Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

інші спортивні події

Головна » 2012 » Серпень » 17 » "Народна воля" про Ендуро в Білих Ославах
13:43
"Народна воля" про Ендуро в Білих Ославах

Ендуро як вид спорту є доволі молодий, він є одним із дисциплін мотоспорту, змагання у ньому проходять на різному покритті і по пересіченій місцевості. Під час руху потрібно дотримуватися маршруту. Трасу для змагань позначають стрілками, також встановлюють граничний час проходження між двома контрольними точками. За кожне запізнення нараховують штрафні бали. Мотоцикли попередньо оглядають перед початком змагань, після закінчення їх повинні загнати в автопарк.

Символічно стартували мотогонщики

У Білих Ославах клуб любителів мотоциклетного спорту з’явився недавно і налічує близько 20 учасників. Вони уже не уявляють свого життя без двоколісного коня і саме вони проклали і розробили цей маршрут. Загальна його протяжність –53 км(велике коло –35 км, мале –18 км). Під час змагань доводилося долати непрості підйоми і спуски, річку Ославчанку, дерев’яні колоди і навіть причіп від трактора.

Доброго старту і фінішу побажали гості свята, сільський голова і священик

На урочистій церемонії відкриття у п’ятницю, 10 серпня, з вітальним словом виступив Білоославський сільський голова Микола Щерб`юк, котрий побажав спортсменам вдалого виступу і зазначив, що в учасників мають залишитися приємні спогади про село. – Не забувайте про нас, а приїжджайте у наші прекрасні гірські місця на відпочинок. Державний прапор України підняли мотогонщики із Севастополя, а сільський парох, отець Василь УПЦ КП поблагословив і окропив свяченою водою спортсменів.

За словами директора департаменту економіки, заступника голови ОДА, депутата обласної ради Володимира Поповича, етап «Кубка Карпат» у Білих Ославах стане щорічним. – Ми хочемо, щоб ці змагання розвивалися і кожного року підвищувався їхній рівень. Напишемо спеціальну обласну програму і закладемо відповідні кошти в обласний бюджет на проведення наступного «Кубка Карпат».

У трофеях колорит гуцульського краю

Від голови ОДА Михайла Вишиванюка Володимир Попович побажав добра, злагоди і благополуччя. Начальник головного управління у справах сім`ї, молоді та спорту ОДА, депутат обласної ради Мирослав Карабін мовив, що це є велике свято для села. – Сьогодні кожен його житель прийшов, щоб подивитися на майстерність мотоциклістів. Наші спортсмени повинні гідно представляти свою країну, область і місто. Без сумніву, ця траса, яку проклали місцеві любителі, житиме і тут ще не раз вируватиме подібне свято.

– У цей день, – розпочав свій виступ заступник керівника виконавчого апарату, депутат районної ради Ігор Писклинець, – славне село Білі Ослави і наша Надвірнянщина загалом приймають етап чемпіонату України із класичного ендуро. Цей вид спорту не широко розповсюджений у Надвірнянському районі, та після цього розпочнеться його стрімкий злет. Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Тарас Вінтоняк розповів, що Білі Ослави мають славні спортивні традиції у футболі і боксі. Бо саме на цих теренах зростали такі боксери як Руслан Струк і Назар Поварчук. – Тепер ми спільно розвиватимемо гірський мотокрос.

На відкритті – білоославська громада

Чарівні білоославчанки пригостили кожного спорт­смена запашним короваєм і медом. Це як побажання спортсменам хорошого старту і фінішу, вдало долати круті віражі і непрості підйоми. На «Кубок Карпат» у Білі Ослави приїхали спортсмени із кожного куточка України – майже півсотні учасників, з яких на офіційний старт змагань зуміли вийти 45. Серед них по одному представникові Франції, Німеччини, Росії і білоославчанин Василь Струк, який став першим у номінації «Аматор».

Василь Струк і не думав, що переможе у номінації «Аматор»

Біля адмінприміщення сільської ради відбувся символічний старт. Учасники «Кубка Карпат» проїжджали символічним живим коридором із кількох сотень людей. Їхній маршрут проліг до урочища Дримблюжка, де розкинулося ціле наметове містечко із наметами і трейлерами учасників, оргкомітету і суддів, критою сценою для проведення брифінгів і концертів, закритим автопарком для мотоциклетної техніки. Вирувала тут і виїзна торгівля.

Голова Івано-Франківської обласної федерації мотоциклетного спорту Тарас Яворський розповів, що у Білих Ославах одночасно відбувається ІІІ етап Чемпіонату України із класичного ендуро і «Кубок Карпат». Ми окремо вручатимемо медалі за чемпіонат і перехідний «Кубок Карпат» команді, яка переможе. Він у нас відбувається вперше. Тут є і мотогонщики з Європи, і зароблені бали їм зарахують для європейської зони.

Івано-Франківщина має славні традиції у мотоспорті. Торік Кубок завоювали севастопольці. Склад команди – від 6 до 10 учасників. – Мотоциклетний спорт тримається на ентузіастах, – зазначає Тарас Яворський. – Від імені гонщиків висловлюю вдячність місцевій владі, підприємцям за підтримку. Головним суддею змагань був секретар Івано-Франківської обласної федерації мотоциклетного спорту Михайло Попелюк. Основна проблема цього виду спорту – його фінансування. – Навіть з Криму і Донецька тут хочуть змагатися, – продов­жує Тарас Яворський. – Цей вид спорту не для людей із слабким характером, бо тут бувають летальні випадки. Чемпіонат України із класичного ендуро двічі відбувся в Івано-Франківській області, один раз – у Чернівецькій. Ця місцевість просто неперевершена. Хочемо показати свій вид спорту людям. Бо це вже бачили у Тисмениці, Калуші, Коломиї. А у Надвірній і Білих Ославах ми вперше.

Непроста траса для учасників

У культурній програмі для мотогонщиків і гостей свята виступали фольклорно-етнографічний колектив «Біла криниця» із Чорних Ослав (керівник Галина Щерб`юк), троїсті музики із Чорного Потоку (керівник Михайло Шовгенюк), сусіди із Делятина – народний вокальний ансамбль «Черлені пацьорки» і гурт «Барви Карпат». Генеральним спонсором змагань виступив власник торгового комплексу «Юлія» Іван Лейбюк (який наполягав, щоб зазначити його псевдо «Кабан», бо інакше його люди і не знають). Допомогли також численні жителі і підприємці Білих Ослав та Чорних Ослав.

Учасники змагань обійшлися без травм, але, із-за технічних несправностей, до фінішу добралися не всі. Переможцем серед спортсменів-аматорів став білоославчанин Василь Струк, юніорів – Михайло Попелюк з Коломиї, ветеранів – Михайло Голинський з Косівського р-ну.

У категорії Є-1 (об’єм двигуна до 125 куб. см.) переміг Сергій Урзунов з Коломиї. Є-2 (о. д. до 250 куб. см.) – Олександр Костін з Ялти, Є-3 (о. д. до 500 куб. см.) – Максим Башмаков (Ялта). Командну перемогу і перехідний «Кубок Карпат» здобула команда «Ялта – спорт» із Криму. Учасники після закінчення триденних змагань дякували білоославчанам за гостинність, сільській владі і працівникам райдержадміністрації за підготовку до ІІІ етапу Чемпіонату України із класичного ендуро, а дирекції змагань – за чітко скоординовану організацію змагань. Ніхто із учасників змагань не поїхав додому без карпатського сувеніру.

Усі побажали один одному: «До зустрічі у наступному році!».

Василь ІВАСЮК «Народна Воля»
Василь ЛЕВИЦЬКИЙ, член НСЖУ,
с. Білі Ослави

Переглядів: 2107 | Додав: nrff | Теги: Білі Ослави, ендуро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
НдMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів