Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2017 » Червень » 30 » Тріумф, визнання і надії на продовження
18:26
Тріумф, визнання і надії на продовження

Таким увійшов в історію VI діаспорний Чемпіонат із футболу

IMG_4947

28 червня у Надвірній на відновленому стадіоні «Нафтовик» завершився VI Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд, присвячений 21-й річниці Конституції України, який урочисто відкрили 25 червня почергово у Богородчанах і Надвірній.

IMG_4890

Його організатори – Міжнародне Об’єднання Українських Громад «Четверта хвиля», Міністерство молоді та спорту України, управління спорту Івано-Франківської облдержадміністрації, Надвірнянська та Богородчанська районні державні адміністрації, Надвірнянська районна рада, Надвірнянська міська рада (їхні керівники – на світлині), Федерація футболу України за сприяння Національного олімпійського комітету України і Світового Конгресу Українців.

IMG_4777

Два-мери

Чотири дні Надвірнянський стадіон «Нафтовик» розвівав маєво  прапорів держав Іспанії, Румунії, Білорусі, Польщі, Молдови, Ізраїлю, Балтії (Латвії й Естонії) та Євросоюзу (Німеччина  й Австрія), а сотні глядачів і уболівальників слухали їх державні гімни. Для учасників Чемпіонату у вільний час пропонували змістовну культурно-мистецьку програму та екскурсійні поїздки.

переможне

перемога

Матвійчук-і-ком

Його переможцем стала збірна українців з Іспанії, яка перемогла збірну Румунії з рахунком 3:0 (автогол румунів у власні ворота, а також Назар Данів і Юрій Вовчук). Натхненником іспанців виступав уродженець села Добротів, активіст української діаспори в Іспанії Михайло Петруняк, в їх команді грав також його син Олександр. Команда чемпіонів відзначена Кубком, а гравці команд, які посіли 1-3-тє місця – пам`ятними медалями. У боротьбі за третє місце збірна Білорусі здобула перемогу у команди «Українська Європа» (Німеччина і Австрія) – 3:2.

Спеціальними призами відзначили кращих футболістів Чемпіонату: гравця – Степана Янучка з Білорусі, бомбардира – Назара Процика з «Української Європи», воротаря – Івана Анішоряка із Румунії.

IMG_4808

Нагадаємо, що попередні п`ять Чемпіонатів відбулися у Тернополі. У 2012 році у Чемпіонаті взяли участь 4 команди, наступного року – 7, у 2014-му і 2015-му – по 5, у 2016-му – 6. Тричі чемпіоном ставала команда із Придністров`я – у 2012-му, 2013-му і 2016-му, у 2014-му – Румунія, у 2015-му – Угорщина.

В урочистостях із нагоди відкриття та закриття Чемпіонату у Надвірній, а також у нагородженні його переможців взяли участь заступники голови Івано-Франківської ОДА Ярослав Паранюк і Богдан Кобилянський, керівник апарату ОДА Роман Маланій, голова Надвірнянської РДА Олександр Кеніз, голова районної ради Іван Гурмак, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, заступники голови РДА і районної ради Богдан Зеленчук та Ігор Писклинець, начальник відділу культури і фізичного виховання Міністерства молоді та спорту України Олег Карась, організатор змагань, співголова оргкомітету Чемпіонату, директор міжнародного об`єднання українських громад «Четверта хвиля» Ігор Бокій (він вручив комплекти спортивної футбольної форми дівочим командам «Надвірняночка» і «Богородчаночка»), начальник обласного відділення НОК України Мирослав Карабін, начальник управління спорту ОДА Орест Оклієвич, голова комісії НОК України по роботі з діаспорою Василь Карленко, голова Богородчанської райдержадміністрації Франко Єжак і Богородчанський селищний голова Ростислав Заремба.

IMG_4895

Після фінальної гри відбулося нагородження переможців та урочисте закриття змагань.

Голова Надвірнянської районної державної адміністрації Олександр Кеніз подякував усім учасникам та організаторам чемпіонату та відзначив, що ці спортивні змагання – це не ціль, а лише форма, в якій ми можемо підтримати спілкування між українцями всього світу. «Вітаю усіх учасників та переможців турніру, сподіваюсь Ви отримали не тільки спортивне задоволення від чемпіонату, а й приємні враження, для чого постаралися як місцева влада, так підприємства і установи та громадськість Надвірнянщини.

Гурмак

«В єдності сила народу» – таким рефренним закликом звернувся й оцінив роль Чемпіонату у Надвірній голова районної ради Іван Гурмак. На його пропозицію учасники спортивного дійства вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих бійців московсько-української війни. Іван Гурмак нагадав, що патріотичний дух Чемпіонату посилюється духом національної єдності і української державності, які були потверджені Актом про відновлення державності України, проголошеним 30 червня 1941-го у Львові, а також знаменною подією – 110 річницею з дня народження легендарного Командира УПА Романа Шухевича, яке відзначатимуть 30 червня. Він подякував спортсменам за їх громадянську мужність залишатися українцями у світовому розсіянні.

мер

Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович привітав учасників та переможців змагань та зауважив, що для належної організації цього чемпіонату докладено максиму зусиль всіх, хто вже понад місяць інтенсивно та відповідально проводили підготовку до змагань. Цей чемпіонат вже вкотре продемонстрував єдність нашого народу і доказав, що випробування, які випали на долю нашої держави  лише згуртовують українців в усьому світі незалежно від їх місця проживання. Міський голова висловив сподівання, що сьомий турнір наступного року також пройде на теренах нашого міста.

Бокій1

Голова комісії НОК України по роботі з діаспорою Василь Карленко висловив вдячність надвірнянцям і богородчанцям за солідну працю з підготовки і проведення Чемпіонату і закликав усіх – спортсменів, місцеву і вищу державну владу та громадськість – своїми здобутками у спорті і в інших галузях суспільного буття звеличувати й утверджувати Україну – в рідній стороні і в діаспорі.

IMG_4811

Організатор змагань, співголова оргкомітету Чемпіонату, директор міжнародного об`єднання українських громад «Четверта хвиля» Ігор Бокій (він був суддею фінального поєдинку у Надвірній між командами Іспанії та Румунії) підкреслив, що проведення чемпіонату має велике суспільно-політичне значення, оскільки об’єднує українців зі всього світу. Він висловив щирі слова подяки представникам влади Надвірнянщини і Богородчанщини, а також усім, котрі долучилися до організації змагань. Ігор Бокій наголосив, що цьогоріч учасниками змагань стала рекордна кількість команд, які під час усіх ігор відчували неабияку підтримку вболівальників, яких також збиралась на всі ігри рекордна кількість. За його словами, змагання відбулися на високому рівні і тепер можна сміливо розпочати запровадження ще одного цікавого міжнародного гуманітарного проекту – комплексних змагань для представників української діаспори – своєрідної Всесвітньої Олімпіади серед українців діаспори, котрих у світовому розсіянні проживає понад 20 мільйонів.  Перемовини на цю тему з керівництвом Національного Олімпійського Комітету України вже ведуться.

4-судді

кол4

кол7

кол6

Під час перерви між матчами відбулося нагородження представників Надвірнянського і Богородчанського районів, які взяли активну участь у підготовці та проведенні Чемпіонату. Обласними і районними грамотами та подяками відзначили колективи: НГВУ «Надвірнанафтогаз», ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття», Надвірнянський і Делятинський держлісгоспи, філії підприємства «Свіспан Лімітед ЛТД», ТзОВ «Корпорація «Смарагд Прикарпаття», ТзОВ БІК «Сігма», Надвірнянської центральної районної лікарні, районного відділу Управління ДСНС в Івано-Франківській області, Надвірнянської ДЮСШ відділу освіти РДА, Надвірнянського відділу поліції, відділу культури РДА, Надвірнянської дитячої художньої школи, районного будинку культури, КП «Надвірнаводоканал» і «Надвірнянський житловик», рекламного агентства ТОВ «Піві медіа», ТРК «Надвірна», районної газети «Народна Воля», керівників підприємств, установ і організацій та підприємців Василя Туріва, Василя Ковальчишина, Михайла Гоя, Віктора Баюрчака, Андрія Пригродського, Василя і Сергія Чуфусів, Сергія Мельника, Василя Гараздюка, директора стадіону «Нафтовик» (Мирона Лютака), координатора Народної самооборони району Віталія Трачука та інших.

кол8

колона1

колона2

Михайло Петруняк, як представник іспанської команди, висловив велику вдячність Надвірнянській і Богородчанській місцевій та Івано-Франківській обласній владам за розуміння і взаємопідтримку у проведенні Чемпіонату та щиро подивувався майже грандіозним, на його думку, позитивним перемінам, зокрема, у Надвірній, яка стала набагато привабливішою і по-європейськи соліднішою за останні роки. Команда Іспанії на високому піднесенні, бо найвище чемпіонське звання завоювала вперше у діаспорних Чемпіонатах, хоча брала участь у них неодноразово.

кол3

УПА

Урочиста частина завершилась святковим концертом. Народний артист України Анатолій Матвійчук виконав авторський гімн Чемпіонату світу з футболу серед команд української діаспори, який звучав цьогоріч вперше. Всіх зворушили і запам`ятались його чи не визначальні слова: «Українці всього світу мають власний мундіаль!». У Богородчанах на відкритті Чемпіонату звеселила своїми патріотичними піснями заслужена артистка України Світлана Весна. У Надвірній на закритті Чемпіонату глядачів вразили виступи танцювальних колективів «Горянка» і «Горяночка», а також соліста Миколи Ровенка із Цуцилова.

трійка

Петруняк-і-несамов

пара-Матвійчуків

Матвійчук

травма

Зеленчук-і

масовка

Павлюк-В.

 

Паранюк

Голіней

Внутр-політ

виніс-медалей

Бокій-і-Несторак

кубки

грам9

грам8

грам7 грам6

грам5

грам4

грам3

грам2

грам1

Мандзюк

гриджук

усі

 

Петруняк-і-несамов

 

 

 

 

танцювальне

Ровенко Скрипничук

зброя

Зарубки на пам`ять

Майже три сотні примірників «Народної Волі» від 23 червня ц. р. поповнили пам`ятно-сувенірні тайстрини-сумочки учасників Чемпіонату. «Народну Волю» повезли-понесли у діаспорний світ 10-х держав.

***

Футболістам з діаспори та шанувальникам футболу у нашому краї й Україні припали до душі репортажі зі спортивних поєдинків, які транслювала у мережі «Ютуб» телерадіокомпанія «Надвірна» (директор Богдан Климковецький)

***

Учасники й глядачі з приємністю і вдячністю сприймали інформацію про перебіг футбольних матчів і чемпіонату директора стадіону «Нафтовик» у Надвірній Мирона Лютака, а також повідомлення і святкове ведення урочистого відкриття і закриття Чемпіонату ведучими Олександром Зварчуком, начальником відділу культури РДА, та Ганною Халак, провідним методистом районного будинку культури.

***

Варто обдумати і вжити архінадважливих та невідкладних заходів і зусиль, аби зберегти матеріальну цінність, вартність і спортивну красу невпізнано оновленого стадіону «Наф­товик». Пам`ятаємо, як його оновили два роки тому до Міжнародного Гуцульського фестивалю, а нинішньої пори він виявився не без впливу і рук нечестивців у явно непривабливому стані та вигляді.

Подумаймо, охороняймо і збережімо стадіон «Нафтовик» – цього вимагають краяни, уболівальники, тверезий християнський глузд і чисте людське сумління.

Іван ГРИДЖУК «Народна Воля».

 
Переглядів: 732 | Додав: nrff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів