Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2019 » Липень » 15 » 2 ЧАСТИНА "Першими в Делятині були "Креси" 1924 рік
06:41
2 ЧАСТИНА "Першими в Делятині були "Креси" 1924 рік

Хроніки футболу Надвірнянщини

2 ЧАСТИНА "Першими в Делятині були "Креси" 1924 рік

Мистецтво (саме так називалися тоді змагання з копаного м’яча) клас Ц розіграшу Підокругу Станиславів на 1924 рік знову мав проходити у 2 групах.До другої входили 6 команд зі Станиславова – «Гакоах-2»,»Бистриця»,»Вікторія»,»Ревера-3»,»Сокіл-2» та СТС(Станиславівське товариство спортове).А в першу крім надвірнянців, потрапили «Сокіл»Снятин та дві команди з Коломиї – «Сокіл» та ЖТГ.Календар матчів 2 групи виглядав таким:
18 травня: «Сокіл»Коломия – ЖТГ,»Бистриця»-«Сокіл»Снятин
25 травня: «Сокіл»Снятин-«Сокіл»Коломия, ЖТГ-,»Бистриця»
29 травня: «Сокіл»Снятин- ЖТГ, Сокіл»Коломия-»Бистриця»
1 червня: ЖТГ-«Сокіл»Коломия, «Сокіл»Снятин-»Бистриця»
8 червня: «Сокіл»Коломия-«Сокіл»Снятин, »Бистриця»- ЖТГ
15 червня: »Бистриця»- «Сокіл»Коломия, ЖТГ-«Сокіл»Снятин

 

11 травня по відкритті сезону зіграли між собою товариську гру перша та друга команда Бистриці.
«Бистриця» І - «Бистриця» ІІ  7 : 1 (4 : 0)
«В першому таймі гра була хаотична та повільна.Другий тайм пройшов жвавіше і цілеспрямованіше.Голи забивались під кінець таймів.В другому таймі розмочила рахунок друга команда.Арбітр п. Бегейович».

18 травня в Надвірну на першу календарну гру завітала команда Снятина.
«Сокіл»Снятин-«Бистриця»Надвірна 4 : 1 (3 : 0)

«Сокіл» був кращий і технічно і фізично.Бистриця старалась в обороні але безуспішно.»

Далі у змаганнях була незрозуміла пауза.Не знаходимо жодного результату ігр з коломийським «Соколом», можливо вони навіть не стартували.
Крім того тодішня «федерація» з якихось причин,можливо і по проханню клубів, перенесла декілька матчів на пізніший термін:
ЖТГ-«Бистриця» з 25 травня на 13 липня,
Снятин-ЖТГ з 29 травня на 6 липня
Снятин-«Бистриця» з 1 червня на 20 липня,

 

14 червня зіграли товариську з «Вікторією» зі Станиславова.


«Бистриця»Надвірна-«Вікторія»Станіславів 5 : 0(1 : 0)
"Надвірнянці грали з чотирма резервістами.Забивали:Квятковський-4 і Сташевський-1.»Неспокійним дучем» був на полі Прессер (з «Гакоаху»Станіславів), який з невідомих причин грав за «Вікторію».Він поводив себе нижче всякої критики.Такі дії гравця повинні розглянути відповідні інстанції.Арбітр п. Бегейович»

З життя надвірнянського клубу дізнаємось, що 9 липня відбулося надзвичайне зібрання членів ПКС«Бистриця».На ньому вибрали президента клубу Адольфа Пейзера,його заступника - Хачевського,секретаря – Черкавського і скарбника – Квятковського.Новобраний комітет впершу чергу мав зайнятись будовою футбольного поля. На нього муніципальна рада в Надвірній,після довгих перемовин, виділила кілька моргів грунту.

13 липня зіграли в Коломиї проти місцевого ЖТГ


«Бистриця»Надвірна – ЖТГ Коломия 1 : 0(1 : 0)

«Жива гра з малою перевагою Бистриці. Гол в першому таймі забив Квятковські.В другому таймі коломийчани грали в обороні краще, часто атакували, але завдяки хорошим діям захисників і воротаря Бистриці, забити так і не змогли.Арбітр п.Кропивницький-добрий».

Відомо, що 27 липня в Надвірній поступились коломийському ЖТГ Ведучи в рахунку 1:0 після першого тайму, в другому пропустили три м'ячі..

З життя надвірнянського клубу дізнаємось, що 17 серпня старанням "Бистриці" відбулися фестини на полі під Городищем.Зібраний чистий дохід в розмірі 750 злотих направили на закупку спортивного інвентаря для потреб клубу.

31 серпня зіграли товариську з «Кресами» з Делятина.Склад команди комбінований, розуміємо, що грали гравці з інших команд.

«Бистриця» (комб.) – «Креси» Делятин 7 : 0(4 : 0)
«Молода,створена кілька місяців тому, симпатична дружина Креси поступилась сильнішому супернику. Голи забивали на 2,29,31,35,50,55 і 83 хв.(1 пенальті).Арбітр п.Бегейович»

А що ж в чемпіонаті під округу Станиславів,спитаєте Ви? Він завершився аж у жовтні. Переможці груп «Сокіл» Снятин та «Бистриця» Станиславів розіграли в двоматчевому протистоянні звання кращої. В першій грі снятинці вдома перемогли з рахунком 2:0,а за тиждень у Станиславові хоч і поступились «Бистриці» з рахунком 2:3, але стали чемпіонами підокругу Станиславів цього сезону.

Отже підсумовуємо. Є відомості про шість ігор «Бистриці».Ідентифіковано двох "грачів" польської команди. Вперше згадано про команду з Делятина – «Креси».

Далі буде…

Досліджував Олександр Тищенко

ВСТУПНЕ СЛОВО

1 ЧАСТИНА "Піонери футболу з Надвірної" 1923 рік

Переглядів: 561 | Додав: nrff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Липень 2019  »
НдMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів