Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2014 » Серпень » 2 » Пам"ятний турнір пройшов у Надвірній вчетверте
15:28
Пам"ятний турнір пройшов у Надвірній вчетверте

Ось уже четвертий рік поспіль у м. Надвірна проводиться розіграш кубка «Карпатські зорі» з міні-футболу серед дитячих команд Надвірнянського району пам’яті футболіста  і дитячого тренера  Володимира Перегінчука, який у 2010 році передчасно  пішов з життя.
         Вже традиційно  цей турнір організували та провели районна федерація міні-футболу (голова Віктор Татаренко)  та МФК «Ліверпуль» (почесний президент Василь Підоріч). Суттєву допомогу у проведенні змагань надав  Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович. По вже встановленому регламенту між собою змагались шість дитячих команд, які були  за жеребкуванням розподілені на дві групи, де грали між собою за коловою системою задля визначення учасників фінальної частини змагань.
         У першій групі впевнено вибороли  путівки до півфіналу надвірнянський «Ліверпуль» та пнівська «Скеля», які випередили надвірнянські «Карпати», тим самим залишивши їх поза зоною призових місць. А у особистій зустрічі  «Ліверпуль»  без особливих проблем переграв своїх пнівських    однолітків з рахунком 4.0.
             А з другої групи до фінальної частини змагань вийшли ФК« Заріччя»  та ФК«Руднєва», які були сильнішими за ще одну надвірнянську команду «Олімп». Фінальна стадія  розіграшу кубка «Карпатські зорі»  відбулася у понеділок, 28 липня, у день Рівноапостольного князя Володимира на штучному майданчику  стадіону «Нафтовик». Численні глядачі, які заполонили трибуни, були налаштовані на цікавий футбол, і їхні сподівання виповнились повністю. Перед початком фінальної частини змагань команди учасниці були вишикувані у центрі спортивного майданчику , і згідно сталій традиції всі присутні на стадіоні – і гравці, і глядачі вшанували хвилиною мовчання пам’ять про Володимира   Перегінчука.
         У першій півфінальній грі,  де змагалися дві надвірнянські  команди «Ліверпуль» і ФК «Руднєва», першого голу довго чекати не довелося – чітко розіграна комбінація, влучний удар Владислава Кирлича і «Ліверпуль» попереду – 1:0. Невдовзі Володимир Дячук віддає точну передачу знову ж таки на Владислава Кирлича – і рахунок вже 2:0. Саме з таким рахунком команди пішли на перерву. А у другій половині зустрічі, як не намагалася команда ФК «Руднєва» змінити хід гри, це їм не вдавалося, натомість  «Ліверпуль» провів ще декілька красивих комбінацій, дві з яких завершилися взяттям воріт. Отже, перемогу з рахунком 4:0 здобуває надвірнянський «Ліверпуль» і стає першим учасником фіналу. У другому півфіналі зустрілись ФК «Заріччя» та пнівська «Скеля». З самого початку точилася позиційна боротьба, обидві команди  намагалися знайти помилку у обороні своїх суперників та забити гол, але лише на початку другої половини гри  пнівська «Скеля»  зуміла відкрити рахунок – 1:0. Після пропущеного гола зарічанська команда  всіма силами пішла в атаку намагаючись хоча б вирівняти ситуацію  і зрівняти рахунок, але на заваді ставав воротар «Скелі» Василь Збіглей. Але не задовго до кінця зустрічі і він був безсилий, коли вправно розібравшись з захисником капітан ФК «Заріччя» Ярослав Боднарук влучно пробив у кут воріт – нічия 1:1.
        Згідно регламенту змагань команди пробивали по п’ять шестиметрових штрафних. удари, в цій футбольній лотереї  фортуна посміхнулася пнівській команді – вони реалізували на один удар більше і здобули перемогу з рахунком 4:3 (1:1 основний час), яка принесла їм путівку у фінал.
          Після деякої перерви відбулася гра за третє місце, де зустрілися невдахи півфінальних ігор ФК «Руднєва» та ФК «Заріччя»  Як показує практика дитячих змагань з міні-футболу, саме у зустрічах за третє місце команди полюбляють грати у відкритий футбол, і численні уболівальники надіялися побачити багато забитих голів, але – все було навпаки. І моментів було обмаль, і сама гра стала не дуже цікавою, адже обидві команди розраховували грати за перше місце. а довелося грати за третє. А долю третього місця вирішив єдиний гол забитий капітаном ФК «Заріччя» Ярославом Боднаруком  у кінці першої половини гри. мінімальна перемога з рахунком 1:0  і команда Заріччя посідає почесне третє місце. Фінальна гра між старими суперниками і добрими друзями у житті командами «Ліверпуль»  та пнівською «Скелею» досить довго проходила напружено. Надвірнянці більше володіли м’ячем, частіше атакували але, після першої половини гри – нічия 0:0. А лише розпочалася друга половина гри, як рахунок було відкрито нападник «Ліверпуля» Степан Сахарчук  перехопив м’яч у центрі поля, вийшов сама на сам з воротарем суперників і чітким ударом у нижній кут воріт відкриває рахунок – 1.0 на користь «Ліверпуля». Після пропущеного голу гравці «Скелі» намагалися вирівняти становище почали більше тримати м’яч, частіше переводити гру на половину своїх суперників, але чітка гра у захисті команди «Ліверпуль» зводила нанівець всі потуги пнівських футболістів. А незадовго до закінчення гри чітка триходівка завершилась влучним ударом і рахунок -2:0 на користь надвірнянців, і доля зустрічі практично вирішена. За той час, що залишився до закінчення гри, надвірнянці вміло контролювали хід, зустрічі, не даючи своїм опонентам жодної нагоди якимось чином змінити результат гри. Фінальний свисток фіксує перемогу надвірнянської команди «Ліверпуль» з рахунком 2:0 і вона стає переможцем розіграшу кубка. «Карпатські зорі» пам’яті футболіста і дитячого тренера Володимира Перегінчука. Цим успіхом молоді гравці «Ліверпуля» підтвердили старі добрі традиції Надвірнянського міні – футболу, коли команді «Ліверпуль» практично не було рівних у Надвірнянському районі.
          Після завершення фінальної гри відбулося урочисте нагородження команд-призерів, яке проводили голова районної федерації міні-футболу Віктор Татаренко, родичі покійного Володимира Перегінчука - мати Ганна Іванівна та брат Олег Васильович Перегінчуки та почесні гості турніру -  заступник голови районної ради Ігор Писклинець, Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович та керуючий справами міської ради Олег Антонюк. За зайняте четверте місце грамотами та пам’ятними медалями нагородили гравців команди. ФК «Руднєва» (капітан Михайло Шевчук), бронзові медалі та дипломи вручили команді ФК «Заріччя»(капітан Ярослав Боднарук), фіналісти розіграшу кубка «Карпатські зорі» команда «Скеля» с. Пнів (капітан Богдан Іванишин) була нагороджена медалями та дипломами другого ступеня.

          А команда-переможець «Ліверпуль» м.Надвірна отримала золоті медалі, дипломи першого ступеня, футбольний м’яч «SEKVOYA PROFI» та красень-кубок, який був виготовлений спеціально на цей турнір у місті Харкові на замовлення організаторів турніру. Крім цього, кожний гравець «Ліверпуля» отримав пам’ятні відзнаки – футбольні статуетки, які презентував переможцям Лоївський сільський голова Любомир Наливайко. У складі переможців турніру команди «Ліверпуль» виступали: Василь Василишин, Юрій Романишин, Петро Бойко, Степан Сахарчук, Віталій Олійник, Володимир Дячук та капітан команди Владислав Кирлич. Опікувався командою почесний президент МФК «Ліверпуль», ветеран надвірнянського міні-футболу Василь Підоріч. Крім цього, всі учасники фінальної частини змагань, почесні гості та суддівська бригада у складі Дмитра Прокопечка та Сергія Пошивайла отримали офіційну програму розіграшу кубка «Карпатські зорі»,  виготовлену на замовлення організаторів турніру поліграфічним підприємством «ПоліКРОК» (директор Анатолій Косован), яка за своєю якістю повністю відповідає європейському стандарту.                                                                                                              
          Як і завжди, організацій комітет визначав кращих гравців у різних комбінаціях: кращий воротар Василь Збіглей («СКЕЛЯ»), кращий захисник Петро Бойко («Ліверпуль»), кращий нападник Ярослав Боднарук (ФК «ЗАРІЧЧЯ»), кращий бомбардир Владислав Кирлич («Ліверпуль»), самий універсальний гравець Михайло Шевчук (ФК «РУДНЄВА»), самий технічний гравець Юрій Романишин («Ліверпуль») та кращий гравець турніру Володимир Дячук  («Ліверпуль»). Всі ці гравці отримали пам’ятні призи у вигляді футбольних кубків та сувеніри у вигляді футбольного м’яча, які люб’язно презентувала директор кафе «Затишок», футбольна вболівальниця Світлана Гладишко. Відповідні дипломи до цих призів вручив почесний гість турніру, заступник голови районної ради Ігор Писклинець.
          А надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович сумісно з членами оргкомітету обрали символічну збірну розіграшу кубка «Карпатські зорі» пам’яті Володимира Перегінчука.  До складу збірної  увійшли – воротар Василь Василишин («Ліверпуль»), захисники Петро Бойко («Ліверпуль») та Богдан Іванишин («Скеля»), напарники Степан Сахарчук («Ліверпуль») та Владислав Кирлич («Ліверпуль»). Всім вищевказаним гравцям Зіновій Андрійович вручив дипломи та футбольні статуетки, виготовлені у м. Львів на фабриці спортивної атрибутики.
         Після закінчення нагородження кращих гравців турніру голова районної федерації міні-футболу Віктор Татаренко вручив Ганні Іванівні Перегінчук золоту медаль, переможця розіграшу кубка «Карпатські зорі» сезону 2014 року. І вже після церемонії нагородження були численні фотографії на пам’ять, розмови, дружні обійми, бурхливі оплески численних глядачів – все те, що підтвердило високий статус турніру та рівень його організації. Організатори змагань висловили щиру подяку всім учасникам турніру, вболівальникам, почесним гостям, спонсорам, суддям за сприяння та допомогу у проведенні розіграшу кубка «Карпатські зорі» пам’яті футболіста та дитячого тренера Володимира Перегінчука.
        Своїми думками з нами поділилися родичі Володимира Перегінчука та почесні гості турніру.
Ганна Іванівна Перегінчук – Я зворушена вшануванням пам’яті про мого сина районною федерацією міні-футболу та МФК «Ліверпуль». Приємно, що в цьому році велику допомогу надали і міський голова Зіновій Андрійович, і заступник голови районної  ради Ігор Писклинець , а також багато друзів і знайомих.
       Неабияке значення має приклад, який можна наслідувати, а для мого сина авторитетом був світлої пам’яті тренер Богдан Володимирович Гелевич. Я розумію, що і мій син залишив свій слід у душах вихованців.
         Знаю, що душа мого сина особливо умиротворена у ці дні, а організаторам і учасникам розіграшу кубка «Карпатські зорі» бажаю міцного здоров’я і Божого благословення у всіх їх добрих справах . Щира материнська подяка за пам’ять про мого сина.
Ігор Писклинець -  у свій час я займався футболом, граючи на обласному рівні в юнацькій команді надвірнянського «Бескида», де разом зі мною грав і нині покійний Володимир Перегінчук. В нашій команді він грав на позиції захисника, завжди вчасно підстраховував своїх партнерів, якщо таке ставалося, то виправляв їх помилки не дозволяючи суперникам забити гол у наші ворота. Не по віку мудрий, зі своєю харизмою, він слугував за приклад як своїм вихованцям, яких він тренував, так і нам – своїм партнерам по команді. Навіть наші суперники з різних команд з повагою ставилися до  Володимира, і після завершення зустрічі потискали йому руку, дякуючи за чесну, справедливу гру. Важко повірити, що його більше з нами немає,  але його футбольна справа і надалі залишилася у нашому місті – адже стільки хороших футболістів він виховав, і кожен з них з вдячністю згадує свого тренера. Володимир Перегінчук . працюючи дитячим тренером. вкладав свою душу, своє серце у тренувальний процес. і така підготовка футболістів дає підставу говорити про високу кваліфікацію і тренерський талант  Володимира. Кожна з дитячих команд яка приймала участь у розіграші кубка «Карпатські зорі», назавжди запам’ятала і сам турнір, і людину, в пам’ять про якого щорічно проводяться ці змагання.
Зіновій Андрійович – перебуваючи на посаді Надвірнянського міського голови я завжди з належною увагою ставився і ставлюся до проблем дитячого спорту. При моїй підтримці щорічно проходять декілька дитячих турнірів з міні-футболу, і я завжди із задоволенням переглядаю матчі цих змагань. Особливо приємно мені було спостерігати за командами, які тренував покійний Володимир Перегінчук.  Він досконало володів тренерським мистецтвом, незважаючи на свій вік очолювані ним команди практично завжди перемагали у дитячих змаганнях з міні-футболу, які проводилися у нашому місті. Дуже приємно було спостерігати його піклування за своїми вихованцями, кожен гравець чітко виконував настанови свого тренера, завжди вчасно були проведені заміни – і це давало лише позитивний результат у проведених змаганнях. Інтелігентний, вихований, врівноважений. Володимир слугував прикладом для свої вихованців, які просто обожнювали свого тренера, Після кожних змагань вони радилися з ним, як краще провести наступні, а Володимир знаходив правильні і мудрі слова для кожного зі своїх  вихованців. Для всіх нас, які особисто знали Володимира Перегінчука, його смерть стала просто трагедією – але пам’ять про нього на завжди залишиться в серцях всіх його вихованців, друзів та знайомих.

Переглядів: 1298 | Додав: nrff | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Серпень 2014  »
НдMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів