Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

інші спортивні події

Головна » 2010 » Квітень » 16 » Роман Гонтюк готується до чемпіонату світу
13:25
Роман Гонтюк готується до чемпіонату світу

Роман Гонтюк перейшов із вагової категорії 81 кілограм у важчу — до 90 кілограмів
 
Роман Гонтюк перейшов із вагової категорії 81 кілограм у важчу — до 90 кілограмів(фото: Ярослав ШОНЬ)

Дзюдоїст 26-річний Роман Гонтюк, срібний та бронзовий призер двох останніх Олімпійських ігор, не з’являвся на татамі півтора року. Пішли чутки, що він завершив спортивну кар’єру.

— Нічого такого не планую, — заперечує Роман. — Почав підготовку до вересневого чемпіонату світу.

Чому так довго не виходили на борцівський килим?

— На студентському чемпіонаті України в Запоріжжі у фінальній сутичці з Іллею Марковим розірвав сухожилля на задній поверхні стегна. Травмувався через власну халатність. Перед сутичкою погано розім’явся. Травма сталася тоді, коли вів боротьбу лежачи. Щось хруснуло, відчув сильний біль. Із татамі мене винесли, бо сам зійти був не в змозі. Відновлення було дуже довгим і непростим. Уже навіть з’являлися думки, що кар’єру доведеться завершувати. Але недавно вирішили з тренером, що сили та здоров’я ще залишилися.

Лікарі не лякають можливою інвалідністю?

— Навпаки, лікар збірної Польщі, котрий мене оперував у Варшаві, сказав: ”Ромо, ти готуйся не до того, що впав і не можеш піднятися. Готуйся до боротьби. Ти маєш бути у строю. Мусиш усім довести, що можеш терпіти. Ти й так уже легенда, але маєш повернутися і ще раз про себе нагадати. Після такої важкої операції на тебе махнули рукою. А ти їх здивуй”.

Ви остаточно вирішили змінити вагову категорію?

— Так, тепер виступатиму в категорії до 90 кілограмів, а не до 81. Легше не стало. Мабуть, упродовж усієї кар’єри борюся з надлишковою вагою. Раніше доводилося зганяти 8 кіло, а зараз, коли виступаю у важчій категорії, маю 7 кілограмів надлишку.

Надлишок ваги у вас через добрий апетит чи через лінощі?

— Далися взнаки наслідки травми. Два з половиною місяця я лежав, не міг ходити навіть із милицями. Але зазвичай справді люблю поїсти маминих вареничків та борщику. Та й організм у мене такий — схильний до повноти. Є люди, які можуть їсти вдвічі більше за мене, але вага в них залишається в межах 60 кілограмів.

Не допускаєте, що після повернення до спорту можете відсунутися на другорядні ролі? Грек Ілліас Іліадіс, котрий переміг вас у фіналі Олімпіади-2004, у категорії до 90 кілограмів загубився.

Усе життя борюся з надлишковою вагою

— Морально треба бути готовим до всього. Я забезпечена людина, в мене є сім’я, є де жити, на чому їздити. Але для морального спокою не вистачає олімпійського ”золота”. А Іліадіса я б із рахунків не списував. Дзюдо такий вид спорту, де лідери змінюються постійно.

Ви одружилися 13 лютого. На вас якось вплинуло сімейне життя?

— Із Людою ми до того рік зустрічалися. Вона теж дзюдоїстка, майстер спорту міжнародного класу. Пам’ятаю Люду ще зовсім маленькою. Тоді відганяв від себе будь-які думки. Думав, що не зможу до неї підійти, бо вона надто юна. На сім років молодша. Але почуття взяли гору.

Жити плануєте в Києві чи у вас на Івано-Франківщині?

— Люда — киянка, вона хоче бути тут. Та і я не проти. Після Олімпіади в Пекіні мене нагородили квартирою в столиці. Зараз робимо ремонт.

Ярослав ШОНЬ

матеріал,фото сайту gazeta.ua
Переглядів: 728 | Додав: sportnews | Теги: Роман Гонтюк, дзюдо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Квітень 2010  »
НдMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів