Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 3
Guests: 3
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2023 » Червень » 29 » 15 років тому Каміннецька “Олімпія” здобула черговий трофей...
20:25
15 років тому Каміннецька “Олімпія” здобула черговий трофей...
Каміннецька “Олімпія”- володар Кубка району з футболу
 
Каміннецька “Олімпія”- володар Кубка району з футболу-2008
Спортивна подія минулої неділі (29 червня 2008 року, уточнюємо)на Надвірнянському стадіоні “Нафтовик”-фінал Кубка району з футболу-зібрала кількасотенну громаду уболівальників. Матч між каміннецькою “Олімпією” та “Нафтовиком” з Биткова виявився напруженим, енергійним, з почерговою територіальною перевагою, що, звичайно, викликало бурхливі емоції глядачів.
Якщо перший тайм закінчився з нічиєю 1:1, то у другому таймі перед обома командами стояло завдання будь-якими зусиллями вибороти перемогу. Щастя, щоправда, усміхнулось камінчанам. Їхній футболіст Віталій Волосійчук забив переможний другий гол, закріпивши успіх своєї команди, котрий розпочав його колега Петро Дунда. А відкрив рахунок у цьому поєдинку битківчанин Андрій Максим’юк.
 
Арбітром матчу був Ігор Зубко, його асистентами – Ігор Сметанін та Петро Романюк.
 
Команда-переможець нагороджена Кубком та Почесними грамотами відділу у справах молоді та спорту РДА, а гравці битківського “Нафтовика”- Почесними грамотами відділу у справах молоді та спорту РДА. Нагороди вручали начальник цього відділу Петро Самборський та секретар районної федерації футболу Василь Завадський.
 
Тепер каміннецька “Олімпія” у День Незалежності України зустрінеться в поєдинку за Суперкубок району з футболістами Тисменичан.
 
Фінальний поєдинок між “Олімпією” та “Нафтовиком” спонукав до розповіді про сільський колектив футболістів, заглянути в його історію і, як мовиться, з середини поглянути і відчути ті добрі почини і буденні тертя, без яких не буває ниніщнього футболу на рівні районного чемпіонату чи змагань за Кубок.
Нашим співрозмовником є Тарас ПУШКАР – представник каміннецької “Олімпії” та її меценат, депутат районної ради, член постійної депутатської комісії з питань туризму, молодіжної політики, фізичної культури та спорту.
 
- Історія нашої команди сягає кінця 50-их – початку 60-их років минулого століття. Ще й досі в пам’яті моїх земляків спортивний азарт і завзяття сільських учителів Ярослава Бойчука, Івана Іванюка, Тараса Фітковського, а також Ярослава Костецького, котрі себе не уявляли без футболу. Честь Камінної на футбольних полях захищали Андрій Тимчук, Роман Парфанович, Тарас і Василь Галайчуки, Василь і Михайло Горбові, Іван Гавриляк, Петро Юрків із Мельник (нині покійний), Іван Гавриляк, Дмитро Цуцилівський, Ярослав Данилюк, Андрій Кузів. Згодом їх замінила молодша верства в особі Мирослава Гільтайчука, Богдана Цуцилівського, Івана Федоровича, Володимира та Ігоря Костецьких. Мабуть, не всіх вдалося згадати. Очевидно, варто детальніше, і грунтовніше зайнятися історією нашої команди для того, щоб плекати справжній спортивний дух і завзяття у нинішньої сільської юні.
Ми мали свої злети і падіння. Приміром, у 2005 році наша команда – дорослі та юнаки, окремо і разом – стали чемпіонами району, чого непросто досягнути іншим сільським колективам фізкультури, У 2006-му – володарі суперкубка району та срібні призери чемпіонату району в 2006 і 2007 роках. Наші ветерани-футболісти завоювали районний Кубок ветеранів з міні-футболу серед команд, вік учасників яких від 35 років і більше. Свого часу каміннецька футбольна дружина на початку демократичних перетворень виступала у чемпіонаті на першість області і сягнула загального третього місця у таблиці, а юнаки- другого місця у своїй підгрупі. Зараз же виступати на першість області, хоча б у групі “Б” дещо накладно, як фінансово, так і щодо забезпечення автотранспортом.
Не покидаємо своїх амбіційних планів – оволодіти Суперкубком району у цьому році та завоювати першість у чемпіонаті району. Усвідомлюємо, що це надто складно, але спортивний дух, настрій і бажання показати бійцівський характер додають упевненості.
 
- Яким складом “Олімпія” йшла до фіналу і під час нього і чи відчувала команда підтримку і допомогу?
 
-Я щиро вдячний за самовіддану і майстерну гру, спортивну підготовку воротареві Андрієві Палюзі, захисникам Ігорю Зеленюку, Василю Горбовому, Тарасу Цуцилівському, Олександру Пушкару, півзахисникам-капітану команди Тарасу Романюку, Віталію Волосійчуку, Романові Данилюку, Петрові Дунді, нападникам-Святославу Іванюку, Миколі Варішку. Добру гру продемонстрували під час заміни Ігор Канюс, Назар Вексей, Руслан Подоляк, Василь Іванюк, Володимир Василишин. Чималий внесок у загальну перемогу команди, тобто на етапах до фіналу Тараса Титаренка і Віталія Гречанюка, які перед фіналом зазнали травм та Василя Андріїва і Романа Прокопіва, які буди запасними у фінальному поєдинку.
Не може не обминути вдячними словами сільського голову Андрія Федоровича, який також як і спортінструктор Дмитро Присяжнюк, відзначений Почесною грамотою, такою ж, як і футболісти. З боку керівника сільської влади маємо сприяння у забезпеченні автотранспортом під час футбольних поєдинків та розуміння і практичну допомогу щодо облаштування футбольного поля зараз і в майбутньому, адже йдеться про спорудження сучасної роздягальні з дущовими на нашому сільському стадіоні, а також облаштування додаткових лавок для глядачів. До речі, він є один з найкращих у районі у своїй категорії. Від імені команди щиро дякуємо доброчинцеві Володимирові Олійнику з Надвірної, який не забуває родинне батьківське село і періодично допомагає “Олімпії”, як і наші односельчани Богдан Цуцилівський, Володимир Гуляк, Василь Сенів, Іван Федорович, Мирослав і Ярослав Гільтайчуки.
 
- Які проблеми “оголює” сільський футбол у районі?
 
-Передусім, не вистачає кваліфікованих суддів, хоча зі створенням районної федерації футболу дещо покращилось суддівство та вимогливість до стану сільських футбольних полів, вимогливість до етичної поведінки уболівальників тощо. У той же час у цьому році отримали стягнення за недисципліновану поведінку під час матчів команди Переросля і Стримби. На жаль, під час футбольних матчів на першість району чи на Кубок майже нема дільничих інспекторів міліції, депутатів місцевих рад або дружинників, як цього вимагає відповідне Положення про чемпіонат району з футболу. Як прикрий результат і наслідок, в одному із сіл району гравець команди ( до речі, офіцер-правоохоронник) сам порушував дисципліну під час футбольного матчу.
Що стосується стану футбольних полів, то він добрий у Ланчині, Тисменичанах, Саджавці, Парищі, Лісній Тарновиці, Перерослі. Проблемними є Пнів і Заріччя, де взагалі немає футбольних полів і представники цих сіл не беруть участі у футбольних перегонах. Потребують покращення стадіони у Биткові, Стримбі та Волосові. З розумінням ставляться до цієї проблеми у Цуцилові та в Лоєвій. Так оцінюють стан футбольних полів у районі на основі тієї інформації, яка є у нашій профільній депутатській комісії районної ради.
Та й, напевно, треба відповідальніше і вимогливіше ставитися в організаційному плані щодо проведення таких показових і рейтингових матчів, як фінал Суперкубка району з футболу. Як негативний факт сприйняли ми те, що під час фіналу на стадіоні “Нафтовик” не працювало озвучення і кількасотенна публіка достатньо не почула імен переможців, а в перерві між таймами нагороджували ще й юних переможців районного турніру з міні-футболу. Виправдання завжди знайдеться але такі речі потрібно продумувати прогнозувати і завчасно планувати.
 
-Ваші футбольні побажання...
 
-Бажаю своїй рідній каміннецькій “Олімпії” і всім футбольним командам Надвірнянщини, їхнім щирим уболівальникам і порадникам – спортивного духу, успіху і почесних місць у турнірах різного роду. М'яч, як кажуть круглий, та до успіху веде майстерність, постійна праця над собою, тісний контакт з тренером, сила волі і вміння не розчаровуватись у невдачах. Нехай останні будуть для всіх нас тимчасовими, а добрі справи й починання – довготривалими й постійними.
Своїм своєрідним нинішнім “футбольним словом” хочу запросити до продовження цієї хвилюючої і потрібної для нас теми й справи на сторінках “Народної волі”. Нехай заговорить на її сторінках зболена, пережита досвідом і вболіваннями справжня і відверта душа футболіста та глядача-уболівальника.
 
Іван Гриджук “Народна воля”
 
 
 
Переглядів: 73 | Додав: nrff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Червень 2023  »
НдMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів