Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 3
Guests: 3
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2020 » Березень » 28 » 1968 рік.Футбольні змагання «між колгоспними колективами району».
23:32
1968 рік.Футбольні змагання «між колгоспними колективами району».

Пошукова робота щодо проведення у нашому районі перших змагань з футболу на зразок сучасних чемпіонату чи кубку ще триває. Та й не всі сьогоднішні команди розпочинали з Надвірнянського.Для прикладу, в 1959 році команда с.Тисменичани в числі 14 ФК  стартувала в першості Лисецького району. На початку 60-х першість Богородчанського району була представлена серед 12 ФК спортсменами з Камінного та Волосова.З тодішнього нашого районного часопису "Радянська Верховина" дізнаємось, що волосівці тричі з 1966 по 1968 роки ставали переможцями вже наших районних перегонів. Ось саме з 1968 року в нашій пресі почалися регулярно висвітлюватись події в змаганнях, як тоді писали «між колгоспними колективами району».За цей рік на шпальтах газети вийшло аж 14 статей, які розказували про футбол по селах Надвірнянщини завдяки таким людям, як О.Андрусяк (Волосів),В.Возний(Камінне),В.Федоришин(завідуючий клубом Волосова),Ф.Василишин (позаштатний кореспондент газети "Радянська Верховина") та ін. Отож з їхніми напрацюваннями хочемо Вас і познайомити.

На першість району (№72 від 20 червня 1968 року)

 

Почалися змагання на першість району з  футбола серед сільських спортивних колективів.В них беруть участь спортсмени Волосова,Камінної,Тименичан, Переросля,Гаврилівки,Парища і Середнього Майдану

Добре виступають футболісти Волосова.З рахунком 8:0 вони перемогли спортсменів Парища, з рахунком 3:2 – футболістів Камінної і на своєму полі зіграли  внічию 1:1 з командою Тисменичан.

О.Андрусяк,с.Волосів

***

У Тисменичанах  місцеві футболісти приймали своїх сусідів – спортсменів Камінної.Чергова зустріч на першість району закінчилися з рахунком 2:2.

В.Возний,с.Камінна

 

Змагаються низові колективи (№77 від 2 липня 1968 року)

 

Відбувся п’ятий тур змагання з футбола між колгоспними колективами району.Лідери змагань – спортсмени Волосова – з рахунком 4:3 виграли у футболістів Переросля.Вони після чотирьох ігор набрали сім очок. На очко відстали від них спортсмени з Тисменичан, а на третє місце вийшли спортсмени Переросля.

В.Федоришин

 

Осічка лідера (№80 від 9 липня 1968 року)

 

Турнірна стрілка першості района з футбола між колгоспними сільськими командами завершує перший круг.Спортсмени Тисменичан вже закінчили свій виступ в першому крузі, а от іншим ще доведеться змагатись між собою.

Незмінний лідер розиграшу – команда с.Волосова – зазнала першої поразки.Вона несподівано програла з рахунком 2:0 спортсменам Середнього Майдана, які,доречі,в цьому сезоні демонструють непогану техніку гри.

Футболісти Тисменичан,котрі буквально по п’ятах переслідують спортсменів Волосова, в шостому турі змушені були задовольнитися нічиєю в зустрічі з командою с.Парище.

А от футболісти села Гаврилівка ніяк не можуть себе «знайти».Після п’яти ігор в них лише одно очко.У звітному турі вони зазнали поразки від команди с.Камінна.

Однак основна боротьба за звання чемпіона району розгорнеться в другому крузі, і ми матимемо змогу подивитись цікаві поєдинки на зелених полях.

В.Федоришин,завідуючий клубом с.Волосів

 

 

Першу перемогу (№80 від 9 липня 1968 року)

 

здобула  футбольна команда села Камінна.Вона виграла з мінімальним рахунком у своїх гостей – футболістів Середнього Майдана.( в газеті було написано Верхнього Майдана-помилка,прим.ав.)

В.Возний,с.Камінна

 

 

Знову успіх (№84 від 18 липня 1968 року)

 

Футболісти Камінної у черговій зустрічі виграли у своїх суперників – спортсменів с.Парища.Останнім довелося тричі вибирати м’яч  із сітки своїх воріт. У відповідь на три забиті м’ячі  футболісти  с.Парища не змогли відповісти жодним.

 

 

Хто здобуде першість (№89 від 30 липня 1968 року)

 

Закінчився перший круг першості району з футбола серед сільських колективів фізкультури.Найкраще проявили себе в першому крузі  футболісти с.Волосова.Вони й очолюють турнірну таблицю. Однак,чи вдасться їм завоювати першість у районі, буде видно далі.Адже команда Тисменичан відстає всього на два очка.Правда тут менша різниця забитих і пропущених м’ячів.Нижче друкуємо турнірну таблицю першості району з футбола серед сільських команд в першому крузі. 

 

На першість району (№98 від 20 серпня 1968 року)

 

Спортсмени села Парище забили у ворота футболістів села Перерісль вісім м’ячів, а в свої пропустили лише один.Так почався восьмий тур першості району з футбола.В Тисменичанах зустрічали спортсменів Волосова.Гості перемогли з рахунком 3:0.Першу перемогу здобула команда Гаврилівки, що завдала поразки футболістам Середнього Майдану з рахунком 4:3.Після цього туру першість утримує команда Волосова, що має 13 очок.

 В.Федоришин

 

 

Атаки сільських спортсменів (№100 від 24 серпня 1968 року)

 

Лідери першості - колгоспні спортсмени Волосова в дев’ятому турі приймали на своєму полі футболістів Камінної.Гості прибули з наміром відібрати два очка, які вони «подарували» сусідам у першому крузі, програвши на своєму полі  з рахунком 2:3.Однак гра для них і цього разу склалася невдало:вже в першому періоді футболісти Камінної програвали.

Однак цей цікавий поєдинок був зіпсований  неправильною поведінкою судді та команди гостей. Гра так і не закінчилися.Отже районній раді ДССТ «Колгоспник» треба вжити відповідних заходів до команди, яка в цьому сезоні вже зіпсувала настрій не одному колективові.

Розігралися футболісти села Парище.У двох останніх матчах вони забили у ворота суперників 14 м’ячів, а в свої пропустили лише 3.У звітному турі вони в Середньому Майдані теж перемогли з рахунком 6:2.Після цієї перемоги вони є явними претендентами на друге місце в турнірній таблиці.

У Перерослі місцеві спортсмени приймали команду Тисменичан, яка після першого кругу займала друге місце.Однак в другому крузі тисменичанці надто знизили темпи гри  і в трьох зустрічах забрали лише одне очко.В черговому турі вони програли команді Переросля з рахунком 2:3.Після цієї перемоги переріслянці впевнено утримують другу сходинку першості району і заявляють про свої наміри бути чемпіонами району.

До закінчення першості району лишилось провести ще три тури.Вони і вирішать, який футбольний колектив найсильніший.

В.Федоришин,позаштатний корреспондент газети «Радянська Верховина»

 

 

Лідер спіткнувся (№104 від 3 вересня 1968 року)

 

Одинадцятий тур ігор на першість района з футбола серед  колгоспних колективів звів двох претендентів на звання чемпіона – спортсменів Переросля і Волосова.Ця зустріч,що відбулась у Перерослі, викликала великий інтерес у любилеів цієї популярної гри.Сюди приїхало чимало болільників з навколишніх сіл – Цуцилова,Лісної Тарновиці, Фитькова.

Молодий колектив Переросля,який в нинішньому році грає цікаво,впевнено.І цього разу дав відчайдушний бій лідерам – переміг команду з Волосова з рахунком 2:0.

Можна закинути справедливий докір переріслянцям лише за те,що тут не підготували поля до змагань: воно не було розміченим, на ньому було багато ям, калюж.

Команда Тисменичан перемогла футболістів Гаврилівки на їхньому полі з рахунком 4:1.

Після одинадцятого туру таблицю продовжують очолювати спортсмени Волосова.На одне очко відстають переріслянці,хоча вони провели на одну гру більше.Останні два тури, які безумовно, будуть насичені цікавими поєдинками, і визначать переможця.

В.Федоришин,завідуючий клубом с.Волосів

 

 

Роздуми після фінішу (№111 від 19 вересня 1968 року)

 

Команда Волосова втретє довела , що вона є одним із найміцніших колгоспних футбольних колективів. Закінчилися першість району, і ми повинні замислитися, чи зможуть волосівські спортсмени захищати честь району на обласних змаганнях серед колективів сільського спортивного  товариства «Колгоспник»?Зможуть,якщо района рада ДССТ »Колгоспник»,правління артілі більше уваги приділять цій команді.Необхідно придбати спортивну форму, м’ячі.Та й тренуванню слід приділити більше часу,щоб мати надійний запас.

Друге місце серед колгоспних футболістів  здобули тисменичанці, третє – переріслянці.

Цей турнір показав,що футбол у наших селах значно зміцнів.На такі змагання приходили сотні болільників.Однак окремі команди залишали після матчів неприємне враження:надто погано поводили вони себе на полі, а судді не звертали на це уваги. Питання суддівства теж вимагає окремої розмови на засіданні районної ради ДССТ»Колгоспник».

Ф.Василишин, позаштатний корреспондент газети «Радянська Верховина»

 

Із трьох сіл (№112 від 21 вересня 1968 року)

 

Футболісти Биткова,Пасічної і Пньова зібралися цього разу,щоб помірятися силами.Зустрічі відбулися 14 вересня у Пасічній.Битківчани здобули перемогу над футболістами Пасічної з рахунком 6:1.,над футболістами Пньова з рахунком 3:2.

Д.Сенатович,М.Лавринович

 

Остаточні результати (№114 від 26 вересня 1968 року)

 

Як вже повідомлялось,закінчилися змагання колгоспних футбольних колективів.Першість здобули футболісти Волосова.Які ж місця зайняли інші команди?Яка результативнісь сільських форвардів?З такими запитаннями звертаються читачі до нашої газети.Позаштатний  кореспондент «Радянської Верховини»,завідуючий Волосівським клубом Василь Федоришин,який дуже цікавиться розвитком спорту в селах району,надіслав таблицю розиграшу першості району з футбола.Ось який тут стан:

 

м

команди

і

в

н

п

м

о

1

с.Волосів

12

8

1

3

23-12

17

2

с.Тисменичани

12

5

4

3

16-15

14

3

с.Перерісль

12

6

2

4

17-19

14

4

с.Парище

12

5

3

4

34-25

13

5

с.Середній Майдан

12

5

1

6

12-15

11

6

с.Камінна

12

3

4

5

14-12

10

7

с.Гаврилівка

12

2

1

9

 9-27

 5

 

 

 

(№131 від 5 листопада 1968 року)

 

В неділю 27 жовтня , у Волосові сільські футбольні колективи району виборювали кубок районної Ради ДСТ»Колгоспник».

Першими на зелений килим поля вийшли спортсмени Биткова і Камінної.Спортсмени  Камінної виграли з рахунком 7:2 і потрапили у фінал. Фінальний матч виграли футболісти с.Волосова,які перемогли команду з Камінної.Рахунок 1:0.

В.Федоришин

На знімку володарі кубка – футболісти Волосова.

Досліджував Олександр Тищенко

Переглядів: 499 | Додав: nrff | Теги: історія футболу Надвірнянщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Березень 2020  »
НдMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів