Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 2
Guests: 2
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2009 » Червень » 1 » «Дербі» у Фитькові - ФК «Перерісль» зупиняє переможну ходу «Сокола».
21:57
«Дербі» у Фитькові - ФК «Перерісль» зупиняє переможну ходу «Сокола».
Матчі між фитьківськими і переріслянськими футболістами завжди відрізняються особливою напругою і таять в собі особливу інтригу. Це і не дивно, адже історично так склалося, що друзі в житті, на полі ж гравці обох команд завше намагаються довести свою перевагу. Крім того, в минулі роки не один вправний гравець з Фитькова поповнював склад переріслянської команди під час виступів на районному і обласному рівні. Наприклад, нинішній натхненник і граючий тренер фитьківчан Мирон Дмитрук, Мирон Ерстенюк, Мирон Багрійчук і багато інших достойних гравців минулих років. Однак, коли у Фитькові з’явилась власна команда в чемпіонаті району ігри з гравцями сусіднього і дружнього села (колись села належали до однієї сільської ради) завжди викликають особливий інтерес у вболівальників обох населених пунктів. Ось і в неділю на сільському стадіоні Фитькова зібралася численна вболівальницька аудиторія з обох сторін (разом близько 200 чоловік) і ніхто не пожалкував про витрачений час – було на що подивитись.
                             Футбольне свято розпочалось грою юнаків. Слід зазначити, що юнацькі склади обох команд на старті сезону «злегка» лихоманить – фитьківчани не набрали жодного очка, переріслянські однолітки виграли лишень один матч. Крім того, в період міжсезоння юнаки обох команд грали ряд товариських матчів – вигравали переріслянці. Отже, господарям не було куди відступати, а гості виходили на поле в якості фаворита гри і також повинні покращувати турнірне становище. Тренерський склад «Сокола» налаштовував своїх гравців на активізацію гри у відборі і флангові атаки, а гості сподівались на вправність нападників і надійність задньої лінії. Початок гри, як і слід було чекати, був за ФК «Перерісль» - на вістрі атаки «виблискував» Володимир Стефанюк, однак захист господарів на чолі з капітаном команди Юрієм Яніцьким натиск витримав…більше того господарі поля поступово вирівняли гру, особливо після 8 хвилини, коли центральний півзахисник «Сокола» Михайло Балабан, виконуючи штрафний удар з правого флангу, технічно закрутив м’яч в дальню «дев’ятку». До 27 хвилини команди грали на зустрічних курсах (в центрі поля м’яч не затримувався) і врешті півзахисник гостей Віктор Клюфінський зі штрафного забиває красень-гол із розряду «голів, що не беруться воротарями» - в дальню «дев’ятку». 1 тайм близився до завершення, коли на 34 хвилині правий захисник господарів Ярослав Магеровський виконав штрафний удар з центра поля, надіславши м’яч нестандартно – низом на ближню штангу де задній захисник «Сокола» Юрій Яніцький чітко переправляє його у ворота, мимо воротаря гостей Логажевського. 2:1 – рахунок 1 тайму. Щойно арбітр матчу дав сигнал про початок 2 тайму як Володимир Стефанюк, скориставшись помилкою опорника господарів, відновлює паритет – 2:2. Рівна позиційна гра панувала на полі до 43 хвилини – коли Юрій Яніцький виконуючи штрафний заставив вболівальників повірити, що за один матч можна побачити три голи-близнюки – гол забитий технічним ударом в дальню «дев’ятку». 3:2 і гості пішли на штурм, трохи не поплатившись, коли наприкінці матчу один-на-один з Логажевським виходили Яніцький і Василь Дереш, але впевнено зіграв задній захисник переріслянців Рубінський, витягнувши шкіряного з лінії воріт двічі поспіль. Врешті-решт господарі поля втримали перемогу і заробили перші бали в турнірній таблиці. Найкращий гравець матчу – Юрій Яніцький – капітан господарів, справжній лідер команди, жорсткий і авторитетний на полі і поза ним він веде команду протягом 70-ти хвилин матчу. Крім того, з чотирма голами він (задній захисник) являється і найкращим бомбардиром команди. Покращилась і гра воротаря – Івана Нарожняка – вихованця Левка Дмитровича Борняка.

                             Матч основних складів «Сокола» і ФК «Перерісль» був в першу чергу видовищним, адже команди тримали 90 хвилин неймовірний темп гри. Слід зазначити, що склад гостей був оптимальним – на воротах Тарас Данилюк (нападник, відомий по виступам за надвірнянський «Бескид», Вищу лігу Казахстану, в Україні остання команда – вінницька «Нива» - лідер ІІ ліги чемпіонату України), Василь Угринчук (перебував у міжсезоння на оглядинах в київському «Динамо»), Василь Непеляк і Арсен Стефанюк (в минулому гравці юнацького складу надвірнянського «Бескида») та інші відомі в районі футболісти. Не дивно, що періслянці відразу спробували захопити ініціативу і лишень злагоджені дії захисників «Сокола» на чолі з капітаном команди Богданом Магеровським не дозволяли вразити ворота господарів. На 28 хвилині за гру рукою в карному майданчику арбітр матчу Василь Струк призначив пенальті в сторону воріт фитьківчан. Лівий півзахисник гостей Ярослав Клепацький пробив сильно в правий від воротаря господарів кут, і хоча Роман Янцюк (резервний воротар надвірнянського «Бескида») і вгадав напрям удару (навіть кінчиками пальців спробував перевести на кутовий) – гол відбувся – 0:1. Гості і надалі контролювали хід матчу, наприклад ряд штрафних ударів майстерно виконував воротар. В господарів вирізнялися активністю брати Поповичі, Микола Пекарук, Володимир Зомбік, однак їхні старання були марними, а гості на 40 хвилині збільшили відрив у рахунку – це Олег Клюфінський після прострілу справа чітко в один дотик замкнув атаку власної команди з 11-12 метрів по центру воріт (у Янцюка не було шансів – удар сильний і точний). Щоправда, останні 5 хвилин 1 тайму фитьківчани захопили ініціативу і навіть забили гол, коли Володимир Зомбік, здійснивши сольний прохід в штрафний майданчик, правою ногою пробиває в правий від Данилюка кут воріт – 1:2. І здавалось би, найцікавіше буде в 2 таймі, але на 2 доданій хвилині Арсен Стефанюк, скориставшись помилкою господарів у захисті, встановлює остаточний рахунок 1 тайму – 1:3. Другий тайм проходив за переваги гостей, але на 78 хвилині забили господарі. Після філігранного пасу справа від Юрія Поповича на протилежний фланг Василь Катридж (лівий півзахисник фитьківчан) піймав Данилюка на протиході і головою замкнув атаку – 2:3. Матч близився до завершення за існуючого рахунку при рівній грі обох команд, але переріслянські футболісти на 87 хвилині стараннями все того ж Ярослава Клепацького, котрий сильно пробив зліва, встановлюють остаточний рахунок – 2:4 на користь ФК «Перерісль». По завершенню матчу вболівальники тепло вітали один одного, визнавши, що цього року сильнішими були саме переріслянці (хоча 2 роки тому фитьківчани вигравали і вдома і на виїзді). З нетерпінням будемо чекати матчу ІІ кола в Перерослі.

Роман Писклинець

"Сокіл"Фитьків-ФК"Перерісль""
Переглядів: 1222 | Додав: nrff | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів