Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 3
Guests: 2
Користувачів: 1

nrff
на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2011 » Квітень » 8 » Віктор Поптанич: «Вірю в заповнення трибун Надвірнянсь­кого стадіону «Нафтовик» уболівальниками»+фото
16:06
Віктор Поптанич: «Вірю в заповнення трибун Надвірнянсь­кого стадіону «Нафтовик» уболівальниками»+фото

  Щоправда, юнаки «Бескида» поступилися своїм юним суперникам із обласного центру з рахунком 1:2. Дорослі футболісти показали набагато кращу гру, а в деяких моментах «блиснули» професійними комбінаціями, широкими пасами, відчувалася їхня націленість на перемогу.

Та передувала цьому урочиста частина. Із початком чемпіонату області гравців, тренерів, менеджерів ФК «Бескид» – засновником якого є Надвірнянська района рада, тепло привітали, побажавши безпрограшних матчів, постійного вдосконалення, видовищної гри, бійцівського характеру, зростання майстерності і надійного закріплення у верхній частині турнірної таблиці голова РДА Володимир Калічко, голова районної ради Василь Попович, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович, президент ФК «Бескид», керуючий справами, заступник голови районної ради, Ігор Писклинець.

Вони відзначили, що відкриття чем­піонату області з фут­болу – це ще одна яскрава сторінка спортивного життя Надвірнянщини. А те, що виконком обласної федерації футболу дозволив залишитися надвірнянському ФК «Бескид» у першому дивізіоні прикарпатського футболу, повинно стимулювати його футболістів і тренерів до результативної гри. В урочистостях взяв участь і заступник голови районної ради Іван Степник.

Андрій Хомич забив перший гол у ворота суперників. «Бескид» повів у рахунку 1:0. Другий м`яч у ворота суперників влетів, після того як влучно пробив той же Андрій Хомич. Воротар івано-фран­ківців виявився безсилим зупинити його політ. Лише на початку другого тайму гості відквитали один м`яч – 2:1.

Гольові моменти далі створювали гравці обидвох команд. Але надвірнянці діяли в захисті краще. Час від часу «вибухали» ударами по воротах футболісти з Івано-Франківська. Та їхні намагання переламати хід гри остаточно перекреслив Олександр Близнюков, забивши наприкінці матчу красень гол – 3:1.

Матч видався, можливо, і не та­ким видовищним, але цікавим, із кількома порушеннями, жовтою карткою і невдоволеннями вболівальників діями головного арбітра матчу Любомира Маланюка (м. Івано-Франківськ) в окремих епізодах суддівства. Йому атестували судді Микола Гудима (с-ще Обертин), Ігор Дебенко та Ярослав Вовгон (обидва з Івано-Фран­ківська). У складі ФК «Бескид» вис­тупали: Роман Василюк (№ 1), Микола Зуєнко (4), Олег Баб`юк (6), Василь Угринчук (8), Богдан Логажевський (5), Ігор Крук (16), Андрій Хомич (17), Роман Парбон (2), Володимир Зомбік (18), Іван Максим`юк (10), Юрій Шайкін (7), Олександр Близнюков (9), Павло Гільтайчук (10), Назар Данів (4), Назар Брицький (11), Андрій Шевчик (14), Назар Савіцький (13).

Головний тренер команди Вік­тор Поптанич. Віце-президент ФК «Бескид» Мирослав Лютак. Тренер юнаків Анатолій Лютак.

Перед матчем я попросив головного тренера ФК «Бескид» Віктора Поптанича відповісти на кілька запитань.

– Як велася підготовка до чемпіонату області, адже буквально в останні дні виконком обласної федерації футболу дозволив залишити команду з Надвірни «Бескид», де в гарному стані перебуває стадіон з його добротною матеріально-технічною базою, у першій лізі у цьогорічному чемпі­онаті Прикарпаття?

– Готувалися на стадіоні «Наф­товик», за межі Надвірної не ви­їжджали на жодні зимові міжсезонні тренування. Великою підготовчою підмогою став кубок па­м`яті Мирослава Думанського, який проводила обласна федерація, де ми виступили вкрай невдало. Адже тут переслідували мету – усебічно оглянути новобранців команди, пересвідчитися чи вони по-справжньому люблять футбол, готові до гри у клубі.

Наше завдання – залучити у ФК «Бескид» якомога більше вихованців місцевого футболу. Адже, як правило, серед бажаючих грати чимало таких, які біль­ше люблять себе, ніж футбол. Хтось хоче більше грошей зароби­ти, ніж у футбол грати. Із такими нам не по дорозі.

Таким кажу, що у «Бескиді» треба зростати як футболіст, а за великими грішми подавайтеся в команди вищого рівня.

Регулярно переглядаю також ігри команд сільських та селищних колективів фізкультури, в яких виступає багато здібних юнаків. Декого з них запросили до себе. Думаю, що вони виправдають мої сподівання. Якщо наполегливо працюватимемо на тренуваннях, то і в кожному турі демонструватимемо якісний футбол. Тоді команду активніше підтримуватимуть райдержадміністрація, районна рада, президент ФК «Бескид», спонсори.

– Ви сказали, що в останньому періоді Надвірна так би мовити зникла з футбольної карти області. Яка причина цього?

– Федерація футболу області, керівництво району, вболівальники незадоволені попередньою грою команди. Додалося до цього нехтування розвитком юнацького футболу в районі. Я неодноразово домагався призначення місцевого тренера для юнацького складу ФК «Бескид». На жаль, попереднє керівництво районної федерації футболу, президент клубу не при­слухалися до моїх думок. Лише тепер мою позицію враховано. Тренером юних футболістів працює Анатолій Лютак. Він активно повертає в команду молодих гравців із Надвірної та навколишніх сіл. Але це все не так просто. Тенденцію необхідно продовжувати: частіше відвідувати школи, коледж, ліцеї, ПТУ, приглядатися на уроках фізкультури до обдарованих хлопців, які справді переймаються футболом та залучати їх до гри за юнацьку команду «Бескиду». Надвірнянщина багата талантами. Тому й вірю, що нам вдасться створити у Надвірній хороший боєздатний колектив гравців технічних, відданих футболу.

– Послаблена увага з боку ра­йонної влади до гри основного складу ФК «Бескид» у першості області в останньому періоді, не відбила у вас бажання працювати з надвірнянськими футболістами?

– Ні. Минулоріч ми «докотилися» до того, що команда мала залишитися поза межею чемпіонату області. І то лише через погану гру юнацького складу. Просто бракує слів, щоб оцінювати сьогодні головному тренерові гру юнаків у минулому сезоні. Я не втручався в це, оскільки не люблю повчати інших. Та й сам не сприймаю, коли мені заважають.

Нам все ж вдалося зберегти прописку в першій лізі. Команда тепер мусить вибачатися перед вболівальниками за невдалі матчі торік висококласною грою в новому сезоні, закріпившись бодай у середині турнірної таблиці.

– Чи вдалося награти основний склад команди?

– Поки що ні. Чесно кажучи, лише сформували його. Наразі не називатиму кого і звідки запросили. У першому турі навіть не заявляли наявних ще чотирьох гравців.

Команда молода, дуже амбітна. Мрію, щоб футболісти зростали в майстерності від гри до гри. Буде непросто. Уже в неділю, 10 квітня, на ФК «Бескид» чекає важке випробування в Коломиї з міс­цевими «Карпатами». Вони укомп­лектовані гравцями колишніх сильних футбольних дружин Яремче, Коломиї та Печеніжина. Однак сподіваюся, що з Господньою допомогою не допустимо розгромного рахунку. Загалом, я переконаний, що свою роботу робитимемо добре тоді, коли запросимо на трибуни стадіону «Нафтовик» у Надвірній тих уболівальників, які не дуже люблять футбол. Можливо, це настане і не так швидко, але я в це вірю.


Микола ПИТЛЮК

«Народна Воля»

"Народна воля"
"Бескид"-"Прикарпаття-2"-ЧО-03.04.2011р.
Переглядів: 2715 | Додав: nrff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
09.04.2011
1. Писклинець Роман Дмитрович (wert) [Матеріал]
Повернення Віктора Поптанича - відродження надвірнянської команди. В інтерв'ю сказано багато мудрих слів.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Квітень 2011  »
НдMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів