Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2012 » Січень » 21 » Історія футболу Надвірнянщини.2005 рік
20:39
Історія футболу Надвірнянщини.2005 рік


"Колосівці"не нудьгують-якщо треба стадіони реконструюють  (НВ 23-24 від 18.03.05р.)

Звітновиборча конференція райради ФСТ"Колос".Звітував її голова Василь Масевич.

... -"Неабиякої популярності набув,-сказав Василь Масевич,-серед сільських колективів фізкультури набув чемпіонат району з футболу.Проходить він за системою "весна-осінь".Вправляються в майстерності дорослі та юні спортсмени сіл та селищ району.Нині в ньому беруть участь 17 дорослих та стільки ж юнацьких команд.Торік переможцями в юнаків стали футболісти сіл Білі Ослави,Перерісль,селища Ланчин.У дорослих перемогли майстри шкіряного мяча сіл Перерісль, Гвізд та Заріччя.
   Райрадою ФСТ"Колос" спільно з інструкторами по спорту розіграно серед сільських футболістів і кубок району з футболу.Змагалося 19 команд.
Вибороли його футболісти Переросля.
   Нині більшість футбольних команд на селі забезпечені спортінвентарем та формою. "Дотягнути" до такого рівня футбольним колективам Гвозда,Верхнього Майдану,Добротова і Цуцилова.Вимагають оновлення футбольні майданчики в Лоєвій,Цуцилові,де бракує нормальних стандартних воріт.У Заріччі та
Назавизові варто вирівняти спортивний майданчик, а у Фитькові-футбольне поле розширити до необхідних стандартів.
   Тривогою оповите футбольне поле в селищі Битків.Місцева футбольна команда,яка в минулому радувала відмінними результатами,вже кілька років підряд поза чемпіонату району.
   У минулоріччі райрада ФСТ"Колос", розраховуючи на підтримку райдержадміністрації, намагалася заново реконструювати стадіон "Прут" у селищі Делятин,залучивши до цього,звичайно,і селищну раду.Було порозуміння щодо цього в обласній раді ФСТ"Колос",особисто з її головою Богданом Іваницьким.Погодили навіть нормальний варіант реконструкції,який задовільняв усі сторони,але в останню годину з невідомих причин колишній голова РДА засунув ці документи в шухляду.Хорошу ідею "втоплено" в її зародку.Та свою позицію,райрада ФСТ"Колос" не змінила. Звертатиметься з аналогічним клопотанням до керівництва новосформованої виконавчої влади району,аби все-таки вишукати кошти і капітально полагодити стадіон "Прут",впорядкувавши одночасно бігові доріжки та довколишні спортивні майданчики.
   До приємних фактів,які оприлюднив на конференції керівник "колосівців" району, належить і спорудження футбольного поля в Білих Ославах,реконструйовані футбольні поля в Лісній Тарновиці,Лоєвій,облаштування спортивного залу в Красній.Як результат,нині у Надвірнянщині функціонують 23 футбольні поля та 47 спортивних майданчиків.
   ...В арсеналі "Колоса" відкриті турніри з міні- футболу серед сільських колективів фізкультури та сільських шкіл,розіграш кубка з футболу пам"яті
кращого футболіста села Івана Батира в Парищі.
   ...Недостатньо уваги приділяють розвиткові фізичної культури і спорту в Пасічній, Молодкові, Верхньому Майдані,Стримбі,Бистриці і Биткові.У цих населених пунктах-рідкість будь яке спортивне дійство,занедбана організаторська робота,на проявляють ініциативи сільські голови.
   ...На завершення своєї роботи делегати конференції обрали новий склад президії райради ФСТ"Колос",а її головою знову-Василя Масевича.

Микола Питлюк

Середньомайданці не упустили шансу перемогти  (НВ 39-40 від 06.05.05р.) 

Порядно облаштований за участю спортінструктора  Василя Кінаша стадіон мальовничого села Середній Майдан став місцем проведення фінальної частини першості району з міні-футболу серед сільських колективів фізкультури,котрий райрада ФСТ"Колос" приурочила до 60-річчя перемоги у Другій світовій війні.

   На урочистому відкритті спортивного дійства, котре супроводжувало підняття Державного прапора України,виступили Середньомайданський сільський голова Ольга Бевзюк,голова райради ФСТ"Колос" Василь Масевич,депутати районної ради від Середньомайданського виборчого округу Богдан Кінаш та Ярослав Ковальчук.
   Майстерність та бійцівські якості продемонстрували тут футболісти чотирьох команд, які дійшли до фіналу:Середнього Майдану, Переросля,Ланчина і Биткова.Між собою зустрілися середньомайданці і ланчинці,переріслянці і битківчани.Перемогу святкували футболісти Середнього Майдану.Другою стала команда Переросля.На третій позиції-ланчинці,а четверте місце дісталось футбольній дружині Биткова.
   Усі команди Василь Масевич нагородив грамотами райради ФСТ"Колос" та цінними призами згідно зайнятим місцям.

Микола Білозерко

Успіх шкільних футболістів Переросля та Делятина  (НВ 49-50 від 10.06.05р.) 
 
Завершився футбольний фестиваль сільських школярів під гаслом "Даруймо радість дітям",який проходив протягом березня-травня 2005 року в чотири етапи на футбольних площадках області.
На всіх етапах активну участь брали футбольні команди учнів загальноосвітніх шкіл села Перерісль та селища Делятин,які займаються в ДЮСШ"Колос (тренери Василь Яворський та Святослав Масевич).

Футбольна команда дівчат 1991-1992 р.н.та футбольні команди юнаків 1989-1990 та 1991-1992 р.н.Переросля у фінальній частині,яка відбулася у
Тлумачі,зустрілися відповідно з своїми ровесниками із Снятинського,Тлумацького,Рожнятівського та Тисменецького районів.
У напруженій боротьбі наші дівчата зайняли 2-е місце,а обидві юнацькі командим Переросля вибороли перші місця,отримавши право представляти наш район та область у фінальній частині Всеукраїнскього футбольного фестивалю "Даруймо радість дітям" у місті Бровари Київської області.
Команда юнаків Делятина,яка зустрічалася в селі П"ядики Коломийського району зі своїми однолітками з інших районів,посіла 2-е командне місце.
Всіх переможців обласних фінальних ігор нагородили грамотами обласної ради ФСТ"Колос", цінними призами управління освіти і науки ОДА та
футбольними м"ячами обласної федерації футболу.
Голова райради ФСТ"Колос"Василь Масевич,щиро дякує всім,хто надав посильну допомогу в організації участі футбольних команд району в районному та обласному фестивалях "Даруймо радість дітям",зокрема голові РДА Василеві Андрейчуку,начальникам відділів РДА Михайлові Струку та Михайлові Андрушку.Зараз юні футболісти готуються до фінальної частиини Всеукраїнського футбольного фестивалю.
 
Кубок району з футболу-у Лісній Тарновиці  (НВ 55-56 від 01.07.05р.)

На міському стадіоні "Нафтовик" фінішував кубок району з футболу серед сільських та селищних колективів фізкультури під егідою райради ФСТ"Колос".

На першому етапі в боротьбу за нього включилося 23 команди.Фінал звів у двобої сільських футболістів Лісної Тарновиці та Парищ.Спортсмени обидвох команд за активної підтримки болільників, які достатньо заповнили місця на головній спортивній арені районного центру, продемонстрували видовищний футбол.
Основний час переможців не виявив.А в додатковий з рахунком 5:3-пеермогли влучніші майстри шкіряного м"яча з Лісної Тарновиці (інструктор по спорту Михайло Борковський). Голова райради ФСТ"Колос" Василь Масевич вручив ліснотарновицькій команді кубок, нагородив грамотами всіх футболістів.
Командам дістались ще й футбольні м"ячі.
Відомий гуморист Прикарпаття ,житель с.Камінна Володимир Пушкар спонсорував для вручення кожному футболісту обидвох команд збірку своїх
гуморесок "Міць яєць і сила духу",що люб"язно виконав керівник районних "колосівців".Василь Масевич у розмові з кореспондентом заодно зауважив,що ігрову дисципліну на полі вміло забезпечував своїми професійними діями суддя Степан Додин з Івано-Франківська,який вилучив за нецензурну лайку з поля одного футболіста команди з Парищ.
Керівництво райради ФСТ"Колос" і учасники фінального поєдинку вдячні голові РДА Василеві Андрейчуку за виявлену турботу про проведення цього заходу на належному рівні,а також Ліснотарновицькому сільському голові Юрію Непеляку,який посприяв у придбанні футбольної форми для спортсменів цього села,а також протягом сезону дбав про транспортне забезпечення футболістів для виїзду на матчі в інші села.Заступник голови райради,депутат райради у Парищенському в/о Ігор Білоган потурбувався,щоб футболісти Парища мали змогу успішно виступити на заключному етапі спортивного поєдинку.

Микола Питлюк

Турнір пам"яті Ігора Савчука  (НВ 55-56 від 01.07.05р.)

  У справжнє спортивне свято перетворився в с.Цуцилів традиційний футбольний турнір пам"яті уродженця села,талановитого футболіста Ігоря Савчука.
Розігрується він з 2001 року.

Минулої неділі на сільському стадіоні в його розіграші взяло участь 6 команд:ветерани,дорослі та юнаки із Цуцилова а також запрошені команди
футболістів із сіл Волосів та Назавизів.
Кілька годин точилася вперта боротьба,адже головну нагороду прагнув забезпечити для себе кожний учасник.Найбільше пофортунило волосівським футболістам.Команда Волосова як переможець нагороджена від РДА перехідним кубком та футбольним м"ячем.
Друге місце закріпила для себе команда села Цуцилів,котрій запрошений на змаганння голова райради ФСТ"Колос" Василь Масевич,також вручив
футбольний м"яч.На третьому місці-футболісти села Назавизів.

Богдан Іванчук
Цуцилівський сільський голова

Чемпіонат прикрасили новачки  (НВ 61-62 від 22.07.05р.)
 
Фінішувало перше коло чемпіонату з футболу 2005 року серед дорослих та юнацьких команд сільських колективів фізкультури району.Його організатори та натхненники:райрада ФСТ"Колос", районна федерація футболу та відділ з питань фізичної культури та спорту РДА в особі Василя Масевича та Мирослава Зорійчука вважають,що він дедалі активніше сприяє розвитку футболу у Надвірнянщині,підвищенню майстерності футболістів,класу гри команд.

Характерною ознакою нинішнього чемпіонату є те,що у першій лізі змагається 8 команд,а у другій група "А" і група "Б" за територіальним принципом титул найсильніших виборюють 15 футбольних дружин.Першу лігу представляють кращі команди чемпіонату району з футболу 2004 року.
Як позитив Василь Масевич відзначив те,що цьогоріч до футбольного марафону долучилися команди Волосова,Цуцилова,Стримби,Молодкова і Биткова.
Особливо проявили себе активісти фізичної культури і спорту села Стримба,котрі за особистого сприяння сільського голови Миколи Гладиша облаштували в населеному пункті чудову спортивну арену.
Зовсім інша картина в Молодкові,де сільський голова Галина Іванків самоусунулась від розвою спорту в селі,хоч тут діє чудова футбольна дружина.Прикро,що не відчуває вона жодної підтримки з боку керівника органу місцевого самоврядування.Ентузиастів культивувати в Молодкові наймасовіші види спорту не бракує,але чомусь нікому не вдається розворушити спокій сільського голови,хоч за посадовими обов"язками, уточнює Василь Масевич,цей представник
влади зобов"язана підтримувати і сприяти розвиткові спорту в селі.
 Занедбана спортивно-масова робота,веде далі голова райради ФСТ"Колос",і в селі Добротів.Не зважаючи на нормально облаштоване футбольне поле команда Добротова не бере участі в чемпіонаті району з футболу.Сільська рада також не переймається питаннями спорту.Тут досі не працює інструктор по спорту,фінансування якого б мала здійснювати сільська рада.
Діяли футболісти в іграх дисципліновано,команди дотримувались регламенту чемпіонату, утверджували на спортивних аренах селищ і сіл культуру та змістовний відпочинок.Інші нюанси висвітлюють подані нижче таблиці.

1 ліга

   ДОРОСЛІ І
В Н П Мз Мп О
1 "Олімпія"Камінна
6
6
0
0
24
4
18
2 "Будівельник"Гвізд
6
4
0
2
19
14
12
3 "Прут"Саджавка
6
4
0
2
11
8
12
4 "Карпати"Заріччя
6
3
0
3
18
10
 9
5 ФК"Ланчин"
7
3
0
4
14
12
 9
6 "Гранд"Л.Тарновиця
6
3
0
3
 9
10
 9
7 ФК"Перерісль"
7
2
0
5
13
23
 6
8 "Смерічка"Лоєва
6
0
0
6
 5
26
 0


   ЮНАКИ І
В Н П Мз Мп О
1 "Олімпія"Камінна
7
5
0
2
16
9
15
2 "Прут"Саджавка
6
5
0
1
9
5
15
3 "Гранд"Л.Тарновиця 6
3
1
2
12
10
10
4 "Смерічка"Лоєва
6
3
0
3
12
10
 9
5 ФК"Ланчин"
7
3
0
4
18
15
 9
6 ФК"Перерісль" 7
3
0
4
11
18
 9
7 "Будівельник"Гвізд
7
2
1
4
13
21
 7
8 "Карпати"Заріччя 6
1
0
5
 5
12
 3


   ЗКЗ Д
Ю
ВС
1 "Олімпія"Камінна
18
15
33
2 "Прут"Саджавка
12
15
27
3 "Гранд"Л.Тарновиця 9
10
19
4 "Будівельник"Гвізд
12
7
19
5 ФК"Ланчин"
9
9
18
6 ФК"Перерісль" 6
9
15
7 "Карпати"Заріччя 9
3
12
8 "Смерічка"Лоєва 0
9
9

2 ліга
група "А"

   ДОРОСЛІ І
В Н П Мз Мп О
1 "Колос"Тисменичани
7
7
0
0
24
7
21
2 "Колос"Парище
7
5
0
2
21
13
15
3 "Сокіл"Фитьків
7
4
1
2
27
10
13
4 "Факел"С.Майдан
7
4
0
3
15
19
12
5 "Дружба"Волосів
7
2
1
4
14
22
 7
6 "Карпати"Цуцилів
7
2
0
5
16
17
 6
7 "Підгір"я"Назавизів
7
1
1
5
11
26
 4
8 "Нива"Гаврилівка
7
1
1
5
 6
21
 4


   ЮНАКИ І
В Н П Мз Мп О
1 "Дружба"Волосів
7
7
0
0
35
2
21
2 "Колос"Тисменичани
7
5
0
2
21
13
15
3 "Сокіл"Фитьків
7
4
1
2
27
10
13
4 Підгір"я"Назавизів 7
3
1
4
28
27
10
5 "Карпати"Цуцилів 7
3
1
4
16
16
10
6 "Колос"Парище 7
3
1
4
15
14
10
7 "Факел"С.Майдан 7
1
0
6
7
33
 3
8 "Нива"Гаврилівка
7
0
0
7
 5
33
 0


   ЗКЗ Д
Ю
ВС
1 "Колос"Тисменичани 21
15
36
2 "Дружба"Волосів 7
21
28
3 "Сокіл"Фитьків 13
13
26
4 "Колос"Парище 15
10
25
5 "Карпати"Цуцилів 6
10
16
6 "Факел"С.Майдан 12
3
15
7 Підгір"я"Назавизів 4
10
14
8 "Нива"Гаврилівка 3
0
3

група "Б"

   ДОРОСЛІ І
В Н П Мз Мп О
1 "Рокита"Б.Ослави
6
5
0
1
17
2
15
2 "Діл"Битків
6
5
0
1
22
6
15
3 "Нива"Красна
6
5
0
1
20
11
15
4 "Страгора"Стримба
6
2
0
4
17
26
6
5 "Карпати"В.Майдан
6
1
1
4
11
18
4
6 "Скеля"Пнів
6
1
1
4
13
14
4
7 "Темп"Молодків
6
1
0
5
11
17
3

 
   ЮНАКИ І
В Н П Мз Мп О
1 "Діл"Битків
6
5
0
1
19
8
15
2 "Рокита"Б.Ослави 6
3
2
1
14
5
11
3 "Темп"Молодків 6
3
1
2
8
9
10
4 "Скеля"Пнів 6
3
1
2
11
9
10
5 "Страгора"Стримба 6
2
0
4
1
14
6
6 "Нива"Красна 6
2
0
4
11
14
6
7 "Карпати"В.Майдан 6
1
0
5
7
16
3


   ЗКЗ Д
Ю
ВС
1 "Діл"Битків 15
15
30
2 "Рокита"Б.Ослави 15
11
26
3 "Нива"Красна 15
6
21
4 "Скеля"Пнів 4
10
14
5 "Темп"Молодків 3
10
13
6 "Страгора"Стримба 6
6
12
7 "Карпати"В.Майдан 4
3
7

Микола Питлюк


Турнір пам"яті Івана Батира (НВ 65-66 від 05.08.05р.)

На стадіоні села Парище відбувся незвичайний футбольний турнір.Команди Парища(дві), Назавизова та Середнього Майдану брали участь у турніри пам"яті Івана Батира,свого часу відомого на теренах Надвірнянщини футболіста.

Уп"ятнадцяте виборювали тут кубок Батира футболісти сільських колективів фізкультури. Чимало доброго,світлого про цю людину говорили перед урочистим початком турніру Парищенський сільський голова Марія Гусак,голова райради ФСТ"Колос" Василь Масевич та активіст фізкультурно-спортивного руху села,тренер ДЮСШ
відділу освіти РДА Василь Рудак,котрі й ініціювали цьогорічне проведення спортивного дійства.
Цікаве спортивне віидовище тривало за підтримки місцевих меценатів,підприємців Парища Анатолія Гараздюка,Івана Поповича,Василя Гоголя та Василя Гараздюка.
Перемогу святкувала основна футбольна дружина Парищ,яка нагороджена кубком пам"яті Івана Батира,грамотою райради ФСТ"Колос",футбольним м"ячем.
Футболістам усіх команд сільський голова Марія Гусак вручила грошові відзнаки,а кращим гравцям від спонсорів дісталися цінні призи.Їх удостоєні в номінаціях:"Кращий воротар"-Роман Полатайко, "Кращий півзахисник"-Василь Чіх,"Кращий нападник"-Василь Гандзюк (усі з Парища) та "Кращий захисник"-Ярослав Ковальчук(Середній Майдан)

Микола Білозерко     


"Престиж"примножив свій престиж (НВ 69-70 від 19.08.05р.)

Протягом восьми днів на стадіоні "Нафтовик" тривали змагання з міні-футболу серед дитячих команд на кубок м.Надвірної,який заснував районний центр соціальних служб для сім"ї,дітей та молоді,очолюваний Тарасом Рудяком.

Минулої неділі,розповів голова районної федерації міні-футболу Віктор Татаренко,урочисто нагородили всіх призерів цікавого спортивного видовища.
Команда ЦСКА з вул.Сірика(капітан Віктор Боярчук) за третє місце удостоєна почесного диплома,а кожний гравець-грамот.Футболісти "Базеля" з вул.Недовгої (капітан Микола Пошивайло) задовільнились другим місцем. Футбольна дружина відзначена почесним дипломом,а кожний гравець грамотами.Кубок м.Надвірної дістався команді "Престиж" із вул.Шевченка (капітан Денис Симовонюк).Вона нагороджена ще й футбольним м"ячем,почесним дипломом,а гравці-грамотами.
Організатори турніру встановили також декілька індивідуальних призів,для кращих футболістів у різних номінаціях.За його результатами визнано: кращим воротарем-Максима Нестеренка; кращим захисником-Олександра Мельника; кращим нападником-Віктора Боярчука; кращим бомбардиром-Дениса Симовонюка.Найкращим грацем змагань став Володимир Драган, найтехнічнішим-Володимир Токарук.
Футболісти команди "Престиж"-переможці турніру- за традицією здійснили на стадіоні симолічне коло пошани.Тут же визначено,що наступний розіграш кубка м.Надвірної з міні-футболу відбудеться у серпні 2006 року.Відзначено чітке суддійство, висловлено подяку директору стадіона "Нафтовик" Мирославу Лютаку за якісну підготовку для ігор міні-футбольного майданчика.
До цьогорічного Дня міста Надвірної,уточнив Віктор Татаренко,передбачається провести ще один турнір з міні-футболу для дитячих команд.Для нього Надвірнянський міський голова Михайло Андрійович уже виділив кубки,дипломи та грамоти.

Микола Білозерко

Фортунило всім але в різних іграх (НВ 71-72 від 26.08.05р.)

Районні сільські спортивні ігри серед колективів фізкультури сільських та селищних рад,присвячені 14-й незалежності України,які минулої неділі фінішували на спортивних майданчиках причепуреного села Тисменичани,зібрали майже 500 учасників.

...На старт вийшли спортсмени 18 сіл та 2 селищ.
...Вправлялися учасники ігор у восьми видах змагань:футбол,волейбол,настільний теніс, армрестлінг,шахи,шашки,перетягування канату, піднімання гирі.
...Перше місце у змаганнях з футболу здобула команда Тисменичан-господарів змагань,якій від Народної Партії вручено м"яч,футболки і грамоти. Другим і третім місцями задовльнилися футбольні дружини Лісної Тарновиці і Саджавки.Дісталися їм у нагороду м"яч і грамоти.
...Коментуючи перебіг подій на стадіоні,Василь Масевич сказав,що його дещо подивувала позиція керівників органів місцевого самоврядування чотирьох населених пунктів району: Биткова, Верхнього Майдану,Добротова і Заріччя,котрі не забезпечили явку на змагання своїх спортсменів. Сподівається,що це востаннє.    

Микола Питлюк

Кубок села не віддали (НВ 73-74 від 02.09.05р.)

Бажаними гостями спортмайдачника Назавизівської ЗОШ І-ІІІ ст. стали учасники з міні-футболу на приз Назавизова.Це юні футболісти Лоївої,Мирного, Делятина та господарі поля.

Змагання приурочені 14-ій річниці Незалежності України,спонсорувала районна органзіція Народної Партії в особі першого заступника її голови, депутата районної ради,голови депутатської комісії Володимира Гаврилюка за участі сільської ради та райради ФСТ"Колос".
Хлопці продемонстрували добротний футбол, бійцівські якості,волю до перемоги.Найбільше пофортунило футболістам Назавизова,котрі вибороли кубок села,котрий ще три роки тому започаткував Володимир Гаврилюк.Крім того їм дісталась у нагороду грамота райради ФСТ"Колос" та кожному футболки від райорганізації Народної
Партії.
Не менш раділи і футболісти Лоївої,які стали другими.Команду відзначено футбольним м"ячем.А за третє місце футбольній дружині Мирного дісталися футболки.Обидві команди поціновано також грамотами.
Пошановано і любителів шкіряного м"яча з Делятина.Кожний гравець команди удостоєний цінного приза.
Переможцям успіхів на футбольному поприщі побажали Володимир Гаврилюк,Василь Масевич, Назавизівський сільський голова Василь Микитюк, директор місцевої школи Ярослав Будзак.

Микола Питлюк

У фаворитах знову "Престиж" (НВ 75-76 09.09.05р.)

Вісім днів на міському стадіоні "Нафтовик" тривали захоплюючі поєдинки з міні-футболу серед дитячих команд,зорганізовані у рамках змагань районною федерацією міні-футболу та відділом з питань молоді і спорту РДА в особі Віктора Татаренко та Петра Самборського,присвячені Дню незалежності України.

Напередодні свята фізкультурника влаштували церемонію нагородження переможців та призерів цих футбольних баталій.
Грамотами за 3 місце відзначені футболісти команди "Рома" з вул.Грушевського,за друге-колектив ЦСКА з вул.Сірика.
Тріумфувала тут команда "Престиж" із вул. Шевченка.Петро Самборський нагородив її перехідним кубком,а кожному спортсмену вручив за здобуте перше місце медалі.Голова райради ФСТ"Колос" Василь Масевич подарував футбольний м"яч,а головний  суддя змагань тренер-викладач ДЮСШ відділу освіти РДА Володимир Перегінчук відзначив гравців почесними грамотами.
Спртивне видовище виявило і наймайстерніших гравців,яким дісталися цінні індивідуальні призи. Кращим воротарем став Максим Нестеренко.Визнані кращими:захисником-Олег Десятов,нападником-Андрій Десятов,гравцем-Денис Симовонюк.Приза за найяскравіший гол отримав Дмитро Гринів.
Грамотами відзначена плідна робота Віктора Татаренка і Володимира Перегінчука.
У заключному слові,інформував Віктор Татаренко, начальник відділу з питань молоді і спорту РДА Петро Самборський наголосив,що подібні змагання організують для дітей наступного року,побажавши юним любителям шкіряного м"яча успіхів у навчанні та високих досягнень у спорті.

Микола Білозерко


Юним футболістам шість кубків від міського голови (НВ 83-84 від 07.10.05р.)

Минулої неділі на стадіоні "Нафтовик" фінішував турнір з міні-футболу у програмі святкувань Дня міста,котра цьогоріч розрахована на кілька тижнів.Юні футболісти виборювали звання чемпіона Надвірної у змаганнях,котрі проводили під патронатом Надвірнянської міської ради та районної федерації міні-футболу,особисто міського
голови Михайла Андрійовича і голови федерації Віктора Татаренка впродовж двох тижнів у двох вікових групах за системою кожен з кожним в одне коло.
Фіналістів тепло привітав Михайло Андрійович, побажавши юним футболістам чесної безкомпромісної боротьби,красивого і видовищного футболу,перемогу справді найсильнішій команді.
Першими на майданчик вийшли футбольні дружини вікової групи 1991-1993 р.н.-гравці команди "Ювентус" з вул.Грушевського та команди "Реал" з вул.М.Черемшини.
Гра вийшли досить рівною,перевага схилялась то на один то  на другий бік,але,зрештою,вища індивідуальна майстерність футболістів "Ювентуса" схилила терези перемоги на їхній бік-рахунок 3:1.Команда "Ювентус"-чемпіон Надвірної у молодшій групі.
Потім,розповів Віктор Татаренко,повправлятися в майстерності вийшли гравці постійних розіграшів подібних турнірів із команд "Престиж"(вул. Шевченка) та ЦСКА(вул.Сірика).Гра цих команд видалася дуже цікавою і видовищною.Першими відкрили рахунок футболісти "Престижу"- відзначився Андрій Десятов,одначе через
кілька хвилин Віктор Боярчук з команди ЦСКА відквитав один гол-1:1.І лишень другий тайм визначив переможців цієї пари:перемогу з рахунком 3:1 вирвали гравці "Престижу".Голи на свій рахунок записали Володимир Драган та Олександр Мельник.
В урочистій обстановці з участю Михайла Андрійовича та Віктора Татаренка та головного судді змагань тренера-викладача  ДЮСШ райвідділу освіти РДА Володимира Перегінчука нагородили переможців фінальних ігор.
Серед футбольних дружин молодшої групи команді "Рома" з вул.Грушевського (капітан Володимир Заяць) за третє місце вручено Кубок,а кожному гравцеві-грамоти.
Друге місце закріпили за собою футболісти "Реалу" на чолі з капітаном Василем Гербою.Їм також дістався кубок і грамоти.А команді-переможцю "Ювентус"(капітан Богдан Уніят) з рук Михайла Андрійовича дісталися кубок,дипломи кожному гравцеві та комплект футбольної форми.  
Аналогічні нагороди за перше місце отримала футбольна дружина "Престиж" разом із своїм капітаном Денисом Симовонюком,ставши чемпіоном Надвірної з міні-футболу серед старшої вікової групи,Кубки за друге і третє місця вибороли також відповідно футболісти команд ЦСКА(капітан Віктор Боярчук) та "Базель" з вул.Недовга (капітан Микола Пошивайло).
Організатори змагань визначили і найдостойніших гравців.Титул кращого воротаря завоювали Остап Вульчин та Ігор Уніят.У номінаціях кращий захисник не було рівних Володимирові Попадинцю та Денису Симовонюку.Кращими нападниками стали Руслан Джаврук та Андрій Десятов, найтехнічнішими гравцями-Маским Нестеренко та Віктор Боярчук.Наймолодшим гравцем змагань визнано 10-річного Романа Дитка.

Микола Білозерко

Суперкубок в "Лістера"з Лісної Тарновиці (НВ 87-88 від 21.10.05р.)

У двобої за суперкубок району,розіграш якого свого часу започаткувала райрада ФСТ"Колос",на міському стадіоні "Нафтовик" у Надвірній хвилини радості багатолюдній армії болільників подарували футбольні дружини «Лістер»із с.Лісна Тарновиця та «Олімпія»із с.Камінна-володар кубка та чемпіон району з футболу.
Організаційно підтримав змагання відділ молоді, сім"ї та спорту РДА в особі Петра Самборського.
Цьогорічний поєдинок відомих суперників приніс перемогу з рахунком 3:0 футболістам «Лістера», капітанові якого Михайлові Гальчаку вручили почесний трофей.
Обслуговував матч арбітр УЄФА Василь Ольшанський з Івано-Франківська,допомагали йому лайсмени Анастасія Романюк (Івано-Франківськ) та Василь Головінський (Лоєва).

Микола Пилюк

Згадали Василя Непеляка... (НВ 87-88 від 21.10.05р.)

Уп"яте кубок імені Василя Непеляка,талановитого в минулому футболіста с.Лісна Тарновиця зібрав на сільському стадіоні чисельний загін прихильників цього видуспорту.Розігрували його футбольні команди Верхнього Майдану,Гаврилівку,Лісної Тарновиці (доросла і юнаків),Середнього Майдану і Стримби.
Турнір відбувся під патронатом Ліснотарновицької сільської ради в особі її голови Юрія Непеляка за сприяння райради ФСТ"Колос" та місцевих підприємців.
Основний час у фіналі між футболістами Середнього Майдану та юними любителями шкіряного м"яча Лісної Тарновиці переможців не виявив.Лишень завдяки влучніше пробитим пенальті 5:4 тріумфували місцеві футболісти. Команді вручено кубок ім.земляка Василя Непеляка,грамоту райради ФСТ"Колос".А голова цього райспорттовариства Василь Масевич нагородив команду юних ліснотарновицьких гравців футбольним м"ячем.
Інструктор по спорту Лісної Тарновиці Михайло Борковський подбав про те,щоб спонсори-підприємці,котрі працюють на території села, відзначили команди-учасниці грошовими призами.

Микола Пилюк

... і вояків УПА (НВ 87-88 від 21.10.05р.)

Першість між футболістами сіл Мирне та Назавизів на честь 63-ї річниці створення УПА розіграно на спортивному майданчику першого населеного пункту.Обидва поселення у цьому спортивному змазі представляли по дві футбольні команди юнаків 1991-1993 р.н.
Змагалися хлопчики вправно,демонструючи комбінаційну,видовищну гру,оскільки кожний прагнув перемогти,підтвердивши,що тут і у загальноосвітніх школах дедалі наполегливіше культивують цей вид спорту та й Назавизівська сільська рада,особисто голова Василь Микитюк підтримують розвій футболу в селі.
Відзначив це у розмові сільський інструктор по спорту Степан Іроденко,уточнив також,що фінал змагань забезпечив перемогу з рахунком 6:2 юним футболістам Назавизова.Так вони наказали своїх однолітків з Мирного.
Команда нагороджена грамотою райради ФСТ "Колос",оскільки саме ця організація сприяла проведенню змагань.   

Микола Пилюк

Свято футболу як мудрість без упередженості: футбольних талантів Надвірнянщині не позичати (НВ 89-90 від 28.10.05р.)

Уперше за 14 років у Надвірній на такому високому рівні за участі голів РДА Василя Андрейчука та районної ради Василя Хабайлюка вшановано переможців та призерів чемпіонату району з футболу серед сільських колективів фізкультури сезону 2005 року.
Місцем для торжеств їхні організатори-райрада ФСТ"Колос" та відділ молоді і спорту РДА в особах Василя Масевича та Петра Самборського обрали районний будинок культури.
У святковій залі-десятки винуватців урочистостей, гравці,ветерани футболу,вболівальники.З вітальними словами до них звернулися Василь Андрейчук та Василь Хабайлюк.Висловили вони не тільки вдячність гравцям,тренерам команд, спортінструкторам за красиві футбольні феєрверки на спортивних аренах району,а й за мужність та витривалість,налаштованість на перемогу, майстерність та розвій футболу.У слова привітань вплелися і чудові побажання здоров"я, бадьорості,довголіття і нових спортивних перемог. Відзначено також,що на місцях в останньому періоді чимало зроблено для культивування найпрестижнішої гри-футболу.
Хто щоб не казав,а в Надвірнянщині сформувалися цікаві футбольні дружини,котрі можуть гідно відстояти честь району і на змаганнях вищого рівня,залучаючи до футбольних баталій яскравих виконавців.Футбольних талантів нам не позичати, варто їх лише вчасно розгледіти та підтримати.
Ведуча свята Христина Богославець  радо запрошувала до нагороджень футбольні дружини, гравців команд,які засвітилися в сезоні-2005 неабиякою майстерністю.
Свято,котре проходило за сценарієм методиста районного будинку культури Дарії Гринішак,вдало поєднало в собі яскраві моменти нагороджень та концертних номерів.
За друге і третє місця у групі "А" і "Б" грамоти командам і гравцям вручали Петро Самборський та Василь Масевич.Серед переможців у групі "А"-команди "Дружба"с.Волосів,"Сокіл"с.Фитьків-ІІ місце,у групі "Б"-команди "Діл"селища Битків і "Темп"с.Молодків-ІІ місце.До числа нагороджених увійшли і спортінструктори цих населених пунктів Петро Гродзіцький,Микола Михайлюк,Василь Глинчак і тренер Ярослав Яблінчук. Волосівський, Фитьківський сільські голови Василь Луцюк,Василь
Дмитрук,Битківський селищний голова Андрій Крицький.
Василь Хабайлюк нагородив грамотами та золотими медалями футбольні команди "Колос" юнацького та дорослого складів с.Тисменичани,які у групі "А" зайняли 1 місце.Нагород удостоєні також спортінструктор села Тарас Кушнірчук та сільський голова Федір Ткачук.
Заступник голови районної ради Ігор Білоган увінчав грамотами та золотими медалями футболістів команди "Рокита"с.Білі Ослави.Вони посіли перше місце у групі "Б"
Ця футбольна дружина не уявляє свого успіху без спортінструктора Василя Дідика та сільського голови Василя Щерб"юка.Обидвом дісталися грамоти райради ФСТ"Колос" та відділу молоді і спорту РДА.
Своїми здобутками не менше за дорослих раділи гравці команди юнаків смт.Ланчин,котрі закріпились на третій позиції у першій лізі.Із рук заступника голови РДА Романа Мамчура вони одержали бронзові медалі і грамоти.Вагома лепта в цих досягненнях спортінструктора Василя Білоуса та селищного голови Михайла Климка,що засвідчують вручені грамоти.
Грамотами,срібними медалями Роман Мамчур нагородив футболістів юнацької команди с.Саджавки.Вона виборола ІІ місце у першій лізі.До перемог юних любителів шкіряного м"яча долучився спортінструктор Михайло Чехович і сільський голова Олександр Кисляк,володарі таких же нагород.
Аналогічні відзнаки Роман Мамчур вручив гравцям дорослої команди "Будівельник"с.Гвізд за ІІ місце в першій лізі.На жаль,спортінструктор села Микола Кепещук та сільський голова Микола Кравчук не забезпечили явку футбольної дружини на святкове дійство у повному складі.
Приємна мить одержати грамоти та золоті медалі з рук голови РДА Василя Андрейчука випала на долі юних  та дорослих гравців команди "Олімпія" с.Камінна на чолі з тренером,депутатом районної ради Тарасом Пушкарем,які стали чемпіонами району сезону-2005.Ця ж команда удостоєна срібних медалей та грамот за зайняте друге місце в розіграші Суперкубка району з футболу.Ряди нагороджених у складі команди поповнив і сільський голова Василь Угорчук.
Великими почестями обдарували учасники торжеств і футбольну команду "Гранд"с.Лісна Тарновиця.До грамот та бронзових медалей за ІІІ місце у першій лізі Василь Хабайлюк долучив і перхідний Суперкубок району з футболу.
Свій успіх хлопці розділиди із спортінструктором Михайлом Борковським та сільським головою Юрієм Непеляком,котрі належно сприйняли вручені їм нагороди.
Грамоти дісталися суддям за обслуговування матчів чемпіонату району з футболу Василеві Головінському з Лоївої,Святославу Масевичу із Заріччя,Василеві Яворському з Переросля та Олексію Рудику з Надвірної.
Учасники дійства хвилиною мовчання пом"янули активного в минулому футболіста,голову ради старійшин м.Надвірної Михайла Федоришина,який нещодавно відійшов у вічність.
Опісля на честь переможців та призерів чемпіоанту району з футболу звучали пісні,виконувались танці.Своє мистецтво їм дарували Леся Сороцька із Пнівського сільського будинку культури,квартет "Новий проект" районного центру дитячої творчості під орудою Світлани Дремлюги,Христина Андрейчук,Тетяна Романенко,ансамбль танцю районного будинку культури "Горяночка" під керівництвом Роман Гавриліва.
Наступного дня аналогічний захід із вшануванням гравців та спонсорів місцевої команди "Рокита" відбувся в с.Білі Ослави.Тут,свято зініційоване Василем Дідиком та Василем Щерб"юком завершилося величним феєрверком.    
     

Микола Питлюк


"Шкіряний м"яч" у Делятині (НВ 97-98 від 25.11.05р.)

На стадіоні "Прут" у Делятині ФК"Прут" провів турнір з футболу на приз "Шкіряний м"яч" між командами старшокласників 1989-1991 р.н. Делятинського навчально-виховного комплексу,Делятинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Зарічанської і Лоївської ЗОШ І-ІІІ ст.

За жеребкуванням першу гру зіграли учні Делятинської НВК та Лоївської ЗОШ.У нелегкій боротьбі виграли учні з Делятина(Горіш) з рахунком 3:2.Голи забили делятинці Н.Волярчук-2 та В.Семків і лоївчанин О.Непеляк-2.
У другій грі учні Делятинської ЗОШ №1 виявились сильнішими від своїх зарічанських ровесників: 4:0.Aвтори голів:М.Касіянчук-2,О.Небелюк та І.Іванюк.
За ІІІ-ІV місця боролися юні футболісти Заріччя та Лоївої.Перемога усміхнулась лоївчанам-3:1. Влучними виявились ударами,лоївчан О.Непеляка-2 та М.Том"яка-1 та зарічанця-Я.Дем"янчука-1.
У фіналі змагалися учні Делятинського НВК та Делятинської ЗОШ №1.Перемогу здобули футболісти ЗОШ №1.Два голи забили Т.Качур та І.Кіселюк.
ФК"Прут"смт.Делятин нагородив перможців грамотами та футбольними м"ячами,а також відзначив кращих гравців:воротаря Ю.Смоляника (Делятинський НВК),захисника В.Голодюка (Делятинська ЗОШ №1),півзахисника М.Том"яка (Лоївська ЗОШ) та нападника Я.Дем"янчука (Зарічанська ЗОШ).
Якщо дозволять погодні умови,проведемо футбольний турнір між учнями 1991-1994 р.н.цих шкіл.

Михайло Волярчук
президент ФК"Прут"смт.Делятин
    


Фаворити осіннього турніру (НВ 101-102 від 09.12.05р.)

Три дні з 12 по 14 листопада ц.р. на осінньому турнірі чемпіонату району з міні-футболу змагались команди Надвірної на стадіоні "Нафтовик",у якому
взяли участь 12 команд,розподілених на три підгрупи.
До першої увійшли команди:"РЕМ","РВ УМВС", "Нафтозахист","РДА",до другої-"У Боба","Монако", "Медик","Калинка";третьої-"Ліверпуль","Юрист",
"Податкова","Інтерплит".
У відкритті взяв участь заступник голови РДА Ігор Писклинець.
Результати команд такі:"
 І підгрупа

 
І
В Н П Мз Мп О
1 РЕМ
3
3
0
0
30
7
9
2 РВ УМВС
3
2
0
1
13
12
6
3 РДА
3
1
0
2
11
20
3
4 Нафтозахист
3
0
0
3
9
24
0

ІІ підгрупа


 
І
В Н П Мз Мп О
1 У Боба
3
3
0
0
20
4
9
2 Калинка
3
1
1
1
17
13
4
3 Монако
3
1
1
1
10
9
4
4 Медик
3
0
0
3
4
25
0

ІІІ підгрупа


 
І
В Н П Мз Мп О
1 Юрист
3
3
0
0
21
6
9
2 Ліверпуль
3
2
0
1
15
8
6
3 Інтерплит
3
1
0
2
10
10
3
4 Податкова
3
0
0
3
 2
24
0

Паралельно турнір тривав у сільських населених пунктах.Переможцями у підгрупах стали команди селищ Битків,Ланчин,Делятин,сіл Середній Майдан,
Камінна,Перерісль.
З ініциативи тих команд,які посіли в підгрупах перші та другі місця,розіграли перехідний кубок. Його володарем стала команда "У Боба",перемігши
у фіналі "Ліверпуль" з рахунком 1:0.
В іграх за друге третє місця "Ліверпуль" випередив "РЕМ".Обидві команди нагороджені грамотами відділу з питань фізичної культури,молоді та спорту РДА. 

Лука Степик

"У Боба"-володар кубка (НВ 101-102 від 09.12.05р.)

Осінній турнір чемпіонату району з міні-футболу завершено.11 листопада розіграли фінальний пул,в которому команда "У Боба" здолала "Юриста"
з рахунком 3:0."Юрист" посів друге місце,а третє виборола команда "Перерісль".
А загалом у 1/4 фіналу зустрілося 8 команд Надвірної та сільських населених пунктів, представлені,окрім Переросля,Делятином,Ланчином та Камінною.
Результати чвертьфіналу такі:"РВ УМВС"- "Перерісль-3:4,"У Боба"-"Ланчин"-2:1, "Юрист"- "Камінна"-7:3,"Ліверпуль"-"Делятин"-1:5.
Переможець команда "У Боба" нагороджена перехідним кубком.Нагадаємо,що турнір організували районна федерація футболу та районний центр фізичного здоров"я населення "Спорт для всіх"

Василь Завадський
директор районного центру "Спорт для всіх"



Переглядів: 2164 | Додав: nrff | Теги: 2005, історія футболу Надвірнянщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Січень 2012  »
НдMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів