Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 5
Guests: 5
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2015 » Квітень » 30 » Нас чекає … ліга чемпіонів
12:17
Нас чекає … ліга чемпіонів

Футбольний клуб «Битків» заснований у 2010-му. За цей час вдалося здобути чимало перемог і завоювати авторитет серед уболівальників. Минулоріч дорослий склад команди виборов бронзові медалі першості області із футболу – такий, поки що, її найвагоміший успіх. Але всі медалі, кубки ще попереду, команда є дуже амбітною і перспективною.

Вже цього тижня битківчани стартують у першості області. З якими напрацюваннями підходять до нового сезону в інтерв’ю розповів президент ФК «Битків» Степан Ломпас.

– Яку мету Ви ставите перед колективом?

– Мета у нас одна – перемогти у першості області, будь-який інший результат розцінюватимемо як провальний.  Вдалося зберегти команду, яку доукомплектували перспективними вихідцями з юнацького складу. Також одним із пріоритетів у нашій роботі є розвиток футболу в Биткові й Надвірнянщині. Основна частина гравців – битківчани, багато хлопців із Надвірної, Гвозда, Пасічної та інших сіл.

– Кого б ви, Степане Михайловичу, назвали певним таким двигуном і душею команди?

– Хотілося б виокремити справжнього за духом капітана Івана Максим`юка. Він веде за собою партнерів, є бійцем на полі, який завжди змагається до останнього. Шестеро хлопців, котрі в минулому сезоні грали за юнаків, готові дебютувати серед дорослих. Особливої уваги заслуговує обдарований нападник Роман Дитко, який додасть міці атаці.

– Як футболісти готуються до сезону?

– Як ви знаєте, у Надвірнянщині започатковано проведення чемпіонату і кубку району із міні-футболу. Наша команда непогано виступила. Свідченням цього стала перемога у кубку і «срібло» змагань – у чемпіонаті. Завдяки цьому футболісти підтримували себе у формі й тонусі. Зараз інтенсивно тренуємося і граємо товариські ігри.

– Хто із суперників для ФК «Битків» є найгрізнішим?

– На це питання зможемо відповісти після перших ігор. У другій обласній лізі команди практично рівні. Тут все залежатиме від правильності передсезонної підготовки, фізичної готовності гравців та збереження минулорічного складу. Футбол, хоч командний вид спорту, та відсутність одного-двох гравців може суттєво послабити колектив.

– Чого не вистачило колективу торік, аби показати кращий результат?

– Однією з причин стала відсутність власного футбольного поля. У Биткові поле не відповідає нормам, так що ми змушені проводити домашні матчі у Надвірній. Уже три роки працюємо над осушенням битківського стадіону. Спільно прагнемо повернути великий футбол у рідне селище. Суттєво вплинув на результат певний спад, який трапився посередині турнірної дистанції. Двояке враження і після деяких ігор залишало суддівство.

– Відрадно, що команда зуміла досягнути чималих успіхів.

– Серед них особливе місце займає «нафтове» битківське дербі у фіналі кубка району 2011-го. Наступного року ми вже заявилися у першу лігу чемпіонату області і, як кажуть, хотіли потрапити із дитячого садочка зразу в інститут. Під час підготовки до дебютного сезону ми завоювали передсезонний кубок Думанського, але чемпіонат нам не вдався. Ми ще молода команда, нам тільки п’ять років. Минулоріч стали бронзовими призерами обласної першості. А, взагалі, нас чекають виступи у лізі чемпіонів.

– Назвіть тренерський склад.

– Уже третій рік із командою працює молодий і перспективний тренер Сергій Бандура, з юнаками – капітан дорослого складу Іван Максим`юк. За підготовку воротарів відповідає Лев Борняк.

– І, насамкінець, визначте основні проблеми розвитку футболу?

– У наш час на перший план вийшла фінансова складова футболу, є гроші – є команда. Наша ціль – розвивати місцевих спортсменів. Серед футболістів у «Биткові»дуже велика конкуренція і, як відомо, це породжує майстерність. Також проблемною є й підтримка місцевих органів влади. Нам вперше за три роки виступів в обласній першості виділили 40 тис. грн. допомоги із районного бюджету.

На старт обласних футбольних змагань у другій лізі вийдуть колективи «Прут» із Делятина та «Бескид» із Надвірної. З останнім і відбудеться запекле «нафтове» дербі, яке й викличе неабияке зацікавлення вболівальників. У битківському колективі панує приємна атмосфера і склався міцний сплав молодості і досвіду. Віримо, що їм до снаги підкорити обласну першість і вписати нову сторінку в історію ФК «Битків».

***

У першому матчі ФК «Битків» дорослим складом поступився із рахунком 1:6 команді «Медик – Краснопіль» (Солотвин), юнаки виграли – 2:1.

Наступний свій матч команда зіграє цієї неділі із «Вихором» (Ямниця). Також у неділю в першості області стартує делятинський «Прут», який прийматиме гостей із Заболотова колектив «Нептун».

Розмовляв

Василь ІВАСЮК.

Переглядів: 880 | Додав: nrff | Теги: ФК Битків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Квітень 2015  »
НдMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів