . Але в другому таймі тисменичанські юнаки забезпечили собі прийнятний результат матчу : 3 – 1 . Ця поразка не є трагічною для молодих « соколят » , адже команда в даний момент значно послаблена із – за травм , виступу окремих гравців за дорослий склад та інших поважних причин . Також в цьому сезоні команда працює на перспективу , щоб у майбутньому та наступних сезонах молоді « соколята » гордо розправили свої крильця . І вже навіть зараз команда подекуди показує досить пристойну гру , хоча й програє .
Матч дорослих складів розпочався досить обережно , відчувалося – зустрічаються дві класні команди . Можна сказати , що у першому таймі була рівна гра , гравці обох команд здебільшого турбували ворота одне одного дальніми ударами , які не принесли успіху . Наприкінці першого тайму в одній з атак тисменичанський гравець підіграв собі м’яч рукою у штрафному майданчику « Сокола » , про що почали сигналізувати арбітру захисники . Але арбітр матчу Романюк П. гри не зупинив , а м’яч було несильно пробито в правий нижній від воротаря кут воріт і , таким чином , рахунок у матчі було відкрито . Як виявилось – це був єдиний гол у грі , хоча в другому таймі тисменичанська команда мала декілька сприятливих нагод збільшити рахунок , але дуже сильно відіграв фитьківський воротар Іван Криска .
Хочеться сказати декілька слів про організацію матчу . У Тисменичанах вона була дуже на низькому рівні , хоча ці слова , напевно , стосуються інших сіл району і є невирішеною проблемою районного чемпіонату з футболу на протязі багатьох років .
У цій грі дуже очевидними були наступні дві проблеми :
• Дуже довго подавася !єдиний м’яч після того , як він покинув межі поля . Таке враження , що у Тисменичан тільки один ігровий м’яч . На справедливе зауваження гостей : дайте запасний м’яч , господарі пропонували гостям дати свій .
• Некваліфікована медична допомога та відсутність у аптечці найнеобхідніших засобів ( крім нашатирного спирту , йоду та вати у ній більше нічого немає ) .
І накінець хочеться сказати , що в цілому коректну гру наприкінці другого тайму затьмарив вчинок гравця ФК « Тисменичани » Стефурака Василя ( №14) , який вдарив рукою в обличчя гравця « Сокола » Андрія Гречанюка і коли той лежав – додавав ще й ногами . Нажаль цього епізоду не помітив арбітр матчу П. Романюк , а тисменичанський боковий само собою не просигналізував про це . Але хай цей вчинок залишиться на совісті арбітра .

матеріал користувача Sokil


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів