Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2020 » Листопад » 4 » Децентралізація аматорського футболу: нові райони, нові чемпіонати
01:27
Децентралізація аматорського футболу: нові райони, нові чемпіонати

В останню неділю жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Було гаряче, йшли майже всі. Принаймні в кожного з нас було по декілька десятків друзів та знайомих, які пробували свої сили в боротьбі за звання народного місцевого обранця певного рівня. Результати поступово набувають статус офіційного. Однак, ми спортивний сайт, тому вибори нас цікавлять трохи в іншому ракурсі.

Місцеві вибори відбувалися фактично вже за округами, створеними на основі нового адміністративно-територіального поділу на ОТГ та райони. Загалом, адміністративно-територіальна реформа передбачає і обєднання областей. Та ми ще до цього не дійшли, тут райони і громади з великими складнощами та потугами вдається формувати.

Отже, маємо шість нових районів в Івано-Франківській області. Ще потібно пройти багато кроків, щоб процес формування цих районів завершився, але депутатів вже маємо. Якщо укрупнюються райони і утворюються нові ОТГ, то повинно реформуватися і проведення аматорських  футбольних змагань на районному рівні.


Ось такий маємо новий поділ на райони. Перше, що випливає з логіки змін. Деякі районні змагання проводяться востаннє, тобто останній розіграш. Так як змагання проходять за системою "осінь-весна", останніх чемпіонів матимемо десь влітку. Далі мала б відбутися реорганізація місцевих осередків з врахуванням змін. Принаймні так би було логічно.

Така реорганізація районних  змагань мала б поставити крапку в проведенні ще одного турнуру - Кубку чемпіонів міст та районів області. Хоча його теж можна підлаштувати під нові реалії, змінивши формат змагань. Переможці Калуського, Івано-Франківського, Коломийського, Надвірнянського, Косівського та Верховинського районів могли б в міні-турнірі розігрувати звання кращого. Та чи буде це комусь цікаво? Складно так одразу відповісти. Багато що залежить від того, на скільки сильними будуть внутрішні районні змагання.

А вони можуть стати конкурентноспроможними. В більшій мірі це стосується Калуського та Івано-Франківського та Коломийського районів, де буде зібрано в одному розіграші сильні команди одразу з декількох "старих" районів. Найбільший новостворений район налічуватиме більше півмільйона жителів та включатиме одразу декілька традиційно багатих на футбольні команди "старих" районів. Питання в тому на скільки оперативно футбольним функціонерам вдасться організувати структуру нових змагань. Наприклад, Івано-Франківська міська федерація футболу в дуеті з владою ОТГ спрацювала швидко і в Івано-Франківському ОТГ маємо чемпіонат з великою кількістю учасників та безкомпромісною боротьбою.

Для Косівщини, Надвірнянщини і Верховинщини практично нічого не зміниться. Першим або проводити змагання самостійно або кооперуватися із сусідами. Другий варіант менш ймовірний через значні відстані, які командам доведеться долати на виїзні матчі.

Надвірнянщина має хороший внутрішній районний чемпіонат з великою кількістю учасників і дуже хорошим інформаційним супроводом. Сайт "Футбол Надвірнянщини" - найкращий проект такого формату в нашій області.

А Верховинщина... Особливий гірський регіон нажаль дуже малоінформативний щодо власних спортивних змагань. Минулого року зявився сайт Верховинської РФФ, який на старті 2020 року припинив оновлюватися. Нажаль...

Даний матеріал спроба заглянути в майбутнє, уявити собі як відбуватимуться аматорські районні змагання в умовах нового адміністративно-територіального поділу. А для пересічних вболівальників, районні змагання завжди не менш цікаві, ніж обласні футбольні баталії чи виступи наших представників на професійному рівні.

Переглядів: 347 | Додав: nrff | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Листопад 2020  »
НдMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів