Футбол Надвірнянщини

Міні-чат

НЕЗАБАРОМ

Чемпіонату Надвірнянського району з міні – футболу

Афіша

<

ТРК"Надвірна"

Хмарка тегів

дзюдо самбо шахи Чемпіонат області плавання волейбол бокс 2 ліга 1 ліга легка атлетика баскетбол 2008 Роман Гонтюк Руслан Струк ШШК Інтелект Делятин зелена Ланчин Струк Романенко Луців Зінчук Дутка Тимків Гаврилюк Галушка Михайлюк Харебава Попович Сандир Клюфінський Максимюк Вінтоняк Боднарук Сайко Семенюк Микитин Яковенко Говерла Цуцилів Пнів Середній Майдан Козловський Гонтюк Ільків пожар Остапюк Кретова Куницька Токарчук Першість області Кубок області Надвірна Паньків Ілитчук Губян Пилипяк Гуш чемпіонат України Радошинська Максимович Бойчук Надвірнянський коледж НТУ Поварчук БК НАДВІРНА Онуфрак Голоднюк Льовін Курчук Наливайко шашки район футбол Область Міні-футбол чемпіонат району історія футболу Надвірнянщини дівчата Сокіл Фитьків Прут Делятин Бескид Надвірна Битків кубок чемпіонів міст та районів обл ФК Зелена ФК Ланчин Завадський ФК Перерісль Білі Ослави Надвірняночка Мельничук ФК Битків фото Відео ФКБитків кубок району Пасічна Арсенал Тисменичани ФК Красна Нептун Заболотів ФК Обертин

Статистика

Онлайн всього: 1
Guests: 1
Користувачів: 0


на сайт заходили nrff

На стадіо району

Головна » 2009 » Серпень » 20 » Зіпсоване дербі у Фитькові
12:23
Зіпсоване дербі у Фитькові

" Сокіл " Фитьків - " Лістер" Лісна Тарновиця
юнаки-1:0 ( а у підсумку – технічна поразка Фитькова ),
дорослі-3:1( Магеровський Б. ( пен.) , Дмитрук Д . , Балабан І . );

Поєдинки між фитьківським «Соколом» і тарновецьким « Лістером » це завжди дербі надвисокої напруги . Але в даній статті хочеться говорити не стільки про футбол , а про роботу районної федерації футболу .
Перед матчем юнацьких команд у багатьох відданих вболівальників фитьківського « Сокола » виникло резонне запитання до районної федерації футболу : чому на другий підряд матч у Фитькові не призначається чи не з’являється нейтральний арбітр ? Коли стало відомо , що матч судитиме Ерстенюк М . В . – представник фитьківської команди , то у вболівальників виникло тривожне передчуття за долю цього дербі . І це передчуття вболівальників не обмануло . Він багатьом відкрив очі на себе ...
Матч юнаків розпочався з розвідки , а потім перевагою володів фитьківський «Сокіл » , який не використав декілька зручних моментів для відкриття рахунку при слабій грі воротаря гостей .  Але десь у середині першого тайму біля карного майданчика гостей на відстані приблизно 20 -22 метрів був призначений штрафний удар . Цей удар чітко у нижній кут воріт реалізував гравець фитьківського « Сокола » Сергій Дмитрук і таким чином , рахунок у матчі було відкрито . Соколята володіли ініціативою і перший тайм матчу при зовсім коректній грі спокійно добігав до свого закінчення . Але десь за 2 хвилини до закінчення першого тайму стався випадок , від якого фитьківські уболівальники не можуть прийти до себе й досі . В одному з ігрових моментів впав гравець гостей . Суддя ( Ерстенюк М. В. ) зупинив гру і через деякий час почав викликати на поле лікаря . Лікар на стадіоні був – інакше арбітр не розпочав би гру , причому команда гостей не вимагала лікаря . Але не давши отямитись … суддя показав на центр поля і зупинив гру , давши зрозуміти що матч завершено і фитьківському « Соколу » буде зарахована технічна поразка . Це був грім серед ясного неба ( небо дійсно було цього дня ясним ) !!! Це зробила людина , яка відповідає за організацію матчу і за присутність лікаря зокрема ! Це що самобичування ?! Тут пригадується стара – стара мулька : злодій кричить « лови злодія » . Нехай цей випадок буде наукою для інших сіл району !
І в цьому випадку зразу ж виникає запитання до районної федерації футболу : що спільного між футболом і медициною , чому таким чином карається футбол і надламуються характери і душі юних футболістів ? Може районній федерації футболу потрібно внести або змінити якийсь з пунктів регламенту чемпіонату , який відділив би футбол та його результат від організації матчу ? Одним з варіантів такого рішення на мою думку може бути такий : кожна команда , незалежно від того дома вона грає чи на виїзді , повинна мати свого лікаря . І тут же виникає таке іронічне зауваження : чим може допомогти сільська медицина при травмуванні маючи в аптечці вату , бинт , йод та пляшку з водою ?
В поєдинку основних складів явних фаворитів не було . Однак , настрій вболівальників та футболістів основного складу суттєво був зіпсований попередніми подіями . Основний склад « Сокола » вийшов на матч у складі 9-ти польових гравців і в такому складі грав більш як пів тайму . Дуже здивували гості , бо у цій грі вони виглядали якимись інертними і млявими , а ініціативою постійно володіли господарі поля . Відчувалося , що арбітр матчу ( Ерстенюк М. В. ) хотів реабілітувати себе за те , що « начудив » у матчі юнацьких команд . Але це не мало особливого впливу на перебіг гри . У другій половині першого тайму за порушення у своєму карному майданчику гості були покарані 11- метровим штрафним ударом , який чітко реалізував задній захисник « Сокола » Богдан Магеровський . Це дуже « завело » гостей , вони стали агресивними , за що були покарані картками . Особливо тут себе проявляли воротар гостей Я. Гриджук та нападник В . Гайдаш . Слід сказати , що агресія футболістів та вболівальників « Лістера » не спадала до кінця матчу , але все ж вона була покарана гравцями « Сокола » . Вкінці першого тайму один з найдосвідченіших гравців у складі гостей Василь Гайдаш з метрів 13-14 забиває у правий нижній від воротаря кут воріт гол у відповідь .
У другому таймі гравці « Сокола » володіли незаперечною ініціативою . Рахунок у матчі міг бути збільшеним господарями декілька разів , але це сталося тільки два рази . Спочатку нападник « Сокола » Дмитро Дмитрук скористався неузгодженістю захисників та воротаря гостей і переправив м’яча у верхню праву дев’ятку . А під кінець матчу один з кращих півзахисників « Сокола » Ігор Балабан ( між іншим – Балабан це вид сокола) забиває і третій гол .
Отже в цьому надпринциповому і нервовому ( зі сторони « Лістера » , адже така сильна команда програвати не любить ) матчі заслужену перемогу по грі здобуває « Сокіл » .

Переглядів: 1221 | Додав: Sokil | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 7
21.08.2009
7. Писклинець Роман Дмитрович (wert) [Матеріал]
Громаду с.Фитьків і читачів інтернет-газети, найвірогідніше цікавить думка самих "соколят" з приводу неприємного випадку. Але коментувати дії арбітра, яким би він "принциповим" не був, не в наших правилах. Думка юнаків одностайна - за 4 хвилини до кінця першого тайму гру було необов'язково. Хоча, як арбітр, він поступив вірно (лікар і справді покинув стадіон самовільно, нікого не попередивши, ПІДСТАВИВШИ учасників гри безпосередньо)...Власне, ми не знаємо кого й звинувачувати: спортінструкторів (а в нас їх гет аж двоє) за те, що не організували присутність лікаря (при цьому неодноразово перед адміністрацією місцевої сільської ради піднімалось питання про наведення ладу з посадою спортінструктора); чи керівництво сільської ради, за те, що ВЗАГАЛІ!!! не цікавиться розвитком спорту у Фитькові (НІ АДМІНІСТРАЦІЯ, НІ ДЕПУТАТСЬКИЙ КОРПУС). Шкода лишень хлопчиків, котрі налаштувались на "Лістер" як ні на яку іншу команду досі; котрі йшли з поля плачучи (вигравати матч і втратити очки не зі своєї вини, а через безпрєдєл дорослих); в котрих очі горіли бажанням довести свій клас на полі, а не в розмові. Діти задають питання: "Хто плюнув в душу?", "Хто повинен зробити висновки?", "Чи будуть взагалі зроблені висновки?". В першу чергу ці питання адресуємо адміністрації Фитьківської сільської ради. Діти вимагають адекватних дій спрямованих на припинення деградації всіх причетних осіб до розвитку футболу в селі. Від себе офіційно заявляю: "Не існує ні єдиної причини, що могла б виправдати краплини дитячої сльози!!!". Якщо не будуть зроблені висновки дорослими - діти цього не пробачать!!! Крім цього, директор школи припиняє будь-яку співпрацю з сільською радою, доки не буде адекватної реакції на вищезгадані події. Але загалом, "соколята" налаштовуються на продовження боротьби в першості. Ми ще не сказали своє останнє слово. А директор залишається з пацанами, всі ж, хто нами не цікавиться, оголошуються за бортом наших інтересів.

21.08.2009
6. Ігор (garik) [Матеріал]
Я й не спорю, що постраждали дві команди (Ваші юнаки і наші дорослі). Коли ми грали - всі футболісти Фитькова згадували нам матч, коли судив Зеленевич.... Так він не наш суддя!!! Його прислали з федерації.... До чого тут ми???????

21.08.2009
5. Д . І . В . (Sokil) [Матеріал]
Шановний Ігор(garik) ! Читаючи твої виважені коментарі , не знаючи тебе особисто - я став Тебе поважати і Ти очевидно є порядною людиною . Але , шановний Ігоре , згодися , що в цьому матчі від незадовільної роботи районних футбольних органів постраждали обидві команди !І пергравання дасть лише локальне вирішення(зміниться результат на користь якоїсь з команд), а потрібне глобальне лікування дуже хворого організму футболу Надвірнянщини !Нам дуже хочеться , щоб наші команди та весь районний футбол від " суддівських маразмів " більше не страждали ( до речі , пригадуєш суддівство Зеленевича у матчі цих команд у Тарновиці ... і між іншим , Фитьків ніяких протестів на суддівство не подавав ?!) flower

20.08.2009
4. Ігор (garik) [Матеріал]
І ще коли матч розпочинали юнаки, лікаря не було, але як сказав суддя він "зараз підійде". А коли грали дорослі лікар був ще й гравцем.... він грав, а коли треба було надавати комусь допомогу він сходив з поля і надавав, а потом знов виходив і так багато разів.... правда допомогу надавав не більше хвилини, бо мусив бігти грати, щоб свої не пропустили мяч в свої ворота..... відколи працюю інструктором, а це вже більше півтори року, ще не бачив ні разу такого бардаку на матчі і тиску судді..... він даже сказав, що якщо буде судити фінал суперкубка то і там буде нас топити..... правда це йому не вдастся, бо всі судді будуть з обласної федерації футболу.....

20.08.2009
3. Ігор (garik) [Матеріал]
Поняття не маю.... мені цікаво чого в звіті не написано як суддя дав пробивати пенальті гостям, а потом відмінив забравши мяч з точки після того як його "взяли за шию" (в прямому і переносному значенні) футболісти господарів??? І коли Дмитрук Дмитро заніс мяч рукою в ворота він вказав на центр поля, хотя сам нападник визнав, що забив мяч рукою.... І при другому забиоому мячі був напад на воротаря.... Третій гол - це єдиний чистий гол господарів, вони самі це визнали... чого не пише, що суддя вигнав заднього захисника ще на початку першого тайму і потом віддав карточку гравця не написавши в протоколі про порушення..... мабуть хотів показати себе як добрий дядя.... гості подали протест, а також розказав про суддівство інспектор матчу..... так що ще можливо, що матч може бути переграний.....

20.08.2009
2. Олександр (nrff) [Матеріал]
це не РД написав Ігор а Дмитрук Іван

доречі чому головний суддя з Фитькова!!! був призначений на цей матч?


20.08.2009
1. Ігор (garik) [Матеріал]
Роман Дмитрович! Нічого особистого, але мені цікаво - Ви бачили матч дорослих команд на власні очі чи написали цей звіт з розповідей односельчан?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

інші мови

Форма входу

sport.if.ua

Пошук

Календар

«  Серпень 2009  »
НдMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Цікаве

1

партнери

Друзі сайту

Футбол Івано-Франківщини border= Ураган Ів-Фр border= Городенківська РФФ Галицький футбол Нафтохімік-ДЮСШ №3 border= ЖФК Британський Футбол українською Офіційний сайт футбольного клубу ФК -->

футбол юа

Архів записів