Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2014 » Червень » 26 » Масовість, яку варто вітати
14:00
Масовість, яку варто вітати
Добіг кінця футбольний марафон наймасовіших дитячих обласних змагань – турнір дитячо-юнацької футбольної ліги, який уже добрий десяток років проходить під егідою Івано-Франківської обласної федерації футболу. Про перипетії минулих баталій, тенденції і перспективи турніру розмовляємо з головним суддею змагань, головою комітету дитячо-юнацького футболу обласної федерації п. Василем Луцьким.
 
- На старт сезону 2013/2014 рр. вийшло 50 дитячих колективів – по 25 у кожній віковій групі – бере слово Василь Андрійович. Змагання проходили серед хлопчаків старшої (гравці 1998/1999 р.н.) та молодшої (гравці 2000/2001 р.н.) вікових груп. У турнірі також окремо змагалися 5 дівочих команд, найсильнішою з яких стала дружина Івано-Франківської ДЮСШ №3.
Хлопчачі команди-учасниці представляли різні футбольно-спортивні осередки краю незалежно від відомчого підпорядкування – освітянські, колосовські, приватні. Траплялися й об’єднані колективи, як приміром тлумацький чи галицький.
Змагання проходили за звичною формулою. Спершу всі претенденти на перемогу виявляли найкращих на груповому етапі. Причому, групи було сформовано за давно спробованим територіальним принципом. Єдина теперішня новація у цьому плані – команда Івано-Франківської ДЮСШ подалась спарингуватися до числа районних команд, чого у попередні роки не було. Тож, у одній групі налічувалося 5 команд, а у решті – по 7. Опісля 8 найсильніших колективів зустрілися у фінальній частині і розіграли головні нагороди та підсумкові місця. Користуючись нагодою хотів би щиро подякувати директорам івано-франківських стадіонів «Наука ім. Р. Микитюка», «Гірка» та МСЦ «Рух» за те, що фіналісти обидвох вікових груп мали можливість зіграти на якісних полях і продемонструвати добротну гру.
Загалом турнір вирізнявся безкомпромісною, впертою боротьбою як у групах, так і вирішальних поєдинках. Судіть самі, у молодшій віковій групі переможця вдалося визначити лише у серії післяматчевих пенальті, а серед старших долю головного призу вирішив один-єдиний забитий м’яч. Водночас відрадно, що зменшилась кількість неявок на ігри. Зовсім без них, звісно, не обійшлось, але 4-5 випадків – це мізер, зважаючи на загальну кількість проведених матчів. Розіграш вкотре підтвердив добру постановку роботи з найближчим резервом у франківських командах – СДЮШОР «Прикарпаття», ДЮФК «Ніка-05», ДЮСШ №3. Як засвідчив турнір суперники не надто відстають від них, а радше навпаки – прогресують інші.  Приміром, цього сезону у дитячо-юнацькій обласній лізі вперше спробувала свої сили Снятинська ДЮСШ «Колос» і одразу ж сягнула п’єдесталу, здобувши комплект бронзових нагород (на фото зліва). Хоча за грою могла розраховувати на більше. Схожа картина і у галичан. Колектив Галицької ДЮСШ об’єднався з ДЮФК «Енергетик» Бурштин (раніше ці колективи виступали у турнірі нарізно) і обидвома складами пробилися до фіналу, де старші юнаки стали срібними призерами. Також потішив турнірний поступ молодших косівчан й ряду інших команд.
Серед певних труднощів, з якими довелося стикатися організаторам – це календар змагань, який постійно доводилося коригувати, щоб вмістити обласні ДЮФЛівські змагання поряд з Всеукраїнськими аналогічними, а ще іншими різноманітними дитячо-юнацькими турнірами, що проводилися паралельно і до того у тих же вікових групах. А це означало – практично одними і тими ж командами. Однак, це якраз той випадок, коли подібну масовість слід тільки вітати.
Інший аспект проблеми полягав у забезпеченні учасників нагородною атрибутикою. Справа у тому, що команди у наших змаганнях не сплачують жодних грошових внесків, а лише суддівство та проїзд арбітрів на поєдинки групового етапу. У фіналі ситуація вже інша – оплата арбітражу проводиться за кошти ІФОФФ. Але якщо у попередні роки придбання призів і нагород відбувалося за гроші, що їх виділяло нашій громадській організації для розвитку дитячо-юнацького футболу управління спорту ОДА, то минулого і цього року таких коштів взагалі не надійшло. Тому обласній федерації довелося вишуковувати власні резерви і багато в чому завдячуючи обласному благодійному фонду «Прикарпатський футбол» таки забезпечити учасників заслуженими відзнаками. Було важко, але організатори з честю вийшли із непростої ситуації – не без гордості підсумував Василь Андрійович Луцький.

Фінальні змагання (юнаки 1998/1999 р.н.)
Група А                                            Група Б
1. СДЮШОР «Прикарпаття-1»    1. Галицька ДЮСШ
2. ДЮСШ №3                             2. Снятинська ДЮСШ «Колос»
3. Калуська ДЮСШ                     3. СДЮШОР «Прикарпаття-2»
4. Коломийська р-на ДЮСШ        4. Надвірнянська ДЮСШ
Стикові матчі:
1-2 місце: СДЮШОР «Прикарпаття-1» - Галицька ДЮСШ – 1:0
3-4 місце: ДЮСШ №3 – Снятинська ДЮСШ «Колос» - 0:0, пен. – 3:5
5-6 місце: Калуська ДЮСШ – СДЮШОР «Прикарпаття-2» - 0:1
7-8 місце: Коломийська р-на ДЮСШ – Надвірнянська ДЮСШ - -:+
Кращі гравці:
Воротар – Артур Цюцьмаць (СДЮШОР «Прикарпаття-1»)
Захисник – Ярослав Пархуць (Галицька ДЮСШ)
Півзахисник – Петро Цвесюк (СДЮШОР «Прикарпаття-1»)
Нападник – Володимир Романюк (Снятинська ДЮСШ «Колос»)

Фінальні змагання (юнаки 2000/2001 р.н.)
Група А                                         Група Б        
1. СДЮШОР «Прикарпаття-2»        1. ДЮФК «Ніка-05»
2. ДЮСШ №3                                  2. Косівська ДЮСШ
3. Рогатинська ДЮСШ                      3. Галицька ДЮСШ
4. Снятинська ДЮСШ                       4. Городенківська ДЮСШ
Стикові матчі:
1-2 місце: ДЮФК «Ніка-05» - СДЮШОР «Прикарпаття» - 2:2, пен. – 4:2
3-4 місце: Косівська ДЮСШ – ДЮСШ №3 – 1:0
5-6 місце: Рогатинська ДЮСШ – Галицька ДюСш – 2:0
7-8 місце: Снятинська ДЮСШ – Городенківська ДЮСШ – не грали
Кращі гравці:
Воротар – Віктор Дяків (ДЮФК «Ніка-05»
Захисник – Михайло Радульський (СДЮШОР «Прикарпаття»
Півзахисник – Микола Маковій (Косівська ДЮСШ)
Нападник – Денис Калин (ДЮФК «Ніка-05»)

Джерело

Переглядів: 747 | Додав: nrff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Червень 2014  »
НдMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів