Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2015 » Квітень » 30 » Повернімо великий футбол «Бескида» у Надвірну
12:20
Повернімо великий футбол «Бескида» у Надвірну

Футбольна команда «Бескид» є візитівкою м. Надвірна, яка захищає честь району та міста у чемпіонаті та Кубку області з футболу. Важко собі уявити Надвірну без футбольного клубу «Бескид».

Команду створили у 1927 році. Виступала під назвою «Бескид», а в повоєнний час – під назвою «Нафтовик». Тоді командою опікувалось НГВУ «Надвірнанафтогаз» і вона стала чемпіоном області 1963 та 1965 років. На початку 1980-х команда називалась «Бистриця». Нею опікувався Надвірнянський лісокомбінат. У 1988-му вона – чемпіоном області. Добре було б відновити цю традицію чемпіонства.

Назву «Бескид» команді повернули у 1994-му. Ось переможні сходження команди: володар кубка області у 1979, 1987, 1994 та 1998 роках, володар кубка на приз «Робітничої газети» (1986 рік). Володар міжнародного кубка на приз «Работническое дело» «Україна-Болгарія» (1987 рік). Шестиразовий учасник першості України серед аматорських колективів. У сезоні 1993-1994 рр. команда виступала у перехідній лізі першості України. За станом на 2011 рік надвірнянський «Бескид» – єдина команда в області, яка брала участь у всіх чемпіонатах області.

IMG_20150426_175510

Футбол – це видовище, віддушина, яка дає можливість простій людині на дві години забути про свої біди, відчути гордість за свій клуб, місто, нарешті пережити радість від перемоги улюбленої команди. З іншого боку, футбол – це складова іміджу нашого міста, району, країни.

Футбол у Надвірній існує давно. Змінювались суспільно-політичні формації, режими, керівники, а він залишався. Переживав він і хвилини найвищого злету, і роки забуття. Але жив, розвивався і житиме й розвиватиметься надалі, бо його люблять сотні тисяч людей.

Ініціатором відновлення команди виступила районна рада як засновник команди за підтримки Надвірнянської міської ради. На превеликий жаль, в останні три роки Надвірна не мала футбольної команди. Багато велося розмов про відродження клубу, але далі розмов справа не заходила. Нарешті на початку 2015 року з ініціативи голови районної ради Василя Поповича, заступника керівника її виконавчого апарату Ігоря Писклинця та інших депутатів команду «Бескид» заявили для участі в першості області серед команд другої ліги. За дуже короткий термін вдалося сформувати колектив із місцевих футболістів – Надвірної,  Переросля, Парища, Фитькова, Гаврилівки, Саджавки. Головним тренером працює Віктор Поптанич. За юнаків виступають в основному вихованці Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату під керівництвом депутата районної ради, викладача згаданого навчального закладу Петра Самборського. На сьогодні основне завдання команди – повернути великий футбол у Надвірну.

Звичайно, для виступів команди потрібні немалі кошти. Районна рада своїм рішенням передбачила у районному бюджеті кошти для функціонування команди. Почин районної ради підтримали депутати Надвірнянської міської ради.  Допомогу для вирішення питання з транспортом для команди, а також комплект форми надає колектив працівників НГВУ «Надвірнанафтогаз» (кер. Чуприна В. С., голова профкому Діканьов О. М). Небайдужі підприємці, а також прихильники футболу вже зараз допомагають команді. Тому ми звертаємось до всіх, кому не байдужа доля команди вкласти посильний вклад у виступи ФК «Бескид».

Першу гру ФК «Бескид» відіграв у Братківцях, перемігши місцевий «Колос» дорослим і юнацьким складами з рахунком 1:0 (дорослі), відзначився Іван Павлюк, та 4:0 (юнаки), голи забили Петро Федоришин, Антон Козак і двічі Любомир Кудряшов. Підтримати свою улюблену відновлену команду приїхали віддані уболівальники з Надвірної, Переросля, Лісної Тарновиці, Парища, Ланчина. Наступний свій матч надвірнянці також зіграють 3 травня на виїзді з командою «Медик-Краснопіль» із Солотвини.

Урочисте відкриття сезону та перший домашній матч команда зіграє у неділю, 10 травня, на стадіоні «Нафтовик» у Надвірній з командою «Лімниця» (Перегінськ).

Наш кор.

Переглядів: 990 | Додав: nrff | Теги: Бескид Надвірна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
10.05.2015
1. Богдан Катрич (bohdan1955) [Матеріал]
Відновленому кораблю та його капітану Віктору Поптаничу щасливого плавання.Команді "Бескид" щасливого польоту до висот, відродження традицій!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Квітень 2015  »
НдMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів