Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2011 » Травень » 31 » Впевнений старт фитьківського "Сокола" та принципове дербі з Цуциловом
08:32
Впевнений старт фитьківського "Сокола" та принципове дербі з Цуциловом
Розклад чемпіонату району в 2011 році подарував фитьківським любителям футболу дві стартові домашні гри. 15 травня приймали «Рокиту» з Білих Ослав, а 22 травня – стримбівську «Страгору».

Ігровий день 15 травня розпочався грою юнацьких складів. З перших же хвилин юнаки гостей продемонстрували високий рівень організації гри і височайший рівень самовіддачі. Зокрема, гра в захисті відзначалась чітким взаєморозумінням між гравцями (серед котрих вирізнявся капітан команди Роман Прокоп’юк – найкращий гравець матчу!!!). Під час атак господарів поля захисники застосовували колективний відбір м’яча з одночасною підстраховкою задньої лінії. Така тактика не давала можливості проявити себе у повній мірі фитьківським нападникам (ні Дерешу, ані Дмитруку Мар’яну).

Господарі ж поля продемонстрували доволі мляву гру, повне непорозуміння в центрі поля, що призводило до постійної втрати м’яча і, як результат, бігали хлопці по полю без м’яча за суперниками з надією створити бодай момент у відборі, що не завжди вдавалося. Виділити можна хіба Дутчака Андрія, однак і він часто перетримував м’яч, хоча й відтягував на себе 2-3 суперників, але в більшості випадків не встигав віддати передачу.

Склад команди господарів: Бакота Дмитро, Дутчак Мирон, Сагайда Ростислав (Середюк Сергій, 50), Нарожняк Іван, Багрійчук Іван, Ерстенюк Ростислав (Балабан Ярослав, 35), Багрійчук Андрій, Гавриленко Степан (Бакота Іван, 56), Дутчак Андрій, Дмитрук Мар’ян, Дереш Василь.



Гості заволоділи ініціативою з перших хвилин і на 9 хвилині Роман Прокоп’юк забив красивий гол зі штрафного удару зліва правою ногою в дальню дев’ятку (як рукою поклав м’яч) – у воротаря Дмитра Бакоти не було шансів витягнути такий удар. Щоправда, господарі поля на 15 хвилині відквитали один гол. Це Мар’ян Дмитрук реалізував пенальті за гру рукою в карному майданчику. Останніх хвилин 10-15 в першому таймі гра ніби й вирівнялась…але те що трапилось на 33 і 35 хвилинах остаточно зломило фитьківських юнаків. Спочатку (33 хвилина) відзначився Руслан Струк – відомий спортсмен державного рівня – майстер спорту з боксу, чемпіон України, багаторазовий переможець міжнародних змагань – гордість українського спорту! Руслан скористався  помилкою воротаря і неузгодженістю дій захисників господарів після вкидання м’яча із-за бокової лінії, проштовхнувши його між воротарем і штангою. А на останній хвилині першого тайму Роман Прокоп’юк забив абсолютний гол-близнюк першого гола в матчі – з тієї самої точки пробив точнісінько в ту ж саму точку, що й свій перший гол – фантастика!!! Таким чином, забивши два голи в роздягальню гості в чудовому настрої вийшли на другий тайм. Власне, і розпочали вони його в потрібному темпі і настрої – на 43 хвилині Микола Ільків, отримавши пас з глибини поля, пройшов по лівому флангу і чітко замкнув у дальній кут. Добив господарів Руслан Струк красивим ударом справа у дальній кут воріт. Остаточний результат матчу – 1:5 на користь гостей – що цілком відповідало перебігу подій.

 

 22 травня Фитьків приймав Стримбу. На гру особливо налаштувались юнаки господарів поля, адже програш в попередньому матчі, та ще й на рідному стадіоні дуже стурбував як самих гравців, так і вболівальників команди. З огляду на вищесказане, хлопці взялися за роботу з перших же хвилин. Склад команди господарів: Максімко Василь, Дутчак Мирон, Сагайда Ростислав, Нарожняк Іван, Багрійчук Іван, Балабан Ярослав, Багрійчук Андрій, Гавриленко Степан (Бакота Іван, 56), Дутчак Андрій (Середюк Сергій, 52), Балацко Іван (Ерстенюк Ростислав, 50), Дереш Василь.

На 4 хвилині капітан команди Василь Дереш вдало пробив штрафний удар, поціливши прямісінько у ближню «дев’ятку» - 1:0. На 7 хвилині черговий стандарт виконував Степан Гавриленко. Цього разу кутовий удар. Степан закрутив м’яч безпосередньо з кутового у ворота, при цьому воротарю завадив захисник і рахунок став 2:0. Гостей такий перебіг подій не влаштовував і на 10 хвилині Ковтун Віталій скористався помилкою правого захисника «соколят» Івана Нарожняка, відправивши м’яч невідпорним ударом зліва у дальній кут воріт Василя Максімка. Хвилин з 15-18 гра помітно вирівнялась, особливо можна відзначити у господарів – Мирона Дутчака, Андрія Дутчака, Багрійчука Івана і Балабана Ярослава, звичайно ж і Дереша Василя – справжнього лідера команди, непогано вписався й Балацко Іван. У гостей виділялись два гравці – Ковтун Віталік і Калиній Іван.
На 31 хвилині злагоджена гра лінії нападу господарів поля принесла результати. Іван Балацко віддав філігранний пас на Дереша і Василь, вийшовши сам-на-сам з воротарем суперника, робить рахунок 3:1. Гості відставати не збирались, тому на 40 хвилині Віталій Ковтун скорочує відставання до 3:2 ударом головою після подачі кутового. Однак, щойно господарі поля розвели м’яч в центральному колі, як Василь Дереш скористався помилкою воротаря і рахунок стає 4:2. Саме Василь через 17 хвилин подарував вболівальникам красивий гол в англійському стилі, пробивши потужно з 17-19 метрів точнісінько в кут воріт (у воротаря не було ні найменших шансів) так рахунок став 5:2…і «соколята» вирішили розслабитись,а на 65 хвилині у їхні ворота було призначено пенальті – його чітко реалізував Іван Калиній – 5:3. Таким чином, юні «соколята» реабілітувались за програш у попередньому матчі, однак дуже непокоїть велика кількість пропущених м’ячів та й взагалі незіграність захисної ланки – простіше кажучи, не вистачає Балабана Юрія!!!

***

Між Фитьковом і Цуциловом історично склались хороші футбольні відносини. Села-сусіди близькі не лише географічно, але й ментально. Висловлю власну думку і ставлення до Цуцилова. Особисто мені завжди приємно відвідувати Цуцилів, тому що це культурне і патріотичне село з міцними футбольними традиціями. Особливо приємно спостерігати на футбольних матчах директора місцевої школи Андрейчука Миколу Юрійовича, що свідчить про відповідне ставлення до молоді і спортивного гарту цуцилівських підлітків. Забігаючи наперед, зазначу, що й результат від тієї роботи відчувається неабиякий – цуцилівські юнаки в поточному сезоні виглядають дуже пристойно! Саме поєдинком юнацьких складів і розпочинався ігровий день 29 травня.

Склад команди гостей: Максімко Василь, Балабан Юрій, Сагайда Ростислав, Нарожняк Іван, Дутчак Мирон, Дутчак Андрій, Гавриленко Степан (Дмитрук Мар’ян, 32) Балабан Ярослав (Середюк Сергій, 35), Багрійчук Андрій, Балацко Іван (Ерстенюк Ростислав, 50), Дереш Василь.

З перших же хвилин матчу ініціативою заволоділи господарі поля, особливо виділялися Віталій Андрейчук (колишній гравець фитьківського «Сокола»), Тарас Гнатюк і Володимир Зварищук (правий півзахисник). Заслуговує на увагу мудра позиційна гра господарів поля, розуміння тактики гри і чудові фізичні якості окремих гравців. Гості ж, віддавши ініціативу, зосередились на захисті власних воріт, сподіваючись на контратаки у виконанні Дереша і Балацка. Тому у гостей на початку гри варто відзначити в першу чергу Юрія Балабана і Нарожняка Івана (обидва гравці після активного випускного мали настрій до футболу). В центрі старався Андрій Дутчак, але випадав з гри Степан Гавриленко, не надто впевнено почував себе і Ярослав Балабан (ще не вистачає хлопцеві стабільності і досвіду, адже це перший його сезон). Загалом, увесь перший тайм господарі поля володіли ініціативою і домоглися результату за свої старання на останній хвилині першого тайму, коли Володимир Зварищук найкраще з усіх зорієнтувався у воротарському майданчику гостей на добиванні, скориставшись з помилки воротаря і невпевненості захисників «соколят» - 1:0.                                     

Зварищук Володимир "Карати"Цуцилів.

Провівши необхідні заміни на другий тайм гості вийшли з наміром відігратися…і на 42 хвилині Василь Дереш, отримавши пас в розріз від Мар’яна Дмитрука з глибини поля, вийшов сам-на-сам з воротарем і зрівняв рахунок. До останніх хвилин поєдинку на полі точилася боротьба і лишень фінальний свисток арбітра матчу Дмитра Прокопечка заспокоїв гравців – 1:1 і тренерський склад фитьківської команди зітхнув з полегшенням, адже відверто кажучи господарі поля продемонстрували кращу гру і заслуговували на перемогу. Відносно юних «соколят» можна відзначити факт впевненішого входження в сезон. Особливо це стосується захисної лінії з приходом одного з лідерів команди Юрія Балабана. В нападі набирає необхідних кондицій Василь Дереш. Яскрава проблема команди – центральні півзахисники – на даний час остаточно вирішена кандидатура Івана Багрійчука як основного центрального, але партнера в центр до Івана підібрати нелегко – виділяється Андрій Дутчак, але він любить перетримати м’яч, невпевнено почувається Степан Гавриленко, не зовсім готовий Іван Бакота, адже це його перший сезон…тому є про що подумати тренерському складу. Щоправда, є моменти, котрі й тішать наставників. Зокрема, тішить наявність резерву на поточний сезон і в перспективі на наступні роки. Особливу надію покладаю на Ерстенюка Ростислава 1997 року народження (хлопчик продовжує футбольну справу свого батька), котрого будемо награвати впродовж поточного чемпіонату (спробуємо віднайти йому ігрову позицію). Талановитий Іван Бакота (син колишнього футболіста, також продовжить справу батька). Тішать своєю грою і Середюк Сергій і Ярослав Балабан. Всі ці діти – надія фитьківського футболу. Властиво для себе я відзначив, що футбольними талантами багата Заріка (район Фитькова) з чого роблю висновок, що туди потрібно зосередити увагу, адже зарічанські хлопці відрізняються специфічним міцним характером, котрий вкрай необхідний для психологічного налаштування як себе, так і команди загалом. Цікава то є справа – робота з дітьми…а от якби ще й хлопцями зайнявся професійний тренер – Фитьків би став лідером районного футболу. Однак, допомоги фитьківським юнакам чекати немає звідки…адже поняття «спонсорство» у Фитькові відсутнє!!! 

Дереш Василь "Сокіл"Фитьків




ФК"Сокіл"Фитьків
Переглядів: 1924 | Додав: nrff | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів