Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 2
Guests: 2
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

інші спортивні події

Головна » 2012 » Листопад » 13 » Олена Сайко здобула бронзу на Чемпіонаті Світу з Самбо
09:38
Олена Сайко здобула бронзу на Чемпіонаті Світу з Самбо

11 листопада 2012 року у м. Мінську (Білорусь) закінчився чемпіонат світу з боротьби самбо у якому в складі збірної команди України приймала участь спортсменка із Надвірнянського району, майстер спорту України міжнародного класу з самбо Олена Сайко.

За результатами змагань в особистому заліку Олена виборола для України та Івано-Франківської області бронзову медаль у ваговій категорії 60 кг.

Спортсменка тренується під керівництвом ЗТУ Боднарука Є.М. і представляє Надвірнянську СДЮШОР профкому ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття».




Олена Сайко: "Тренери з мене вже смiються"


Попри травму плеча, українська самбістка Олена Сайко у жовтні здобула "срiбло" на Кубку свiту

Оленi довелось боротися i з суперницями, i з болем. Пiд час першої сутички у неї вискочив плечовий суглоб. Далi вона змагалась "на уколах", та вже ж здобула медаль. Детально про цi змагання Олена розповiла "Експресу".

-- Кубок свiту у Москвi був генеральною репетицiєю перед чемпiонатом свiту, -- каже спортсменка. -- Щоправда, ми з тренерами вирiшили, щоб я боролась не у своїй категорiї (до 60 кiлограмiв), а у 64-кiлограмовiй. Аби зайвий раз не ганяти ваги i, не змагаючись за перемогу, набути практики.

-- Медаль далася важко?

-- Я мала три сутички. У першiй iз литовкою невдало сперлася на руку, i в мене "вискочило" плече, тобто розiйшовся плечовий
суглоб. Але вiдразу став на мiсце. Бiль був неймовiрним! Менi одразу заморозили плече, я повернулася на килим i виграла цю
сутичку больовим прийомом.

Через цю травму думала знiматися зi змагань, бо рука дуже болiла. Та, зрештою, вирiшила боротися далi. Другу сутичку я провела дуже грамотно i вийшла у фiнал. Уже у вирiшальнiй сутичнi мене пiдвело травмоване плече. Я кинула росiянку на себе, а травмована рука не дала докрутити суперницю... Так i програла фiнал.

-- Зараз рука турбує?

-- Лiкарi кажуть, що все гаразд, та я вiдчуваю дискомфорт. Усе ж м'язи i сухожилля розтягненi. Маю тривогу, бо невдовзi чемпiонат свiту, а менi цiєї суботи ще боротись на Кубку свiту iз дзюдо. Напевне, вколять мене, i пiду на килим, бо заморожування дiє лише кiлька хвилин.

-- Ви постiйно чергуєте змагання у дзюдо i самбо?

-- Так, в Українi немає жiнок, котрi займаються лише самбо. Це дуже схожi дисциплiни, i для нас немає проблем перейти з одного виду в iнший. У самбо є близько п'яти стартiв високого рiвня на рiк. Стiльки ж -- у дзюдо. Поєднавши їх, можна добре наборотися, набути змагальної практики.

-- Дзюдо -- олiмпiйський вид спорту, а самбо -- нi. Це вiдчувається?

-- Ще й як! Фiнансування, премiальнi, популярнiсть... За цими критерiями дзюдо на голову вище. Навiть якщо брати до уваги
кiлькiсть спортсменiв на мiжнародних стартах, то в самбо їх значно менше, а отже, i конкуренцiя не така сильна.

-- Наскiльки рiзняться премiальнi на турнiрах iз дзюдо та самбо?

-- Нещодавно я повернулася з Казахстану, де брала участь у турнiрi дзюдоїстiв. Там за перше мiсце давали 2 тисячi доларiв, за друге -- тисячу i за третє -- 500 доларiв. У самбо на аналогiчному турнiрi в Москвi перше мiсце оцiнили в 1000 доларiв, друге -- у 500 i третє -- у 300 доларiв. Грошей менше, але тут їх можна отримати, а в дзюдо перемогти майже нереально -- дуже багато конкурентiв. Тому ми i перескакуємо з одного виду в iнший.

-- Якi твої перспективи на чемпiонатi свiту?

-- Я планую виграти цей чемпiонат, бо тренери з мене вже смiються. З чемпiонату Європи я привезла три другi мiсця, з
чемпiонату свiту -- друге мiсце, зi Всесвiтнiх iгор одноборств -- друге, тепер iз Кубка свiту -- теж друге. Вони кажуть, що стабiльнiсть  це дуже добре, але хочеться вже "золота". (Усмiхається). Над цим i працюватиму.

Максим Качурівський

http://www.expres.ua




Переглядів: 638 | Додав: nrff | Теги: Боднарук, Сайко, самбо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Листопад 2012  »
НдMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів