Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

Головна » 2009 » Квітень » 2 » Фитьків футбольний. ФК «Сокіл» в міжсезонні.
14:40
Фитьків футбольний. ФК «Сокіл» в міжсезонні.
1. Що являє собою футбольна команда «Сокіл» с.Фитьків? Які основні віхи і досягнення з історії виступів команди в чемпіонаті Надвірнянського району з футболу?

     За результатами сезону 2005 року футбольна дружина с.Фитьків ФК «Сокіл» потішила своїх вболівальників виходом з ІІ в І лігу чемпіонату району з футболу. З весни 2006 року, з метою якісного виступу команди в розіграші, визріла потреба створити систему підготовки до сезону з урахуванням потреб двох складів – дорослої команди і юнацького складу. Враховуючи, що вболівальники щосезону ставлять найвищі задачі – лідерство в чемпіонаті, адміністрація команди до якої входять представники фан-клубу, сільські підприємці, дирекція місцевої загальноосвітньої школи спільними зусиллями щовесни визначають основні проблемні питання і вишукують шляхів їх вирішення. Результатами такої співпраці є вдалий виступ команди в сезонах 2006-2008 років, в яких футболісти не опускалися в турнірній таблиці нижче 6 місця в комплексному заліку, завоювавши міцний авторитет команди з претензіями на лідерство.
      З особливою приємністю повинен відмітити чітку і злагоджену співпрацю дорослого і юнацького складів в розрізі взаємодопомоги по ходу розіграшу – юнаки поповнюють дорослий склад в разі потреби, але й дорослі не далекі від проблем юнацької команди, повертаючи хлопців в разі потреби. Таким чином, створюється мікроклімат своєрідного очкового змагання між двома складами. Загалом, дуже приємно відмітити конструктивну позицію головного (граючого) тренера дорослого складу – Дмитрука Мирона Івановича і спортивного інструктора сільської ради Ерстенюка Мирона Васильовича котра полягає в головному акценті на підготовку та інтерес юнацького складу, адже юнаки – це перспектива підготовки дорослого складу, а юнаки усвідомлюють, що своєю майстерністю повинні заслужити запрошення до основного складу дорослої команди.
     Таким чином, з весни 2006 року створено цілісну систему підготовки юнаків до майбутнього сезону. Результатом є вдалий виступ юнацького складу за прогресуючої системи – 2006 рік – 6 місце, 2007 рік – 5 місце, 2008 рік – 2 місце в розіграші серед юнацьких складів (поступившись лише одноліткам ФК «Олімпія» с.Камінне) і демонструє цікаву та динамічну гру. За цей час значно посилилась і доросла команда вихованцями юнацького складу попередніх років.
     Особливо хочеться відзначити роботу спортивного інструктора сільської ради Ерстенюка Мирона Васильовича і його сина Ерстенюка Андрія Мироновича – вчителя фізичного виховання Фитьківської ЗОШ І-ІІІ ст. і водночас граючого тренера юнацького складу в сезоні 2008 року.


2. Що найбільше хвилює фитьківський футбол – які основні проблеми команди?

     Основними проблемами, звичайно, є фінансове питання – все, що пов’язано з матеріальними коштами:
1. матеріальна база команди – нестача м’ячів, спортивного інвентарю для тренувань, «обмундирування» гравців. Наразі ці проблеми вдається вирішувати Ерстенюку М.В.;
2. несвоєчасна оплата відряджень бухгалтерією сільської ради;
3. низька фінансова активність сільських підприємців в останньому сезоні. Зокрема, в сезоні 2008 року спортивну форму для юнаків придбав відомий підприємець-меценат, наш земляк родом з с.Перерісль – Павлюк Василь Іванович, зробивши таким чином собі подарунок на день народження;
4. транспортне питання – сільська рада ніяк не може вирішити питання перевезення колективу на виїздні матчі. В сезоні 2008 року питання перевезення команди вирішував Ерстенюк М.В. самотужки;
Тобто, як бачимо, проблеми характерні для більшості футбольних дружин району, а їх вирішення переважно залежить від наявності конкретної особи, котра й буде їх вирішувати.


3. Що можете сказати про рівень суддівства в районі?


     Про суддівство потрібно говорити обережно і акуратно! Але якщо серйозно, наша команда не має особливих претензій до суддівства. Всіх представників суддівського корпусу району ми вважаємо кваліфікованими спеціалістами, знаючими свою справу. Є звичайно пропозиції:
1. на особливо резонансні матчі пропонуємо делегувати бригаду арбітрів і обов’язково інспектора з числа керівництва Федерації футболу району;
2. з метою вирішення проблеми наявності арбітрів пропонуємо, щоб федерація створила своєрідну програму підготовки резервних арбітрів з числа вчителів фізичного виховання шкіл району, адже всі вони викладають заняття з основ футболу в школах, що й зазначено в їхніх навчальних планах і розробках, а отже,  правилами гри вони володіють. З цим питанням слід офіційно звернутись до Відділу Освіти в особі методиста РМК Угринчука І.М.


4. Які основні напрямки кадрової політики у фитьківському футболі?


     Кадрова політика команди чітко спрямована на використання послуг виключно місцевих виконавців. Однак, існуюча «мода» на заявку «легіонерів» не оминула і Фитьків. Ми таки залучаємо футболістів з Надвірної та обласного центру для посилення окремих позицій. З якою метою? В першу чергу це робиться з метою посилення конкуренції в складі команди. В дорослій команді це 2-3 гравці, в юнацькій – 3 гравці в минулому сезоні. Однак, адміністрація команди свідома думки, що використання послуг «легіонерів» - не панацея і основний напрям – все ж підготовка юнаків з перспективою на майбутнє. Кого можна відзначити? В юнацькій команді – це Шелефонтюк Олег (1992 р/н) вправний передній захисник, Рудак Антон (1993 р/н) один з найкращих в районі молодий воротар, Онуфрак Олег – лінія півзахисту. В дорослій команді – Зомбік Володимир нападник з обласного центру, Гап’юк Руслан і Гринішак Ярослав з Надвірної.
     Приємно відзначити місцевих гравців, котрі прославляють село на змаганнях різних рівнів. Зокрема, Роман Янцюк – дуже перспективний воротар 1990 р/н – студент ІФДТУНГ тренується з головною командою обласного центру і має надію потрапити до основного складу, Василь Павлик – центральний півзахисник 1990 р/н навчається в одній зі спортивних шкіл м.Львів, Юрій Дмитрук, Володимир Середюк, Андрій Гречанюк, Сергій Дмитрук. Дорослі – Іван Криска – воротар, Богдан Магеровський – задній захисник, брати Поповичі Іван і Юрій – учасники різних міні-футбольних і футзальних турнірів в обласному центрі, Ігор Балабан – студент Прикарпатського університету за спеціальністю «футбол», Дмитро Дмитрук.  Це – гордість нашого села.

5. Міжсезоння – найзагадковіший період. Як команда готується до нового сезону?

     Після завершення сезону 2008 року гравці юнацької команди мали можливість відпочити грудень 2008р. і зустріти Різдвяні свята. Вже 16 січня юнаки зібрались на перший збір в приміщенні місцевої школи в кількості 23 чоловік. Було проведено засідання команди на якому обрано капітана команди, ним  став Середюк Володимир і головного тренера – Ерстенюк Андрій Миронович – вчитель фізвиховання школи. На засіданні також:
1. оголошено про зміни в складі команди і визначено кандидатури гравців на окремі позиції в ході гри;
2. розроблено план підготовки до сезону з визначенням графіку тренувального процесу;
3. прийнято в команду новачків;
4. сформовано список міні-футбольної збірної 1992-1994 р/н і 1994-1995 р/н для участі в змаганнях під егідою Федерації міні-футболу Надвірнянського району;
5. визначено основні проблеми матеріальної бази команди;
6. заслухано виступ головного тренера команди на тему «Тактична побудова гри в сезоні 2009 року»
Загалом проведено теоретичне заняття на предмет тактико-технічної специфіки гри.                                
     Регулярний тренувальний процес вирішено поділити на три складові – загальна фізична підготовка, тактико-технічні заняття, футзал і проводити два рази на тиждень – вівторок і п’ятницю на 16:00, починаючи з 30 січня 2009 року. До тренувань допущені 28-30 гравців різних вікових категорій з яких до заявки потраплять близько 20 гравців. В тренуваннях приймають участь і гравці дорослого складу.
     В інші дні і на вихідні хлопці мають можливість в спортзалі школи займатись футзалом, баскетболом, волейболом в рамках загальної фізичної підготовки.

     На березень 2009 року команда запланувала ряд товариських ігор. Зокрема, якщо дозволять погодні умови є усна домовленість з головним тренером ФК «Гаврилівка» Сметаніним І.Б. про гру вдома і на виїзді двома складами (орієнтовно 15 і 22.03). Є усна домовленість з менеджером пнівської футбольної дружини Михайлюком Т.М. про гру в другій половині березня, а також хочемо виїхати в гостинні Цуцилів і Перерісль до наших стабільних спаринг-партнерів. Зрештою, приймемо запрошення від будь-якої команди району на початок квітня 2009 року.


6. Оголосіть будь-ласка основні плани на майбутній сезон. Які завдання ставляться перед командою в сезоні 2009 року?


    Щось планувати перед початком сезону дуже тяжко, адже все буде залежати від рівня підготовки нашого і рівня підготовки суперника, від змін, які відбулися в стані суперника.
     Скажімо, наш юнацький колектив в новому сезоні поповниться гравцями 1994-1995 р/н і головним чином нас цікавитиме зіграність складу на перспективу наступного сезону, але пасти задніх ми також не збираємося і намагатимемося триматись в лідируючих лінійках турнірної таблиці. Хоча, якщо говорити відверто, та група осіб, котрі причетні до підготовки юнаків чітко усвідомлюють, що, можливо, професійних футболістів і не виховаємо, але об’єднати дітей навколо позитивної ідеї – зобов’язані, щоб вирвати їх з тенет вулиці з її негативами! Це усвідомлює і Ерстенюк М.В. – колишній працівник МВС, усвідомлюємо це і ми з Андрієм Мироновичем – педагоги місцевої школи.
     Дорослий склад, можливо, ставить вищі задачі. Однак, все покажуть перші чотири тури розіграшу і до кінця травня ми визначемось остаточно із завданнями на сезон. Крім того, маємо велику надію на плідну співпрацю з Федерацією міні-футболу Надвірнянського району в особі президента Федерації Татаренка Віктора Васильовича р розрізі залучення фитьківської команди до змагань в районному центрі. Водночас, хотілося б закликати Федерацію футболу Надвірнянського району обернутися обличчям до районної міні-футбольної федерації з питань матеріальної підтримки, особливо коли це стосується дитячо-юнацького футболу.


Роман Писклинець – директор Фитьківської ЗОШ І-ІІІ ст.











Переглядів: 2415 | Додав: nrff | Рейтинг: 4.4/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Квітень 2009  »
НдMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів