Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2018 » Травень » 4 » Присвячується 90-річчя ФК з смт. Делятин. Частина 1
10:55
Присвячується 90-річчя ФК з смт. Делятин. Частина 1

ФК "Прут" (Делятин)

 
1928 р.- рік заснування команди

домашній стадіон в смт.Делятин на 500 глядачів


Досягнення:

1997 р.- чемпіон Надвірнянського р-ну та в загальнокомандному заліку (юнаки+дорослі)
 
1998 р.- чемпіон в загальнокомандному заліку (юнаки+дорослі) чемпіонату Надвірнянського р-ну
 
1998 р.- срібний призер чемпіонату Надвірнянського р-ну
 
1998 р. - юнаки бронзові призери чемпіонату Надвірнянського р-ну

1998,2003 рр.- дворазовий володар кубка Надвірнянського району

2003 р.-володар суперкубка Надвірнянського району
 
Перша розповідь про районні звитяги.
Газета "Народна воля"  розповідала на своїх шпальтах:

Футбол (Народна Воля №53 від 12.07.97р.)

У неділю 6 липня ц.р.у селище Делятин завітало спортивне свято з нагоди вшанування переможців чемпіонату району з футболу у вищій лізі місцевої футбольної команди "Прут".
У двох товариських зустрічах делятинці грали з футболістами Ланчина та командою ветеранів футбольного клубу "Хутровик"з Тисмениці.
У першому матчі делятинці ледь не програли ланчинцям.Запекла боротьба точилася протягом двох таймів.та все ж фортуна виявилась на боці місцевого "Пруту",якого від поразки рятувало просто чудо.Та все ж футболісти з Делятина довели своїм уболівальникам,що вони гідно утримувати лідерство:остаточний рахунок 4:2 на користь "Прута".
Після завершення матчу голова райспорткомітету РДА п.Богдан Вінтоняк вручив кубок та нагороди футболістам делятинського "Прута".
Матч ветеранів с.Делятина з командою "Хутровик" з Тисмениці приніс справжню радість уболівальникам.Присутні із задоволенням спостерігали за грою мужчин у літах.Найстаршому учаснику матчу-68 років.Але,незважаючи на вік,ветерани показали справжній футбол і довели молодшим,що потрібно вміти забивати голи,та ще й так достатньо,як це вчинили вони.З перемогою 6:5 повернувся "Хутровик" у Тисменицю.

Петро Михальчук
студент факультету журналістики Львівського університету


Чемпіонат району фінішував (Народна Воля №55 від 19.07.97р.)

   14 липня підбито підсумки чемпіонату району Богданом Вінтоняком - відмічаємо хорошу гру і тренувальний процес у Делятині,Тисменичанах,Пнів'ї,Гвозді,Гаврилівці і Середньому Майдані.Непогано заявили про себе команди Молодкова та Верхнього Майдану.
   З вдячністю відгукується голова райспорткомітету про голів сільських рад,котрі чим могли тим допомагали.Серед них варто відзначити Федіра Ткачука(Тисменичани), Ярослава Яблінчука(Молодків),Мирослава Зарійчука(Гвізд),Василя Олійника (Гаврилівка).Особливе погане ставлення до спорту Василя Гуменюка(Білі Ослави). Немає належної підтримки у с.Заріччя.
   На нараді вирішено що наступний чемпіонат стартуватиме 17 серпня.У лізі-8 команд,а у другій-дві групи по 6 команд.Особливо відзначили на нараді команду "Дружба"Верхній Майдан,котра за власні кошти зіграла лише матчі першого кола;у друге включили "Сокіл"(Фитьків).
   Усього в чемпіонаті взяли участь 42 команди,а це більше тисячі чоловік.

Підсумкові таблиці чемпіонату району з футболу серед сільських КФК
 
№    вища ліга,дорослі    і    в    н    п    м'ячі    о       
1    "Прут"Делятин    12    9    3    0    33-11    30       
2    "Колос"Тисменичани    12    6    5    1    23-19    23       
3    "Розсіч"Битків    12    6    1    5    27-25    19       
4    "Олімпія"Камінне    12    5    2    5    13-11    17       
5    ФК"Ланчин"    12    5    1    6    25-27    16       
6    "Колос"Парище    12    2    2    8    13-17    8       
7    "Прут"Саджавка    12    1    2    9    18-28    5    
 
№    вища ліга,юнаки    і    в    н    п    м'ячі    о       
1    ФК"Ланчин"    12    8    2    2    31-18    26       
2    "Колос"Тисменичани    12    7    3    2    23-14    24       
3    "Розсіч"Битків    12    6    3    3    18-28    21       
4    "Прут"Делятин    12    6    1    5    25-23    19       
5    "Олімпія"Камінне    12    3    3    6    16-18    12       
6    "Колос"Парище    12    3    0    9    11-15    9       
7    "Прут"Саджавка    12    2    2    8    16-24    8    
 
№    Команда    к/залік       
1    "Прут"Делятин    49       
2    "Колос"Тисменичани    47       
3    ФК"Ланчин"    42       
4    "Розсіч"Битків    40       
5    "Олімпія"Камінне    29       
6    "Колос"Парище    17       
7    "Прут"Саджавка    13    

Кубок району в "Прута"."Олімпія" стане чемпіоном району? (Народна воля №52 від 01.07.1998р.)

Фінальна зустріч футбольного матчу минулої неділі вирішувала авторство нового володаря Кубка району з футболу.
120 хвилин основного і додаткового часу незмогли виявити сильнішого:фіналісти-каміннецька "Олімпія" і делятинський "Прут"-обмінялися лише голами 1:1.
У серії пенальті швидше до перемоги(у сумарному підсумку)6:5 дійшли делятинці,хоча після перших одиннадцятиметрівок фортуна заусміхалася камінчанам.
Кубок району з футболу команді "Прут"(тренер-інструктор по спорту Василь Гродзіцький) вручив голова РДА Роман Гончарук.Кращі гравці-нападник Віталій Горбовий з "Прута" і воротар Роман Романюк з "Олімпії"-відзначені пам"ятними призами,встановленими відповідно надвірнянським ФК"Бескид"(президент Юрій Скиба) та ТзОВ"Макс"(керівник Тарас Пушкар).Один із спонсорів команди "Прут"-ВАТ"Делятинський лісокомбінат"-виділив для одного з кращих футболістів цієї команди Ярослава Кметюка кухонний набір,про що під час вручення Кубка повідомив голова правління ВАТ Мирослав Кіт.Допомагає матеріально "Пруту" також делятинське ВКТП"Пролісок"(керівник-депута районної ради Василь Струк).
Отже,володар Кубка району визначився.Тепер-черга за чемпіоном району з футболу.У зв"язку з тим,що делятинський "Прут" і каміннецька "Олімпія" набрали одинакову кількість очок в чемпіонаті раойну,вони зустрінуться між собою найближчим часом у додатковому матчі,за результатами якого стане відомим чемпіон Надвірнянщини.

(Наш кор.)


Чемпіонат району закінчився.Хай живе чемпіонат!  (Народна воля №56 від 15.07.1998р.)

Додатковий фінальний матч за звання чемпіона району з футболу між делятинським "Прутом" і каміннецькою "Олімпією" 7 липня ц.р. засвідчив зрослу майстерність футболістів більшості сільських команд.Свідченням цього може послужити те,що розрив між п"ятьма кращими командами першої ліги-мінімальний.
Серед команд групи "А" 1-ої ліги результати перших п"ятьох команд однакові.Переможці визначилися лише за кількістю забитих і пропущених м"ячів.
А загалом,протягом усього чемпіонату,який тривав від серпня минулого до липня цього року,кожна гра приваблювала щораз більше глядачів.Зокрема,на матчах у Ланчині зосереджується до тисячі уболівальників.
Дуже люблять свою команду у Делятині та Лісній Тарновиці.До речі,команда "Лістер" уперше виступила в чемпіонаті району,але показала справжній бійцівський характер:дорослі зайняли перше місце,а юнаки випередили на 7 очок другого призера і вибороли чемпіонський титул у групі "А" другої ліги.
Заслуговують доброго слова юнаки Переросля.Завдяки продуктивній грі вони стали чемпіонами району у першій лізі,причому з найкращою різницею забитих і пропущених м"ячів.У свої ворота захист пропустив лише 7.З високою результативністю завершили чемпіонат також юнаки с.Тисменичани.
Прикро констатувати,але,згідно з регламентом чемпіонату,залишають першу лігу команди с-ща Биткова та с.Молодкова.Їхні місця  посядуть команди "Едельвейс"(Гвізд) та "Факел"(Середній Майдан).А битківчанам та молодківчанам доведеться задовольнитися нижчою орбітою.
Зате приємно відзначити,що окремим командам сільські голови надавали значно більше допомоги і моральної підтримки.Це-Мирослав Гільтайчук з Камінного,Федір Ткачук з Тисменичан,Михайло Іванюк з Ланчина,Василь Романюк з Лісної Тарновиці,Ольга Бевзюк з Середнього Майдану,Василина Клим"юк із Заріччя та інші,а для організації чемпіонату і кубкових ігор доклали багато зусиль громадські тренери Тарас Пушкар(с.Камінне),Богдан Логажевський(с.Перерісль),Ярослав Сахарчук(с.Гвізд),інші.
На жаль,втратили свої бійцівські якості футболісти с.Парище,а команда "Сокіл"(з с.Фитьків) взагалі вибула із другого кола чемпіонату.
Команда с.Білі Ослави свого часу лідирувала у районному чемпіонаті,а нині,з вини донедавнього керівництва села, молодь не має футбольного поля,а шанувальники-цікавого видовища,вони позбавлені можливості цікаво відпочити у вихідні дні.
Кілька добрих слів (не для похвали) висловлюємо комітетові з фізичної культури і спорту РДА,під егідою якого проводять районні чемпіонати та зустрічі на Кубок району.На відміну від практики деяких інших раойнів області,у нас команди мають змогу брати участь у таких заходах без затрат коштів,не оплачуючи навіть суддівство.Зроблено це з добрих міркувань,щоб ці кошти,які мали б витрачатися на організаційні заходи,скерувати на зміцнення матеріально-технічної бази сільських команд.
Саме такий курс взяла РДА ще торік у грудні,коли під патронатом голови РДА Романа Гончарука предметно обговорила програму державного розвитку футболу на період 1997-2000 років.І от результат:наш район за кількістю учасників у місцевому чемпіонаті посідає одне з чільних місць в області,причім з найменшою затратною частиною.Бо зацікалено достатньо ентузіастів і з числа суддівсього складу,достатньо меценатів,які зацікавлені у розвитку футболу Надвірнянщини(приклад-завоювання Кубка області з футболу надвірнянським "Бескидом").
Нинішнього часу комітет з фізичної культури і спорту РДА розробляє нове положення про наступний чемпіонат,який розпочнеться через місяць.Запроваджується ряд ціквих організаційних новинок.А для того,щоб не спадав інтерес до надзвичайно захоплюючого виду спорту і в міжсезоння,тобто цими днями,серед юнаків розігрують Кубок району.
17-18 липня на стадіоні "Нафтовик" у Надвірній-фінальна зустріч серед переможців зональних змагань.
Так хочеться,щоб високий олімпійський дух став властивим також нашим районним спортсменам.

1 ліга
 
№    ДОРОСЛІ    і    в    н    п    м'ячі    о       
1    "Олімпія"Камінне    15    11    2    2    24-11    35       
2    "Прут"Делятин    15    10    2    3    48-22    32       
3    "Колос"Перерісль    14    7    3    4    28-13    24       
4    "Колос"Тисменичани    14    7    1    6    31-29    22       
5    ФК"Ланчин"    14    6    3    5    34-29    21       
6    "Колос"Парище    14    3    2    9    16-33    11       
7    "Розсіч"Битків    14    3    0    11    14-39     9       
8    "Темп"Молодків    14    2    1    11    13-33     7    
 
№    ЮНАКИ    і    в    н    п    м'ячі    о       
1    "Колос"Перерісль    14    10    2    2    49-7    32       
2    "Колос"Тисменичани    14    9    2    3    23-24    29       
3    "Прут"Делятин    14    9    0    5    35-18    27       
4    "Олімпія"Камінне    14    5    4    5    19-15    19       
5    ФК"Ланчин"    14    6    0    8    25-31    18       
6    "Колос"Парище    14    5    0    9    13-23    15       
7    "Темп"Молодків    14    4    1    9      6-21    13        
8    "Розсіч"Битків    14    2    1    11      8-40     7    

 

Кубок району в Делятині (Народна Воля №68 від 01.08.03р.)

   Минулої неділі на міському стадіоні "Нафтовик" розіграно кубок району з футболу серед сільських команд.
 Цей спортивний марафон згідно з Положенням відділу з питань фізичної культури та спорту РДА та райради ФСТ"Колос" стартував ще в листопаді 2002 року за участю 17 сільських футбольних колективів.Матчі проходили на футбольних майданчиках населених пунктів.
   У впертій боротьбі до півфіналу дійшли футбольні команди сіл Середній Майдан,Гаврилівка,Камінна та селища Делятин.А у фіналі зустрілися команди "Прут" з Делятина та "Олімпія" з Камінної.
  Відкриваючи це спортивне видовище,його учасників привітав завідувач відділу з питань фізичної культури та спорту РДА Мирослав Зорійчук.На його пропозицію з нагоди річниці хвилиною мовчання пом"янули жертв Скнилівської трагедії та ветерана надвірнянського футболу тренера ДЮСШ відділу освіти РДА Богдана Гелевича.
   Незважаючи на спеку,гра проходила у високому темпі.Цікаві комбінації створювали обидві команди.Але перші відзначились делятинці:на довгу діагональну передачу відгукнувся досвідчений Ярослав Горовий,який в один дотик вгатив "смугастого" під перекладину.З цим не змирились камінчани і "замкнули" суперника на його половині поля.І під час однієї з затяжних атак молодий Тарас Романюк зрівнює рахунок.
   Другий тайм тривав в обопільних атаках,але рахунок не змінювався.Більшість гравців та уболівальників змирились,що долю кубка доведеться вирішувати у додактовий час,аж поки ветеран делятинців,головний лікар міської лікарні,депутат районної ради Ярослав Данилюк не відважився на складний удар метрів з 30-ти,після якого м"яч затріпотів у сітці.Каміннецькі футболісти кинулись відігравати,але,як часто буває, "провалились" в одній із атак і делятинець Руслан Зупник встановив остаточний рахунок 3:1.
   Фінал розіграшу завершився багатьма нагородами. Зокрема, перехідний кубок району з футболу капітану делятинської команди вручили голова голова РФСТ"Колос" Василь Масевич та Мирослав Зорійчук.Водночач,вони відзначили обидві команди футбольними м"ячами,а кожного гравця-грамотами.
   Усі витрати на організацію та проведення цього спортивного дійства взяли на себе райрада ФСТ"Колос" та відділ з питань фізичної культури та спорту РДА,найголовнішим у чому є придбаний новий кубок та присутність на стадіоні вболівальників практично зі всіх сіл району.

Микола Питлюк


Володар Суперкубка району - делятинський "Прут"  (Народна Воля №90 від 28.10.03р.)

   На честь 61-річниці УПА на надвірнянському стадіоні «Нафтовик» відбувся матч між цьогорічним чемпіоном району «Гранд»Лісна Тарновиця та володарем кубка району «Прут» Делятин.У безкомпромісному атакуючому поєдинку з рахунком 6:2 делятинці вибороли перемогу і заслужили перехідний суперкубок району,а також удостоїлись грамот відділу у справах фізичної культури і спорту РДА та ФСТ"Колос".
   Такі змагання на суперкубок проводились вдруге.Торік його володарем стали футболісти Лоєвої.

ДАЛІ БУДЕ...
 
Переглядів: 960 | Додав: nrff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів