Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2012 » Січень » 7 » Історія футболу Надвірнянщини.2003 рік
20:23
Історія футболу Надвірнянщини.2003 рік

Усі за мінусом трьох (НВ №7 від 21.01.03р.)

На своє перше тренування в сезоні-2003 Надвірнянська футбольна команда "Бескид" прибула 15 січня.Тренувалася вдома-на стадіоні "Нафтовик".Тут і відбулася коротка розмова з президентом ФК"Бескид"Мирославом Лютаком.

-Чи відбулись зміни в команді,пане Мирославе?

-Звичайно ідеальний варіант-це коли збережений минулорічний склад команди.На жаль,таке вдається зробити не завжди.І не тільки в нашій команді.Головне в такому випадку звести втрати до мінімуму.Цьогоріч змінюють прописку три наших спортсмени: П.Ковальчук і В.Семанюк тренуються у складі команди другої ліги "Чорногора"(м.Івано-Франківськ),а В.Ларін поїхав "на оглядини"до Сімферопольського "Динамо".

-То хто тренується з командою натомість,яке поповнення?

-З командою тренується декілька вихованців надвірнянського футболу,які виступали в минулому сезоні за юнацький склад "Бескиду"

-Яку програму ставите перед собою в підготовчому періоді?

-До кінця січня команда буде займатись на стадіоні "Нафтовик". На лютий заплановано двоє навчально-тренувальних зборів:з 4-ого по 15-е в селищі Битків в санаторії-профілакторії "Плай; з 18-ого по 28-е-у с.Ямна в санаторії "Яремче".Дуже сподіваємось на допомогу керівників підприємств НГВУ"Надвірнанафтогаз" та
ВАТ"Надвірнянський лісокомбінат" панів Петра Пушкара та Володимира Ганцюка.У березні візьмемо участь у двох турнірах: на кубок "Підгір"я" і кубок Мирослава Думанського,а 6 квітня розпочнеться власне чемпіонат області.

-Яку програму-максимум ставить керівництво клубу в цьогорічному сезоні?

-Поки-що про це говорити зарано,бо на кінцевий результат впливає чимало чинників,у тім числі і таких вирішальних,як комплектування складу та фінансування,якщо врахувати,що останніми роками ставились максимальні завдання,то не буде виключенням і 2003-й рік.

Розмовляв Лука Степик



"Бескид"готується(НВ №22-23 від 07.03.03р.)

   Футбольна команда "Бескид"Надвірна з 18 лютого по 2 березня знаходилась на навчально-тренувальному зборі в санаторії "Яремче",що в мальовничій місцевості села Ямна, завдяки голові правління ВАТ"Надвірнянський лісокомбінат" Володимиру Ганцюку.Велике йому за це спасибі,а також обслуговуючому персоналу цього відпочинкового закладу на чолі з головним лікарем Олександром Колядком.
   Тут створено хороші умови для тренувань.Хлопці тренувались два рази на день.Це крос по гірській місцевості,фізичні вправи на свіжому повітрі.Також грали в міні-футбол та теніс.
   На закінчення першої половини зборів у суботу,22 лютого, відбулась товариська гра в Івано-Фракнівську з командою майстрів другої ліги "Чорногора".Результат матчу 1:1,хоч надвірнянці першими відкрили рахунок.Зробив це зі штрафного удару Василь Ханенко вже в дебюті матчу.Господарі поля відігрались вже на 20 хвилині після грубих помилок захисників "Бескиду".Далі гра проходила з перемінним успіхом для обидвох команд.У підсумку-нічия."Бескид" виступав у такому складі-Калабанько,Худа,Павлюк,Яворський,Савчук,Зеленчук,Полатайко,Данищук,Маринчук,Насадюк,Ханенко.Запасні-Панасюк,Кривий,Зеленюк,Турянський,Дитко,Хороб.Тренер Євген Ручкан
   До цього "Бескид" у рідних стінах зіграв ще чотири матчі.Ось їхні результати-27 січня-"Бескид"1:1"Тепловик"(Івано-Франківськ),6 лютого-"Бескид"0:3"Енергетик"(Бурштин),
12 лютого-"Бескид"1:1"Енергетик"(Бурштин)(у нашій команді відзначився Василь Ханенко),16 лютого-"Бескид"1:0"Тепловик"(Івано-Франківськ)(відзначився Ігор Насадюк).
   Як пересвідчуєтесь,"Бескид" серйозно готується до чемпіонату області з футболу.Більше того,команда в котрий раз має можливість грати в аматорській лізі чемпіонату України з футболу.Та,на жаль,через відсутність належного фінінсування вона не може підвищитись у класі.Тому вболівальники Надвірної з року в рік залишаються без великого футболу.Виходить,що ми гірші за Калуш,Долину,Бурштин,Рогатин,де є команди майстрів.
Хоча керівництво футбольного клубу "Бескид",тренери,гравці команди не втрачають оптимізму і не зважаючи ні на що, готуються до сезону,аби підійти до початку чемпіонату області з футболу в хорошій спортивній формі.
   Якщо керівники підприємств,меценати не байдужі до долі команди "Бескид",то можуть надати їй фінансову допомогу, придбати спортивну форму чи інший спортінвентар,взяти під свою опіку когось із гравців команди.

Мирослав Лютак,
президент ФК"Бескид"



Високої орбіти "Бескиде"!Стань чемпіоном-області-2004!  (НВ №35 від 08.04.03р.)

   Позавчора,у неділю,на стадіоні "Нафтовик" матчем між надвірнянським "Бескидом" та ФК"Королівка"з Коломийщини стартував черговий аматорський чемпіонат області з футболу в першій лізі.
   У цьому сезоні в першій лізі змагатимуться 18 команд:до 14 учасників минулорічного чемпіонату додалися переможці торішніх змагань у другій лізі-ФК"Королівка"з Коломийського району та "Гуцульщина"(Косів).Попросилися до обласної федерації футболу зберегти за ними  місця в першій лізі також команди "Техно-Центр-2"з Рогатина та ФК"Калуш".
З початком обнадійливого для наших футболістів сезоном привітали заступник голови РДА Михайло Капак та начальник відділу з питань фізичної культури і спорту РДА Мирослав Зорійчук.
   Після підняття Державного прапору та виконання Державного гімну Україну вихованці ДЮСШ відділу освіти вручили живі квіти усім гравцям,тренерам,суддівській бригаді."Спонсором гостинності" виступив відділ з питань фізичної культури і спорту РДА.
   Незважаючи на незвично "зимову" погоду,"бескидівці" продемонстрували красиву комбінаційну гру,яка до того ж виявилась результативною:юнаки,вихованці тренера Ігоря Сметаніна,виграли з рахунком 3:0(Андрій Глодан-47 хв,Василь Мотрук-54-а,Андрій Павлюк-56-а).А їх старші колеги-підопічні Євгена Ручкана-забили два "сухі" м"ячі.Гольовий початок у цьогорічному чемпіонаті зробили Василь Ханенко та Віталій Данищук.
   Кращим гравцем матчу визнано Василя Ханенка.Саме йому вручив цінний подарунок голова райради  ФСТ"Колос" Василь Масевич.

Лука Степик

Кубок Миколи Шкрібляка в Делятині  (НВ №36 від 11.04.03р.)

   Для незабутності його імені районна рада ФСТ"Колос" започаткувала турнір з міні-футболу серед сільських колективів на перехідний кубок Миколи Шкрібляка,фінал якого відбувся на стадіоні села Перерісль.
   Відкриваючи турнір голова РФСТ"Колос" Василь Масевич коротко розповів про Миколу Шкрібляка як заступника голови облдержадміністрації,а після привітального слова сільського голови Богдана Логажевського під звучання Державного гимна закликав підняти Державний прапор України.
   Попередньо учасники та гості турніру вшанували пам"ять Миколи Шкрібляка хвилиною мовчання.
   Слід віддати належне господарям турніру:Василь Яворський та Василь Данилюк ретельно підготували два майданчики для одночасного проведення проміжних ігор,гостинно зустріли команди Гвозда,Делятина,Камінного,Середнього Майдану, Саджавки,Лоївої,Красної.
   Розігравши проміжіні етапи,у четвірку кращих увійшли команди Переросля,Середнього Майдана,Лоїви та Делятина,які розіграли між собою призові місця
   Володарем перехідного кубка стала команда Делятина,всім гравцям котрої вручено грамоти відділу з питань фізичної культури і спорту РДА та райради ФСТ"Колос",команді-грошову винагороду та футбольні м"ячі.
   Такі ж призи отримали команди Лоївої,Середнього Майдана та Переросля за зайняті відповідно друге,третє,четверте місця.
   Районна рада ФСТ"Колос" вдячна директору Надвірнянського держлісгоспу Костянтину Турчаку та директорові Надвірнянського ліцею Антону Ревтюку за спонсорську
допомогу.

Лука Степик



Нічия "Бескида" в Косові  (НВ №39 від 18.04.03р.)

У неділю 13 квітня "Бескид" у ІІ турі чемпіонату області з футболу серед команд 1 ліги грав у Косові проти "Гуцульщини"

   Спочатку на футбольне поле вийшли юнацькі склади,перевага юних надвірнянців була беззаперечною,про що свідчить рахунок 3:0 на користь "Бескида".
   Після юнаків грали дорослі команди."Бескид" у такому складі-Карнаух,Яворський,Зеленюк,Худа,Савчук,Максим"юк,Хороб,Данищук,Маринчук,Насадюк,Ханенко.
ЗапасніДитко,Панасюк,Кривий,Турянський,Полатайко,Калабанько.Тренер Євген Ручкан.
   Перший тайм "Бескид" провів в атаках на ворота суперника, створив кілька гольових моментів:двічі м"яч влучав у стійку воріт,але на перерву команди пішли не відкривши рахунку.
   У другому таймі гра дещо вирівнялась,і в одній з контратак господарі забили м"яч у ворота надвірнянців.Після пропущеного м"яча "Бескид" почав проводити масовані атаки і зрівняв рахунок.Відзначився Ігор Насадюк.
   За 8 хв.до закінчення матчу нападник "Бескида" Василь Ханенко вийшов віч-на-віч з воротарем,але не зміг його переграти,"подарувавши"господарям нічию.
   Потрібно відзначити,що "Бескид" грав дещо у послабленому складі,адже через травми не змогли вийти на поле Дитко, Полатайко,Турянський.
   У неділю,20 квітня "Бескид" на своєму полі приймає "Техно-Центр-2"з Рогатина          
       
Мирослав Лютак,
президент ФК"Бескид"


"Бескид" - лідер.Залишайся ним до кінця року!  (НВ №44-45 від 08.05.03р.)

   За повідомленнями президента ФК"Бескид" Мирослава Лютака, після шести турів надвірнянський "Бескид" очолює турнірну таблицю з сумою 14 очок.
   На другому місці ФК"Тужилів"-13,на третьому ФК"Дельта"(Гвіздець)-12 очок.
   Путівкою на верхню сходинку чемпіонату області стала перемога у Снятині минулої неділі з рахунком 2:1 над місцевою командою "Захід".Домоглися її завдяки атакам,результативно завершеним Денисом Маринчуком та Василем Ханенко.Гру "Бескид" провів на виїзді.
   Попередня зустріч "Бескида" на власному стадіоні 27 квітня із "незручною" командою ФК"Дельта",торічним володарем кубка області,завершилась внічию при позиційній перевазі надвірнянців та кількох серйозних голевих моментах.Юнаки ту зустріч виграли переконливо.

Лука Степик



 Кубок району в Делятині (НВ №68 від 01.08.03р.)

   Минулої неділі на міському стадіоні "Нафтовик" розіграно кубок району з футболу серед сільських команд.
 Цей спортивний марафон згідно з Положенням відділу з питань фізичної культури та спорту РДА та райради ФСТ"Колос" стартував ще в листопаді 2002 року за участю 17 сільських футбольних колективів.Матчі проходили на футбольних майданчиках населених пунктів.
   У впертій боротьбі до півфіналу дійшли футбольні команди сіл Середній Майдан,Гаврилівка,Камінна та селища Делятин.А у фіналі зустрілися команди "Прут" з Делятина та "Олімпія" з Камінної.
  Відкриваючи це спортивне видовище,його учасників привітав завідувач відділу з питань фізичної культури та спорту РДА Мирослав Зорійчук.На його пропозицію з нагоди річниці хвилиною мовчання пом"янули жертв Скнилівської трагедії та ветерана надвірнянського футболу тренера ДЮСШ відділу освіти РДА Богдана Гелевича.
   Незважаючи на спеку,гра проходила у високому темпі.Цікаві комбінації створювали обидві команди.Але перші відзначились делятинці:на довгу діагональну передачу відгукнувся досвідчений Ярослав Горовий,який в один дотик вгатив "смугастого" під перекладину.З цим не змирились камінчани і "замкнули" суперника на його половині поля.І під час однієї з затяжних атак молодий Тарас Романюк зрівнює рахунок.
   Другий тайм тривав в обопільних атаках,але рахунок не змінювався.Більшість гравців та уболівальників змирились,що долю кубка доведеться вирішувати у додактовий час,аж поки ветеран делятинців,головний лікар міської лікарні,депутат районної ради Ярослав Данилюк не відважився на складний удар метрів з 30-ти,після якого м"яч затріпотів у сітці.Каміннецькі футболісти кинулись відігравати,але,як часто буває, "провалились" в одній із атак і делятинець Руслан Зупник встановив остаточний рахунок 3:1.
   Фінал розіграшу завершився багатьма нагородами. Зокрема, перехідний кубок району з футболу капітану делятинської команди вручили голова голова РФСТ"Колос" Василь Масевич та Мирослав Зорійчук.Водночач,вони відзначили обидві команди футбольними м"ячами,а кожного гравця-грамотами.
   Усі витрати на організацію та проведення цього спортивного дійства взяли на себе райрада ФСТ"Колос" та відділ з питань фізичної культури та спорту РДА,найголовнішим у чому є придбаний новий кубок та присутність на стадіоні вболівальників практично зі всіх сіл району.

Микола Питлюк


Кубок Ігоря Савчука знову у цуцилівчан (НВ №72 від 19.08.03р.)
       
  Удруге з ініциативи інструктора зі спорту села Цуцилів Богдана Адам"юка за підтримки сільського голови Миколи Дутчака та голови райради ФСТ"Колос" Василя Масевича на сільському стадіоні розіграно кубок з футболу,котрий орган місцевого самоврядування започаткував на увіковічнення пам"яті колишнього кращого гравця села Ігоря Савчука.  
   Дійство розпочалось поминальною панахидою в церкві Архангела Михаїла та освяченням о.Володимиром могили висококласного спортсмена.
   Повправлятися у футбольній майстерності на достатньо заповненому молоддю і дорослими вболівальниками стадіоні вийшли чотири колективи:футбольні команди ветеранів Цуцилова,інструкторів зі спорту,сільські доросла та юнацька. Долучився до змагань і місцевий підприємець Іван Микитюк, подарувавши любителям шкіряного м"яча сітки для воріт.
   У фіналі кубок розіграли футбольна команда інструкторів зі спорту та дорослі футболісти Цуцилова.Гра закінчилась з рахунком 1:1.Переможця виявили пенальті,котрі краще пробили господарі.Кубок ім.І.Савчука їм вручив сільський голова Микола Дутчак,а грамоти  райради ФСТ"Колос",кожному гравцеві команди-Василь Масевич.

На фінал-у Рожнятів  (НВ №72 від 19.08.03р.)

   Спортсмени команд,які представляють райраду ФСТ"Колос", взяли активну участь у зональних змаганнях обласних фінальних спортивних ігор,присвячених 12-ій річниці Незалежності України.

 Футбольні команди Калуша,Коломиї,Надвірної та Богородчан мірялися силами на міському стадіоні "Нафтовик" у нашому районному центрі.Господарі-збірна райради ФСТ"Колос" - переконливою перемогою заявили про праву участі у фіналі. Фінал обласних Літніх спортивних ігор в рамках Бойківського фестивалю пройде 5-6 вересня в смт.Рожнятові,де надвірнянці налаштовані на перемоги.

Микола Питлюк


Ложка дьогтю від футболістів (НВ №84 від 07.10.03р.)

П"ять команд з  футболу,баскетболу(чоловіки,жінки),легкої атлетики та гирьового спорту на чолі з головою райради ФСТ Колос" Василем Масевичем представляли Надвірнянщину на обласних фінальних сільських спортивних іграх в Рожнятові.  
... Досить засмутила безбарвна гра футболістів Надвірнянщини. Своєю недисциплінованістю і неорганізованістю вони значно підмочили репутацію наймасовішої на іграх делегації з нашого району.Практично,хлопці програли всі матчі,звівши нанівець кількамісячну підготовку,затьмаривши титул переможців районних сільських спортивних ігор.І це при тому,що кожному футболісту заздалегідь виплатили відрядні,забезпечили команду окремим автобусом.Команда навіть знехтувала участь
в урочистій церемонії відкриття обласних фінальних сільських спортивних  ігор на оновленому районному стадіоні "Колос" у Рожнятові.Їхала вона явним фаворитом,мала всі підстави забезпечити надвірнянцям айбільшу кількість очок.Сприяли цьому перший заступник голови РДА Ярема Боюк,і заступник голови РДА Михайло Капак,начальників відділу РДА:освіти-Богдан Клим"юк,культури-Ганна Халак.
   Але в підсумку ледь "заплелась" у хвості.Це найбільша прикрість,оскільки надвірнянські футболісти розраховували ввійти,як мінімум,до призової трійки районів.
   Дещо згладило прикрість те,що ми на відкритті цього спортивного дійства голова Рожнятівської РДА Володимир Семкович нагородив надвірнянську районну раду ФСТ"Колос" в особі Василя Масевича Почесною грамотою РДА і райради за посильну допомогу в реконструкції районного стадіону "Колос" та в організації підготовки та проведенні обласних фінальних спортивних ігор в рамках Міжнародного фестивалю "Бойківська ватра".На більшості робіт тут були задіяні майже всі сільські
інструктори зі спорту нашого району і тренери ДЮСШ"Колос".

Микола Білозерко

Володар Суперкубка району - делятинський "Прут"  (НВ №90 від 28.10.03р.)

   На честь 61-річниці УПА на надвірнянському стадіоні «Нафтовик» відбувся матч між цьогорічним чемпіоном району «Гранд»Лісна Тарновиця та володарем кубка району «Прут» Делятин.У безкомпромісному атакуючому поєдинку з рахунком 6:2 делятинці вибороли перемогу і заслужили перехідний суперкубок району,а також удостоїлись грамот відділу у справах фізичної культури і спорту РДА та ФСТ"Колос".
   Такі змагання на суперкубок проводились вдруге.Торік його володарем стали футболісти Лоєвої.


Злет юних футболістів ДЮСШ"Колос" (НВ №95 від 11.11.03р.)

   Села П"ядики і Турка Коломийського району стали ареною зональних і фінальних змагань осінньої першості обласної ради ФСТ"Колос" з футболу серед учнів ДЮСШ товариства "Колос"
   Футболісти молодшої (1991-1992р.н.) і середньої (1989- 1990р.н.)вікових груп Надвірнянської ДЮСШ (директор Василь Масевич) виступали у першій підгрупі разом із командами Коломийської,Снятинської та Городенківської ДЮСШ "Колос".
   Футболісти молодшої групи нашого району грали із своїми ровесниками із Городенківської ДЮСШ і перемогою забезпечили собі перше місце у півфіналі.Тут вони перемогли команду Коломийської ДЮСШ"Колос" з рахунком 6:0.Футболісти ж середньої вікової групи з Надвірнянщини святкували перемогу з рахунком 2:1 над командою Городенківської ДЮСШ,а у півфіналі по пенальті 3:2 виявились сильнішими від своїх суперників із Снятинської ДЮСШ "Колос".
   Забезпечивши собі другі місця в зонах обидві команди Надвірнянської ДЮСШ "Колос" у фіналі у впертій боротьбі переграли юних футболістів Снятинської,Тлумацької,та Коломийської ДЮСШ і завоювади перше місце з футболу серед учнів ДЮСШ обласної ради ФСТ"Колос".
   Команду молодшої вікової групи до змагань готував тренер Василь Яворський,а молодшої - Святослав Масевич.Основу команд Надвірнянської ДЮСШ складали учні з Переросля, Фитькова,Назавизова,Заріччя,Білих Ослав та Делятина.
   Успіх вихованців Надвірнянської ДЮСШ з футболу відзначений Грамотами обласної ради ФСТ"Колос".Таких же нагород удостоєний кожний юний футболіст.
   Спортивною формою і м"ячами команди забезпечила райрада ФСТ"Колос",автобус виділив відділ освіти РДА.
      
Микола Питлюк

 

 

 

 

Переглядів: 1896 | Додав: nrff | Теги: історія футболу Надвірнянщини, 2003 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Січень 2012  »
НдMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів