Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 2
Guests: 2
Користувачів: 0


на сайт заходили

На стадіо району

інші спортивні події

Головна » 2013 » Липень » 8 » Лижі?! І для чого вони влітку?..
08:30
Лижі?! І для чого вони влітку?..

15-16 червня у м. Кременці Тернопільської області відбувся чемпіонат України зі стрибків на лижах із трампліна і лижного двоборства. Хоча в юнаків уже протягом місяця тривають канікули, але вони не забувають про активний спосіб життя.

У турнірі від Надвірнянської ДЮСШ ФСТ «Україна» взяли участь вісім вихованців. Ілля Кулініч, учень Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 завоював золоту та дві бронзові медалі. А ще його відзначили дипломами та медалями відповідних ступенів Міністерства у справах молоді і спорту України. Його колеги Максим Суликов та Богдан Павлюк посіли четверті місця у своїх вікових групах.

Особисто поспілкувавшись цими днями із директором Надвірнянської дитячо-юнацької спортивної школи Олексієм Катаманом безпосередньо біля підніжжя трампліна, я поцікавилася, чи насправді він займався так посилено тому, що попереду нові змагання?

– А що, вдома сидіти? – чую відповідь. – Захотілося позайматися зі своїми вихованцями, хоча змагання відбудуться пізніше.

Нещодавно завершились змагання зі стрибків на лижах. Чи маєте плани на майбутнє для своїх підопічних?

– Незабаром, 13-15 липня нас чекає турне у Верховині, а на 15-17 липня припадають змагання на Кубок України у Ворохті. Ціле літо у нас сплановане, та й не тільки літо. Пізніше чекає ще й «Кубок Карпат».

Зараз молодь чомусь пасивнішає до здорового активного життяА чи не помічаєте спаду напливу дітей у вашу школу? Чи все ж є зацікавлені добровольці?

 – Мені здається, що, на превеликий жаль, зараз усе прямує до спаду, але повільно. Ми стараємося зацікавлювати. Спочатку  діти приходять і по двадцять, і по тридцять осіб. Але потім наступає «система відсіювання». Хто розвинув достатній талант –залишається, а хто ні – покидає цей спорт.

Можливо, новинкою стало б внесення нових видів спорту у програму змагань? Наприклад, катання на сноуборді. Не бажаєте випробувати щось нове?

– Та ні, не маємо таких можливостей, бо потребуємо екіпірування. До того ж потрібні спеціалісти у цій справі.

У Вашому персоналі немає всебічно підготовлених спеціалістів у різних сферах спорту?

– На жаль, немає. Це дуже важко, адже я і директор, і тренер. А коли починаються далекі поїздки, то вся відповідальність на мені: поїздка, дорога, організаторські питання і підготовка моїх вихованців, зрештою, перебіг самих змагань.

А Ви особисто займаєтесь якимись видами спорту, окрім лижнього?

 – Та ні, я  тільки бігаю щоранку. Розминкові вправи, щоб, направду, ранково збудитися. Я – спеціаліст тільки у лижному спорті. У цьому питайте і вимагайте з мене.

Скільки Ви років у своїй улюбленій сфері? І чи ніколи не шкодували про зроблений вибір?

– Мені уже скоро на пенсію. Я 40 літ відпрацював на цій роботі, а у спорті перебував до 27 років. У свій час став майстром спорту Радянського Союзу, щоправда, був невиїзним. А уже у часи Незалежної України виїздив зі своїми вихованцями за кордон.

Чи шкодував я? Ніколи. А навіщо жаліти про уже обраний життєвий шлях.

Щиро дякую за розмову. Чекаємо від вас нових спортивних здобутків.

– Якщо бажаєте – приїжджайте у Ворохту, матимете можливість ближче познайомитися зі спортивними дійствами і поспілкуватися з нашими переможцями. Будемо сподіватися, що наша влада надасть допомогу в екіпіруванні та запропонує спеціалістів, щоб ще більше популяризувати Надвірнянську дитячо-юнацьку спортивну школу.

…Наша розмова торкнулась ряду проблемних питань, як от, згадана школа літаючих лижників, її вихованці і тренер (водночас і директор) потребують серйозної підтримки владних і зацікавлених добродійних структур та окремих благодійників. Школа має і виховала своїх лідерів, фаворитів  (про яких чемпіонати України й Європи заговорили нераз). Зрештою, спортивних особистостей зі стрибків із трампліна. А чому відвернулися у Надвірній (чи й не у Прикарпатті?) від Надвірнянського трампліна у підніжжі древньокняжого українського Городища, котрий донедавна славу спортивну і громадську Надвірнянщині і Прикарпаттю приносив?!

Чи лише у байдужості молоді заковика? Хто, нарешті, підставить плече, аби до трампліна – майданчика майбутніх звершень лижніх літунів нашого краю – шлях пролягав не через всілякі природні бар`єри, а нормальним (як донедавна пам`ятають надвірнянці) містком через Бистрицю – ріку нашого дитинства й юності? Чи наступні покоління надвірнянців  пізнають красу і захоплення трампліном, таїною древнього Городища, чи відчують одвічне стремління краян до висот – і не лише спортивних? Для цього не лише сподіваймося. Думаймо. І працюймо.

Ольга ІВАНІЦЬКА,

слухач Школи журналістики

Івано-Франківської

облорганізації Національної

 спілки журналістів України.

Переглядів: 705 | Додав: nrff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Липень 2013  »
НдMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів